Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Το χρέος δεν είναι του λαού ! Άρθρο του Ριζοσπάστη.

Το χρέος δεν είναι του λαού !  


Για μια ακόμα φορά, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα καλούνται να στοιχηθούν πίσω από αυτό ή το άλλο αστικό συμφέρον, απαντώντας με τη στάση τους σε διλήμματα που αφορούν στα συμφέροντα της αστικής τάξης. Τα νέα διλήμματα αφορούν το ζήτημα της διαχείρισης του κρατικού χρέους, ως προϋπόθεσης να στηριχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη.
Εκδηλώνονται λοιπόν διαφωνίες για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους.

Ο χημικός πόλεμος του ΣΚΑΪ.Αν τα καθεστωτικά ΜΜΕ έλεγαν τα πράγματα όπως έγιναν, η κυβέρνηση θα απολογούνταν επειδή άσκησε απρόκλητη βία σε νέους ανθρώπους που πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο εννιά παιδιών.Άρθρο από το left.gr.

 Πενήντα μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡΕΝ πήγαν να διαμαρτυρηθούν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τις πολιτικές ευθύνες που ανακύπτουν από την πρόσφατη τραγωδία στο Φαρμακονήσι.


Πέντε από αυτούς ανέβηκαν στο γραφείο του υπουργού, άφησαν μερικά φυλλάδια, κόλλησαν και κάποια αυτοκόλλητα και μετά κατέβηκαν πάλι στον δρόμο, για να ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές, που στέκονταν στο πεζοδρόμιο, κρατώντας ένα πανό. Ξαφνικά εμφανίστηκαν από το πουθενά μοτοσυκλέτες μεσιδερόφρακτους Δελτάδες και άρχισαν να χτυπούν και να βρίζουν τους παριστάμενους, για να προσαγάγουν εντέλει 30 εξ αυτών.

Τα γεγονότα αυτά περιγράφηκαν από τον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ ως εξής:

Στάλινγκραντ. O Νίκος Μπογιόπουλος γράφει για την μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία των πολέμων.

 Ήταν 31 Γενάρη του 1943.


Πριν από ακριβώς 71 χρόνια η Ανώτατη Διοίκηση των Σοβιετικών Ενόπλων Δυνάμεων εκδίδει το Ανακοινωθέν για τη συντριβή των Ναζί  στο Βόλγα. Την ίδια μέρα παραδίδεται η νότια ομάδα των γερμανικών ναζιστικών δυνάμεων με επικεφαλής τον διοικητή της 6ης στρατιάς Φ. Πάουλους, που μόλις είχε προαχθεί από τον Χίτλερ σε στρατάρχη.

Θανάσης Παφίλης : Με ισχυρό ΚΚΕ, να γίνει βήμα για την αποφασιστική αντεπίθεση !

 Σύσκεψη γιατρών πραγματοποίησε μπροστά στις εκλογές η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ


Στα πλαίσια της πολιτικής δραστηριότητας που ξεδιπλώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ με σύνθημα «Ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στην περιφέρεια, στους δήμους, για αποδέσμευση από την ΕΕ, ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία», η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ πραγματοποίησε την Τετάρτη σύσκεψη με τη συμμετοχή γιατρών από το Λεκανοπέδιο.
Ο κεντρικός ομιλητής Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, παίρνοντας το λόγο ανέδειξε τον ενιαίο χαρακτήρα της εκλογικής μάχης του Μάη.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την ομιλία Α. Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

 Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.


Συγκεκριμένα αναφέρει: «Τα πρωτογενή πλεονάσματα, η ανταγωνιστικότητα, η έξοδος στις αγορές και η επιστροφή στην καπιταλιστική ανάκαμψη είναι οι στόχοι του κεφαλαίου και η επιδίωξή τους από τη σημερινή ή όποια άλλη κυβέρνηση πάει χέρι - χέρι με το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων.