Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Δελτίο Τύπου για την απαγόρευση του απόπλου του στόλου της Ελευθερίας.

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΟ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ!
ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, η κυβέρνηση του ξεπουλήματος της χώρας, εξακολουθεί να εξευτελίζει κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας σε όλα τα μέτωπα. Έτσι, εδώ και ένα μήνα περίπου, λειτουργεί ως δουλικός και υπεργολάβος του φασιστικού κράτους του Ισραήλ, απαγορεύοντας τον απόπλου των σκαφών του διεθνούς Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ από την Ελλάδα. Έχει αναλάβει δηλαδή τη δέσμευση να κάνει αυτό που δεν μπορεί να κάνει το Ισραήλ, μετά την παγκόσμια κατακραυγή για την περυσινή επίθεση και δολοφονία 9 ακτιβιστών του στολίσκου.
Επιπλέον, σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας (;) Παπούλιας βρίσκεται στο Ισραήλ σε διατεταγμένη υπηρεσία για να βελτιώσει τη δημόσια εικόνα των σιωνιστών εγκληματιών, όπως και για να νομιμοποιήσει τις κοινές ασκήσεις πολέμου και τη συμμετοχή του Ισραήλ στο ξεπούλημα της χώρας μας.

Οι ελληνικοί Δήμοι είναι οι λιγότερο χρεωμένοι Δήμοι σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προκύπτει από απάντηση και στοιχεία που απέστειλε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρέν, στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή.


Η ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή είχε γίνει με αφορμή τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης για τα «κριτήρια χρηματοδότησης και δαπανών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ιδίως όσων εξ αυτών εμφανίζονται υπερχρεωμένοι» και καλούσε την ΕΕ να μην υπάρξει αύξηση των φόρων και των τελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί κάτι τέτοιο επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το επίπεδο διαβίωσης των εργαζομένων.
Στον πίνακα που απέστειλε η Κομισιόν, εμφανίζεται η Ελλάδα με το δεύτερο μικρότερο χρέος των ΟΤΑ ως ποσοστό του ΑΕΠ, με μόλις 0.9% για το 2010, μετά τη Μάλτα που εμφανίζει μηδενικό χρέος.

Αποκλειστική είδηση από την εφημερίδα ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Νέο κεντροαριστερό κόμμα με Μίκη και πρώην βουλευτές ΠΑΣΟΚ ! Ακούγονται τα ονόματα του Αλέξη Μητρόπουλου,Σοφίας Σακοράφας,Παναγιώτη Κουρουμπλή και Μανώλη Γλέζου.

thumb
Ένα νέο κόμμα, με τη συμμετοχή του Μίκη Θεοδωράκη, βρίσκεται στα σκαριά  και η δημιουργία του θα ανακοινωθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες  που έχει το ΠΟΝΤΙΚΙ  αύριο πρόκειται να γίνει  η συνάντηση των 8 που θα πρωτοστατήσουν στην δημιουργία του νέου κομματικού φορέα. Ο πρώην πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ  και πρώην συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου Ν. Κοτζιάς, ο πανεπιστημιακός Ν. Μαριάς , ο εργατολόγος Α. Μητρόπουλος η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, ο πρώην σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου σήμερα ανεξάρτητος βουλευτής Β. Παπαχρήστος , ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παν. Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρος αλλα και ο συνταγματολόγος  και στέλεχος του ΣΠΙΘΑ Γ. Κασσιμάτης   θα συναντηθούν προκειμένου να προχωρήσουν στην σύνταξη μίας διακύρηξης  μέσα στην οποία θα αναφέρεται ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που στόχο θα έχει την απήχηση των προβλημάτων  της κοινωνίας στην μετά μνημονιακή περίοδο.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ... Αντικαπιταλισμός στα λόγια-Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Αντικαπιταλισμός στα λόγια


Ο ένας απ' τη δεύτερη σελίδα του «Πριν» αναφωνεί: «Ωρα τόλμης για την αριστερά», την οποία καλεί να δώσει «πολιτική γραμμή για εξέγερση του λαού και ανατροπή της νέας τυραννίας κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ». Ο επόμενος, μερικές σελίδες παρακάτω, αναφωνεί: «Εμφύλιος την ώρα της μάχης», αναφερόμενος στο ΚΚΕ και στον ΣΥΝ, επισημαίνοντας ότι «η δράση των προβοκατόρων και των κατασταλτικών μηχανισμών διχάζει αντί να ενώνει την αριστερά». Επιπλέον, «οδηγεί το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο να εξαντλούνται ώστε να περιφρουρήσουν τελικά το κόμμα και όχι το κίνημα απ' την προβοκάτσια, στην περιφρούρηση τελικά του κόμματος από το ίδιο το κίνημα που το κόμμα δεν ελέγχει», τεκμηριώνοντάς το με τη θέση και στάση του ΚΚΕ στην επονομαζόμενη από το ΝΑΡ εξέγερση της κουκούλας και της σπασμένης βιτρίνας το Δεκέμβρη του 2008!

Προκήρυξη του «Ξ»-ΜΜΕ: Η μεγαλύτερη σύγκρουση, με την ΕΣΗΕΑ απούσα!


Προκήρυξη του «Ξ»

Μια από τις πιο κρίσιμες μάχες του πολέμου που έχουν κηρύξει οι εργοδότες στα δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκεται σε εξέλιξη στον χώρο του Τύπου. Oι εκδότες προχωρούν … επιβάλλοντας απολύσεις, μειώσεις μισθών, σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας κοκ

Είναι γεγονός ότι οι ισολογισμοί των μεγαλύτερων ομίλων εμφανίζουν βαθιά ελλείμματα. Ο όμιλος ΔΟΛ κατέγραψε το 2010 ζημίες 46,9 εκατ. ευρώ, στον Πήγασο οι ζημιές έφτασαν τα 31,1 εκατ. ευρώ, στον όμιλο Αλαφούζου τα 7,5 εκατ. ευρώ, στον όμιλο Τεγόπουλου τα 23,1 εκατ. ευρώ και στον Τηλέτυπο (το 49% των μετοχών της εταιρείας που ελέγχει το Mega ανήκουν σε ΔΟΛ και Μπόμπολα) τα 18,3 εκατ. ευρώ.

Αποδοκιμασίες κατά Παπούλια στη Ραμάλα ! Επιτέλους τα άκουσε Κάρολος από κάποιον !


Δέκτης έντονων αποδοκιμασιών από Παλαιστινίους έγινε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ο οποίος επισκέφθηκε την Ραμάλα.
Διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, απαίτησαν τηναπέλαση του Έλληνα προέδρου, διαμαρτυρόμενοι για την βοήθεια που παρείχε η Ελληνική κυβέρνηση στο Ισραήλ στο θέμα του Στολίσκου της Ελευθερίας, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Εδώ και αρκετές ημέρες οι Παλαιστίνιοι είχαν οργανωθεί μέσω Διαδικτύου για την αποδοκιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ-Όταν ο ιδρυτής του κινήματος μας, Ανδρέας Παπανδρέου, περιέγραφε με το «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» το πολύτιμο και πολιτικά πρωτεύον για την πορεία της χώρας και του λαού, δεν θα φανταζότανε ποτέ ότι αυτό θα μετατρεπόταν στο «Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΑΣΟΚ
Η παραδοχή από το εξωτερικό, για τον περιορισμό της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας, εξ αιτίας των νέων μέτρων και των υποχρεώσεων που ανέλαβε η Κυβέρνηση, αποτελεί την επιβεβαίωση του αυτονόητου.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι φόβοι μας αποδεικνύονται αληθινοί και αποδεικνύουν την επικινδυνότητα του δρόμου που ακολουθείται.
Στην περίπτωση της Ελλάδας η οικονομική εξάρτηση μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς σε πολιτική, ακυρώνοντας μια πορεία χρόνων αλλά και τη φυσιογνωμία του ίδιου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και όταν η Εθνική Ανεξαρτησία αμφισβητείται με τέτοιο βάναυσο τρόπο, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι οι εξελίξεις γίνονται εθνικά επικίνδυνες. Πολύ περισσότερο όταν τα εθνικά μας θέματα παραμένουν ανοικτά, η διαπραγματευτική μας ισχύς αδύναμη και η φωνή μας στο εξωτερικό ασθενής έως ανύπαρκτη.

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη Bουλή μετά από τη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δυστυχώς, μας δικαιώνουν απολύτως. Δικαιώνουν δραματικά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Ευρωπαϊκή Αριστερά που έλεγαν εξαρχής ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή κρίση για την οποία δεν ευθύνονται οι «τεμπέληδες» Έλληνες και οι «κοπρίτες» δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ευθύνεται η ίδια η δομή της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ενοποίησης. Οφείλεται στην άνιση διανομή του εισοδήματος και στο γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια ακολουθήθηκαν με δογματικό τρόπο νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΕΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ

Ηταν 25 του Μάη όταν πλήθος λαού άρχισε να ξεσηκώνεται και να μαζεύεται στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας. H αιτία γι’ αυτό ήταν το ξεχείλισμα της οργής της νεολαίας, των εργαζόμενων, των ανέργων γιατί τους παίρνουν το μισθό, τη δουλειά, τη δωρεάν παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Τη ζωή τους. Γιατί, κάτω από την μπότα της τρόικας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, επιτίθεται λυσσασμένα στους εργαζόμενους και το λαό με το λεγόμενο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα». Με τα νέα βάρβαρα μέτρα στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στα επιδόματα και με νέα δυσβάσταχτη φορολογία. Γιατί, με το τεράστιο κύμα ιδιωτικοποιήσεων ξεπουλιέται η χώρα και χιλιάδες εργαζόμενοι θα πεταχτούν στο δρόμο.
Ο λαός ξεσηκώνεται για το παρόν του, το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του. Ξεσηκώνεται κατά της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των άλλων παρατρεχάμενων, γιατί το πολιτικό τους σύστημα είναι που τον οδηγεί σε αυτή την εξαθλίωση. Ξεσηκώνεται ενάντια στο πολιτικό σύστημα που τα έχει ακουμπήσει κανονικά στο ντόπιο κεφάλαιο, στον ΣΕΒ, τους μεγαλέμπορους, τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τους τραπεζίτες, στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές του, στους «δανειστές» το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Δημιουργείται έτσι ένα κίνημα που είναι πιστό στο ραντεβού του κάθε μέρα στο Σύνταγμα, στη Βουλή και στις άλλες πλατείες της χώρας.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ- Συλλυπητήριο μήνυμα προς το ΚΚΡΟ και το ΚΕΚΡ - ΕΚΚ

Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε χτες το παρακάτω συλλυπητήριο μήνυμα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και στο Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ):

«Αγαπητοί σύντροφοι, οι κομμουνιστές της Ελλάδας εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον ποταμό Βόλγα, που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες αθώους ανθρώπους, δεκάδες μικρά παιδιά.
Οι αιτίες αυτής της τραγωδίας βρίσκονται στις ίδιες τις ρίζες της καπιταλιστικής κοινωνίας, στην καπιταλιστική κερδοφορία, που δε διστάζει μπροστά σε τίποτα για να εξασφαλίσει το μέγιστο δυνατό κέρδος.

Θέλει ο Καμίνης να κρυφτεί και το ΠΑΣΟΚ δεν τον αφήνει...


Κάθε φορά που προκύπτει ένα σοβαρό θέμα στο Δήμο Αθηναίων και η δημοτική αρχή καλείται να πάρει θέση, ο κ. Καμίνης χωρίς καμία δυσκολία πετάει το προσωπείο του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου και υποτάσσεται πλήρως στην πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι απολύσεις των συμβασιούχων, η στάση του απέναντι στους μετανάστες της Υπατίας, η συνολική του τοποθέτηση για το ιστορικό κέντρο της Αθήνας αποτελούν τρανταχτές απόδειξη αυτού. Και τώρα η πλατεία Συντάγματος… 
      Η κυβέρνηση έχει εξαπολύσει εδώ και αρκετές μέρες άγρια επίθεση ενάντια στη μεγαλειώδη κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος.

O κορμοράνος σε άλλη έκδοση-Όργιο παραπληροφόρησης για την Συρία,πλαστές φωτογραφίες και εξαφάνιση των χιλιάδων διαδηλωτών υπέρ του Προέδρου Άσαντ.

Τα γεγονότα και η εικόνα




Oπως αποκάλυψε το κρατικό πρακτορείο ΣANA της Συρίας το δορυφορικό κανάλι Aλ Aραμπίγια χρησιμοποίησε φωτογραφία από το Iράκ ισχυριζόμενο ότι τραβήχτηκε στην πόλη Nταράα.
Tο κανάλι πλαστογραφώντας την πραγματικότητα προβάλει την εικόνα της γυναίκας που φροντίζει στην αγκαλιά της το αιμόφυρτο παιδί της δήθεν από την πόλη Nταράα, πυροδοτώντας αντικυβερνητικά συναισθήματα αν και η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί σε αραβική εφημερίδα το 2009.O δημοσιογράφος Mωχάμεντ  Mπαρακάτ από τη Nταράα διηγείται την ιστορία της φωτογραφίας σε συνέντευξη στη συριακή τηλεόραση λέγοντας: «Tο 2009 δούλευα στο κανάλι Aλ Pάι.  Σε ανταπόκρισή μου από το IPAK δημοσίευσα φωτογραφία, η οποία συμβαίνει να είναι η ίδια φωτογραφία με αυτή που μεταδόθηκε από το κανάλι Al-Arabiya''. Tόνισε ότι η φωτογραφία είναι κατασκευασμένη και αποτελεί μέρος του αρχείου της ιρακινής αντίστασης.O Mπαρακάτ, δήλωσε ότι τα κανάλια της Wissal, Safa και Al-Jazeera επέμειναν στη μετάδοση της φωτογραφίας, υποστηρίζοντας ότι το παιδί σκοτώθηκε στην Daraa, ενώ γνώριζαν την αλήθεια. 

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα: Στηρίζει η ελληνική Κυβέρνηση τον παράνομο αποκλεισμό της Γάζας και όλης της παλαιστινιακής γης; Συντάσσεται με την πολιτική του κράτους του Ισραήλ; Εγκαταλείπει τον παλαιστινιακό λαό;

Προς τον Υπουργό Εξωτερικών


Τις τελευταίες ημέρες διαδραματίζεται ένα θλιβερό θέατρο του παραλόγου σε λιμάνια της χώρας εις βάρος ακτιβιστών της διεθνούς καμπάνιας Freedom Flotilla II, αλλά και σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος παραμένει αποκλεισμένος και υπό καθεστώς κατοχής. Η ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο, άλλοτε εκβιάζοντας με νομικές αγωγές άλλοτε όμως ασκώντας ακόμα και φυσική βία όπως στο λιμάνι των Χανίων, να ανακόψει την πορεία του στολίσκου σκαφών του Freedom Flotilla II προς τα χωρικά ύδατα της Γάζας.

Είστε πρώην συνδικαλιστής, κομματικό στέλεχος και αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος; Μια επιτελική θέση, άσχετη με τις σπουδές σας, σας περιμένει!

Μνημείο παλαιοκομματικής λογικής θεωρούμε οι Οικολόγοι Πράσινοι την επιλογή του μηχανικού κ. Μίχα, ως νέου προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Πέρα από την κομματική του διαδρομή στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Μίχας, δεν έχει επιστημονική ή επαγγελματική προϋπηρεσία στον χώρο των τροφίμων.

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, η εκπρόσωπος Τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, δήλωσε:
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε απαράδεκτο να επιλέγονται, ως διοικητές νευραλγικών θέσεων σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ, κομματικά στελέχη που απέτυχαν να εκλεγούν ως βουλευτές ή δήμαρχοι.

Η Συρία καταδικάζει έντονα τις δηλώσεις της Χ.Κλίντον ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ δεν είναι απαραίτητος !


Το συριακό καθεστώς επέκρινε έντονα χτες τις δηλώσεις της Χίλαρι Κλίντον ότι ο πρόεδρος της χώρας Μπασάρ αλ Ασαντ έχει απολέσει τη νομιμοποίησή του και ότι «δεν είναι απαραίτητος».
Η Συρία «καταδικάζει έντονα τις δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών [...] τα σχόλια αυτά είναι προκλητικά και αποσκοπούν στη συνέχιση της εσωτερικής έντασης», μετέδωσε το κρατικό συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, επικαλούμενο το εγχώριο υπουργείο Εξωτερικών.

Πλήρης φορο-απαλλαγή κεφαλαίου !





Από την ίδια την πείρα του ο λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι όταν ακούει τους κυβερνώντες να μιλάνε για «πάταξη της φοροδιαφυγής» και «κυνήγι φοροφυγάδων» η καμπάνα κτυπά για τον ίδιο. Είναι απολύτως σίγουρο ότι ξεκινά νέα άγρια φοροεπιδρομή για τα λαϊκά νοικοκυριά, που «συνοδεύεται» με νέες φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη, για παράδειγμα, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα περιλαμβάνει νέες ευνοϊκές (διάβαζε χαριστικές) ρυθμίσεις για μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου. Η βούληση άλλωστε της κυβέρνησης έχει φανεί με ξεκάθαρο τρόπο με την κατάθεση τροπολογίας από τον προηγούμενο υπουργό Οικονομικών, με την οποία επιχειρούνταν η παραγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο ύψους 24 δισ. ευρώ.

Πρωτοφανή επεισόδια στη Λευκωσία.Πριν βγει κάποιο πόρισμα για την φονική έκρηξη ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν την βίαιη ανατροπή του Προέδρου Χριστόφια.

Φωτογραφία από το newsbomb.gr


Την κατάληψη του Προεδρικού Μεγάρου, στη Λευκωσία, επιχείρησαν χιλιάδες διαμαρτυρόμενοι Κύπριοι πολίτες. Νωρίτερα σημειώθηκαν πετροβολισμοί, συγκρούσεις και ευρεία χρήση δακρυγόνων.
 
Οι λευκές πέτρες για τη διακόσμηση του περιβόλου του Προεδρικού Μεγάρου έγιναν πολεμοφόδιο στα χέρια των διαδηλωτών, οι οποίοι αντέδρασαν, διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν εξηγήσεις από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια και την κυβέρνησή του. Χαρακτηριστικό είναι το σύνθημα: «Χριστόφια παραιτήσου, εσύ και η Βουλή σου» που ακούγεται σε κάθε σημείο της Λευκωσίας.

Κομισιόν: Υπάρχει κίνδυνος απώλειας χρηματοδότησης του Μετρό της Αθήνας εξαιτίας καθυστερήσεων που συνδέονται με το σκάνδαλο της Siemens. Αιχμές σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για καθυστερήσεις στην έρευνα για την Siemens


Τον κίνδυνο απώλειας της συγχρηματοδότησης από την Ε.Ε. λόγω των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των έργων, οι οποίες μεταξύ άλλων, συνδέονται με την έρευνα που πραγματοποιείται για τη Siemens, επισημαίνει η Κομισιόν.  Επίσης αφήνει αιχμές σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης για καθυστερήσεις στην έρευνα για την Siemens, σε απάντηση της μετά από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, σχετικά με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων  κατασκευής του Μετρό στην Αθήνα.
Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο Νίκος Χουντής  αναφέρεται στην καθυστέρηση λειτουργίας των 7 καινούργιων σταθμών του Μετρό των δυτικών και νότιων προαστίων, στην φθορά των εγκαταστάσεων από την αχρηστία.