Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

2 νεκροί και 4 τραυματίες από πυρά ενόπλου στο Τέξας

 Αστυνομικοί, δέχθηκαν πυροβολισμούς, όταν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ κοντά στο πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Κόλετζ Στέισον.
Ένας αστυνομικός και ένας πολίτης τραυματίστηκαν θανάσιμα.
Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της αστυνομίας της πόλης Σκοτ ΜακΚόλουμ ένας ακόμη αστυνομικός έχει τραυματιστεί όπως και μία γυναίκα, η οποία έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Δύο ακόμη αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τη δολοφονία νεαρού Iρακινού στο κέντρο της Αθήνας



Παράλληλα με το πογκρόμ που οργανώνει η κυβέρνηση, τον «Ξένιο Δία» τον εφαρμόζουν και συμμορίες φασιστοειδών που ξυλοκοπούν και μαχαιρώνουν τα θύματα των πολέμων, των δουλεμπόρων και της εκμετάλλευσης. Ο νεαρός Ιρακινός που δολοφονήθηκε άγρια και άνανδρα στο κέντρο της Αθήνας είναι μόνο ένα από τα θύματά τους.

Σχόλιο του KKE για τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση μετά τον Δεκαπενταύγουστο



Στο όνομα της παραμονής της χώρας στη ζώνη του ευρώ που ταλανίζεται από τη βαθιά κρίση και τους ανταγωνισμούς, η κυβέρνηση και η ΕΕ αξιώνουν από τους εργαζόμενους να ζήσουν με μισθούς και συντάξεις πείνας, σε μια εργασιακή κόλαση, χωρίς Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, προκειμένου να ανακτήσει το κεφάλαιο την υψηλή κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα.
Το ερώτημα είναι γιατί ο λαός να δεχτεί τη μόνιμη καταδίκη του στην εξαθλίωση;

Δήλωση του βουλευτή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ανδρέα Ξανθού για το περιστατικό ρατσιστικής βίας κατά Ινδών στο Ρέθυμνο


Ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Ανδρέας Ξανθός, αφού ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου κ. Π. Μουρτζανό για τα μέχρι στιγμής στοιχεία που αφορούν την υπόθεση επίθεσης αγνώστων με μαχαίρι εναντίον 4 Ινδών εργαζομένων στην περιοχή Σφακάκι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εικόνα που διαμορφώνεται για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι πρόκειται αναμφισβήτητα για απρόκλητη ρατσιστική βία εναντίον εργαζομένων συμπολιτών μας με μοναδικό «ενοχοποιητικό» στοιχείο τη φυλετική τους καταγωγή.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ -ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Η συγκυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν αφήνει καμία μέρα χαμένη, φορτώνει καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Νέο «κατόρθωμα» η απόφαση της διυπουργικής επιτροπής να ανάψει πράσινο φως στην επιτροπή αποκρατικοποιήσεων για έναρξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης – βλέπε εκποίησης – των ΕΛΤΑ. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων που αποτελεί στρατηγική επιλογή της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των καπιταλιστών εδώ και χρόνια.

Η βάναυση κακοποίηση του 15χρονου κοριτσιού και ο ρατσιστικός παροξυσμός - Του Νίκου Συρμαλένιου βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΥΡΜΑΛΕΝΙΟΥ*


Τρία περιστατικά εγκληματικότητας και παραβατικότητας στις Κυκλάδες τις τελευταίες μέρες, ανέδειξαν και πάλι τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες μιας βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η ανθρωπότητα.
Πρόκειται για την αποτρόπαιη κακοποίηση του 15χρονου κοριτσιού από τον νεαρό Πακιστανό στην Πάρο, για την εν ψυχρώ δολοφονία του ιδιοκτήτη μπαρ στη Σύρο από τον 62χρονο εργαζόμενο του Νεωρίου και για τη σύλληψη ζεύγους Αφγανών στη Σαντορίνη που προωθούσαν μέσω του αεροδρομίου με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα ομοεθνείς τους προς χώρες της Ευρώπης.