Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ερώτηση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη: Κριτήρια, διαδικασίες, απολαβές, συμβόλαιο και συμφωνίες για την πρόσληψη ως πρωθυπουργικού συμβούλου και στην ουσία «υπερυπουργού» του κ. κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα

Προς τον κύριο Υπουργό Οικονομικών (και μέσω αυτού στον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου)

Όλως αιφνιδίως ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε, μάλλον, με έκπληξη και με απορία ότι ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου ανέθεσε καθήκοντα συμβούλου του στον κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα.
Ο κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα, όπως γίνεται φανερό από το «πλούσιο» βιογραφικό του, θεωρείται, καθόλου αδίκως, ως ο κατ’ εξοχήν πολιτικός με εξαιρετικά επιτυχή πορεία στην υπηρεσία του ευρωπαϊκού και διεθνούς τραπεζικού κεφαλαίου και απόλυτη αφοσίωση στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στα ακραία νεοφιλελεύθερα, μονεταριστικά δόγματά τους.

Ο χειρότερος καύσωνας της χιλιετίας απειλεί τους Ρώσους ! «Φύγετε από τη Μόσχα», προτείνουν οι γιατροί

Ο αέρας της Μόσχας ξεπερνά κατά τρεις έως έξι φορές το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο μόλυνσης, προειδοποιούν οι υπηρεσίες υγείας και προτείνουν στους πολίτες να φύγουν ενώ για το χειρότερο καύσωνα της χιλιετίας στην πρωτεύουσα κάνουν λόγο οι μετεωρολόγοι.
Οι γιατροί προειδοποιούν τους πολίτες ότι η ατμόσφαιρα στη Μόσχα αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία καθώς περιέχει επιβλαβή μικροσωματίδια, μεταξύ των οποίων μονοξείδιο του άνθρακα και υδρογονάνθρακες. Ο μολυσμένος αέρας περιέχει επίσης σημαντικές συγκεντρώσεις οξειδίου του αζώτου και θειώδους αμμωνίου, ενώ το ποσοστό του οξυγόνου είναι μειωμένο.

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ-Ουδέν μονιμότερον του... προσωρινού...

Ουδέν μονιμότερον του... προσωρινού...
Προσωρινά είναι εδώ το ΔΝΤ και ΣΙΑ. Δηλαδή, εφόσον το επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι, έστω και διά της υπομονής ή της αντοχής μας, είναι εδώ για πάντα. Θα ξεπατώσει τη χώρα υπέρ των πιστωτών. Θα μειώσει τον πληθυσμό από αρρώστιες, άγχος, μετανάστευση. Θα ξεπουλήσει τα φιλέτα γης στους ληστεύσαντες και χρεώσαντες τη χώρα και θα πιστοποιήσει το «νομίμως» εξοντωτικό του ρόλο, που με τόση ομοιογένεια, συνέχεια και συνέπεια εφαρμόζει τώρα εδώ μετά από 50 χρόνια δράσης σε όλες τις χώρες όπου επενέβη. Ολες δυστύχησαν, φτώχυναν εκεί οι πολλοί και πλούτισε η ντόπια κεφαλαιοκρατική ελίτ.
Ο Ντιν Μπέικερ, συγγραφέας του βιβλίου που ξεπουλάει στις ΗΠΑ «Ανοδος και πτώση της οικονομίας της φούσκας», επιμένει πως οι κυβερνήσεις θα ήταν προτιμότερο να συμβουλεύονται μεθυσμένους οδηγούς παρά το ΔΝΤ! Αυτός όμως ξέρει το απίθανο κι όμως πραγματικό που πρέπει να το μάθει κι ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας. Τα στελέχη του ΔΝΤ συνταξιοδοτούνται στα 51 τους χρόνια (!) και λαμβάνουν σύνταξη 100.000 δολάρια το μήνα (!). Αυτό είναι το προφίλ των σωτήρων μιας χώρας που, αφού εμφανίστηκε συστηματικά ως διεφθαρμένη μέχρι το μεδούλι, τώρα εξασφάλισε 1.000.000 άνεργους και πενταπλάσιους εργαζόμενους υπόδουλους στις νέες εργασιακές ανύπαρκτες σχέσεις.

Δήλωση Π. Τριγάζη: Η κυβέρνηση απουσιάζει από τις διεθνείς προσπάθειες για τον πυρηνικό αφοπλισμό

Ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής Πάνος Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Επέτειοι μνήμης αλλά και εγρήγορσης είναι οι μαύροι επέτειοι των πυρηνικών ολοκαυτωμάτων της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Η πυρηνική απειλή όχι μόνο δεν εξαλείφθηκε, μετά τη λήξη του ψυχρού πολέμου, αλλά παίρνει νέες μορφές και διαστάσεις.
Περιοχή «υψηλού πυρηνικού κινδύνου» αποτελεί η ευρύτερη περιοχή μας. Η κατοχή ισχυρού πυρηνικού οπλοστασίου από το Ισραήλ αποτελεί διαρκή πηγή έντασης και μπορεί να εξωθήσει και άλλες χώρες στον ίδιο δρόμο, με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι αυτό έχει προτεραιότητα ο αγώνας για μια αποπυρηνικοποιημένη Μ. Ανατολή και ήδη έχουν τεθεί σε κίνηση σημαντικές πρωτοβουλίες για την διεκδίκησή της.

ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ: Εξήντα πέντε χρόνια μετά, το έγκλημα δεν παραγράφεται


Associated Press
Ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945, έχει καταγραφεί ανεξίτηλα ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που διέπραξαν οι ιμπεριαλιστές κατά της ανθρωπότητας. Είπαν ότι έριξαν τις βόμβες για να συντομεύσουν τον πόλεμο. Τα δεδομένα μαρτυρούν άλλες επιδιώξεις. Ηδη από τις 9 Μάη 1945 είχε συνθηκολογήσει η χιτλερική Γερμανία. Η Ιταλία είχε συνθηκολογήσει από το Σεπτέμβρη του 1943 και απέμεινε μόνο το τρίτο μέλος της φασιστικής συμμαχίας, η Ιαπωνία, η οποία συνέχιζε τον πόλεμο μέχρι τις αρχές Αυγούστου 1945, αλλά ήταν ζήτημα ημερών η συνθηκολόγηση και η παράδοσή της. Ο στόλος της ήταν πλήρως κατεστραμμένος και η ίδια η χώρα ασφυκτικά περικυκλωμένη. Παράλληλα η Σοβιετική Ενωση από το Μάη του 1945 είχε αρχίσει να μεταφέρει με τον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις στην Απω Ανατολή, για να συμμετάσχει στην τελική επίθεση. Η χρήση της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι αποτελούσε την πιο εκκωφαντική επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ και μέσον υπαγόρευσης των ιμπεριαλιστικών όρων στη διαμόρφωση της μεταπολεμικής παγκόσμιας τάξης. Ηταν έκφραση ανοιχτής πρόκλησης, απειλής και εκβιασμού προς τη Σοβιετική Ενωση, αλλά και προειδοποίησης προς τυχόν επίδοξους καπιταλιστικούς ανταγωνιστές των ΗΠΑ.

Δήλωση κοινοβ. εκπροσώπου Π. Λαφαζάνη για τις συνεντεύξεις των επικεφαλής της «τρόϊκα» στον τύπο του σαββατοκύριακου και ειδικότερα του κ. Τόμσεν στη «Ναυτεμπορική»

TΡΟΪΚΑ: ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις συνεντεύξεις των επικεφαλής της «τρόικα» στον Τύπο του Σαββατοκύριακου και ειδικότερα τη συνέντευξη του κ. Πωλ Τόμσεν στη «Ναυτεμπορική» του Σαββάτου, έκανε την παρακάτω δήλωση:
Οι αλλεπάλληλες εφ΄ όλης της ύλης συνεντεύξεις των επικεφαλής της «τρόικα» στις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου συγκροτούν μια συνεκτική επικοινωνιακή πολιτική και έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι είναι η «τρόικα», πλέον, η οποία αποφασίζει και κατευθύνει τις τύχες της χώρες, σε έναν απολύτως καταστροφικό και αδιέξοδο δρόμο.
Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου όχι μόνο έχει υποκατασταθεί αλλά και έχει παραδώσει πλήρως την εξουσία στους ελεγκτές της Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ, ακυρώνοντας κάθε ίχνος λαϊκής κυριαρχίας και λαϊκής βούλησης σ΄ αυτή τη χώρα.

ΝΑΡ : Δυναμικά συνεχίζεται η Διεθνής Συνάντηση στη Σμύρνη

Δυναμικά ξεκίνησε η μεγάλη διεθνιστική γιορτή που πραγματοποιείται στο κάμπινγκ της Διεθνούς Συνάντησης, κοντά στη Σμύρνη της Τουρκίας, με τη συμμετοχή πάνω από 3.000 νέων, εργαζομένων, φοιτητών, μαθητών, διανοούμενων, καλλιτεχνών και συνδικαλιστών. Στη συνάντηση συμμετέχουν κομμουνιστικές, επαναστατικές και αριστερές  νεολαίες και κόμματα, συνδικάτα, μέτωπα και κινήσεις από 27 χώρες του κόσμου.