Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Στη σημερινή ημερίδα - κυβερνητική φιέστα που πραγματοποιήθηκε από το κοινοβούλιο, χωρίς καν αυτό να προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας εξήγγειλαν την πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, το οποίο όχι μόνο δεν ανακουφίζει εξαθλιωμένους ανθρώπους, αλλά στοχεύει να κοροϊδέψει με ψίχουλα, να χειραγωγήσει τις λαϊκές αντιδράσεις και να μοιράσει τη φτώχεια μεταξύ των εργαζομένων.

" 505 Έλληνες αυτή τη στιγμή έχουν πάνω από 60 δισ. ευρώ την ώρα που ο λαός πεινάει"...Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για τα περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα και λήψης νέων μέτρων

 Τα περί διαπραγμάτευσης με την τρόικα και λήψης νέων μέτρων σχολίασε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.


Αναλυτικά δήλωσε: «Το ΚΚΕ θα αντιταχθεί σε όλα αυτά σε μια στιγμή όπου η κρίση βαθαίνει, τα προβλήματα μεγαλώνουν, ο λαός στενάζει και λέει «δεν πάει άλλο». Γιατί ξέρουμε τον πλούτο που υπάρχει και πού πάει.

Για τις «φωνές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ...Γράφει η Βάσω Νιέρρη.

Για τις «φωνές» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.


 Την τελευταία συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ η «Αριστερή Πλατφόρμα» έκανε αισθητή την παρουσία της, έπειτα από ένα διάστημα «ησυχίας», διαφωνώντας με την απόφαση του κόμματος να ψηφίσει την τροπολογία για την αναστολή χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων, με το σκεπτικό ότι η συμπερίληψη του άρθρου 187Α του Ποινικού Κώδικα «δίνει τη δυνατότητα για εφιαλτικές αυθαιρεσίες, μακάβριες σκευωρίες και διώξεις πολιτικής σκοπιμότητας σε βάρος κινημάτων, κοινωνικών αγώνων και δυνάμεων της ανατρεπτικής Αριστεράς».

Η βία του συστήματος και το δικαίωμα του λαού στην Αντίσταση

Η κυβέρνηση Σαμαρά και όλα τα κέντρα του συστήματος, μέσα και έξω από την χώρα, γνωρίζουν ότι η αντιλαϊκή – βάρβαρη πολιτική τους, που κλιμακώνεται χωρίς σταματημό, θα βρίσκει όλο και πιο συχνά, όλο και πιο μαζικά, όλο και πιο αποφασιστικά την διογκούμενη λαϊκή οργή, με αγώνες και κινητοποιήσεις.
Με αυτό σαν «δεδομένο», το σύστημα έχει μπει προ πολλού στην φάση της μηδενικής ανοχής στις αντιδράσεις και τις αντιστάσεις του εργαζόμενου λαού. Η εργατική τάξη και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να υποταχτούν, να συντριβούν ιδεολογικά-πολιτικά. Πρέπει να διαλυθούν οι οργανωμένες λαϊκές δυνάμεις που αμφισβητούν το «δικαίωμα» του συστήματος στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, την εξάρτηση, στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου μεσαίωνα σκλαβιάς. Κάθε αντίσταση, κάθε κινητοποίηση, κάθε εργατικός – λαϊκός αγώνας δέχεται την τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής με τον πιο ωμό και βάρβαρο τρόπο. Και επειδή οι δυνάμεις καταστολής δεν «επαρκούν», μπαίνουν σε διατεταγμένη υπηρεσία όλοι οι πολιτικοί και ιδεολογικοί μηχανισμοί του αστικού κράτους, για να εξαναγκάσουν, να χειραγωγήσουν, να διαστρέψουν την πραγματικότητα, να απαιτήσουν την υπογραφή νέων δηλώσεων νομιμοφροσύνης.

Δήλωση του Θοδωρή Κωτσαντή, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ στο «Ποντίκι».

 Ενέργειες όπως οι επιθέσεις της ΔΑΠ με ομάδες μπράβων ενάντια σε φοιτητές στην Κομοτηνή και σε μέλη της ΠΑΣΠ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά δεν γίνονται πρώτη φορά σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, έχουν γίνει και άλλες φορές στο παρελθόν και από την παράταξη της ΔΑΠ και από την παράταξη της ΠΑΣΠ


Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμιά σχέση με το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, με τους αγώνες των φοιτητών. Αντίθετα αξιοποιούνται για να δυσφημήσουν το κίνημα, να φοβίσουν και να απομακρύνουν φοιτητές από τους συλλόγους και την οργανωμένη πάλη.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Η κίνηση του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί μιας τροπολογίας για την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, την οποίαν προτείνει και υπερψηφίζει είναι πρωτοφανής.
Εξέφρασα στα όργανα του Κόμματος, μαζί με άλλους συντρόφους και συντρόφισσες, την ριζική μου διαφωνία στην συμπερίληψη της“τρομορύθμισης” του άρθρου 187Α στην τροπολογία για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης Κομμάτων.