Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για το πάγωμα των προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Το πάγωμα των δανειοδοτικών προγραμμάτων του ΟΕΚ και η μείωση των παροχών που επέβαλε η κυβέρνηση τουλάχιστον για το 2010 θα έχει ως άμεση συνέπεια να οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων που δικαιούνται δάνειο για τη στέγασή τους ή επιδότηση για το ενοίκιό τους.

Φώτης Κουβέλης: Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει υπεύθυνα για τις συμφωνίες και τα επίδικα.


Ο Φώτης Κουβέλης, πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, μετά τη συνάντηση με τον Διοικητή της ΑΤΕ , κ. Θ. Πανταλάκη μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής:

Που καταλήγουν τελικά οι διαπραγματεύσεις τρόικας –κυβέρνησης; Το θέμα ενέργεια-ΔΕΗ

Έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα αφ΄ ότου οι υπουργοί, ενημέρωναν, συζητούσαν, συμφωνούσαν με την αντιπροσωπεία της τρόικα της ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Η Βουλή, τα κόμματα, οι έλληνες πολίτες όμως δεν είχαν καμία υπεύθυνη και συγκεκριμένη ενημέρωση για σημαντικά μάλιστα ζητήματα που συνδέονται με την πορεία σημαντικών μεγεθών της οικονομίας και με τη διαχείριση δημόσιων αγαθών όπως η ενέργεια και το μέλλον της ΔΕΗ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις εξελίξεις στο τομέα της ενέργειας και τη ΔΕΗ

Η απελευθέρωση της ενέργειας - ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και καιρό με οδηγό τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την πλήρη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Είναι ήδη αποφασισμένες και δρομολογημένες οι νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ καθώς και η εκχώρηση λιγνιτωρυχείων, μονάδων παραγωγής και δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους. Το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση και την ΕΕ είναι το πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί η πλήρης απελευθέρωση - ιδιωτικοποίηση και με ποια μορφή θα γίνει.

Νεοναζί στην Μογγολία...Γράφει ο Red Star

Mongolian neo-Nazi group the Tsagaan Khas
Μογγόλοι Νεοναζί της ομάδας Tsagaan Khas (Λευκή Σβάστικα) χαιρετούν ναζιστικά στους δρόμους της πρωτεύουσας Ulan Bator Photograph: Dan Chung for the Guardian.

Στην Μογγολία , οι νεοναζιστές αποκαλούν τον εαυτό τους πατριώτη (τι πρωτότυπο!) και στρέφονται κατά των γειτόνων τους ,Κινέζων.
Η Μογγολία μια τεράστια σε έκταση πρώην Σοβιετική Δημοκρατία (12 φορές η Ελλάδα) έχει πληθυσμό μόλις 3.000.000.Η νεοναζιστική Λευκή Σβάστικα σέβεται τον Αδόλφο Χίτλερ, τον θεωρεί μεγάλο ηγέτη αν και όπως λένε μέλη της δεν υποστηρίζουν την έναρξη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.Προτιμούν να τους λένε εθνικιστές , παρά φασίστες (Σας θυμίζει κάτι αυτό ;)
 Οι επιθέσεις κατά ξένων από την λευκή Σβάστικα έχουν αυξηθεί στην πρωτεύουσα της Μογγολίας, τον τελευταίο καιρό.

Αντιφατικές οι πληροφορίες σε σχέση με την επίθεση κατά του Ιρανού Προέδρουμ Μ, Αχματαντινετζάντ.Βόμβα ή πυροτέχνημα ;


Αντιφατικές οι πληροφορίες σχετικά με την επίθεση που φέρεται να δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή του ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Για πυροτέχνημα που εξερράγη και προκάλεσε σύγχυση κάνουν τώρα λόγο ιρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχος του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας, διαψεύδοντας προηγούμενες πληροφορίες περί επίθεσης.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Press TV "καμία επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε" και σύμφωνα με δήλωση στελέχους του γραφείου Τύπου της ιρανικής προεδρίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η σύγχυση προκλήθηκε από πυροτέχνημα που εξερράγη "προς τέρψιν" του προέδρου, πριν από την έναρξη προγραμματισμένης ομιλίας του σε στάδιο της πόλης Χαμαντάν. "Ήταν ένα πυροτέχνημα, και πρόκειται να εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση", δήλωσε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος, ενώ το ίδιο ακριβώς μετέδωσε και η ιρανική Al-Alam TV.

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ Iρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στο Λίβανο.Υπάρχουν τραυματίες, σώος ο Ιρανός ηγέτης.


Βομβιστική επίθεση δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ιρανό πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Future του Λιβάνου, επικαλούμενος την ιρανική προεδρία.
Η ζωή του ιρανού προέδρου δεν τέθηκε σε κίνδυνο.
Ο τηλεοπτικός σταθμός Al Arabiya του Ντουμπάι μετέδωσε ότι ένας βομβιστής, ο οποίος και συνελήφθη, πέταξε εκρηκτικό μηχανισμό προς την αυτοκινητοπομπή.
Και οι δύο σταθμοί μεταδίδουν ότι από την επίθεση υπήρξαν τραυματίες.

Σχέδια διαρκείας ενάντια στο λαό...

ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ-ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να πούμε, είναι «διαβασμένο» αυτό το κλιμάκιο της τρόικας, το οποίο υποτίθεται πως περνάει από εξετάσεις την κυβέρνηση αυτές τις μέρες για όλα αυτά που έχουν προσυμφωνήσει. Σαν έτοιμο από καιρό να παρέμβει στην ελληνική οικονομία.
Μεταξύ άλλων, έχει άποψη και θέσεις: Για την αγορά ενέργειας, το χονδρεμπόριο, το εμπόριο τροφίμων, τις άδειες στις λαϊκές αγορές, τις αποκρατικοποιήσεις, τις δαπάνες Υγείας του Δημοσίου...
Δε μιλάμε για τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά θέματα, τις απόψεις του άλλωστε τις είδαμε ...να θεσμοθετούνται στις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.Κ.ΚΙ. : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΤΗΣ

 
Κατοχύρωση του παρασιτισμού των τραπεζών και απάτη σε βάρος των δανειοληπτών η κυβερνητική ρύθμιση των χρεών
Αδιαφορώντας πλήρως η κυβέρνηση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που είναι πνιγμένες στα χρέη λόγω της ασύδοτης τοκογλυφίας του καρτέλ των τραπεζών, κατήρτισε νομοσχέδιο για να... προστατεύσει ολοκληρωτικά και αποτελεσματικά τα συμφέροντα των τραπεζιτών!

ΤΡΟΙΚΑ, ΤΡΟΙΚΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΠΕΡΕΣΤΡΟΙΚΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ