Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΤΑΠΕΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΝΔΟΥΣ. Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

 Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Ξεπουπούλιασαν τους «γύπες» των αγορών οι σκληροτράχηλοι Ισλανδοί! Οι αποκρουστικοί κερδοσκοπικοί οίκοι που ειδικεύονται στην αγορά ομολόγων κρατών που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας έναντι μικρού ποσοστού της ονομαστικής τους αξίας και στη συνέχεια εκβιάζουν με όλα τα μέσα τις χώρες που εξέδωσαν τα ομόλογα να τα πληρώσουν στο 100% της αξίας τους συσσωρεύοντας υπερκέρδη, έχουν πάθει μεγάλη ζημιά.

ΠΑΜΕ: 15 χρόνια από την ίδρυσή του - Δίμηνη οικονομική εξόρμηση Φλεβάρης - Μάρτης.

 Την έναρξη δίμηνης οικονομικής εξόρμησης ανακοινώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη.


Καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, όλους αυτούς που αντιλαμβάνονται ως χρέος τους να ενισχύουν από το υστέρημά τους οικονομικά το ΠΑΜΕ ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, να μπουν μπροστά στη διακίνηση των λαχνών.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ επισημαίνεται:

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.

Σε δήλωση προέβη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σχετικά με την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς.


Αναλυτικά ανέφερε:

«Το ΚΚΕ θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην αποκατάσταση σχολείων, δημόσιων κτιρίων, στη διασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών για τη διαβίωση των τροφίμων των γηροκομείων Ληξουρίου και Αργοστολίου, να δοθεί προτεραιότητα στα σπίτια όσων έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα, να γίνει άμεση ανέγερση εργατικών κατοικιών, γηροκομείου και σχολείων στην Παλική.

Του Νίκου Μπογιόπουλου : «Σχέδιο Μανίλα»!

   Ο κ. Κλάους Ρέγκλινγκ είναι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης» (EFSF). Ο κ. Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Wall Street Journal», ανάμεσα στα άλλα είπε και τα εξής:


α) Ότι δεν αποκλείεται και νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα,

β) ότι  μετά το δημοσιονομικό τσουνάμι επέρχεται το τσουνάμι των λεγόμενων «διαρθρωτικών αλλαγών» για τις οποίες δεν παρέλειψε να σημειώσει πως θα «είναι εξίσου δυσάρεστες» για τον ελληνικό λαό,

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκδήλωση των «Ευρωπαίων βιομηχάνων».

Σχόλιο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας


Ο δρόμος για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας περνά μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την παραχώρηση ακόμη περισσότερων προνομίων στο κεφάλαιο. Όσοι ορκίζονται σε αυτό το στόχο δε στρώνουν μόνο «κόκκινα χαλιά για επενδύσεις», αλλά και το έδαφος για τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής.

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» : Εργατική λαϊκή πάλη ενάντια στην ΕΕ και τις διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις.

 Δελτίο Τύπου της «Πρωτοβουλίας» για τη Συνάντηση της Γραμματείας


 Στις 27/1/2014, στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της 9μελούς Γραμματείας της «Πρωτοβουλίας Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων για τη μελέτη και επεξεργασία των ευρωπαϊκών ζητημάτων και το συντονισμό της δράσης τους», στην οποία συμμετέχουν 29 κόμματα από 26 χώρες της Ευρώπης και ιδρύθηκε στις 1/10/2013. Στο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σημειώνεται: