Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Επίθεση του εχθρού η ασθένεια, λέει ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας. Κρίσιμες ώρες για τον Τσάβες.Απελάθηκαν Αμερικανοί διπλωμάτες.


Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Βενεζουέλα καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγο Τσάβες είναι κρίσιμη. Ο αντιπρόεδρος της χώρας, Νικόλας Μαδούρο λέει πως ο Τσάβες “οι ιμπεριαλιστές εχθροί” μόλυναν τον Τσάβες με καρκίνο. Κόσμος στους δρόμους τους Καράκας προσεύχεται για τον λατινοαμερικανό ηγέτη. Εν μέσω καταγγελιών για σχέδια συνωμοσίας απελάθηκαν διπλωμάτες των ΗΠΑ.
Φωτογραφία: AFP
Ο αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας είπε στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που μεταδιδόταν απευθείας από την τηλεόραση πως οι γιατροί του προέδρου Ούγο Τσάβες βρίσκονται στο προσκέφαλό του και πως όλο το έθνος του απευθύνει τις θερμότερες προσευχές του, καθ' όσο διαρκούν οι «επιπλοκές» στην κατάσταση της υγείας του, που έχει πληγεί  ιδιαίτερα από τον καρκίνο.

Επικίνδυνη ιμπεριαλιστική κλιμάκωση στην Κορεατική Χερσόνησο.Τα "βρήκαν" οι Αμερικάνοι με τους Κινέζους !


Η πρωτοφανής «συμμαχία» ΗΠΑ και Κίνας με στόχο την έκδοση ψηφίσματος και την επιβολή νέων, βαρύτερων, κυρώσεων κατά της ΛΔ Κορέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη βορειοκορεατική πυρηνική δοκιμή της 12ης του περασμένου Φλεβάρη, σε συνδυασμό με τα νέα στρατιωτικά γυμνάσια επίδειξης ισχύος που πραγματοποιούν στην περιοχή αμερικανικές και νοτιοκορεατικές Ένοπλες Δυνάμεις, αυξάνουν, για μία ακόμη φορά, επικίνδυνα την ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο. 
Το θερμόμετρο της έντασης χτυπά κόκκινο και έπειτα από την ανακοίνωση Βορειοκορεάτη εκπροσώπου του Λαϊκού Στρατού Κορέας πως η Πιονγιάνγκ θα προχωρήσει σε ακύρωση της συμφωνίας εκεχειρίας του 1953 που τερμάτισε τον Πόλεμο της Κορέας (1950-'53)...

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Χρυσή Αυγή...


Σκίζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή να βγάλει στα μάτια του λαού λάδι το σύστημα, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τον ευρωμονόδρομο, την πολιτική υπέρ των μονοπωλίων που εξαθλιώνει διευρυνόμενες μάζες εργαζομένων.

Επιμένοντας να ανοίξει «παιδικούς σταθμούς μόνο για Ελληνόπουλα» εστιάζει σε ανακοίνωσή της στο «υπαρκτό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί Έλληνες γονείς, οι οποίοι δεν μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό, επειδή η είσοδος σε αυτούς γίνεται με "κοινωνικά κριτήρια", δηλαδή οι λαθρομετανάστες έχουν πρώτη προτεραιότητα».

Έρευνα της Levada για την εφημερίδα Vedomosti στη Ρωσία: Θετική αποτίμηση του ρόλου του Στάλιν από το 49 % των Ρώσων έναντι 32 % που απάντησαν ότι ήταν αρνητικός ο ρόλος του.


«Θετικά» αποτιμούν το ρόλο του Στάλιν σχεδόν οι μισοί Ρώσοι, σύμφωνα με έρευνα του κέντρου Levada, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν σήμερα στην εφημερίδα Vedomosti, με την ευκαιρία της 60ής επετείου από το θάνατό του.


«Μάλλον θετική» χαρακτήρισε τη συμβολή και την παρουσία του Στάλιν το 40% των ερωτηθέντων της σχετικής έρευνας και το 9% απάντησε ότι θεωρεί πως διαδραμάτισε «αναμφισβήτητα θετικό ρόλο». Αρκετά χαμηλότερα είναι τα ποσοστά όσων είχαν αρνητική γνώμη για τον τέως ηγέτη της ΕΣΣΔ.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του Συντονιστικού των μπλόκων των αγωνιζόμενων αγροτών.


Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα



Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις σταματούν εδώ ή θα γίνονται μία και δύο φορές το χρόνο, επετειακά.

Οι νεοναζί στο περιθώριο.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Την προηγούμενη βδομάδα, η Χρυσή Αυγή έκανε με τα πολλά μια μάζωξη μελών της στην Πάρο. 



Οι χρυσαυγίτες μέρες πριν πάσχιζαν να βρουν ένα χώρο να μαζευτούν, χωρίς να τα καταφέρνουν. Πέρα από καταστηματάρχες, απευθύνθηκαν και σε πολιτιστικό σύλλογο του νησιού που αρνήθηκε κατηγορηματικά να παραχωρήσει την αίθουσά του. Το ίδιο έγινε και με άλλους φορείς, δείγμα κι αυτό της απαξίωσης με την οποία τους περιβάλλει στην πράξη ο λαός.

Βουλγαρία : Πέθανε ο ένας από τους τρεις άνδρες αυτοπυρπολήθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Στη φωτογραφία ο Πλάμεν Γκοράνοφ ,ο διαδηλωτής που αυτοπυρπολήθηκε και έχασε την ζωή του.


Σοκ έχει προκαλέσει στη Βουλγαρία η είδηση του θανάτου ενός διαδηλωτή
ο οποίος αυτοπυρπολήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της φτώχειας και της εξαθλίωσης.
 
Ο 36χρονος Πλάμεν Γκοράνοφ είχε αυτοπυρποληθεί μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των τοπικών αρχών, αλλά αυτή η δραματική πράξη του τον οδήγησε στον θάνατο.

Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες.


Εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς πραγματοποιούν καθημερινά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις τράπεζες, αναδεικνύοντας την ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στα σχέδια των τραπεζιτών, να απαιτήσουν καμία μείωση των μισθών και καμιά απόλυση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραπεζίτες στην πρόσφατη συνάντησή τους με την ΟΤΟΕ κατέθεσαν πρόταση για υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΚΣΣΕ), η οποία συνοπτικά προβλέπει τη μείωση των μισθών από 15% έως 20% και την αύξηση του ωραρίου εργασίας.

Μεγάλη Βρετανία : Χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές στο στόχαστρο των χαφιέδων του αστικού κράτους !


Προσφάτως, η βρετανική μυστική υπηρεσία «ΜΙ5»έδωσε στο Εθνικό Αρχείο της χώρας ντοκουμέντα (ορισμένα συντάχθηκαν ακόμη και πριν από 50 χρόνια), τα οποία αφορούν 3.700 προσωπικές υποθέσεις... 

Οι προσωπικές υποθέσεις που παραδόθηκαν δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Τα αρχεία αφορούν πολλούς εκατοντάδες κομμουνιστές και «ύποπτους κομμουνιστές», ορισμένοι από τους οποίους μάλιστα σήμερα έχουν πεθάνει. Στα αρχεία υπάρχουν πολλά σβησμένα ονόματα, ενώ και οι σελίδες είναι γενικά λογοκριμένες.

Δεύτερη φορά ο πορτογαλικός στρατός χτυπάει το καμπανάκι για την τρόικα !

Μετά από ένα χρόνο και με αφορμή τις απίστευτα ογκώδεις διαδηλώσεις του Σαββάτου στην Πορτογαλία, ενώσεις στρατιωτικών προειδοποιούν για παρέμβασή τους.
Για δεύτερη φορά οι ένοπλες δυνάμεις της Πορτογαλίας προειδοποίησαν με στρατιωτικό κίνημα δηλώνοντας  ότι θα «υπάρξουν επιπτώσεις εάν η κυβέρνηση του  Πορτογάλου πρωθυπουργού Pedro Coelho δεν ακούσει το λαό» δηλαδή εάν δεν χαλαρώσει τα μέτρα της εξοντωτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει.