Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Βολιβία : Στις 21 Δεκεμβρίου θα έρθει το τέλος... της Κόκα Κόλα ! Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εστιατόρια Mc Donald's στη χώρα, τώρα το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται να διώξει ουσιαστικά από τη χώρα και την... Coca Cola !

Σε μια κίνηση συμβολική όσο και ουσιαστική, η χώρα αποφάσισε να εστιάσει στην παραγωγή τοπικών αναψυκτικών.



Τέλος εποχής για τα σύμβολα του καπιταλισμού στη Βολιβία. 
Μετά την απόφαση να κλείσουν όλα τα εστιατόρια Mc Donald's στη χώρα, τώρα το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ετοιμάζεται να διώξει ουσιαστικά από τη χώρα και την... Coca Cola! 
Ο υπουργός εξωτερικών David Choquehuanca, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η Coca Cola θα αποβληθεί από τη Βολιβία στις 21 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με το «τέλος» του ημερολογίου των Μάγιας. «Στις 21 Δεκεμβρίου 2012 είναι το τέλος του εγωισμού, του μίσους και της διαίρεσης.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα νέα μέτρα και τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών.


Η συγκυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει ακάθεκτη στο μνημονιακό δρόμο  που έχουμε γνωρίσει από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. 

Αυτές τις μέρες ζούμε απλώς τα ίδια επεισόδια σε «καλοκαιρινή επανάληψη», με νέα μέτρα που πλήττουν βάναυσα την ήδη διαλυμένη οικονομία και κοινωνία. 
Οι όποιες προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση και για ανάπτυξη έδωσαν τη θέση τους στην απαρέγκλιτη εφαρμογή των δεσμεύσεων για μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, ισοπέδωση του κοινωνικού κράτους, που οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία.  

Διαφωνία του ΚΚΕ στην ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ.


Η Αλέκα Παπαρήγα σε συνάντηση που είχε με το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, εξέφρασε τη διαφωνία στην ουσιαστική διάλυση του, που προωθούν οι κυβερνήσεις.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση:

"Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος συναντήθηκαν σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Εργαζομένων στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε τη διαφωνία του ΚΚΕ στην ουσιαστική διάλυση του ΙΓΜΕ που προωθούν οι κυβερνήσεις στο πλαίσιο της γενικότερης αναδιάρθρωσης του αστικού κράτους.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών.

Αλέκα Παπαρήγα




«Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να απαλλαγεί από την αυταπάτη ότι τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν, παίρνονται και θα παρθούν είναι προσωρινά και θα ισχύουν μόνο για την περίοδο της κρίσης. Τα μέτρα παίρνονται για να λειτουργήσουν και την περίοδο της ανάκαμψης, για να λειτουργήσουν όσο θα υπάρχει η εξουσία του κεφαλαίου.

Μπλακ άουτ : 300 εκατομμύρια κάτοικοι χωρίς ηλεκτρικό στην Ινδία εξαιτίας κατάρρευσης του δικτύου ιδιωτικής εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.



Η εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης στη βόρεια Ινδία σήμερα προκαλεί σοβαρά προβλήματα σε εκατομμύρια κατοίκους εννιά κρατιδίων της χώρας, ανάμεσα τους και του Νέου Δελχί, ανακοίνωσαν οι ινδικές Αρχές.




Οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τη βλάβη που προκάλεσε τη διακοπή, η οποία παρέλυσε το μετρό του Νέου Δελχί, τα σιδηροδρομικά δρομολόγια, τη λειτουργία των νοσοκομείων, ενώ έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα σπίτια κυρίως λόγω της μη λειτουργίας των κλιματιστικών σήμερα που η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει επίθεση βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του δημάρχου Κορίνθου!





Επίθεση στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά του δημάρχου Κορίνθου, Αλέκου Πνευματικού ενώ μαινόταν η φωτιά στον Σολωμό, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίννωσή του. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ενώ μαινόταν η φωτιά, 20 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παρευρισκομένων, περικύκλωσαν το δήμαρχο βρίζοντας τον, με επικεφαλής τον αρχηγό τους βουλευτή Κορινθίας Ε. Μπούκουρα να του επιτίθεται και να τον ρίχνει στο έδαφος.

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 -2η μέρα- Με 6 χρυσά και 11 συνολικά μετάλλια διατηρεί το προβάδισμα η Κίνα στο πίνακα των μεταλλίων.Πέρασε στην δεύτερη θέση η ομάδα των ΗΠΑ με 3 χρυσά και 10 μετάλλια σύνολο.Τρίτη η Ιταλία με 2 χρυσά και 7 μετάλλια σύνολο.Στην 16η θέση η Μεγάλη Βρετανία με τα 2 πρώτα μετάλλια της ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.Ο Matrix παρουσιάζει μερικούς από τους νικητές.

Μετά από 2 ημέρες Ολυμπιακών Αγώνων είναι ακόμα νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιες χώρες θα μαζέψουν τα περισσότερα μετάλλια και ποιοι εθνικοί ύμνοι θα ακουστούν περισσότερες φορές.
Η Κίνα συνεχίζει να προηγείται στο πίνακα των Ολυμπιακών μεταλλίων.Οι ΗΠΑ όπως αναμενόταν ξεπέρασαν την Ιταλία που όμως παραμένει η πρώτη δύναμη στην Ευρώπη.Καλή και η παρουσία της Νότιας Κορέας που είναι τέταρτη με 5 μετάλλια συνολικά.Μάλιστα στην 12η θέση φιγουράρει η Βόρεια Κορέα με ένα χρυσό και ένα χάλκινο.Ρωσία, Γερμανία και Βρετανία περιμένουν να ξεκινήσουν τα αγωνίσματα που θα τους βάλουν στην πρώτη οκτάδα του πίνακα.


RankCountryΧΡΥΣΑΑΣΗΜΕΝΙΑΧΑΛΚΙΝΑΣΥΝΟΛΟ
1
People's Republic of ChinaΚΙΝΑ
63211
2
United States of AmericaΗΠΑ
34310
3
ItalyΙΤΑΛΙΑ
2327
4
Republic of KoreaΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
2125
5
KazakhstanΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
2002
6
AustraliaΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
1113
6
BrazilΒΡΑΖΙΛΙΑ
1113
6
FranceΓΑΛΛΙΑ
1113
6
HungaryΟΥΓΓΑΡΙΑ
1113
10
NetherlandsΟΛΛΑΝΔΙΑ
1102
11
Russian FederationΡΩΣΙΑ
1023
12
Democratic People's Republic  of KoreaΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
1012
13
GeorgiaΓΕΩΡΓΙΑ
1001
13
South AfricaΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
1001
15
JapanΙΑΠΩΝΙΑ
0235
16
Great BritainΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
0112
17
ColombiaΚΟΛΟΜΒΙΑ
0101
17
CubaΚΟΥΒΑ
0101
17
PolandΠΟΛΩΝΙΑ
0101
17
RomaniaΡΟΥΜΑΝΙΑ
0101
17
Taipei (Chinese Taipei)ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΤΑΙΠΕΙ
0101
22
BelgiumΒΕΛΓΙΟ
0011
22
CanadaΚΑΝΑΔΑΣ
0011
22
Republic of MoldovaΜΟΛΔΑΒΙΑ
0011
22
NorwayΝΟΡΒΗΓΙΑ
0011
22
SerbiaΣΕΡΒΙΑ
0011
22
SlovakiaΣΛΟΒΑΚΙΑ
0011
22
UkraineΟΥΚΡΑΝΙΑ
0011
22
UzbekistanΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ
0011