Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ τόνισε :

«Με το νόμο για την παραπέρα απελευθέρωση της αγοράς της ενέργειας, με βάση τις αποφάσεις και τις κατευθύνσεις της ΕΕ, θα την πληρώσει πάλι ο λαός της πατρίδας μας, θα την πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά, που θα δουν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος να εκτινάσσονται πάλι στα ύψη.

Το συγκρότημα Λαμπράκη και… η Ρόζα Λούξεμπουργκ. Γράφει ο Άλκης Ρήγος.


Στη μνήμη της Αννίτας


Στα εντεινόμενα αδιέξοδα του κυρίαρχου αστικού πολιτικού συστήματος και στην πρωτοφανέρωτη στη μεταπολεμική μας ιστορία προοπτική κατάληψης της κυβερνητικής διαχείρισης από ένα ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, οι οργανικοί διανοούμενοι του αστισμού, συνειδητοποιούν ότι δεν αρκεί η καλλιέργεια φοβιών στα συντηρητικά αντανακλαστικά κυρίως των πληττόμενων μικροαστικών στρωμάτων, χρειάζεται και η καλλιέργεια συγχύσεων στις ιδεολογικές γραμμές των αριστερών. Συνειδητός εκφραστής αυτής της προσπάθειας το συγκρότημα Λαμπράκη. Ανακάλυψε, προς το σκοπό αυτό, από το Πάνθεον των ιστορικών προσώπων του εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος, μια αμόλυντη και ιδιαίτερα γοητευτική μορφή, εκείνη της Ρόζας Λούξεμπουργκ.

Δύο γυναίκες και 4 παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Δύο Παλαιστίνιες και τέσσερα παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο ανατολικό και το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών. 
Αυτή είναι μια φωτογραφία λίγα δευτερόλεπτα μετά από επιδρομή του Ισραήλ στη Γάζα.
(ΑP)
«Δύο αδελφοί 12 και 13 ετών (σ.σ. σκοτώθηκαν) στην Σετζαΐγια, ενώ ένα αγόρι 4 ετών και μια γυναίκα έχασαν την ζωή τους στην Ζεϊτούν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών αυτών Άσραφ αλ Κόντρα

To σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο


Από τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται αυτό που σταθερά λέει το ΚΚΕ, ότι η προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής θα συνοδεύεται αναπόσπαστα με την καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών και λαϊκών ελευθεριών. Η κυβέρνηση να μη διανοηθεί να προχωρήσει στις αντιδραστικές και αυταρχικές ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα αφορούν ακόμη και στην παρεμπόδιση έως και την απαγόρευση της κήρυξης απεργίας από τα σωματεία.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Κάτω η επιστράτευση - όχι στη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ !

Το νομοσχέδιο διάλυσης και ξεπουλήματος της ΔΕΗ αποτελεί ένα ακόμα έγκλημα της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 



Προσπαθεί να το επιβάλλει με το μόνο όπλο που της έχει απομείνει, την ωμή βία και την επιστράτευση. Το ίδιο κάνει με τους αγώνες στο δημόσιο, με το μετρό, με κάθε εργατικό αγώνα. Για να εξυπηρετήσουν τα αφεντικά τους, την τρόικα και την ΕΕ,   τα συμφέροντα των γερμανών της RWE, του κάθε Μυτιληναίου, Λάτση και Μπόμπολα, που θέλουν να  αρπάξουν την ΔΕΗ, κυβερνούν με διαρκή πραξικοπήματα, καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατίας.

“Ποτάμι”: Το “τι σερτ” των Μνημονίων.Του Νίκου Μπογιόπουλου.

“Ποτάμι”: Το “τι σερτ” των Μνημονίων.Του Νίκου Μπογιόπουλου.
«Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα στην Ευρώπη που δεν έχει δεύτερο ανταγωνιστή». Αυτή την απάντηση έδωσε ο κ.Σταύρος Θεοδωράκης στην ερώτηση του Νίκου Χατζηνικολάου χτες στον «Real», αν τάσσεται υπέρ της εκχώρησης της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ». Ίσως τον Σεπτέμβρη που αναμένεται το «κυβερνητικό πρόγραμμα» του «Ποταμιού», ο κ.Θεοδωράκης μας εξηγήσει: Ποια θεωρεί «σοβαρή χώρα»;

Το ΠΑΜΕ καλεί σήμερα στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ.Προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα Συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους μαζικούς φορείς, να συμμετέχουν μαζικά στο σημερινό συλλαλητήριο των εργαζόμενων της ΔΕΗ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 7 μ.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενάντια στο νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για τη «μικρή ΔΕΗ» και την πολιτική της απελευθέρωσης. 


Στην κινητοποίηση καλεί και η ΠΑΣΕΒΕ.

Στο κάλεσμα, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει απάντηση απ' όλα τα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, γιατί η ιδιωτικοποίηση της Ενέργειας αφορά όλο τον ελληνικό λαό.

Απαγορεύεται η ανάσα ! Το σχόλιο της ημέρας από τον Ημεροδρόμο.

Αναδημοσίευση από τον Ημεροδρόμο 
 ημεροδρόμος

Δεν είναι περίεργο. Μια κυβέρνηση που «κυβερνά» με διατάγματα και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου  έχει χάσει  κάθε περιθώριο ανοχής. Δεν υποφέρει πια ούτε την ανάσα των υπηκόων. Ούτε καν τον αναστεναγμό δυσαρέσκειας ή δυσφορίας. Γι αυτό κάνει το μόνο που ξέρει: Απαγορεύει!
Όπως διαβάσαμε στα Νέα η κυβέρνηση επιχειρεί ανατροπές (και) στον συνδικαλιστικό νόμο .
Οι βασικές αλλαγές που «προτείνονται» είναι:

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την επιθετικότητα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την επιθετικότητα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού επισημαίνει: 

 «Το κράτος του Ισραήλ κλιμακώνει την εγκληματική επίθεση του σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Μέχρι σήμερα οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχουν ως αποτέλεσμα το θάνατο πάνω από 10 άμαχων Παλαιστινίων και τον τραυματισμό δεκάδων.