Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τη σημερινή διαδήλωση και την επίθεση στον Μ. Γλέζο, 5/3/2010


Η ΚΟΕ χαιρετίζει τις μεγάλες, μαζικές διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι διαδηλώσεις αυτές πρέπει να είναι η αρχή ενός μεγάλου πανεργατικού – κοινωνικού ξεσηκωμού, για να πληρώσει ακριβά η κυβέρνηση το κόστος από την άγρια πολιτική των Βρυξελλών. Ο λαός με τη σημερινή μαζική και μαχητική στάση στέλνει μήνυμα στην κυβέρνηση: Θα μείνετε ή εσείς ή τα μέτρα.

ΓΣΕΕ κατά ΚΟΕ για την επίθεση στον Γ. Παναγόπουλο-«Φωτογραφίζει» τη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη



Την Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, «φωτογραφίζει» η ΓΣΕΕ ως υπεύθυνη για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα.
"Με το ξεκίνημα της ομιλίας του Προέδρου της ΓΣΕΕ, οργανωμένες ομάδες μεταξύ αυτών ορισμένοι που κρατούσαν κοντάρια και σημαίες της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδος), ξεπήδησαν από διαφορετικές κατευθύνσεις και επιτέθηκαν κατά του Προέδρου και των άλλων στελεχών χτυπώντας τους δολοφονικά και αδιακρίτως", αναφέρεται στην ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΛΑ.Ο.Σ υπερψήφισαν το νομοσχέδιο άγριας λιτότητας

"Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε ότι είστε υπουργός κύριε Σαχινίδη;"
Νόμο του κράτους αποτελεί από την Παρασκευή από ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα για τον περιορισμό του δημοσιονομικού ελλείμματος. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το νομοσχέδιο, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση. 

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής στον υφυπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη λίγο πριν ολοκληρωθεί η συζήτηση στη Βουλή των νέων μέτρων για την οικονομία.

Έγκριση στα μεταλλαγμένα από την Κομισιόν

Η Κομισιόν ενέκρινε την καλλιέργεια τροποποιημένης πατάτας και την εμπορία τριών τύπων μεταλλαγμένου καλαμποκιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία».
Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, η Κομισιόν ενέκρινε την καλλιέργεια ενός γενετικά τροποποιημένου φυτού, της ποικιλίας πατάτας Amfora, που ανέπτυξε η γερμανική εταιρεία BASF και προορίζεται για βιομηχανική χρήση και την κτηνοτροφία.
Ακόμα ενέκρινε την εμπορία στην Ευρώπη τριών ποικιλιών γενετικά μεταλλαγμένου καλαμποκιού, τα οποία είναι παράγωγα-μεταλλάξεις του καλαμποκιού ΜΟΝ 863 της αμερικάνικης Monsanto.
Η απόφαση της Κομισιόν, βασίζεται σε γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Τροφίμων (ΕΟΑΤ), που θεωρεί ότι η συγκεκριμένη πατάτα δεν συνιστά απειλή για την υγεία.
Περιέχει ένα γονίδιο που ανθίσταται στα αντιβιοτικά.
Αυτό έχει προκαλέσει την αντίδραση των οικολόγων, οι οποίοι εδώ και χρόνια ζητούν τη διεξαγωγή μελετών για να διαπιστωθεί αν είναι βλαβερό ή όχι το «πέρασμα» του εν λόγω γονιδίου στο κρέας και το γάλα των ζώων και στη συνέχεια στον άνθρωπο.
Ο διευθυντής αγροτικής πολιτικής της Greenpeace δήλωσε ότι ««Είναι σοκαριστικό ότι μία από τις πρώτες κινήσεις της Κομισιόν ήταν να εγκρίνει ένα γενετικά μεταλλαγμένο φυτό που θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία».

ΠΗΓΗ: www.econews.gr

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ (gr@m!#@&*@s)

ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Να ξεσηκωθούμε!


Φραγμός στο μεσαίωνα!
Να ξεσηκωθούμε!

Ενάντια στον εφιάλτη της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της ανασφάλειας που φέρνουν τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης.

Ενάντια σε αυτούς που, μετά από δεκαετίες λεηλασίας του εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, τολμούν να μας ζητούν να ξαναγίνουμε θυσία στο βωμό της κρίσης που αυτοί και το χρεοκοπημένο σύστημά τους δημιούργησαν. Ενάντια σε αυτούς που έβαλαν υποθήκη τις ζωές και το μέλλον μας για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα του κεφάλαιου και των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ενάντια στο αστικό κηφηναριό και τα κόμματά του (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) που σύσσωμοι, χωρίς την παραμικρή ντροπή, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, μας διαβεβαιώνουν ότι τα μέτρα είναι «αναγκαία», «για το καλό μας», «για το καλό της πατρίδας». Με τον ίδιο τρόπο που μας διαβεβαίωναν για τον τόπο που θα έπιαναν οι θυσίες μας για την ένταξη στην ΕΟΚ, στην ΟΝΕ, στην Ευρωζώνη. Με τον ίδιο τρόπο που μας διαβεβαίωναν για την «ισχυρή Ελλάδα»

Ενάντια στους «σωτήρες» μας, τα κοράκια της ΕΕ και του ΔΝΤ, που απαιτούν την ολοκληρωτική κατάργηση όσων από τα δικαιώματά μας έχουν απομείνει. Που ανταγωνίζονται για το ποιος θα έχει το «προνόμιο» να ισοπεδώσει τις κατακτήσεις μας. Που αναφέρονται στο λαό και τους εργαζόμενους της χώρας σαν να μιλούν σε δούλους, σαν να αναφέρονται στα υποζύγιά τους. Που έχουν το θράσος να μας ζητάνε και «τα ρέστα»!

ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΎΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΏΝΟΥΝ σε όλη τη χώρα για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους σε μια αξιοπρεπή ζωή. Για να γίνουμε ακόμη περισσότεροι! Για να τους αναγκάσουμε να πάρουν τα μέτρα τους πίσω! Για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους!

ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌ ΚΌΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΆΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΌΧΘΟΥ. Που αγωνιά! Που νιώθει το δίκιο του να τον πνίγει! Που βλέπει το κεφάλαιο και το υπηρετικό του προσωπικό να τον χλευάζουν, να τον κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια του. Που είναι γεμάτος οργή!

ΜΕ ΌΠΛΟ ΤΗ ΔΙΑΔΉΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΊΑ! Μαζικά και αποφασιστικά! Χωρίς την παραμικρή αυταπάτη! Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία! Γιατί αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή του εφιάλτη. Γιατί, αν δεν αντισταθούμε, αν δεν τους σταματήσουμε, η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο φριχτή.

ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ! ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΆ! Για να κάνουμε τους φόβους τους πραγματικότητα! Γιατί η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στη μαζική πάλη. Γιατί ο δικός μας μονόδρομος είναι ο δρόμος του αγώνα!

ΝΑ ΠΆΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΌΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΏΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΆ ΜΑΣ ΧΈΡΙΑ! Κόντρα στις αστικές και ρεφορμιστικές συνδικαλιστικές ηγεσίες που ακόμα και σήμερα βάζουν εμπόδια στον αγώνα. Κόντρα σε αυτούς που διασπούν το ενιαίο μέτωπο των εργαζομένων και παίζουν τυχοδιωκτικά παιχνίδια στις πλάτες μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
Ταξική Πορεία

Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για την προβοκάτσια ΠΑΣΟΚ – ΛΑΟΣ, 5/3/2010


Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας καταγγέλλει την προβοκάτσια που έστησαν από κοινού ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χ. Παπουτσής και ο ακροδεξιός βουλευτής του ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδης, στοχοποιώντας την ΚΟΕ και κατ’ επέκταση τον Συριζα για τα επεισόδια σε βάρος του Χ. Παναγόπουλου. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνά με τον Καρατζαφέρη, και στις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες και στην προβοκάτσια.

Οι ορδές του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σε δράση και πάλι σήμερα.


Louisa Gouliamaki/Agence France-Presse — Getty Images


Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στον Μανώλη Γλέζο.Κανένας σεβασμός στην δημοκρατία.Οι σοσιαλφασίστες του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι επικίνδυνοι, πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ.

Περισσότερες φωτογραφίες από την δράση των ΜΑΤ παρακάτω:

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,  η εικόνα που έχει σήμερα η Βουλή -τη στιγμή που η κοινωνία βράζει, τη στιγμή που δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην αναλογίζεται, τι λαίλαπα είναι αυτή που μας βρήκε- είναι μια εικόνα κωμωδίας. Μια Βουλή που με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συζητάει μέσα σε μια διαδικασία εξπρές, λίγων ωρών, τα χειρότερα, τα σκληρότερα μέτρα που έχουν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο  από τη μεταπολίτευση και μετά.



Σχόλιο από τον Red Star-Μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ -Μαζική συμμετοχή και στις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- Βούλιαξε η Αθήνα !

Η αστυνομία περιόρισε τον αριθμό των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ στις 10.000.Η αλήθεια ήταν ότι ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στην Αθήνα κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ ήταν πολλαπλάσιος και με παλμό.
Η Αλέκα Παπαρήγα έστειλε ενωτικό μήνυμα λέγοντας ότι υπάρχουν 2 στρατόπεδα.Στο ένα είναι τα κόμματα της πλουτοκρατίας(ΠΑ.ΣΟ.Κ,Ν.Δ,ΛΑ.ΟΣ),ο ΣΕΒ και η οικονομική ολιγαρχία και στο άλλο το στρατόπεδο της εργατιάς στο οποίο συμμετέχει το Κ.Κ.Ε και τα άλλα κόμματα και οργανώσεις του λαού.

Οι συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν και αυτές μαζικές.Σημαδεύτηκαν από την επίθεση των ΜΑΤ με δακρυγόνα σε στελέχη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α που προσπάθησαν να αναρτήσουν πανό μπροστά στην βουλή.Το πανό ανέγραφε: "Ο άνθρωπος είναι η απάντηση όποια κι αν είναι η ερώτηση".Στην επίθεση τραυματίστηκε το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Επίθεση έγινε από μερίδα διαδηλωτών κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου ο οποίος μεταφέρθηκε επίσης σε νοσοκομείο.
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του "καταδικάζει τη δράση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών και τη χρήση χημικών κατά του Μ. Γλέζου και εκφράζει τη διαφωνία του με όσα διαδραματίστηκαν στο Σύνταγμα σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ. Η καταδίκη των θέσεων και του ρόλου της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πρέπει να είναι με πολιτικά μέσα".

Πως τραυματίστηκαν οι Γ. Παναγόπουλος και ο Μ. Γλέζος.

Ένταση έξω από τη Βουλή το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίθεση από διαδηλωτές δέχθηκε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, την ώρα που ξεκινούσε να απευθύνει χαιρετισμό από το βήμα που είχε στηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Ο κ. Παναγόπουλος δέχθηκε αρχικώς επίθεση με γιαούρτια και άλλα αντικείμενα, ενώ στη συνέχεια διαπληκτίστηκε με διαδηλωτές. Από την ένταση που ακολούθησε τραυματίστηκε και ο Μ. Γλέζος από χημικά των ΜΑΤ.

Προκλητικός ο Γ.Παπακωνσταντίνου στην βουλή, κατηγόρησε το Κ.Κ.Ε. ότι χαίρεται για την κατάσταση(!!!) και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α ότι έχει άγνοια της πραγματικότητας !

Εξω από τη Βουλή και σε πολλά κεντρικά σημεία των Αθηνών οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν για τα νέα μέτρα. Μεσα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου προσπαθούσε να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις ειδικά από  την πλευρά των κομμάτων της Αριστερας. Δύσκολες μέρες για τον τόπο.

Νωρίς-νωρίς  αποοχώρησε από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα μέτρα στην Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του προτίμησαν να συμπορευτούν με τους αυτούς που βρισκόταν έξω.«Εμείς σας πολεμάμε καθαρά και όχι με τερτίπια- δεν υπάρχει κάτι για να συζητηθεί» είπε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ανακοινώνοντας την αποχώρηση του κόμματος από τη συζήτηση.
Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αποδέχθηκε τις πιέσεις που της ασκήθηκαν. «Αποδεχτήκατε ερασιτέχνες να υπερασπιστείτε τη χώρα και τα συμφέροντα των εργαζομένων, αποδειχθήκατε επαγγελματίες στο να εξαπατάτε το λαό» πρόσθεσε.

ΜΑΤ επιτέθηκαν κατά του Μανώλη Γλέζου-Ο ηγέτης της αριστεράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο


Επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε ο Μανώλης Γλέζος όταν προσπάθησε να παρέμβει υπέρ διαδηλωτή.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες αστυνομικοί των ΜΑΤ προπηλάκισαν τον Μανώλη Γλέζο όταν προσπάθησε να παρέμβει υπέρ διαδηλωτή που είχε συλληφθεί
Ασθενοφόρο παρέλαβε τον Μανώλη Γλέζο πριν λίγα λεπτά μετά την επίθεση που φέρεται να του έγινε απο αστυνομικούς. Η εικόνα...
είναι ντροπιαστική για όλους μας.



(H φωτογραφία είναι από τον odysseasgp)

Πηγές:ΣΚΑΙ-troktiko.blogspot.com

Ομάδα απεργών τραυμάτισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Ομάδα απεργών τραυμάτισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δέχθηκε επίθεση την ώρα που άρχισε να απευθύνει χαιρετισμό, στους συγκεντρωμένους μπροστά στη Βουλή. Περίπου 30 - 40 άτομα του πέταξαν αντικείμενα και άρχισαν να το γρονθοκοπούν.

Όταν οι άλλοι συνδικαλιστές που βρίσκονταν κοντά του προσπάθησαν να βοηθήσουν τον κ. Παναγόπουλο δέχθηκαν και εκείνοι επίθεση. Οι άγνωστοι δράστες, με ακάλυπτα πρόσωπα επιτέθηκαν και στα τηλεοπτικά συνεργεία.

Ήταν μια σχεδιασμένη επίθεση, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η οποία έγινε όχι μόνο εναντίον του Γιάννη Παναγόπουλου αλλά και του προεδρείου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αλλά ταυρόχρονα και στους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία. Στη συνέχεια προσπάθησαν να φυγαδεύσουν τον κ. Παναγόπουλο προς το κτήριο της Βουλής αλλά οι άγνωστοι τον ακολούθησαν μέχρι το άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη.

Δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία στο σημείο και οι άγνωστοι δράστες χάθηκαν μέσα στο πυκνό πλήθος της συγκέντρωσης.


Πηγή:www.megatv.com

Προπηλάκισαν τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ-Χιλιάδες στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Επίθεση από ομάδα 100 περίπου ατόμων δέχτηκε πριν λίγο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος.
Εξοργισμένοι διαδηλωτές διέκοψαν την ομιλία του κ. Παναγόπουλου αποκαλώντας τον "πουλημένο" και στη συνέχεια του επιτέθηκαν, κλωτσώντας τον.
Αυτή την ώρα επικρατεί ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και αστυνομικών, που βρίσκονται στην πλατεία Συντάγματος.
Όλα ξεκίνησαν όταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να υψώσουν πανό μπροστά από τη Βουλή, αλλά απωθήθηκαν από αστυνομικούς, με τη χρήση δακρυγόνων.
Στο μεταξύ, τη μεταφορά της 24ωρης απεργίας που ήταν προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου, στις 11 Μαρτίου, αποφάσισαν πριν λίγο οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Ο δημόσιος τομέας έχει παραλύσει από την πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη της βάρδιας, που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, νοσηλευτές και νοσοκομειακοί γιατροί, αλλά και οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στα δημόσια ΜΜΕ.
Λίγο πριν από τις 13:00 ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα και στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι. Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, η οποία κατέληξε στην πλατεία Ομόνοιας.Στην πλατεία Ομονοίας, και όχι στο Υπουργείο Απασχόλησης, όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, κατέληξε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ, ενάντια στα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η μαζικότητα και ο παλμός ήταν τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου, το οποίο ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με την αστυνομία, οι διαδηλωτές υπερέβησαν τους 10.000, ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγο για πολύ μεγαλύτερο αριθμό.
Νέοι και νέες ύψωσαν τη φωνή τους, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της ΕΕ και κρατώντας σημαίες και πανό, με το σύνθημα «Να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση» να κυριαρχεί.

Πηγή:www.zougla.gr

ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΛΑ.Ο.Σ: Κόμματα των καπιτα-ληστών


Ενώ τα κέρδη ξεχειλίζουν από τις θυρίδες και τα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας,
η κυβέρνηση εξουθενώνει το λαό.

Με μια μονοκοντυλιά «αποφάσισε και διέταξε» να προστεθούν νέα βάρη ύψους 5 δισ. στις πλάτες των υποζυγίων.
Την ώρα που, μαζί, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΕΕ, «σύμμαχοι» και «οίκοι», θα ψηφίζουν σήμερα στη Βουλή τη λεηλασία και των τελευταίων υπολειμμάτων του λαϊκού μόχθου,
ας θυμηθούμε τα (καταγεγραμμένα και επίσημα) στοιχεία για τον - ανέγγιχτο - συσσωρευμένο πλούτο των κεφαλαιοκρατών:
  • Το ενεργητικό των τραπεζών αυξήθηκε κατά 300 δισ. την τελευταία 5ετία - όσο δηλαδή και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας (!) - και καταγράφηκε για το 2009 στα 580 δισ. ευρώ. Χρήματα που θα μπορούσαν να καλύψουν κατά 116 φορές (!) την προχτεσινή αφαίμαξη που υπέστη ο λαός.
  • Οι καταθέσεις των μεγάλων επιχειρήσεων στις τράπεζες αυξήθηκαν στην 5ετία κατά 117 δισ. και το Νοέμβρη του 2009 καταγράφηκαν στα 277 δισ. ευρώ. Ποσό που «ανήκει» σε μια χούφτα εκμεταλλευτές και θα μπορούσε να καλύψει κατά 57 φορέςτη νέα ληστεία εναντίον εκατομμυρίων εργαζομένων.


6,8 πολύ ισχυρός μετασεισμός στην Χιλή-Τριήμερο εθνικό πένθος στην Χιλή.Τελευταίος απολογισμός :802 οι νεκροί στην Χιλή από τον σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε.Συνεχής ενημέρωση.Γράφει ο Red Star.

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε η κυβέρνηση της Χιλής.Ισχυρός μετασεισμός 6,8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ  με επίκεντρο την πόλη Concepcion σήμερα Παρασκευή.Σύμφωνα με τελευταίο απολογισμό οι νεκροί έφτασαν τους 802.Ο αριθμός τους αναμένεται να αυξηθεί πάνω από τους 1.000 καθώς υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι και θαμμένοι κάτω από τα συντρίμμια.
Τα νησιά Ρόμπινσον Κρούσο στα ανοικτά της Χιλής, χτυπήθηκαν από το τσουνάμι και υπάρχουν δεκάδες αγνοούμενοι.







Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον-Ήταν γενοκτονία η σφαγή των Αρμενίων, λέει επιτροπή του Κογκρέσου


Ως γενοκτονία χαρακτήρισε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του αμερικανικού Κογκρέσου τις μαζικές δολοφονίες Αρμενίων στη διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου στην Τουρκία. Η απόφαση δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αναμένεται ωστόσο να θέσει σε δοκιμασία τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.
Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις, ενώ με ανακοίνωσή του ο Ερντογάν τόνισε ότι η απόφαση μπορεί να βλάψει τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.  Από την πλευρά της η Αρμενία χαιρέτισε την απόφαση την οποία χαρακτήρισε πρόοδο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εξόρμηση ενημέρωσης για το μποϊκοτάζ-Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ


Στα πλαίσια της Διεθνούς Εβδομάδας ενάντια στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ που θα πραγματοποιηθεί από τις 1 ως τις 14 του Μάρτη, για έκτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Ιντιφάντα, ξεκινά καμπάνια ενημέρωσης για την σημασία του μποϊκοτάζ ως μέσο πολιτικής και οικονομικής πίεσης στο κράτος του Ισραήλ και έκφρασης της έμπρακτης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Κλιμακώνεται ο αγώνας - ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ
Παντελής Σαΐτας - ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 


Δελτίο τύπου της ΚΟΕ για τη σημερινή διαδήλωση και την αυριανή συγκέντρωση.


2010_03_04_diadilosi_min
Σε όλη την Ελλάδα σήμερα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν μαζικά αλλά κυρίως αποφασιστικά, μαχητικά και ελπιδοφόρα. Οι διαδηλώσεις αυτές δείχνουν ότι ο αγώνας όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά τώρα αρχίζει.

Η κυβερνητική πλειοψηφία του Παπανδρέου ψηφίζει αύριο στα γρήγορα σαν τον κλέφτη τα νέα μέτρα. Η συγκέντρωση στις 12.30 στο Σύνταγμα πρέπει να μεταβληθεί σε περικύκλωση και αποκλεισμό της Βουλής. Οι βουλευτές - yes men των αγορών, της Μέρκελ και του Όλι Ρεν πρέπει να αποδοκιμαστούν. Να γευτούν το κόστος της υπηρεσίας που προσφέρουν στην πλουτοκρατία και της απόγνωσης που σκορπίζουν στην εργαζόμενη κοινωνία.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: Μας κόβουν τα δικαιώματα μας,να τους κόψουμε το γέλιο

H κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά ένα πακέτο μέτρων που οδηγεί στην τελική εξόντωση όλων των εργαζόμενων χωρίς καμία εξαίρεση: μίλησε για μείωση των μισθών από 14 σε 12,4 περικόπτοντας μέρος από το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων καθώς και από το επίδομα αδείας, περικοπή των επιδομάτων στο δημόσιο κατά 12%, πάγωμα των συντάξεων στο δημόσιο το 2010, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, αύξηση 20% στα τσιγάρα και στα ποτά, αύξηση της τιμής της βενζίνης 8 λεπτά το λίτρο, μέτρα που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους θα επιφέρουν 4,8 δις ευρώ καθώς και τη στήριξη της Ευρώπης. Γι’ αυτό και ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη στήριξη των μέτρων από όλους.