Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Δήλωση του Δημ.Στρατούλη σχετικά με τις ασφαλιστικές αλλαγές το 2011

Σχετικά με τις ασφαλιστικές αλλαγές το 2011, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής έκανε την παρακάτω δήλωση:
Η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, σε υλοποίηση του ασφαλιστικού νόμου που ψήφισε τον περασμένο Ιούλιο, προσφέρει ως  «μποναμά» για το 2011 στους ασφαλισμένους λιγότερη κρατική χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, συρρίκνωση της κατώτερης σύνταξης, δραστική μείωση όλων των συντάξεων, αύξηση των ορίων ηλικίας, ακόμα λιγότερα ασφαλιστικά δικαιώματα για τους νέους και τις γυναίκες, αυστηρή τιμωρία της μητρότητας και μετατροπή της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης σε ανταποδοτική, δηλαδή σε ατομική-ιδιωτική ασφάλιση.

Άρθρο της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εφημερίδα «ΤΟ ΕΘΝΟΣ»

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες εξελίξεις και αποφασιστικές μάχες.
Η κρίση αποδεικνύεται πολύ βαθιά. Οι θυσίες στις οποίες υποχρέωσαν το λαό και στη φάση της ανάπτυξης και πολύ περισσότερο τώρα, αποδεικνύονται εντελώς μάταιες για τον ίδιο. Οι ανταγωνισμοί στην ΕΕ οξύνονται. Ανακατατάξεις έρχονται στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα.
Ο πόλεμος που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τη στήριξη της Τρόικας προκειμένου να διασφαλίσει τα άμεσα και μακροπρόθεσμα συμφέροντα της πλουτοκρατίας θα κλιμακωθεί και θα γίνει πιο αδυσώπητος. Είτε «επιμήκυνση», είτε «κούρεμα», είτε ευρωομόλογα επιλέξουν, είτε ακόμα και την έξοδο από την ευρωζώνη, το αποτέλεσμα για το λαό θα είναι η πτώχευση!

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για το σχέδιο δημιουργίας φράχτη στον Έβρο για την αποτροπή εισόδου των μεταναστών


Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη περί σχεδιασμού δημιουργίας φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων.
Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης εντάσσεται σε μια συνολική πολιτική εξόντωσης των μεταναστών και των προσφύγων, που προσπαθεί με μέτρα καταστολής να καταστήσει  την Ελλάδα προπύργιο της  Ευρώπης-φρούριο, όπως επιτάσσουν ο Κανονισμός του Δουβλίνου και άλλες ευρωπαϊκές αποφάσεις.

Το ΚΚΕ για το σχέδιο της κυβέρνησης να περιφράξει τον Έβρο

Ο φράχτης που σχεδιάζει η κυβέρνηση να κατασκευάσει στον Έβρο μόνο πιο απάνθρωπη και αδιέξοδη μπορεί να κάνει την αντιμετώπιση των μεταναστών και προσφύγων.
Δεν θα σταματήσει τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, όπως δεν την σταμάτησε και το τείχος στα σύνορα ΗΠΑ - Μεξικού.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ.Ταξιδάκι αναψυχής με ολίγον μπίζνες στο Παρίσι.

Υπό... άκρα μυστικότητα αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας για το Παρίσι ο πρωθυπουργός, με την επίσκεψή του στη γαλλική πρωτεύουσα να έχει ιδιωτικό χαρακτήρα σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου.

Πρόγραμμα συναντήσεων, επισήμως, δεν έχει ανακοινωθεί ούτε και υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Νικολά Σαρκοζί.