Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Καταλήψεις κι απεργίες μέχρι να πέσουν-Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»


Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»
                                                      Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση


Οι χθεσινές καταλήψεις 8 υπουργείων μέσα σε λίγα λεπτά από την ΑΔΕΔΥ και τους εργαζόμενους στα υπουργεία θορύβησαν την κυβέρνηση.

Αν συνυπολογίσουμε τις κινητοποιήσεις των ένστολων των σωμάτων ασφαλείας και το σημερινό «ντου» στο Πεντάγωνο των απόστρατων αξιωματικών καταλαβαίνουμε ότι πλέον ο μόνος κλάδος που δεν έχει απεργήσει ή αντιδράσει απέναντι στην κυβέρνηση είναι ...τα ΜΑΤ.

Ιδιαίτερα οι καταλήψεις των υπουργείων και η απόφαση των εργαζομένων στο υπουργείο οικονομικών να κρατήσουν την κατάληψη για 48 ώρες με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο των εκπρόσωπων της τρόικα, σε συνδυασμό με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας, σχεδόν καθημερινές πορείες και καταλήψεις σχολείων και σχολών δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι κινητοποιήσεις.

Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό με θέμα: «Προστασία των ασφαλιστικών ταμείων από το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων, διαφαινόμενο κούρεμα και την καταστροφική κυβερνητική πολιτική»


 Επιλέγετε να κουρεύετε τους συνταξιούχους και όχι τους κατόχους ομολόγων που κατά τεκμήριο είναι πλούσιοι άνθρωποι
• Αντί να ετοιμάζεστε να εκποιήσετε 50 δις δημόσιας περιουσίας ή 125 δις που θέλουν τώρα οι Γερμανοί να κάνετε ένα πολύ απλό πράγμα, να μεταφέρετε μέρος των μετοχών των δημόσιων επιχειρήσεων που είναι κερδοφόρες στα Ασφαλιστικά Ταμεία προκειμένου να σωθούν αυτά. Αυτή θα είναι μια πράξη κοινωνικής και πατριωτικής ευθύνης και όχι η συντεταγμένη χρεοκοπία στην οποία οδηγείτε την ελληνική κοινωνία.

Στην Ελλάδα, τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι οι νέοι, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ένα αφιέρωμα για τις συνθήκες διαβίωσης της νέας γενιάς και τη νεανική μετανάστευση.

AFP/LOUISA GOULIAMAKI


Στην Ελλάδα, τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι οι νέοι, γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ένα αφιέρωμα για τις συνθήκες διαβίωσης της νέας γενιάς και τη νεανική μετανάστευση.

Η εικόνα παρουσιάζεται ζοφερή: σύμφωνα με την εφημερίδα 50.000 Έλληνες έχουν ήδη διαλέξει το δρόμο της μετανάστευσης από την έναρξη της κρίσης το 2008, ενώ όπως επισημαίνεται εκείνοι που φεύγουν είναι ως επί το πλείστον πτυχιούχοι με ανώτατες πανεπιστημιακές σπουδές.

Για τους νέους που επιλέγουν να μείνουν, υπάρχει μόνο αβεβαιότητα, επαγγελματική ανασφάλεια και αδιέξοδο.

"Ξυπνάω και ψάχνω τα e-mail μου"

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προνόμια των βουλευτών



Από πολύ νωρίς ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του  στις 11 Φεβρουαρίου του 2010, είχε διατυπώσει δημόσια προτάσεις για κατάργηση οικονομικών προνομίων των μελών της Βουλής των Ελλήνων που δεν δικαιολογούνται από τις ανάγκες της δουλειάς τους.
Έχουμε ήδη καταθέσει στο δημόσιο διάλογο προτάσεις για διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων.
Έχουμε ζητήσει να καταργηθεί η αποζημίωση για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής και να θεωρηθεί η συμμετοχή αυτή υποχρεωτικό καθήκον των βουλευτών, όπως η συμμετοχή στις ολομέλειες.

Aντικαπιταλιστική πάλη και διέξοδος η μόνη λύση απέναντι στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό!


antarsya_june11.gifΚλιμάκωση των αγώνων, ανατρεπτικό περιεχόμενο, αντικαπιταλιστική πάλη και διέξοδος η μόνη λύση απέναντι στον χρεοκοπημένο καπιταλισμό!
- Πολιτική εξόρμηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη τη χώρα.
- Δόθηκε στη δημοσιότητα και η εισήγηση για το οργανωτικό του Μετώπου
- Συνέντευξη τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ την Τρίτη 4/10
- Συνελεύσεις παντού για την 1η Συνδιάσκεψη του Μετώπου, 29-30 Οκτώβρη
 
«Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει άγρια τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προχωρεί σε μια ανελέητη εξοντωτική φοροεπιδρομή στους μισθωτούς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους. Μας κόβουν τα μισά και μας αρπάζουν τα διπλά!» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλεί σε μαζική ανυπακοή και κλιμάκωση των αγώνων.

Υπομονή - τέλος, καταναλώθηκε! Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

 
Μέχρι τώρα μας λεηλατούσαν, μας φορολογούσαν και μας οικτήριζαν γιατί ως ανεπρόκοποι και κακομαθημένοι που είμαστε «καταναλώναμε - όπως μας έλεγαν - περισσότερα απ' όσα παράγαμε»!
*
Τώρα, οι ίδιοι άνθρωποι, αποφάσισαν ότι «πρέπει», ότι «οφείλουμε», είμαστε «υποχρεωμένοι», ότι «επιβάλλεται» όσα έχουμε και δεν έχουμε να τα τρώμε μέχρι τελευταίας πεντάρας!
Τώρα, σύμφωνα με το νέο φιρμάνι, θα είμαστε νομοταγείς πολίτες, θα επιδεικνύουμε υψηλό αίσθημα φορολογικής συνείδησης αν ό,τι διαθέτουμε ως εισόδημα το τρώμε «μέχρι μία», και ει δυνατόν αν «καταλανώνουμε περισσότερα κι απ' όσα... βγάζουμε»!

Αναγνώριση ανεξάρτητου, κυρίαρχου, βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτους, πλήρους μέλους του ΟΗΕ.

 
Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Τούσσας, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση σχετικά με το κοινό ψήφισμα για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, επεσήμανε τα εξής:
«Το ΚΚΕ καταψηφίζει το κοινό Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, γιατί είναι σε αντίθεση με τα δίκαια αιτήματα, τα συμφέροντα και τη θέληση του Παλαιστινιακού λαού.

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ,ΛΕΕΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ !


    «Το σχολείο είναι δημόσιος χώρος, χώρος εκπαίδευσης και αυτεπάγγελτα εκεί δρα η δικαιοσύνη. Υπάρχει άρθρο του ποινικού κώδικα που λέει ότι είναι εγκληματική η ενέργεια παραβίασης των δημοσίων χώρων. Αυτό είναι θέμα του εισαγγελέα» τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο Βήμα FM, αναφερόμενη στις καταλήψεις.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο .

 
Με το νέο μισθολόγιο η κυβέρνηση προχωρεί σε παραπέρα μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπάλληλων, όταν με τα μέχρι τώρα μέτρα της τους έχει αφαιρέσει σε ονομαστική βάση πάνω από 5 μισθούς.
Η κυβέρνηση οδηγεί το μεγαλύτερο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων στην εξίσωση με τον ιδιωτικό τομέα, κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση. Η υποτιθέμενη αύξηση στον κατώτατο βασικό μισθό κατά 69 ευρώ είναι χωρίς αντίκρισμα, στάχτη στα μάτια, αφού την ίδια στιγμή εξαγγέλλει οριζόντια μεσοσταθμιστική μείωση των μισθών από 20% - 40%, περικοπή όλων των επιδομάτων, μείωση έως και κατάργηση κάθε μισθολογικής ωρίμανσης, ενώ ταυτόχρονα περικόπτει πάνω από 1.000 ιατρικές εξετάσεις και φάρμακα.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για τις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στο δημόσιο τομέα.



Η εργασιακή εφεδρεία, οι μειώσεις των μισθών και οι απολύσεις εργαζομένων,  σε συνδυασμό με την ισοπεδωτική μείωση των δαπανών, περιγράφουν ένα κράτος απογυμνωμένο, που δεν θα μπορεί να προσφέρει στοιχειώδεις υπηρεσίες στους πολίτες, την ίδια στιγμή που οδηγεί χιλιάδες εργαζομένους στην ανασφάλεια και την ανεργία.

ΤΟ ΑΜΟΚ ΦΟΡΩΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ-Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 




Εχει προφανώς χάσει κάθε αίσθηση του μέτρου η κυβέρνηση Παπανδρέου, αν κρίνει κανείς από το φορομπηχτικό παραλήρημά της των τελευταίων ημερών. Υπουργοί και μανδαρίνοι μηχανεύονται και εφευρίσκουν απίστευτα διεστραμμένους τρόπους επιβολής νέων φορολογικών βαρών στους πολίτες, συγκρίσιμους μόνο με εκείνους που επέλεγαν πριν από... τριακόσια ή πεντακόσια χρόνια οι φεουδάρχες, οι σατράπες ή οι σουλτάνοι όταν χρειάζονταν λεφτά! Εξαπέλυαν τους φοροεισπράκτορες να εισβάλλουν στα σπίτια των δύστυχων υπηκόων τους και να αρπάζουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους!.

Ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί -Προκήρυξη της Πορείας

Ένας αγώνας που μπορεί να κερδηθεί
 
Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια νέα θύελλα αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων. H επιχείρηση επιβολής των μέτρων από την κυβέρνηση του ΠAΣOK και τους μηχανισμούς των «κηδεμόνων» της, προωθείται τώρα με την προσφυγή στις εκφοβιστικές μεθόδους των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου: «σοκ και δέος». Μέτρα επί μέτρων, αντιλαϊκές προαναγγελίες που διαδέχονται η μια την άλλη, απανωτά Μνημόνια· όλα αυτά σκοπεύουν στην τρομοκράτηση του λαού, τη διάχυση μιας παραλυτικής ανασφάλειας, και τον περιορισμό των αναπόφευκτων, γενικευμένων, οργισμένων και πολύμορφων αντιδράσεων.

Χριστόφια εμπρός, μαζί σου ο λαός !

Βροντερή απάντηση πως το ΑΚΕΛ ήταν, είναι και θα παραμείνει πρωταγωνιστική δύναμη και ισχυρό ανάχωμα σε όσους επιχειρούν να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και νέες περιπέτειες στον τόπο, έστειλαν χθες βράδυ από το ασφυκτικά κατάμεστο στάδιο "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" στη Λευκωσία, οι χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν εκεί για να τιμήσουν τη μέρα της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Μαζικό και μαχητικότατο ήταν το «παρών» που έδωσαν οι ΑΚΕΛιστές, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, φίλοι και ανένταχτοι πολίτες στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ για υπεράσπιση των θεσμών και στήριξης του Προέδρου Χριστόφια. 

Ξανά την «πάπια» για τις βουλευτικές συντάξεις-Η πρόταση του του ΚΚΕ για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης έχει κατατεθεί από τον Μάη του 2010 και δεν έχει συζητηθεί ακόμα στην Βουλή


Στη χτεσινή διάσκεψη των προέδρων της Βουλής (Σώμα που καταρτίζει την ημερήσια διάταξη) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής επανέφερε την πρόταση νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος για τις βουλευτικές συντάξεις. Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση έχει κατατεθεί στις 3 Μάη 2010 και δεν έχει συζητηθεί ακόμα. Το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και τη συνταξιοδότηση των βουλευτών από το φορέα που ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους.

Ποιοί αρχαιολογικοί χώροι μένουν κλειστοί ελλείψει προσωπικού


    
Κλειστοί, λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης, παραμένουν 26 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, σύμφωνα με έγγραφα των Περιφερειακών και Ειδικών Περιφερειακών Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Πρόκειται για τους ακόλουθους χώρους:


1. Αρχοντικό Παύλου Κουντουριώτη στην Ύδρα (επισκέψιμο κατόπιν συνεννόησης)
2. Αρχαιολογικός χώρος Ασκληπιείου Σκοπέλου
3. Αρχαιολογικοί χώροι Ευρωπού και Παλατιανού (ν. Κιλκίς)
4. Ρωμαϊκή Αγορά Θεσσαλονίκης και Ανάκτορα Γαλερίου
5. Μουσείο Ρωμαϊκής Αγοράς Θεσσαλονίκης
6. Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης
7. Μακεδονικός Τάφος Φοίνικα
8. Αρχαιολογικός χώρος Αμφίπολης

KKE: Όχι στους καθηγητές-καταδότες που θέλει η κυβέρνηση


   
 Το ΚΚΕ τάσσεται υπέρ των μαθητών και κατά της κυβερνητικής πολιτικής πού όπως χαρακτηριστικά τονίζει με ανακοίνωσή του, προσπαθεί να πνίξει την οργή των δεκαπεντάχρονων παιδιών.
"Η κυβέρνηση επιστρατεύει τους εισαγγελείς για να τρομοκρατήσει και να πνίξει την οργή και τη φωνή των δεκαπεντάχρονων παιδιών, κυρίως της λαϊκής οικογένειας, που διαμαρτύρονται για τα βιβλία που δεν τους έστειλε, για το θράσος να τους ζητούν χρήματα για τη λειτουργία των σχολείων, όταν οι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση και ήδη μεγάλος αριθμός παιδιών υποσιτίζονται.

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για τον καταγγελλόμενο τραυματισμό οκτάχρονου κοριτσιού από τις δυνάμεις των ΜΑΤ




Επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Ελευθέριο Οικονόμου έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι ύστερα από την καταγγελία του Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ κ.Ηλία Βρεττάκου ότι αστυνομικός των Μ.Α.Τ. χτύπησε με την ασπίδα του στη γνάθο την οκτάχρονη κόρη του. Το καταγγελλόμενο περιστατικό, δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για το επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης των δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και την απουσία στοιχειώδους σεβασμού προς άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες όπως τα παιδιά.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

ΜΑΘΗΤΕΣ: Εντείνονται οι αγωνιστικές διεργασίες.

 
Τα επόμενα αγωνιστικά βήματά τους συζητούν οι μαθητές μέσα από τις αγωνιστικές διεργασίες που γίνονται σε όλη τη χώρα στα σχολεία, τα οποία εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς το σύνολο των βιβλίων και χωρίς επαρκή αριθμό εκπαιδευτικών. Στην Αττική, τα κατειλημμένα σχολεία φτάνουν τα 150 περίπου.
Για σήμερα, Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων που συνεδρίασαν το προηγούμενο διάστημα καλούν τους μαθητές να πραγματοποιήσουν εκλογές για πενταμελή μαθητικά συμβούλια, ενιαία και χωρίς να περιμένουν να ορίσει το υπουργείο ημερομηνίες.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Φορο-αρπαχτή για τους εργαζόμενους, φοροασυλία για το κεφάλαιο.


Την ώρα που η κυβέρνηση περικόπτει άγρια τους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, προχωρεί σε μια ανελέητη εξοντωτική φοροεπιδρομή στους μισθωτούς, στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους. Μας κόβουν τα μισά και μας αρπάζουν τα διπλά! Έφτασαν μέχρι το σημείο να απαιτούν υποχρεωτική κατανάλωση από τους ευρισκόμενους σε πτώχευση εργαζόμενους, ενώ η πραγματική φορολογία του κεφαλαίου είναι στο 16%, των τραπεζών στο 17% και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ συζητούν την παραπέρα μείωση της φορολογίας στους πλούσιους!