Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

...«καλή αντάμωση στα γουναράδικα»! Άσχετοι δημαγωγοί και φασίστες συκοφάντες.Επίκαιρο άρθρο του 902.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διαμαντόπουλος ατύχησε. 



Στην προσπάθειά του να καταδημαγωγήσει και να εμφανίσει το κίνημα της διαχείρισης του συστήματος, για το οποίο κάνει ό,τι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ ώστε να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό στη δικομματική εναλλαγή με τη ΝΔ, επιχείρησε να ταυτίσει ούτε λίγο ούτε πολύ αυτές τις συστημικές επιδιώξεις του με τον ΕΛΑΣ και τον καπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη, αναφέροντας τη γνωστή φράση του Άρη «καλή αντάμωση στα γουναράδικα»!

ΚΚΕ: Σχόλιο για τις δηλώσεις Σαμαρά

 
Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις δηλώσεις Σαμαρά.
Αναλυτικά το σχόλιο έχει ως εξής:
 
«Αποτελεί πρόκληση να μιλάει ο πρωθυπουργός για καλύτερες μέρες για το λαό, την ημέρα που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη βουλή ένα πολυνομοσχέδιο - έκτρωμα που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους,

ΠΑΑΣ: Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην επίσκεψη Σόϊμπλε

Την Πέμπτη 18 Ιουλίου έρχεται στη χώρα μας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο εκπρόσωπος του γερμανικού ιμπεριαλισμού, όπως έκανε και η Μέρκελ τον προηγούμενο Οκτώβρη, έρχεται για να στηρίξει τη νέα αντιλαϊκή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να επιθεωρήσει την πορεία υλοποίησης τής βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων ΕΕ και ΔΝΤ, να απαιτήσει την πλήρη εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων (απολύσεις στο δημόσιο, κλείσιμο νοσοκομείων, σχολείων και κοινωνικών υποδομών), αλλά και να μεσολαβήσει υπέρ του γερμανικού κεφαλαίου για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας.

14ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης στη Νέα Ρόδα Χαλικιδικής

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση σε καλούν στο 14ο Κάμπινγκ, που συνδιοργανώνουν.
Ένα Κάμπινγκ, που δεν σε θέλει απλά θεατή και διαφέρει από την κυρίαρχη κουλτούρα που επικρατεί για το πώς πρέπει να είναι διακοπές. Σε καλούμε να βρεθούμε όλοι μαζί, να οργανώσουμε μαζί τις διακοπές μας, αναλαμβάνοντας συλλογικά κάθε κομμάτι της οργάνωσης του κάμπινγκ.
Θέλουμε στο ελεύθερο χρόνο των διακοπών μας, να συζητήσουμε και να προβληματιστούμε πάνω σε κινηματικά γεγονότα, στις πολιτικές εξελίξεις και όλα αυτά, που μας απασχολούν σε όλους τους τομείς της ζωής μας.
Να συμβάλουμε στην οικοδόμηση αντικαπιταλιστικής - αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στα κινήματα της εποχής μας, γιατί πιστεύουμε ότι η συνολική αναμέτρηση με το σύστημα της εκμετάλλευσης είναι ο μόνος δρόμος για το λαό και τη νεολαία.

Δεν θέλουν τη ναζί Ζαρούλια στην Ευρώπη - Σαμαράς και Βενιζέλος αθέτησαν την υπόσχεση τους να την αποκλείσουν από την Επιτροπή για την Ισότητα - Την απόσυρση της Ζαρούλια από το συμβούλιο της Ευρώπης ζητά το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα


Έκκληση για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από το Συμβούλιο της Ευρώπης απευθύνει προς την ελληνική κυβέρνηση και την κοινωνία ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Αντιρατσιστικού Κινήματος Μπενζαμέν Αμπτάν, ο οποίος επιρρίπτει παράλληλα τις ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενίζέλο.

Κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ - Ο Ριζοσπάστης για το άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ



Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει αριστερή κυβέρνηση, γράφει ο Γ. Δελαστίκ στην εφημερίδα «Εθνος», 15/7/2013. Αποκαλύπτει, όμως, ταυτόχρονα και το πώς ένα στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αντικαπιταλιστική τάχα πολιτική, αντιμετωπίζει ένα κόμμα που σοσιαλδημοκρατικοποιείται ταχέως, προετοιμαζόμενο, όπως έδειξε και το συνέδριό του, να δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια ότι μπορεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση του συστήματος των αστών.

Ομιλία της Σοφίας Σακοράφα για το πολυνομοσχέδιο


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,



Εδώ και τρία χρόνια, άλλοτε με τις ομιλίες μου εντός Βουλής, άλλοτε εκτός, άλλοτε με συνεντεύξεις ή αρθρογραφία, έχω διεξοδικά και τεκμηριωμένα τοποθετηθεί για αυτή τη βαρβαρότητα, αυτή την ανωμαλία, πολιτική, θεσμική, οικονομική και κοινωνική που επιβάλλεται στην πατρίδα μας και το λαό μας.

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την απεργία


Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζοντας τις χιλιάδες των απεργών και των διαδηλωτών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:


«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις χιλιάδες των απεργών και των διαδηλωτών που ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες έδωσαν μαζικό μαχητικό «παρών» στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.