Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ για την πολιτική πλατφόρμα του Αλέκου Αλαβάνου


Η πλατφόρμα που παρουσίασε σήμερα ο Αλέκος Αλαβάνος επιβεβαιώνει την ανοικτή συγκρότηση ενός πόλου συνιστωσών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον ΣΥΝ.

ΠΑΣΟΚ,λαός,μαζοχισμός !

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
CITY PRESS
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-TA NEA
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Αλ. Παπαρήγα: Δηλητηριώδης η πολιτική του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό

Δηλητηριώδη χαρακτήρισε την πολιτική του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη μεταναστευτική πολιτική«Δυσκολευόμουν να πιστέψω ότι θα ακούγαμε τόσο ακραίες απόψεις με αφορμή τη συζήτηση για τους μετανάστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Μισή έκπληξη ένιωσα και από αυτά που είπε ο κ. Σαμαράς», σημείωσε η κ. Παπαρήγα αναφερόμενη στον πρόεδρο της ΝΔ, διατυπώνοντας επικρίσεις κατά των θέσεών του για την πολιτισμική ταυτότητα των μεταναστών. «Ενσωμάτωση σημαίνει αυτός που θα πάρει την ιθαγένεια να ξεχάσει ότι είναι Αλβανός κ.λπ.;», διερωτήθηκε.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι έγιναν παραχωρήσεις σχετικά με τις θέσεις της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, σε αντάλλαγμα ίσως, όπως είπε, της συναίνεσης στα μέτρα για την οικονομία
Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού για την οικονομία, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε: «Φέρατε τις δημοσκοπήσεις για να μας πείτε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δέχεται τα πάντα... Ευχαριστήσατε και τους αγρότες γιατί λέει σας άδειασαν τους δρόμους...Και οι εργάτες και οι αγρότες θα συνεχίζουν τους αγώνες και μάλιστα με μορφές πάλης που θα είναι ακόμη πιο οδυνηρές».

Πηγή:www.naftemporiki.gr

Κ.Κ.Ε: Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την προκλητική επίθεση του ισραηλινού στρατού στα γραφεία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης


Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη εισβολή του ισραηλινού στρατού στα γραφεία του Κόμματος του Λαού της Παλαιστίνης. Και αυτή η επίθεση αναδεικνύει τη βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ κατά του αγωνιζόμενου παλαιστινιακού λαού. Φανερώνει επίσης τις μεγάλες ευθύνες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, που ενθαρρύνουν το Ισραήλ να συνεχίζει την κατοχή, μακελεύοντας τον παλαιστινιακό λαό.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό και τους συντρόφους μας στο Κόμμα του Λαού της Παλαιστίνης. Καλούμε τους Έλληνες εργαζόμενους, το εργατικό - λαϊκό κίνημα να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά την ιμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και του κράτους του Ισραήλ, να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον παλαιστινιακό λαό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2


ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 του ΦΛΕΒΑΡΗ

Τετάρτη 10 φλεβράρη ολοι - ολεσ στισ απεργιακεσ συγεκντρωσεισ των συνδικατωνΚαμιά θυσία για τα κέρδη τους
Να ανατρέψουμε το Πρόγραμμα Σταθερότητας 
Η  επίθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων και του συνόλου των κοινωνικών στρωμάτων της χώρας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμάκωση.
Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) είναι μια αντιμεταρρύθμιση που εάν τελικά επιβληθεί, θα υποβαθμίσει σοβαρά το εργατικό εισόδημα και θα διαλύσει το δημόσιο τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η Ελλάδα καταδικάζεται από την κυβέρνηση στο ζυγό του αναποτελεσματικού και παράλογου Συμφώνου Σταθερότητας.Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ευθυγραμισμένες με τις πολιτικές των Βρυξέλλών  και της γραφειοκρατίας της ΕΕ αφού για 25 χρόνια  ζητούσαν διαρκώς νέες θυσίες στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της ανταγωνιστικότητας τώρα πιέζουν για την επιβολή ακόμα πιο  σκληρών μέτρων σε μια κοινωνία που δεν έχει τίποτα άλλο να δώσει.
Το ΠΣΑ προβλέπει τριετές(!) πάγωμα όλων των μισθών και μείωση αποδοχών στο δημόσιο τομέα που θα συμπαρασύρει και τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) προειδοποίησε ήδη τη ΓΣΕΕ ότι ακόμη κι αν δεχθεί το αίτημά της για αυξήσεις-ψίχουλα στο ύψος του πληθωρισμού θα πρέπει οι εργαζόμενοι να δεχθούν τις μαζικές απολύσεις που θα ακολουθήσουν.
Η αύξηση των φόρων επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των μισθωτών (μείωση αφορολόγητου) και τη λαϊκή κατανάλωση (αύξηση έμμεσων φόρων και ΦΠΑ), ενώ το κεφάλαιο και η κερδοσκοπία μένουν προκλητικά στο απυρόβλητο. Οι περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες  και στις προσλήψεις σημαίνει ότι ούτε το σημερινό επίπεδο αθλιότητας στην εκπαίδευση, την περίθαλψη και την πρόνοια δεν θα μπορέσει να διατηρηθεί.
Στο ασφαλιστικό, αφού οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενθάρρυναν τη λεηλασία στα αποθεματικά των Ταμείων, ο υπουργός Εργασίας  προωθεί πλέον τη μετάβαση στο «σύστημα τριών πυλώνων» που δεν τόλμησε να προτείνει ευθέως ούτε ο Γιαννίτσης ούτε ο Αλογοσκούφης. Το κράτος θα εγγυάται μια ελάχιστη «εθνική σύνταξη» της τάξης του σημερινού ΕΚΑΣ των 360 ευρώ, ενώ όλα τα υπόλοιπα θα παραπέμπονται στην «ατομική αποταμίευση» κάθε εργαζόμενου και στις τρομερές «ευκαιρίες» της αγοράς.
Ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός σε όλους τους τόνους μας καλούν να πληρώσουμε εμείς, οι εργαζόμενοι, την κρίση, δεν θίγουν την κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών, τη φορολογική ασυλία του μεγάλου κεφαλαίου, τη συστηματική φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή των πλουσίων, τα 28 δις που πριν λίγους μήνες χαρίστηκαν στις τράπεζες. Η κρίση για κάποιους είναι καταστροφή και για άλλους είναι ευκαιρία νέας κερδοφορίας.
Καμιά αυταπάτη και ανοχή δεν πρέπει να υπάρξει γι’αυτές τις πολιτικές.  Η κυβέρνηση οδηγείται - κάτω από τους όρους του Συμφώνου Σταθερότητας, κάτω από τις απαιτήσεις των «αγορών», κάτω από το βάρος των ντόπιων τραπεζιτών και βιομηχάνων– να φορτώσει την κρίση σ’αυτους που δεν ευθύνονται καθόλου γι’αυτή.
Για να ανατρέψουμε την πολιτική τους, θα χρειαστούμε μια γενικευμένη ανάταση του κινήματος αντίστασης, μια αναγέννηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.
Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φλεβάρη πρέπει να πετύχει 
Εμπρός για πανεργατική απεργία 
Η απεργία στις 10 Φλεβάρη είναι μια πρώτη απάντηση απέναντι στην κυβερνητική επίθεση. Η ΓΣΕΕ –με καθοριστικές ευθύνες της ΠΑΣΚΕ αλλά και της ΔΑΚΕ– υψώνει αυτή την ώρα λευκή σημαία. Χρειάζεται να επιδιώξουμε και σε χώρους του ιδιωτικού τομέα να κηρύξουν εκείνη τη μέρα απεργίες ενάντια στην εισοδηματική πολιτική.
Όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία της απεργίας στις 10 Φλεβάρη, τόσο μεγαλύτερες θα είναι οι πιέσεις στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις και στην ηγεσία της ΓΣΕΕ να αφήσει το διάλογο με την κυβέρνηση και τον ΣΕΒ και να ακολουθήσει στους απεργιακούς αγώνες. Καθοριστικός παράγοντας για την κλιμάκωση της αντίστασης θα είναι η οργάνωση και ο συντονισμός στην βάση των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Όλοι μαζί να οργανώσουμε μια πραγματικά απεργιακή απάντηση. Όπως τότε που ανατρέψαμε το ασφαλιστικό του Σημίτη-Γιαννίτση. Σήμερα μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε!
• Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
• Φορολογία στους πλούσιους και στα κέρδη
• Όχι στην ελαστική απασχόληση - Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους
• Λεφτά για τις κοινωνικές δαπάνες - Όχι για εξοπλισμούς
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις
• Να επανακτήσει το δημόσιο τις επιχειρήσεις στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας
• Όχι στις απολύσεις και την ανεργία - Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και νέες θέσεις εργασίας
• Κάτω τα χέρια απ΄ τα ταμεία - Δημόσιο Κοινωνικό Σύστημα Ασφάλισης
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Νέα μεγάλη επιχείρηση στο Αφγανιστάν.Θα υπάρξουν απώλειες δηλώνει ο Βρετανός υπουργός Άμυνας


Νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση του ΝΑΤΟ κατά των Ταλιμπάν ξεκινά εντός των ημερών στα νότια του Αφγανιστάν με τη συμμετοχή τουλάχιστον 4 χιλιάδων Βρετανών στρατιωτών. Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπομπ Έινσγουορθ, μιλώντας στα ΜΜΕ προειδοποίησε τη χώρα να περιμένει απώλειες στους κόλπους των δυνάμεών της στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, 4.000 οπλίτες των βρετανικών δυνάμεων-που ανέρχονται σε 9.500 στο Αφγανιστάν-πρόκειται να συμμετάσχουν σε μία εκτεταμένη επιχείρηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ με τον αφγανικό στρατό με την κωδική ονομασία Μουστάρακ (Μαζί), η οποία θα διεξαχθεί στην κοιλάδα Μαρτζά, στην επαρχία Χελμάντ, προπύργιο των Ταλιμπάν. Εκτιμάται ότι θα είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση από τότε που ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στο Αφγανιστάν το 2001.

Ήδη εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τις εστίες τους.
«Φυσικά, οι απώλειες είναι κάτι που θα πρέπει να αναμένουμε όταν εμπλεκόμεθα σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις», τόνισε ο υπουργός Αμύνης Μπομπ Έινσγουορθ στα μέσα ενημέρωσης.
Σημειώνεται ότι συνολικά 253 Βρετανοί στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους από την επέμβαση των Δυτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, το 2001.
«Δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα ασφαλές περιβάλλον και δεν έχει σημασία πόσο επενδύουμε σε εξοπλισμό και υλική υποδομή για τα στρατεύματά μας. Ποτέ δεν μπορούμε να καταστήσουμε πλήρως τις επιχειρήσεις αυτές τελείως απαλλαγμένες από κάθε κίνδυνο», τόνισε ο Βρετανός υπουργός.
Χθες, ο αμερικανός διοικητής των διεθνών δυνάμεων στο Αφγανιστάν στρατηγός Μακ Κρίσταλ τόνισε πως η επιχείρηση στόχο έχει να στείλει στους στασιαστές ένα «ηχηρό μήνυμα» πως η Καμπούλ θέλει να θέσει την περιοχή υπό τον έλεγχό της.

Πηγή:www.enet.gr

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ : Απλήρωτοι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Μηχανική» στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου στην Αχαΐα


Προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Εδώ και 4 μήνες οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μηχανική» στο φράγμα Πείρου - Παραπείρου στην Αχαΐα, αλλά και σε άλλα εργοτάξια δημοσίων έργων στην Πάτρα, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ η εταιρεία μέσα στην καπιταλιστική κρίση έχει «αυγατίσει» τα κέρδη της κατά 170%, με πάνω από 17εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη το πρώτο 9μηνο του 2009.
Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις προς τον περιφερειάρχη και τον εισαγγελέα, δεν κινείται καμία διαδικασία για την καταβολή των δεδουλευμένων.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους οι εργαζόμενοι και να συνεχίσουν τη δουλειά τους χωρίς να επαναληφθεί στο μέλλον το ίδιο φαινόμενο.


Ο βουλευτής
Νίκος Καραθανασόπουλος

Αποχωρεί από τον κυβερνητικό συνασπισμό στην Κύπρο η ΕΔΕΚ.

Δύο χρόνια μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης του προέδρου Χριστόφια, στην οποία μετέχουν το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ, το Κίνημα των Σοσιαλδημοκρατών ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να αποσύρει τους υπουργούς Γεωργίας, Μιχάλη Πολυνείκη και Συγκοινωνιών, Νίκο Νικαλαίδη. 


    Βεβαίως, επειδή το πολίτευμα της Κύπρου είναι προεδρικό και η κυβέρνηση δεν χρειάζεται ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η αποχώρηση οποιουδήποτε κόμματος από την κυβέρνηση δεν έχει επιπτώσεις στην παραμονή του Κύπριου προέδρου στο αξίωμα του.

    Στις 6 το απόγευμα θα συνέλθει η Κεντρική Επιτροπή της ΕΔΕΚ, με βασικό θέμα συζήτησης την αποτίμηση των εξελίξεων στο Κυπριακό.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΡΙΚ» και σχετικά δημοσιεύματα στον σημερινό Τύπο, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου στην εισήγηση του θα υποβάλει πρόταση για αποχώρηση του Κινήματος από το κυβερνητικό σχήμα.

    Τα βασικά επιχειρήματα που θα αναπτύξει, θα αφορούν τη διαφωνία της ΕΔΕΚ στις προτάσεις του προέδρου Χριστόφια για την εκ περιτροπής προεδρία, τη σταθμισμένη ψήφο και την παραμονή πενήντα χιλιάδων εποίκων.

    Η πλειοψηφία των στελεχών της ΕΔΕΚ φαίνεται να τάσσεται υπέρ της εξόδου από την Κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχουν και αρκετά στελέχη τα οποία προβληματίζονται σε σχέση με ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα έχει το Κίνημα από τέτοια απόφαση. Υπάρχουν επίσης, στελέχη που τάσσονται εναντίον της αποχώρησης του κόμματος από την κυβέρνηση.

    Υπενθυμίζεται ότι το 1998 η ΕΔΕΚ είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση Κληρίδη, επειδή ματαιώθηκε η εγκατάσταση στην Κύπρο των πυραύλων S-300.


    Προβληματισμός για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα, αναπτύσσεται και μεταξύ στελεχών του ΔΗΚΟ.

Πηγή:www.nooz.gr

Όλοι στην Απεργία 10 Φεβρουαρίο-Νέο Αριστερό Ρεύμα




Συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων, Προπύλαια 10.30 μ.μ.

Όλοι στους δρόμους! Αυτό είναι το κάλεσμα των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων και της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής αριστεράς, μετά και την εξαγγελία-διάγγελμα οικονομικής «χούντας» του πρωθυπουργού. Η Απεργία στις 10/2 αποκτά εκ των πραγμάτων χαρακτήρα απάντησης στη σφοδρή αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου, με την πλήρη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ. Κρίκος στη μάχη αποτελεί η ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που συμπυκνώνει τα σχέδια της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου.
Εκτός από την ΑΔΕΔΥ στο δημόσιο τομέα και πολλές ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και το ΠΑΜΕ, που έχουν κηρύξει απεργία στις 10/2, ήδη 33 πρωτοβάθμια σωματεία συντονίζονται στην Αθήνα, ενώ ανάλογες διαδικασίες εξελίσσονται και σε άλλες πόλεις. Στόχος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι να συμβάλλουν με ένα άλλο, ταξικό περιεχόμενο στους αγώνες, σε μια νικηφόρα ταξική αγωνιστική ενότητα «από τα κάτω».
Η θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ αρνήθηκε να κηρύξει απεργία στις 10/2 σαν ανάγκη άμεσης μαζικής απάντησης στα μέτρα. Εξήγγειλε απεργία στις...24/2, προσπαθώντας να αποδυναμώσει την απεργία της Τετάρτης και να εντείνει τη διάσπαση ιδιωτικού-δημόσιου τομέα, ώστε να μην υπάρξει πανεργατική και συντονισμένη μαζική απάντηση στην κυβέρνηση!


ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-Αντιλαϊκή αντεργατική επέλαση

Ολοένα και χειροτερεύει η καθημερινή ζωή του βουλγάρικου λαού, καθώς μετά τις ανατροπές που σημειώθηκαν στη χώρα πριν είκοσι χρόνια και την καπιταλιστική παλινόρθωση οι διαδοχικές κυβερνήσεις - είτε δεξιές, κεντροδεξιές ή αυτοαποκαλούμενες σοσιαλιστικές - έσπευσαν «δημοκρατικά» και «ελεύθερα» να επιβάλλουν αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.
Την ίδια στιγμή, «κάποιοι άλλοι» πλουτίζουν σε βάρος του λαού, σε τέτοιο σημείο που η Βουλγαρία σήμερα θεωρείται μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μάλιστα, κινδυνεύει να της επιβληθούν νέες οικονομικές κυρώσεις για «παρατυπίες», σχετικά με τη χρήση των προγραμμάτων ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών τα έτη 2008 και 2009. Δεν είναι λίγες, εξάλλου, οι περιπτώσεις διαφθοράς που έχουν αποκαλυφθεί σχετικά με ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Ηδη, ο πρώην υπουργός Γεωργίας και Δασών, Βαλέρι Τσβετάνοφ είναι υπόδικος για την πρακτική που ακολουθούσε ανταλλαγής δημοσίων κτημάτων με άλλα πολύ χαμηλότερης αξίας μέσα στη χώρα, πρακτική από την οποία αποκόμισε ίδια οφέλη. Πέρσι, ο υφυπουργός Εκτάκτων Καταστάσεων Αλεξάντρ Φιλίποφσυνελήφθη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας με την κατηγορία για εξαγορά ψήφων και δωροδοκία.
Ολα προς όφελος του κεφαλαίου...
Ο σημερινός πρωθυπουργός, επικεφαλής των «Πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας» (GERB) και πρώην δήμαρχος της Σόφιας, Μπόικο Μπορίσοφ που βγήκε νικητής των βουλευτικών εκλογών στις 5 Ιούλη 2009 προσεγγίζοντας σχεδόν το 40% των ψήφων, εμφανίστηκε ως έντιμος, ενεργός πολιτικός που δεν έχει καμία σχέση με τα ζητήματα διαφθοράς. Παίρνοντας υπόψη την κατάσταση που επικρατούσε στη χώρα και τη δυσαρέσκεια του λαού, αλλά και τις μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές του 2009, προεκλογικά υποσχέθηκε να διώξει τους διεφθαρμένους αξιωματούχους και να μπουν οι υπεύθυνοι στη φυλακή. Πίσω απ' αυτό το «κάλυμμα» έκρυβε τα σχέδια για παραπέρα επιβολή μέτρων λιτότητας σε βάρος του λαού. Λίγο αφότου εκλέχθηκε, και εν μέσω της καπιταλιστικής κρίσης, ανακοίνωσε περικοπές των δαπανών κατά 46% (περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ). Ωστόσο, έσπευσε να εξαιρέσει από τις περικοπές τα υπουργεία Εσωτερικών και Αμυνας. Στη συνέχεια, η κυβέρνησή του εισηγήθηκε την αύξηση της φορολογίας, όπου ο υπουργός Οικονομικών, Σιμεόν Ντζάνκοφ, υποστηρίζοντας πως δε θα πρέπει να κινδυνεύσουν οι μελλοντικές επενδύσεις, ανακοίνωσε πως οι ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις θα απαλλάσσονται απ' αυτήν την αύξηση!
Αντιλαϊκή «επιδρομή»
Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση προωθεί αντιλαϊκές αλλαγές στο σύστημα Υγείας της Βουλγαρίας, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν περικοπές στις δαπάνες του προϋπολογισμού, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν αρκετά νοσοκομεία και κλινικές σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Υπολογίζεται πως το ένα τρίτο του λαού θα μείνει χωρίς τη δυνατότητα ιατρικής φροντίδας, ενώ δεν είναι και λίγοι όσοι μείνουν χωρίς δουλειά. Τα νέα αυτά μέτρα παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα του λαού, συμπεριλαμβάνοντας την πρόσβαση, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των υγειονομικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, το ζήτημα της αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στη χώρα έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις, με τα συνδικάτα να προειδοποιούν για μαζικές κινητοποιήσεις, αλλά ταυτόχρονα να εμφανίζονται διατεθειμένες να συμμετάσχουν σε έναν διάλογο. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως θα υπάρξει μια σταδιακή αύξηση μέχρι το 2022, όπου άνδρες και γυναίκες θα συνταξιοδοτούνται στα 65 χρόνια από τα 63 και 60 που είναι σήμερα, αντίστοιχα.
Το ζήτημα του νομοσχεδίου για τις Διαδηλώσεις και τις Συγκεντρώσεις βρίσκεται στο προσκήνιο επίσης. Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και αφορά την απαγόρευση διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων έξω από τα κτίρια του Υπουργικού Συμβουλίου, του Κοινοβουλίου καθώς και του Γραφείου του Προέδρου.
Τα μέτρα αυτά αναμένεται να χειροτερέψουν τη ζωή του λαού, που βλέπει καθημερινά να παίρνονται πίσω οι όποιες κατακτήσεις είχαν απομείνει από την εποχή του σοσιαλισμού. Το 40% του πληθυσμού - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ομολογούν οι σημερινοί κυβερνώντες - βρίσκεται στα όρια της φυσικής επιβίωσης, ενώ στο 17% (και μάλλον μεγαλύτερο είναι στην αλήθεια το ποσοστό αυτό) φτάνει το επίπεδο της παιδικής φτώχειας στη χώρα με 5.000 παιδιά να είναι δηλωμένα άστεγα και άλλα 7.276 παιδιά να βρίσκουν κάποια στέγη και φροντίδα στα 138 ιδρύματα που λειτουργούν στη Βουλγαρία. Τα στοιχεία αυτά για τα παιδιά από μόνα τους αποδεικνύουν το εγκληματικό πισωγύρισμα που έχει γίνει μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση, σε μια χώρα όπου κυριαρχούσε το σύνθημα «όλα για τα παιδιά» επειδή «είναι το μέλλον της κοινωνίας»...
Από πρόσφατη πρωτότυπη διαμαρτυρία που έγινε έξω από το υπουργείο Υγείας στη Σόφια ενάντια στις αλλαγές στο σύστημα Υγείας

Πηγή: ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ-Κλωντίν ΧΕΣΠΕΡ

Αεροσκάφος που δεν εντοπίζεται από τα ραντάρ, κατασκεύασε το Ιράν.

Το Ιράν δοκίμασε επιτυχώς ένα αεροσκάφος, το οποίο έχει τη δυνατότητα να μην εντοπίζεται από τα ραντάρ, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ιρανικής αεροπορίας.  

Η Τεχεράνη ανακοινώνει συχνά τις προόδους που επιτυγχάνει στο στρατιωτικό τομέα, θέλοντας προφανώς να δείξει ότι είναι έτοιμο να αντιδράσει σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. 

«Αποτιμούμε τα δεδομένα από τη δοκιμαστική πτήση και θα προχωρήσουμε στην παραγωγή, αφού ολοκληρωθούν και οι πρόσθετες δοκιμές», φέρεται να δήλωσε ο αξιωματούχος.

Το αεροσκάφος ονομάζεται Swordfish (Ξιφίας). Το Σάββατο ξεκίνησε την παραγωγή δύο νέων πυραύλων, τρεις ημέρες αφότου εκτόξευσε έναν πύραυλο που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους.

Tα F-7 της Ιρανικής πολεμικής αεροπορίας δεν αποτελούν φόβητρο για τους Αμερικάνους.Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τα "Swordfish" για τα οποία έχει στοιχεία η CIA,σύμφωνα με αμερικανικά ιστολόγια.

Πηγή:www.nooz.gr