Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

  Τo Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, θα βρίσκεται στην Ικαρία στα πλαίσια των περιοδειών της σε όλη την χώρα . 
   Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 9 Οκτωβρίου, στις  6μμ θα συμμετέχει σε σύσκεψη γυναικών  στον Εύδηλο στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου, και στην συνέχεια θα μιλήσει σε  πολιτική συγκέντρωση στην πλατεία Ευδήλου στις 8:30μμ το βράδυ.
   Την επόμενη μέρα, Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 9:30 πμ θα επισκεφθεί την Αρέθουσα (Χωριό με το υψηλότερο ποσοστό του ΚΚΕ πανελλαδικά ).

Μαζική κινητοποίηση για να μην περάσουν οι απολύσεις στον ΔΟΛ

Χτες στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη απολύθηκαν άλλοι 30 εργαζόμενοι, ανεβάζοντας το σύνολο των απολύσεων σε 50. Σε αυτούς πρέπει να προσθέσουμε τους 94 των ΕλληνικώνΓραμμάτων.Σε ό,τι αφορά τώρα τα Ελληνικά Γράμματα, η εργοδοσία είναι αμετακίνητη. Το θέμα είναι πια στην υπουργό Εργασίας η οποία βάσει του νόμου πρέπει να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι-ες από τη μεριά τους δεν δέχονται τα εργοδοτικά μανιπουλαρίσματα κι επιμένουν στην υπεράσπιση όλων των θέσεων εργασίας.
 Την Τρίτη 12/10 στις 6:30 να είμαστε όλοι και όλες στα Προπύλαια για να πούμε "όχι" στις απολύσεις στα Ελληνικά Γράμματα και τον ΔΟΛ. Είναι πολύ πιθανό στην κινητοποίηση να συμμετάσχουν και απολυμένοι από άλλους κλάδους.

Άσφαιρα τα πυρά της Ν.Δ κατά της πολιτικής της κυβέρνησης - Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ομιλία του Αντ. Σαμαρά

Η ομιλία του Α. Σαμαρά επιβεβαιώνει ότι η πολιτική της  ΝΔ  είναι «σε δουλειά να βρισκόμαστε». Και αυτό, γιατί η αντιπολιτευτική επίθεση της ηγεσίας της ΝΔ ρίχνει άσφαιρα πυρά κατά της πολιτικής της κυβέρνησης και του μνημονίου. Παριστάνει ότι διαφωνεί με τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν και τη σφραγίδα της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών. Η αλήθεια είναι ότι η ΝΔ όχι μόνο συμφωνεί, αλλά και στηρίζει τις νέες φοροαπαλλαγές και τα προνόμια που δίνει η κυβέρνηση στην πλουτοκρατία, απαιτώντας ακόμα περισσότερα. Στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, τα βάρβαρα μέτρα στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό, στους μισθούς, που προσφέρουν φθηνή εργατική δύναμη στα κινέζικα, αραβικά, ευρωπαϊκά και κάθε εθνικότητας κεφάλαια που σπεύδουν να επωφεληθούν, συνεταιριζόμενοι με τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας.

Για μια σπανακόπιτα και ένα…μίλκo



thumb
Της Ελένης Καλογεροπούλου-www.topontiki.gr
Δεν ξέρω εάν πραγματικά στο υπουργείο Οικονομικών  οι χειριστές των θεμάτων της φοροδιαφυγής είναι τόσο έξυπνοι ή παντελώς ηλίθιοι. Γιατί πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πιο λαμπρό μυαλό σκέφτηκε την κάρτα του μαθητή!!!
Αν δεν το γνωρίζετε πρέπει να σας πω ότι βρισκόμαστε σε δημόσια διαβούλευση με το κράτος για το θέμα της κάρτας του μαθητή. Της κάρτας με την οποία – μεταξύ άλλων- το κράτος σκοπεύει να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή! Αυτήν που το παιδί σας θα δίνει στην καντίνα του σχολείου του μαζί με τα χρήματα για να πάρει το κουλούρι του ή την τυρόπιτα και αυτόματα θα καταγράφεται η σπατάλη του 6χρονου και άρα η οικονομική ευμάρεια του γονιού!
Και μια και βρισκόμαστε σε αυτήν τη διαδικασία για να βοηθήσω τον διάλογο θα θέσω μερικά ερωτήματα.
-Το πρωτάκι που πάει στο σχολείο εκτός από την σχολική του τσάντα, την αγωνία του για το άγνωστο, θα πρέπει να έχει και την κάρτα;


Το ΕΣΡ καλεί ΝΕΤ, ΣΚΑΪ και STAR για μη τήρηση της πολυφωνίας το δίμηνο Ιούλιο και Αύγουστο.Του Red Star

Εξηγήσεις στο ΕΣΡ θα πρέπει να δώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΝΕΤ, ΣΚΑΪ και STAR αναφορικά με τη χαμηλή παρουσίαση κομμάτων στο πρόγραμμά τους.  Την κρατική ΝΕΤ για τη χαμηλή παρουσίαση της Ν.Δ, το ΣΚΑΪ για τη χαμηλή παρουσίαση Ν.Δ και Κ.Κ.Ε .Επίσης το STAR πρέπει να εξηγήσει την χαμηλή παρουσίαση   της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα η ΝΕΤ κάλυψε τη Ν.Δ με ποσοστό 17% , σε αντίθεση με το ΠΑ.ΣΟ.Κ που του έδωσε το 63,5% του χρόνου ! Το STAR παρουσίασε τη Ν.Δ σε ποσοστό 19,2% ενώ στο ΠΑ.ΣΟ.Κ έδωσε το 59,4% του χρόνου του.Το STAR επίσης έδωσε μόλις 2,6% στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Άξιο αναφοράς είναι η συμπάθεια του STAR για την Δημοκρατική Αριστερά (5,4%!) .
Ο ΣΚΑΪ έσπασε όλα τα ρεκόρ φιλοκυβερνητισμού ξεπερνώντας την ΝΕΤ δίνοντας σε ΠΑ.ΣΟ.Κ και κυβέρνηση απλόχερα το 70,7% τηλεοπτικού χρόνου ! Στη Ν.Δ το μικρό 16,9 % ,ενώ κάλυψε το Κ.Κ.Ε. με ποσοστό χρόνου 3,9 % μόλις! (Γνωστός αντικομμουνιστής ο Αλαφούζος και το τσιράκι του ο διευθυντής ειδήσεων Μπάμπης Παπαδημητρίου).

Καταψήφισε ο Δ. Παπαδημούλης το απαράδεκτο ψήφισμα για τον εξτρεμισμό στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης

H Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης υπερψήφισε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία (98 υπέρ, 6 κατά, 4 αποχές) το ψήφισμα του Ισπανού συντηρητικού βουλευτή Pedro Agramunt Font De Mora σχετικά με τη «μάχη κατά του εξτρεμισμού: επιτυχίες, ελλείψεις και αποτυχίες».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μέλος της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας, καταψήφισε το κείμενο, διότι στα καίρια σημεία του εξισώνει την ορθή και επιβεβλημένη καταδίκη του εξτρεμισμού της άκρας δεξιάς και του ακραίου θρησκευτικού φονταμενταλισμού, με τη δράση των μαζικών κινημάτων κατά της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, καθώς και με τις μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το 2009 από τα συνδικάτα και την αριστερά, εναντίων των νεοφιλελεύθερων επιλογών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010: Ανεξάρτητοι Συνδυασμοί ή Συνδυασμοί Συνεργασίας, Αριστερής - Ριζοσπαστικής και Οικολογικής Κατεύθυνσης στους οποίους Συμμετέχουν και Στηρίζουν οι Δυνάμεις του ΣΥΝ




  • Περιφέρεια ΑΤΤΙΚΗΣΚεντρικός Τομέας - Βόρειος Τομέας - Νότιος Τομέας - Δυτικός Τομέας - Ανατολικής Αττικής - Δυτικής Αττικής - Πειραιώς - Νησων
  • όνομα συνδυασμού: Αττική Συνεργασία - Όχι στο Μνημόνιο
  • υποψήφιος περιφερειάρχης: Μητρόπουλος Αλέξης
  • διαδίκτυο: attikisynergasia.blogspot.com


  • Περιφέρεια ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣΈβρου - Ροδόπης - Ξάνθης - Δράμας - Καβάλας
  • όνομα συνδυασμού: Αριστερή Οικολογική Συνεργασία
  • υποψήφιος περιφερειάρχης: Χαρίτος Δημήτρης

Πρώτος με διαφορά στο δήμο Κερκυραίων ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε ,με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Χαράλαμπος Χαραλάμπους ,με 21,8% σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠA RESEARCH για το Corfu Channel



 Παρουσιάστηκε χτες το βράδυ στο Corfu Channel ,τηλεφωνική έρευνα της κάπα Research  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 605 ερωτηθέντων από όλη τη Κέρκυρα.
Στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε αν γίνονταν εκλογές αυτή τη Κυριακή προηγείται ο  βουλευτής του Κ.Κ.Ε Χαράλαμπος Χαραλάμπους με το εντυπωσιακό ποσοστό 21,8%.

Συγκεκριμένα τα ποσοστά των υποψηφίων είναι τα ακόλουθα :

Χαραλάμπους (Κ.Κ.Ε)      21,8%
Τρεπεκλής (Ν.Δ)              16,4%
Σαρλής  (ΠΑ.ΣΟ.Κ)           12,4%
Αυλωνίτης (Ανεξάρτητος)  11,9%
Υδραίου (Ανεξάρτητη)         6,3%

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις συμφωνίες με την Κίνα

Το καλάθι των συμφωνιών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την κινεζική περιέχει χρυσάφι για ορισμένα τμήματα της πλουτοκρατίας και τίποτα παραπάνω. Τα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να πιστέψουν τίποτα από την κυβερνητική προπαγάνδα και τους πανηγυρισμούς της πλουτοκρατίας.
Η περιβόητη κινεζική επένδυση 5 δισ. δεν είναι παρά ενίσχυση των Ελλήνων εφοπλιστών που δίνει η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου αυτοί να κατασκευάσουν τα εκατοντάδες πλοία τους στην Κίνα, με αντάλλαγμα να γίνει η Ελλάδα πύλη εισόδου της Κίνας προς την Ευρώπη.
Η παραχώρηση υποδομών, λιμανιών, σιδηροδρόμων, ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών και η αξιοποίησή τους από τις κινεζικές πολυεθνικές για να μεταφέρουν εμπορεύματα θα δημιουργήσουν ελάχιστες θέσεις εργασίας μπροστά στην ανεργία που θα προκαλέσει ο μαζικός εκτοπισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Προβλήματα στο πόσιμο νερό της Κορίνθου

Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Σύμφωνα με τις δημοσιευμένες αναλύσεις, με αριθ. Πρωτ. 944/9-08-10, του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας που αφορούν το νερό των πηγών της Δρίζας απ’ όπου υδροδοτείται η Κόρινθος, διαπιστώνεται πρόβλημα στο πόσιμο νερό.
Επιπλέον, για το θέμα αυτό, έχουν αναρτηθεί καταγγελίες στο διαδίκτυο ότι στο κέντρο του χωριού Στυμφαλία λειτουργεί επιχείρηση που  έχει συνδέσει την αποχέτευσή της με το παρακείμενο κανάλι που βρίσκεται σχεδόν 50 μέτρα πριν από το σημείο υδρομάστευσης του Δήμου Κορινθίων και ότι παρόλα αυτά καμιά ενημέρωση δεν έχει γίνει από τη ΔΕΥΑ Κορίνθου, στους πολίτες,  για τις αναλύσεις του νερού.

Το ΔΝΤ εκτίμησε λάθος. Η Αριστερά;( Άρθρο από την "προλεταριακή σημαία")

Το ΔΝΤ εκτίμησε λάθος. Η Αριστερά;

ps
Εχουμε πολλές φορές τοποθετηθεί από τις στήλες της ΠΣ σε σχέση με το χαρακτήρα της κρίσης. Εχουμε πολλές φορές επαναλάβει ότι οι κατακλυσμιαίες αλλαγές που ζούμε στη χώρα μας δε γίνονται για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του χρέους και του ελλείμματος, αλλά για να ξεζουμιστεί ο λαός και να τσακιστεί οριστικά η εργατική τάξη.


Πριν λίγες μέρες ήρθε η κυνική επιβεβαίωση των εκτιμήσεών μας από τα χείλη του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν. Ο οποίος συνόδευσε τον Παπακωνσταντίου στη βόλτα που έκανε στην Ευρώπη για να βρει καμιά επένδυση και, μιλώντας σε επενδυτές στο Λονδίνο, έθεσε ως προτεραιότητα του ΔΝΤ για την Ελλάδα τις διαρθρωτικές αλλαγές και όχι τα δημοσιονομικά (χρέος, έλλειμμα), όπως, λανθασμένα είχαν εκτιμήσει στην αρχή. Και πρόσθεσε ότι δεν τον απασχολεί σε πρώτη προτεραιότητα το πότε θα επιστρέψει η Ελλάδα στο δανεισμό από τις αγορές και ότι η λεγόμενη στήριξη της ελληνικής οικονομίας θα μπορούσε να συνεχιστεί και μετά το 2013, οπότε και λήγει το τριετές πρόγραμμα της τρόικας.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Με το νέο προϋπολογισμό και πάλι, μετά την αποτυχία εκτέλεσής του, τα ίδια στρώματα θα πληρώσουν.

Η ελληνική κοινωνία είναι σήμερα βαρύτατα προσβεβλημένη και τεμαχισμένη από ένα πελατειακό κράτος, από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές δήθεν ανάπτυξης, όπου το οικονομικό προϊόν της το ενθυλάκωσαν οι λίγοι ενώ γνωρίζει πρωτόγνωρα ποσοστά ανεργίας. Υφίσταται μια περαιτέρω μετατόπιση προς τα κάτω και οικονομική περιθωριοποίηση μεγάλων στρωμάτων της.

Ο Προϋπολογισμός του 2011 επιχειρεί τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, σε πιστή ακολουθία προς το Μνημόνιο.

Αν το 2010 δεν είχαμε βιώσει τις υπέρογκες υστερήσεις στα φορολογικά έσοδα, η κατ’ αρχήν κατανομή της προσπάθειας αυτής: 2,3 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ από τα έσοδα και 0,6 μονάδες από τις δαπάνες θα είχε μια ισορροπία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Δυναμική εκκίνηση σε πανηγυρικό κλίμα

Σε ενθουσιώδες κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρώτο κλείσιμο της τρίμηνης (Οκτώβρης - Νοέμβρης - Δεκέμβρης) Οικονομικής Εξόρμησης που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ. Αποφασιστικά και δυναμικά τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ σε ολόκληρη τη χώρα μπήκαν στη μάχη του κουπονιού, αποσκοπώντας και φέτος στην επιτυχή έκβαση της εξόρμησης που αυτή τη φορά έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και αξία. Τα θετικά μηνύματα από τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές στα αστικά κέντρα και την ύπαιθρο, αλλά και το γεγονός ότι πολλές Οργανώσεις υπερκάλυψαν το πλάνο που είχαν θέσει για την πρώτη μέρα της εξόρμησης, δείχνει τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν έγκαιρα να υπερκαλυφθεί το συνολικό πλάνο του Κόμματος και κάθε Οργάνωσης χωριστά.

«Θεμιτές οι σεξουαλικές σχέσεις με τον εχθρό» λέει εβραϊκή μελέτη!(Αλλά μόνο για τις γυναίκες πράκτορες !)


Δεν απαγορεύονται οι σεξουαλικές σχέσεις με τον εχθρό, όταν συνδέονται με την απόσπαση πληροφοριών, ζωτικών για την ασφάλεια του Ισραήλ. Αυτό επισήμανε σε μελέτη του ο ραβίνος Άρι Σβαστ, ειδικός στη Χαλάσα, την αυστηρή εβραϊκή παράδοση. Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην ισραηλινή εφημερίδα Γιντιότ Αχρονότ.



Όπως επισημαίνει ο ραβίνος μεταξύ άλλων, οι γυναίκες μέλη της υπηρεσίας Πληροφοριών του Ισραήλ, Μοσάντ, μπορούν να αποπλανούν ή να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με «τρομοκράτες», με σκοπό να αποσπάσουν ζωτικής σημασίας πληροφορίες ή να επιτύχουν τη σύλληψή τους.


Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος υπερασπιστής του δικομματισμού και του Καρατζαφέρη ! Γκάλοπ του www.zougla.gr χωρίς τον υποψήφιο του Κ.Κ.Ε Θανάση Παφίλη ! Σχόλιο του Red Star



Στη νέα ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία της ιστοσελίδας www.zougla.gr  βλέπουμε εξαφανισμένους (επιλεκτικά) υποψηφίους του Κ.Κ.Ε και της αριστεράς.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής:


16.  Αν οι αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονταν την επομένη Κυριακή, ποιον θα επιλέγατε για περιφερειάρχη Αττικής στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης;


ΣΟΒΑΡΑ κύριε Τριανταφυλλόπουλε ; To τρίτο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου με πανελλαδικό ποσοστό 7,5% και 10,5% στην Αττική ,το εξαφανίσατε μαγικά ; Ποιος σας είπε ότι ο ακροδεξιός γελωτοποιός Άδωνις πρέπει να βρίσκεται στην λίστα και όχι ο Θ.Παφίλης;Ποιος σας είπε ότι ο δήθεν ανεξάρτητος Γιάννης Δημαράς αξίζει να είναι στην λίστα και όχι ο Θ.Παφίλης ; Δεν είχατε χώρο για τον Αλέκο Αλαβάνο ή για τον εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΔΗΜ.ΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων;

O ΓIΩPΓAKHΣ ΣTO NIOY ΓIOPK

«η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί»

Mαζί με τα παπάκια του, τα ποδηλατάκια του και τις σφυρίχτρες πήγε το παιδί στη Γουόλ Στριτ. Για το Γιωργάκη λέμε. Aφού τα κανόνισε στη ΔEΘ, αφού κανόνισε τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους, αφού τα κανόνισε... για τους βιομηχάνους, πήγε να πάρει τους επαίνους από τα αφεντικά. Bέβαια χαζό παιδί, χαρά μεγάλη. Δεν άντεξε και στο βιβλίο επισκεπτών της Γουόλ Στριτ, του χρηματιστηρίου της Nέας Yόρκης, μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Γιωργάκης έγραψε: «Eυχαριστώ για την πολύ παραγωγική επίσκεψη και τη θερμή φιλοξενία. Προσβλέπω στη συνεχή συνεργασία μας για να κάνουμε αυτό τον κόσμο πιο δίκαιο, ισότιμο και να δημιουργήσουμε πρόοδο και ανάπτυξη για όλους - Γ. Παπανδρέου». Kαι την υπόγραψε φαρδιά πλατιά την κοτσάνα, μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι τόπε κάποιος άλλος - Tόρτζ Παπαντρέου. Aπό τη μια η Γουόλ Στριτ και από την άλλη ο Γιωργάκης, ισότιμοι, φιλαράκια χέρι - χέρι θα έλεγες, θα κάνουν τον κόσμο πιο δίκαιο. Mάλιστα. Mην αμφιβάλλετε ούτε στιγμή πως η Γουόλ Στριτ γι αυτό αγωνίζεται. Xρόνια τώρα. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ

Όπως  και στους περισσότερους εναπομείναντες δημόσιους οργανισμούς και ΔΕΚΟ, έτσι και στην περίπτωση του ΟΣΕ, η κυβέρνηση επιλέγει τη γνωστή «συνταγή» της απαξίωσης, της διάλυσης, της συκοφάντησης των εργαζομένων και στο τέλος της ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.
Με πρόσχημα τα μεγάλα ελλείμματα, που έχουν δημιουργηθεί μέσα από τη διασπάθιση δημοσίου χρήματος και της εγκατάλειψης των σιδηροδρόμων, επιχειρείται ένα ακόμη έγκλημα σε βάρος του δημοσίου.