Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

ΚΚΕ για την απαράδεκτη πρόταση της Φ. Σκοπούλη.


Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την απαράδεκτη πρόταση της Υφυπουργού Φ. Σκοπούλη.

Συγκεκριμένα το Γραφείο Τύπου αναφέρει:
«Η υφυπουργός Φ. Σκοπούλη μιλώντας στη βουλή προς τιμήν της 8ης Μαρτίου της εργαζόμενης γυναίκας, πρότεινε οι εργαζόμενες στο δημόσιο, αμέσως μετά τον τοκετό να λαμβάνουν 3χρονη άδεια με το 50% του μισθού τους, σε αντιστάθμισμα να έχουν κάποιες εκπτώσεις σε ελληνικά προϊόντα. Αίσχος!

Η Βόρεια Κορέα καταργεί τα σύμφωνα μη επίθεσης με τη Ν. Κορέα.

Βαθαίνει η ένταση μεταξύ Β. Κορέας και Ν.Κορέας καθώς σήμερα η Πιονγιάνγκ ανακοίνωσε ότι καταργεί τα σύμφωνα μη επίθεσης με τη Σεούλ ενώ έκοψε τη γραμμή του κόκκινου τηλεφώνου που συνδέει τις δύο χώρες. 

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 

“Η Βόρεια Κορέα αντικαθιστά όλες τις συμφωνίες μη επίθεσης μεταξύ του Βορρά και του Νότου” αναφέρεται στη δήλωση που αναμεταδόθηκε από το KCNA, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Πιονγιάνγκ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ. Σε εξέλιξη στα Προπύλαια το συλλαλητήριο για τη Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.


Με το σύνθημα «γυναίκα σπάμε τις αλυσίδες του φόβου» πραγματοποιούνται σήμερα συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας τιμώντας αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ και ΟΓΕ κορυφώνοντας τις πλούσιες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καλούν σε οργανωμένη πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους.

Η ανακοίνωση του λυκείου της Ιερισσού για τα γεγονότα.


Σε επίσημη ανακοίνωση για τα μέχρι σήμερα γεγονότα στην Ιερισσό προέβη το Λύκειο, με υπογραφές του Διευθυντή και του Συλλόγου Διαδασκόντων, όπου δίνεται ένα αναλυτικό χρονικό των γεγονότων.



“Την Τετάρτη 6/3 οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου διαμαρτυρόμενοι για τις κλήσεις συμμαθητών τους στην αστυνομία για να καταθέσουν για τη γνωστή υπόθεση στις Σκουριές.

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ: Αγρια επίθεση των ΜΑΤ με τραυματίες ανήλικα παιδιά.Καταγγελίες για χρήση σφαιρών καουτσούκ από αστυνομικές δυνάμεις που στόχευαν στα πόδια!

Με χρήση χημικών, σφαιρών καουτσούκ, με διπλή επίθεση των ΜΑΤ - που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ακόμα και ανήλικων μαθητών, η κυβέρνηση κλιμάκωσε χτες το όργιο αυταρχισμού, τρομοκρατίας και καταστολής στην Ιερισσό, με πρόσχημα έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της προβοκατόρικης εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές.

Photo :Phasma

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ χτες το πρωί χτύπησαν με χημικά τους κατοίκους, ακόμη και τους μαθητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο προαύλιο του σχολείου. Το απόγευμα ξαναχτύπησαν τους κατοίκους, με χημικά και σφαίρες από καουτσούκ σκοπεύοντας στα πόδια...
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Ο καπιταλισμός καταβαράθρωσε τη θέση της εργαζόμενης γυναίκας - Ορισμένα στοιχεία από τη Ρωσία.


Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν στη Ρωσία εκδηλώσεις για τη Μέρα της Γυναίκας, που τότε (το 1913) αφορούσαν το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, την κρατική στήριξη της μητρότητας και το υψηλό κόστος ζωής. 

Λίγα χρόνια αργότερα οι γυναίκες της προεπαναστατικής Ρωσίας, με τη συμβολή του Κόμματος των μπολσεβίκων, πραγματοποίησαν σημαντικές κινητοποιήσεις που έμειναν στην Ιστορία, όπως ήταν η διαδήλωση των εργαζόμενων γυναικών του Πετρογκράντ, στις 8 Μάρτη  (23 Φλεβάρη - με το παλιό ημερολόγιο) του 1917 με το σύνθημα «Ψωμί και ειρήνη», διαδηλώνοντας  κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της έλλειψης τροφίμων. Συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που μετατράπηκαν σε μαχητικές απεργίες.

ΚΚΕ(μ-λ) : Ο λαός της Χαλκιδικής θα νικήσει την κυβέρνηση της βίας!



Ο λαός της Χαλκιδικής θα νικήσει την κυβέρνηση της βίας!




Τα τάγματα εφόδου του Δένδια, του υπουργού της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μπήκαν σήμερα το πρωί σαν ξένη κατοχική δύναμη στην Ιερισσό. Κτύπησαν και τραυμάτισαν μαθητές, έριξαν χημικά και δακρυγόνα σε σχολείο, μπαίνουν σε σπίτια, κυνηγούν ακόμη τους κατοίκους στους δρόμους της πόλης. Έχουν συλλάβει άγνωστο αριθμό. Είναι η εικόνα της Ελλάδας του μνημονίου, της υποταγής στις πολυεθνικές, στους χρυσοθήρες και τους μεγαλοεργολάβους τύπου Μπόμπολα που έχουν συνεταιριστεί με τα αρπακτικά.