Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Συνέντευξη Α. Χάγιου: Αγωνιστικό μέτωπο ανατροπής τώρα!

020971_0909211459.gif



Για την ανάγκη ενός αγωνιστικού μετώπου αντίστασης, ρήξης και ανατροπής της ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου μιλά ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και στέλεχος του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΡΙΝ της Κυριακής 11 Δεκέμβρη. Ο Ά. Χάγιος απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος, υπογραμμίζοντας τον αντιδιαχειριστικό και αντικυβερνητικό, αντιΕΕ- αντιιμπεριαλιστικό, αντικαπιταλιστικό προσανατολισμό του αγώνα.

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΚΑΙ TOY ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ.



Πραγματοποιήθηκε σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου του Πρόεδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και της ανεξάρτητης βουλευτού, Σοφίας Σακοράφαμε θέμα την ανάληψη πρωτοβουλιών και την κοινή δράση για την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου.
Αναλυτικά η εισήγηση της Σ. Σακοράφα.
Από τις 5 Οκτωβρίου του 2009 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ άρχισε να χαράζει ένα δρόμο απολύτως αναντίστοιχο με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, με πρώτη ένδειξη τον προϋπολογισμό για το 2010.
Με μαθηματική ακρίβεια ο δρόμος αυτός οδήγησε την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό στο στόμα του πιο επιθετικού και σκληρού νεοφιλελεύθερου μηχανισμού, στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Π.Α.ΜE :Ανακοίνωση – Καταγγελία για την επιχειρούμενη κατάργηση του 13ου,14ου και του κατώτερου μισθού.




Νέα αντεργατική επιδρομή με αιχμή τη δραστική μείωση των μισθών βρίσκεται σε εξέλιξη. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ χέρι – χέρι με την τρόικα, για λογαριασμό των μονοπωλίων ετοιμάζουν να εφορμήσουν εναντίον της εργατικής τάξης για να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό στον ιδιωτικό τομέα, για να καταργήσουν το 13ο και 14ο μισθό, να μειώσουν τις ασφαλιστικές εργοδοτικές εισφορές, να επιβάλλουν καθολικά τις ατομικές συμβάσεις εργασίας. Επιδιώκουν να μη δοθεί ακόμα και η αύξηση ψίχουλο στην ΕΓΣΣΕ για το 2012.

Συγκυβέρνηση, τρόικα, ΕΕ και μεγάλο κεφάλαιο θέλουν σύγχρονους είλωτες για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Έρευνα MRB - Νέα Δημοκρατία 26 %, ΠΑ.ΣΟ.Κ 15.1 % , Κ.Κ.Ε 11.6 %, ΣΥ.ΡΙΖ.Α 7.4 %,ΛΑ.Ο.Σ 6.2 %, ΔΗ.ΑΡΙ 4.6 %, Οικολ.Πρασ. 4 %, Δημοκρ.Συμμαχία, 1.9 %, Χρυσή Αυγή 1.1 %,Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα 3 %, Αδιευκρίνιστη ψήφος 18 %


Στην πρόθεση ψήφου επί όσων πρόκειται να ψηφίσουν, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 26%, το ΠΑΣΟΚ 15,1%, το ΚΚΕ 11,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,4%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 6,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,6%, Οικολόγοι Πράσινοι 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,9%, η Χρυσή Αυγή 1,1% το Άρμα Πολιτών 1,1%, άλλο κόμμα απαντά το 3%,  αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος για το 18% των ερωτηθέντων.


Κατάρρευση Παπαδήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ


Για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, η διοίκηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας (ΟΑΚΑ) με την απειλή νέας πειθαρχικής δίωξης επιδιώκει να  τρομοκρατήσει και να φιμώσει την Ελένη Αυλωνίτου, στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο Γαλατσίου, γνωστή στο χώρο του αθλητισμού εργοφυσιολόγο – ερευνήτρια, πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης και εργαζόμενη από εικοσαετίας στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του ΟΑΚΑ.

ΜΕΞΙΚΟ- Δολοφονίες αγωνιζόμενων μαθητών



Κοχλάζει από οργή και πόνο η πόλη Τσιλπασίνγκο, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκερέρο του Μεξικού, από τις δολοφονίες δύο μαθητών και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας των μαθητών στο Escuela Normal Rural Ayotzinapa.
Κινητοποιήσεις που μετατράπηκαν σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας, ομοσπονδιακής και πολιτειακής, που έκαναν χρήση πραγματικών πυρών ενάντια στους μαθητές, όταν κατά τη διάρκεια της πορείας τους προσπάθησαν να μπλοκάρουν τον κόμβο Autopista del Sol στη νότια είσοδο της πόλης. Ως αποτέλεσμα δύο μαθητές έπεσαν νεκροί, ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν και χτες οργανώσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι τουλάχιστον 40 αγνοούνται, ενώ πάνω από 20 έχουν συλληφθεί.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΚΚΙ-Δριμύτεροι μας επέστρεψαν οι «επικυρίαρχοι»



Προκλητικότεροι και περισσότερο απόλυτοι μας εμφανίστηκαν οι Τροϊκανοί, μετά την αποδέσμευση της 6ης δόσης.
Πριν καλά-καλά εγκατασταθούν στις πολυτελείς σουίτες τους για τη συνέχιση της εφαρμογής του καταστροφικού σχεδίου για τη χώρα μας, οι εκπρόσωποι της τρόικας, έβαλαν τη πρώτη κόκκινη γραμμή.
Είπαν πως θέλουν, 150.000 απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα ως το 2015 και αμέσως οι υπήκοοι της κυβέρνησης των χρηματιστών έσπευσαν να το υιοθετήσουν και αναπαράγουν, με την ελεγχόμενη ενημέρωση. Ούτε κουβέντα για την ολοκληρωτική διάλυση, του ήδη κατακερματισμένου, δημόσιου τομέα. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Πορεία ενάντια στην ανεργία, 15 Δεκέμβρη, 6.00 μ.μ. Σύνταγμα



Λίγο πριν την έλευση του 2012, στην Ελλάδα του χρέους, των μνημονίων, του ΔΝΤ, της πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ και των εκβιαστικών μονόδρομων της ΕΕ/ ΟΝΕ, η ανεργία αποτελεί πλέον εφιαλτική πραγματικότητα ή προοπτική για την κοινωνική πλειοψηφία και ιδιαίτερα τη νεολαία. Οι πρόσφατες μετρήσεις δείχνουν ότι έχει εκτιναχθεί σε ποσοστό-ρεκόρ, 30% για το 2012 προβλέπει η ΓΣΕΕ, που μεταφράζεται σε περισσότερους από 1.000.000 ανέργους, χωρίς να υπολογίζονται οι νέοι που αναζητούν πρώτη φορά δουλειά, οι εργαζόμενοι της μαύρης εργασίας  κλπ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για την έκθεση του ΔΝΤ


Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την έκθεση του Δ.Ν.Τ. για την ελληνική οικονομία, η συνεκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με καθυστέρηση δύο χρόνων το διεθνές νομισματικό ταμείο φαίνεται να ανακαλύπτει αυτό που ήταν προφανές από την πρώτη  στιγμή: ότι προωθούσε μέτρα με βαρύτατο τίμημα, άδικη κατανομή και τουλάχιστον αμφίβολο αποτέλεσμα. Αποτελεί στοιχειώδες δείγμα σύνεσης να μην σπεύσουμε να υποταχθούμε στα νέα μέτρα που απαιτούν οι εκπρόσωποί του, χωρίς να αναλαμβάνουν στο παραμικρό το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»- Συνεχίζουν την απεργία για 46η μέρα


Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν στους απεργούς με ξεχωριστό τρόπο καλλιτέχνες και ποδοσφαιριστές. Νέα γενική συνέλευση σήμερα
 
Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα οι χαλυβουργοί στις 11 π.μ. για να αποφασίσουν για την κλιμάκωση του αγώνα τους. Μεταξύ άλλων σχεδιάζουν να προγραμματίσουν νέα μεγάλη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Ταυτόχρονα, μετά και τη συγκρότηση επιτροπής των απολυμένων θα προχωρήσουν και παραπέρα βήματα ώστε να διεκδικηθεί οικονομική ενίσχυση στους απεργούς. Τέλος, θα επιδιωχθεί το αμέσως μεγάλο βήμα να είναι η οργάνωση το επόμενο διάστημα απεργίας αλληλεγγύης σε όλους τους χώρους εργασίας της Αττικής.
Βασικό στοιχείο για να δυναμώσουν οι απεργοί είναι η ενίσχυση του ταξικού συντονισμού και το φούντωμα των αγώνων σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο ενάντια στην πολιτική που υπηρετεί την «ανταγωνιστικότητα», ώστε να αναδεικνύεται ποια είναι η ρίζα της αντεργατικής επίθεσης και πώς μπορούν οι εργάτες να υπερασπιστούν τις ανάγκες των οικογενειών τους.

ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ -Εξαπλώνεται η πείνα! Νέες εκκλήσεις από σχολεία προς το Δημοτικό Βρεφοκομείο να τους στέλνει μερίδες φαγητού, καθώς μαθητές τους έρχονται και φεύγουν από τις τάξεις νηστικοί



Αυξάνονται τα αιτήματα που απευθύνουν σε κάθε αρμόδιο τα σχολεία της Αθήνας προκειμένου να τους χορηγηθούν μερίδες φαγητού για να ταΐσουν υποσιτισμένους μαθητές. H πείνα καλπάζει στις λαϊκές γειτονιές της πρωτεύουσας.

Στο Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας (ΔΒΑ, ίδρυμα του Δήμου Αθηναίων, έχει την ευθύνη για τους παιδικούς σταθμούς του, έχει μαγειρεία απ' όπου στέλνει φαγητό στα νήπια) έφτασαν και νέα αιτήματα να στέλνει άλλες 40 - 50 μερίδες φαγητού, αυτή τη φορά για δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, στα Ανω και Κάτω Πατήσια και την Γκράβα.Θυμίζουμε ότι ήδη στέλνει φαγητό σε δημοτικά και νηπιαγωγεία σε Κολωνό, Μεταξουργείο, Ακαδημία Πλάτωνα, Βοτανικό, Λόφο Στρέφη και Θησείο. Γειτονιές της Αθήνας όπου η λαϊκή οικογένεια υποφέρει, συνθλίβεται, πεινάει, στέλνει στο σχολείο τα παιδιά της νηστικά.

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ για την έκθεση του ΔΝΤ


Η έκθεση του ΔΝΤ για την πορεία της μνημονιακής πολιτικής στην Ελλάδα είναι ενδεικτική ότι παρά την αλλαγή προσώπου στην πρωθυπουργία και κομμάτων στην κυβέρνηση, το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας είναι προδιαγεγραμμένο όσο συνεχίζεται αυτή πολιτική. 


Η μεγαλύτερη ύφεση που διαβλέπει το ΔΝΤ για το 2011 (-6%) και το 2012 (-3%) δεν είναι αποτέλεσμα εξωγενών παραγόντων, αλλά άμεση συνέπεια της εντεινόμενης πολιτικής λιτότητας. Η πρωτοφανής μείωση των μισθών και των συντάξεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η φοροεπιδρομή με κάθε δυνατό τρόπο και το ξήλωμα κάθε μορφής κοινωνικού κράτους έχουν οδηγήσει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων στα πιο χαμηλά επίπεδα. Η οικονομική δραστηριότητα έχει παγώσει και η ανεργία έχει εκτιναχθεί, με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό έλλειμμα να μην μειώνεται και το δημόσιο χρέος να αυξάνεται.