Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Πανεργατικός ξεσηκωμός. Γενική Απεργία

syntonismos_15dec.gif
Απεργιακή Συγκέντρωση, Τετάρτη 15 Δεκέμβρη, 10.30 π.μ., Μουσείο-Πολυτεχνείο.


Η απεργία της 15 Δεκέμβρη μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε έναν μαζικό σταθμό εργατικής αντίστασης στα νέα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα εργασιακά οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα στη φτώχεια, στην άγρια εκμετάλλευση, στην ελαστική εργασία, στην ανεργία.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «Απαιτείται σήμερα ένας πανεργατικός ξεσηκωμός, ένα παλλαϊκό μαζικό κίνημα νίκης και ανατροπής, πολιτικά επικίνδυνο και μαχητικό, που θα μετατρέψει την πορεία προς την πανελλαδική απεργία της 15 Δεκέμβρη, την ίδια την απεργία και τη συνέχειά της, σε κοινωνικό σεισμό που θα γκρεμίσει την επιδρομή κυβέρνησης – εργοδοτών – τρόικας.»

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στην Ανατολική Αττική) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


"Η επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα τα ξημερώματα, με τη χιονοθύελλα, στην Κερατέα αποτελεί ακραία κατασταλτική και εκδικητική, μετά τα γνωστά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ενέργεια. Αποτελεί επίσης εξευτελισμό του νέου περιφερειακού συμβουλίου που φέρει την κύρια ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική.
Η κυβέρνηση μετά το οικολογικό έγκλημα στην περιοχή Μαραθώνα - Γραμματικού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στρέφεται με απίστευτο κυνισμό σε βάρος των κατοίκων της Κερατέας και του περιβάλλοντος όλης της Αττικής.

Νεκροί 6 στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

Έξι στρατιώτες του ΝΑΤΟ σκοτώθηκαν σήμερα Κυριακή σε επίθεση ανταρτών στο νότιο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεθνούς δύναμης του ΝΑΤΟ (Isaf).
(φωτογραφία αρχείου)(φωτογραφία αρχείου)
Η εθνικότητα των θυμάτων δεν έγινε ακόμη γνωστή.

Η επίθεση θεωρείται από τις πιο αιματηρές εναντίον των διεθνών δυνάμεων από την άφιξή τους στο Αφγανιστάν στο τέλος του 2011 μέχρι σήμερα.
Περισσότεροι από 670 στρατιώτες της διεθνούς δύναμης έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν μέσα το 2010, ενώ το 2009 είχαν σκοτωθεί 502.
Πηγή:www.enet.gr

Τώρα αρχίζει η μεγάλη σύγκρουση με τα μονοπώλια

  • ΠΑΜΕ: Την Τρίτη στη στάση εργασίας δουλεύουμε για την όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία της απεργίας της Τετάρτης 15 Δεκέμβρη με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις, συζητήσεις, στους τόπους δουλειάς, με αποφάσεις συμμετοχής.
  • Οσοι απεργούν την Τρίτη 14 Δεκέμβρη, όλοι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 2μ.μ. στην Ομόνοια.
  • Πόλεμο χωρίς όρια και σταματημό έχει εξαπολύσει το μαύρο μέτωπο κεφαλαίου, κυβέρνησης και τρόικας. Την Τρίτη η κυβέρνηση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψηφίζει στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που δίνει ένα ακόμη συντριπτικό χτύπημα σε ό,τι έχει απομείνει από κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων.
  • Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, για μια ακόμη φορά, βάζει πλάτη για το πέρασμα της πολιτικής του Μεσαίωνα, υπονομεύοντας τον αγώνα των εργαζομένων και διευκολύνοντας την υλοποίηση των σχεδίων κυβέρνησης, ΣΕΒ, τρόικας.

Δύο εκρήξεις συγκλόνισαν το κέντρο της Στοκχόλμης το βράδυ του Σαββάτου. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του.

Η μια έκρηξη έγινε σε αυτοκίνητο και η δεύτερη σε κοντινό σημείο. Τα σουηδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το BBC, ανέφερε ότι τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα.
Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του σουηδικού πρακτορείου, λίγο πριν τις εκρήξεις, είχε λάβει ένα email το οποίο ανέφερε "ήρθε η ώρα οι Σουηδοί να πεθάνουν όπως τα αδέρφια μας".
Πηγή:www.enet.gr

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - Κακός «σύμβουλος» ο αντικομμουνισμός για την ηγεσία της Ρωσίας

Η σημαία της Σοβιετικής Δημοκρατίας της Λιθουανίας
Lithuanian Soviet Socialist Republic
Lietuvos Tarybų Socialistinė Respublika

Τα «παζάρια» που έχει ξεκινήσει η ρωσική κυβέρνηση με την ηγεσία της Πολωνίας, για τη διευκόλυνση της διείσδυσης των ρωσικών μονοπωλίων στην Πολωνία και επακόλουθα και στην ΕΕ, έχουν οδηγήσει στην αποδοχή από μέρους της ρωσικής ηγεσίας της εκδοχής του Γκέμπελς για την εκτέλεση των Πολωνών αξιωματικών στο Κατίν, από τις σοβιετικές αρχές ασφαλείας. Εκδοχή που απορρίπτει υπαρκτά στοιχεία και στηρίζεται στη βιομηχανία κατασκευής πλαστών εγγράφων. Να, όμως, που αυτό το αλισβερίσι της ρωσικής ηγεσίας αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνο και για την ίδια τη ρωσική ηγεσία.
Ετσι, όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Αντριούς Κουμπίλιους, σε συνέντευξή του στην πολωνική εφημερίδα «Rzecspospolita», που δημοσιεύτηκε στις 6 Δεκέμβρη, τη μέρα της επίσκεψης του Ρώσου Προέδρου, Ντ. Μεντβέντεφ, στην Πολωνία, χαιρέτισε την καλυτέρευση των σχέσεων μεταξύ της Πολωνίας και της Ρωσίας. Ο Κουμπίλιους βιάστηκε να διευκρινίσει το γιατί, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό που στις παραμονές της επίσκεψης του Ντ. Μεντβέντεφ στην Πολωνία η πλειοψηφία της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας αποδέχτηκε πως για τις εκτελέσεις στο Κατίν ευθύνεται η ηγεσία της ΕΣΣΔ. Μετά από αυτήν την κίνηση, υποστήριξε ο Λιθουανός πρωθυπουργός, και η Λιθουανία τρέφει ελπίδες πως η Ρωσία με «αξιόπιστο τρόπο» θα κατακρίνει τα εγκλήματα του σταλινισμού και του σοβιετικού καθεστώτος κατά της Λιθουανίας την περίοδο του 1941 - 1991. Ως αποτέλεσμα η Λιθουανία θα μπορέσει να πάρει αποζημίωση (!) για τη «σοβιετική κατοχή» την οποία διεκδικεί τα τελευταία χρόνια.