Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013

Ούτε «μαύρη», ούτε «φαιά» ΕΡΤ. Του Νίκου Μπογιόπουλου στον Ριζοσπάστη.

 Ούτε «μαύρη», ούτε «φαιά» ΕΡΤ.


Ο ελληνικός λαός, το εργατικό κίνημα, που διαμαρτύρεται ενάντια στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», που αρνείται να υποκύψει στη διαταγή της δημοκρατικότατης κυβέρνησης να πέσει «μαύρο» στην ΕΡΤ, δεν το κάνει
- κι ας κάνουν μερικοί ότι δεν το καταλαβαίνουν -
επειδή «επιλέγει», τάχα, από τη «μαύρη» ΕΡΤ
τη «φαιά» ΕΡΤ.
Δεν υπερασπίζεται την κρατική και κομματικοκρατούμενη ΕΡΤ. Την κυβερνητική.

Σχόλιο από το «Ξεκίνημα»- ΕΡΤ - δεν αποτελεί νίκη η απόφαση του ΣτΕ! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί!Η απόφαση του ΣτΕ μπορεί τυπικά να «ακυρώνει» την απόφαση του Σαμαρά για το κλείσιμο του σήματος της ΕΡΤ αλλά ουσιαστικά του αφήνει ανοιχτό το δρόμο για να επιβάλει την πολιτική του. Οι συνδικαλιστές του χώρου και ειδικά οι συνδικαλιστές της Αριστεράς οφείλουν να πουν την αλήθεια αυτή στο κίνημα και τον κόσμο που στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει τον αγώνα της ΕΡΤ και να σχεδιάσουν χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή τη συνέχιση του «πολέμου».

Πήραν πίσω τις αυξήσεις.Ο λαός της Βραζιλίας νίκησε στο δρόμο !

Ο λαός της Βραζιλίας νίκησε στο δρόμο ! 


Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της Βραζιλίας ανακάλεσαν την αύξηση των εισιτηρίων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, δήλωσαν την Τετάρτη ο κυβερνήτης του Σάο Πάολο, Τζεράλντ Αλκμίν και ο δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο, Εντουάρντο Πάες, μετά από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της χώρας, τα τελευταία 20 χρόνια.