Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση για το δικαίωμα στις διακοπές

Παράσταση διαμαρτυρίας στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί στελέχη και μέλη της ΚΝΕ, σε Λάρισακαι Βόλο, καταγγέλλοντας τις μεγάλες περικοπές που έγιναν, φέτος, στερώντας από χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και το κουπόνι του κοινωνικού τουρισμού. Εκεί ανάρτησαν πανό στις εισόδους των κτιρίων και παρέμειναν δυο ώρες, φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ανακοινώσεις σε εκατοντάδες Λαρισαίους και Βολιώτες.

Πρωτότυπη διαμαρτυρία ακτιβιστών στο Μεξικό

Πολύ αισθητή φρόντισαν να κάνουν την παρουσία τους οι ακτιβιστές στο Mexico City διαμαρτυρόμενοι για την μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή με την διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού.
Κάλυψαν το σώμα τους με χρώμα τροφίμων που φαίνεται σαν πετρέλαιο φώναξαν «Το πετρέλαιο σκοτώνει ζώα.



ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Κλειστό το τμήμα Αττική - Μοναστηράκι


Κλειστό θα παραμείνει από τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010, και μέχρι τέλος του έτους το τμήμα του ηλεκτρικού του ΗΣΑΠ, «Αττική – Μοναστηράκι». 



Με ανακοίνωσή του, ο ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι λόγω εργασιών ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής, oι επιβάτες θα εξυπηρετούνται με τη γραμμή 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ (ΑΤΤΙΚΗ - ΣΥΝΤΑΓΜΑ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ).

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Υ.Γ. Εγώ αναρωτιέμαι....αν θα τελειώσουν ποτέ τα έργα και αν αξίζουν τόσο μεγάλη ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Βέβαια τι νοιάζει τους υπουργούς...μήπως έχουν μπει ποτέ στον ηλεκτρικό;

Εκτός αγώνα και οι 23 παίκτες της Εθνικής Γαλλίας



Στην απόφαση να αποκλείσει και τους 23 παίκτες που συμμετείχαν στην αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου από το φιλικό με τη Νορβηγία πήρε η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η πρόταση είχε έρθει λίγο νωρίτερα από τον νέο ομοσπονδιακό των “τρικολόρ” Λοράν Μπλαν, με την FFF απλά να συμφωνεί με την σχετική εισήγηση του πρώην τεχνικού της Μπορντό. 

ΠΑ.ΣΟ.Κ : Ιδιοι, με ή χωρίς ΔΝΤ...

ΑΡΘΡΟ ΑΠΟΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 
Για να έχουμε μια ακόμα τάξη μεγέθους του ξεπουλήματος που προωθεί η κυβέρνηση μέσω της λεγόμενης «αναδιάρθρωσης του τραπεζικού τομέα», ας έχουμε υπόψη τα εξής:
Εφόσον ευοδωθεί η πρόταση του κ. Σάλλα για την εξαγορά των ΑΤΕ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σημαίνει ότι η Τράπεζα Πειραιώς βάζει στο χέρι:
Απαιτήσεις από ένα ποσό χορηγήσεων που ξεπερνά τα 31 δισ. ευρώ,
καταθέσεις που το ύψος τους ξεπερνούν τα 34 δισ. ευρώ,
ένα επιπλέον ενεργητικό που ξεπερνά τα 50 δισ. ευρώ,
ενθυλακώνει χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά τα 1,7 δισ. ευρώ,
και αποκτά ακίνητη περιουσία που σε αριθμό καταστημάτων ξεπερνά τα 650 σε όλη την Ελλάδα.

Η ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πωλείται στην Ελλάδα - Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή

Τεράστια κερδοσκοπία και στην προ φόρων τιμή του πετρελαίου κίνησης


«Την ακριβότερη αμόλυβδη βενζίνη (euro-super 95) σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση πληρώνει ο έλληνας καταναλωτής, μετά την εφαρμογή των φοροεπιδρομικών μέτρων ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-ΕΕ, η οποία οδήγησε σε αυξήσεις φωτιά της τάξης του 41% στη μετά φόρων αμόλυβδη βενζίνη».
«Επίσης, τα ελληνικά διυλιστήρια, ολοκληρώνουν την κερδοσκοπία σε βάρος των καταναλωτών και της οικονομίας, αφού αυξάνουν μέσα σε ένα χρόνο 22% το πετρέλαιο κίνησης, το οποίο επηρεάζει ιδιαίτερα τον πληθωρισμό και το πουλάνε πλέον ακριβότερα απ’ όλα τα διυλιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τιμή προ φόρων στα 644,65€/1000L, όταν ο κοινοτικός μέσος  όρος είναι στα 556,49€/1000L».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την εξαγγελία Λοβέρδου




Η εξαγγελία του Υπουργού Ανεργίας και Κοινωνικής Αποδόμησης κ. Λοβέρδου ότι θα καταργήσει με νομοθετική ρύθμιση όσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας έχουν υπογραφεί μετά τις 5 Μαΐου 2010 και προβλέπουν στοιχειώδεις αυξήσεις για τους εργαζόμενους, είναι μια πρωτοφανής πρόκληση. Η κυβέρνηση του Μνημονίου της ΕΕ και του ΔΝΤ συνεχίζει τον αυταρχικό της κατήφορο, θεωρώντας ότι μπορεί να νομοθετεί «αποφασίζοντας και διατάσσοντας», υπερβαίνοντας το Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και κάθε ως τώρα νομοθετική κατοχύρωση των μισθών των εργαζόμενων! Σε μια συγκυρία που ο πληθωρισμός «τρέχει» με πάνω από 5%, το λαϊκό εισόδημα μειώνεται, οι συντάξεις εξανεμίζονται, ενώ την ίδια στιγμή χαρίζονται δις σε Τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, ο κος Λοβέρδος βρίσκει «προκλητικές» τις αυξήσεις μισθών πάνω από το 0%!

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου - Απόφαση «λάδι στη φωτιά» των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το Κόσσοβο

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης απεφάνθη σήμερα ότι η λεγόμενη «Διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου» δεν παρέβη το διεθνές δίκαιο. Αν και η απόφαση δεν θεωρείται νομικά δεσμευτική, είναι φανερό πως θα αποτελέσει πολύ σοβαρό νομικό προηγούμενο.
Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου της Χάγης για άλλη μια φορά αποδεικνύει αυτό   για το οποίο εδώ και καιρό το ΚΚΕ έχει προειδοποιήσει: Το διεθνές δίκαιο, που διαμορφώθηκε μετά το Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, ως συνάρτηση του συσχετισμού δύναμης ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό από τη μια και τη Σοβιετική Ενωση και τις Λαϊκές Δημοκρατίες από την άλλη, δεν υπάρχει πλέον! Εχει γίνει «φύλλο και φτερό»!

Αλέξης Τσίπρας: Η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών

Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.
Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είναι η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών, και όπως χαρακτηριστικά είπε χειρότερη ακόμα και από αυτή του Κώστα Καραμανλή.

ΑΕΡΑ, ΑΕΡΑ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ)

Citypress


                                                ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΑΜΕΝΟΣ -ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το Facebook απειλεί την ασφάλεια των ΗΠΑ !Αξιωματούχοι έδιναν μυστικά έγγραφα του κράτους από το ίντερνετ , σε μια όμορφη κοπέλα που ήταν άντρας!


Εύκολη η διακίνηση απορρήτων πληροφοριών μέσω των site κοινωνικής δικτύωσης


Διάτρητη φαίνεται πως είναι η ασφάλεια των περισσοτέρων στρατιωτικών μονάδων των ΗΠΑ. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από το πείραμα που διεξήγε ο Thomas Ryan , στέλεχος της εταιρείας Provide Security , με στόχο να διαπιστώσει πόσο εύκολα μπορούν να διοχετευτούν απόρρητες πληροφορίες στα social networks. 



Ο Ryan δημιούργησε ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook και σ' άλλα παρόμοια site κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία μιας ελκυστικής κοπέλας με πολλές γνώσεις στους υπολογιστές. Η υποτιθέμενη κοπέλα εργαζόταν για μια υπηρεσία πληροφοριών του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού.