Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

[29/04/2011].ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-Πρωτομαγιά 2011:Όπως κάθε χρόνο όπως ποτέ ξανά



125 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών και εργατριών στο Σικάγο η φετινή
Πρωτομαγιά είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Το 1886 οι εργάτες στο Σικάγο διεκδίκησαν το δικαίωμα στο 8ωρο με σκληρούς και αιματηρούς αγώνες. Σήμερα οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν τον δικό τους αγώνα για να μην τους αφαιρέσουν δικαιώματα και κατακτήσεις που θα μας οδηγήσουν 100 χρόνια πίσω.


Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά έρχεται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οξύνει την ολομέτωπη πολιτική επίθεσή της στα πιο στοιχειώδη εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και στις δημοκρατικές κατακτήσεις. Προσπαθούν με κάθετρόπο να συρρικνώσουν το δημόσιο χώρο σε βάρος των κοινωνικών αναγκών και να επιτύχουν την έξοδο από την κρίση σε βάρος των εργαζομένων, ιδιαίτερα των νέων.

ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣΕΠ .40 ευρώ από τους ανέργους για να βρουν δουλειά!


«Εισιτήριο» 40 ευρώ για να έχουν οι άνεργοι νέοι τη δυνατότητα συμμετοχής σε διαγωνισμούς του Δημοσίου και την ελπίδα του διορισμού θεσπίζεται με διάταξη που «συμπληρώθηκε» στο νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και οδεύει ήδη για ψήφιση στη Βουλή.
Το παράβολο των 40 ευρώ θα είναι η προϋπόθεση για συμμετοχή στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ που μέχρι τώρα γινόταν δωρεάν για τους υποψηφίους, συγκεντρώνοντας τουλάχιστον 100.000 νέους που έψαχναν για μια θέση στον ήλιο του... ελληνικού δημοσίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ, Αλ. Τσίπρας, στο Παρίσι για την εκδήλωση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς ενάντια στην συνθήκη για το ευρώ την Τρίτη, 3/05



Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στο Παρίσι την Τρίτη 03 Μαΐου 2011, όπου θα λάβει μέρος και θα μιλήσει σε εκδήλωση του ΚΕΑ ενάντια στην Συνθήκη για το Ευρώ.
Συγκεκριμένα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Gymnase Japy [2 Rue Japy 75011 Paris (Στάση Μετρό Voltaire ή Charonne)] στις 20:00 και το αναλυτικό  της πρόγραμμα  έχει ως εξής:
Εισαγωγή:
  • Patrick Le Hyaric, Ευρωβουλευτής
Κύκλος Ευρωπαϊκών προσωπικοτήτων:
  • Αλέξης Τσίπρας ( Πρόεδρος του ΣΥΝ, αντιπρόεδρος του ΚΕΑ)

Βρετανικός βασιλικός γάμος: Λίγος ο άρτος αλλά το θέαμα περισσεύει !


Του Derek McMillan, από τον «the Socialist», εφημερίδα Σοσιαλιστικού Κόμματος (CWI) στη Βρετανία (www.socialistworld.net, 29/04/2011)
  
Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ξεχειλίζουν από ένα εμετικό συναισθηματισμό…

Στο παρελθόν οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες αντιμετώπιζαν τις κρίσεις με μια πολιτική «άρτου και θεάματος». Σήμερα η κυβέρνηση των Συντηρητικών - Δημοκρατών (Con-Dem) φαίνεται αποφασισμένη να μην προσφέρει καθόλου ψωμί αλλά να μας προσφέρει με το παραπάνω ένα τσίρκο-θέαμα.

Προκήρυξη του ΝΑΡ για την εργατική πρωτομαγιά 2011.



nek.gif
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τη νεολαία αντιμέτωπες με μια νέα ομοβροντία αντεργατικών μέτρων και υπέρ του κεφαλαίου, στο όνομα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του «Σύμφωνου για το Ευρώ». Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ, το ΔΝΤ και ολόκληρη η Ιερή Συμμαχία θέλουν να επιβάλλουν ένα Μνημόνιο για πάντα, δήθεν για να αποφύγουν την πτώχευση της χώρας, την ίδια στιγμή που ρίχνουν στην πτώχευση εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους.

Πάνω από 310 τα θύματα από τις σφοδρές καταιγίδες στις ΗΠΑ.Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο.


Βαρύς ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες τις νότιες Ηνωμένες Πολιτείες. Τουλάχιστον 315 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τεράστιες είναι οι καταστροφές στις περιοχές που έπληξαν οι ανεμοστρόβιλοι και οι καταιγίδες. Την Αλαμπάμα θα επισκεφθεί ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Νέο κύμα σφοδρών καταιγίδων αναμένεται το Σάββατο, σύμφωνα με την αμερικάνικη μετεωρολογική υπηρεσία.
Οι ανεμοστρόβιλοι και οι πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι πρωτοφανείς καταιγίδες που σαρώνουν εδώ και αρκετές ημέρες τις ΗΠΑ άφησαν πίσω τους ερήμωση και καταστροφή.

Μόνο στην Πολιτεία της Αλαμπάμα τουλάχιστον 204 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, με ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα να έχουν καταστραφεί από τη σφοδρή κακοκαιρία.

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, σχετικά με το σκάνδαλο των υποβρυχίων.


Η υποκρισία περισσεύει. Το ΠΑΣΟΚ μεθοδεύει για μια ακόμα φορά τη συγκάλυψη. Η ΝΔ, ενώ έχει τον αριθμό των βουλευτών που απαιτείται για να καταθέσει πρόταση ελέγχου όλων των υπουργών, όπως προτείνει η εισαγγελική παραγγελία, το αποφεύγει. Ο ΛΑ.Ο.Σ.  προσπαθεί να θολώσει τα νερά, αποφεύγοντας να μπει στην ουσία. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα. Η ιδιωτικοποίηση των ναυπηγείων τα απαξίωσε.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την προκλητική προβολή και αξιοποίηση του βρετανικού γάμου.


Αηδία και αποστροφή προκαλεί η απίστευτη προβολή στην Ελλάδα, όπου οι λαϊκές οικογένειες δεινοπαθούν από την ανεργία και τη φτώχεια, του γάμου των απομειναριών του μεσαίωνα τον οποίο η ιστορικά ξεπερασμένη αστική τάξη της Βρετανίας και της Ευρώπης τιμά και επιδεικνύει προκλητικά. Αυτοί να χαίρονται τη σήψη τους, οι λαοί όμως έχουν χρέος να ξεμπερδεύουν μαζί τους.

ΡΩΣΙΑ: Αντίστροφα τα αποτελέσματα του αντικομμουνισμού !



Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις της ρωσικής εταιρείας VTSIOM έδειξαν πως η αντικομμουνιστική καμπάνια, που έχει ξεκινήσει η ρωσική ηγεσία για την αναγκαιότητα της λεγόμενης «αποσταλινοποίησης της κοινωνίας», δε βρίσκουν θετική απήχηση στους πολίτες της Ρωσίας. Σχεδόν το μισό των ερωτηθέντων θεωρεί πως πρόκειται για επιχείρηση απόσπασης της προσοχής της χώρας από τα πραγματικά της προβλήματα.
Εκτός αυτού, αν σε μέτρηση της ίδιας εταιρείας το 2007 μόνο το 15% των Ρώσων θεωρούσε πως ο Στάλιν έκανε για τη χώρα «περισσότερα θετικά πράγματα», σήμερα αυτήν την άποψη υποστηρίζει το 26% των πολιτών. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των Ρώσων που αντιπαθούν τον Στάλιν μειώθηκε.

ΑΚΗΣ: "ΜΑΖΙ ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ" ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!


Αναδημοσίευση άρθρου από την www.iskra.gr

ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ – ΝΔ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ!
ΜΟΝΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!
Την ώρα που πραξικοπηματικά και με κατάλυση κάθείχνους δημοκρατίας, εφαρμόζεται μια δηλητηριώδηςΜνημονιάδα, που οδηγεί τη χώρα στην άβυσσο, στη Βουλή, με ευθύνη της κυβέρνησης, παίχτηκε ένακακόγουστο θέατρο με φόντο τον Α. Τσοχατζόπουλοκαι το μέγα πολιτικό, παραγωγικό και οικονομικό σκάνδαλο των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά!
 
 Η κυβερνητική πλειοψηφία της Βουλής, μαζί και η ΝΔ,“κρύφτηκαν” κυριολεκτικά πίσω από τον Τσοχατζόπουλογια να βγάλουν “λάδι” όλους όσους στις διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναποφάσισαν τιςσυμβάσεις των υποβρυχίων, όσους τις διαχειρίστηκαν και όσους πώλησαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά σχεδόν “τζάμπα” στη Γερμανική HDW (σημερινή Thyssen Krupp) με 4,5 εκ. ευρώ και προίκα παραγγελίες 3 δις ευρώ!

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Σκηνικό αποπροσανατολισμού ενόψει μέτρων


Εφαρμογή «χωρίς παρεκκλίσεις» του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ζητάει από τους υπουργούς ο Γ. Παπανδρέου
Σε «εικονικές αντιπαραθέσεις» επιδίδονται τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με στόχο να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια μπροστά στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση. Σήμερα συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο και σύμφωνα με διαρροές ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τους υπουργούς«αποφασιστικότητα» και «τόλμη» για την προώθηση των μέτρων που μεσοπρόθεσμου προγράμματος ύψους 26 δισ. ευρώ, «χωρίς παρεκκλίσεις» και «χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος».
Η κυβέρνηση δημιουργεί ταυτόχρονα ένα αποπροσανατολιστικό πλαίσιο προκειμένου να απορροφήσει τη λαϊκή αγανάκτηση.