Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΣΑΒΕΣ: ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ.


ΟΡΓΙΟ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Επιδείνωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, μετά την τέταρτη εγχείριση για την αντιμετώπιση του καρκίνου στην οποία υποβλήθηκε, παλεύοντας με«σοβαρή λοίμωξη» του αναπνευστικού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ».


Σχόλιο του ΚΚΕ για τη «λίστα Λαγκάρντ»


Ο λαός πρέπει, μαζί με τη διερεύνηση των σκανδάλων και την απόδοση κάθε είδους ευθυνών, να διεκδικήσει τον πλούτο που παράγει ανατρέποντας το εκμεταλλευτικό και σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη «λίστα Λαγκάρντ».
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

Xόμπιτ - Ένα αναπάντεχο ταξίδι.


του ΠΗΤΕΡ ΤΖΑΚΣOΝ
                                                            HΠA/Nέα Zηλανδία - 2012




O Γκάνταλφ, ο γκρίζος μάγος του «Άρχοντα των δαχτυλιδιών», επισκέπτεται τον Mπίλπο Mπάγκινς, μοναχικό ευζωιστή κι επίδοξο συγγραφέα της φυλής των Xόμπιτ, προκειμένου να τον πείσει να συμμετάσχει σ’ ένα μυστηριώδες ταξίδι που μυρίζει περιπέτεια - και ταλαιπωρία.
O Mπίλμπο αντιστέκεται, μέχρι τη στιγμή που συρρέουν στο περιποιημένο σπίτι του ένα τσούρμο ταραξίες νάνοι - η περιπέτεια έχει ήδη αρχίσει, και το ταξίδι προμηνύεται μακρύ.


O κινηματογράφος που απευθύνεται στη μεγάλη μάζα δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με την εμπορικότητα, ούτε βεβαίως με το υπερθέαμα.

ΧΑΝΙΑ : Βεβήλωσαν μνημείο της ΕΑΜικής Αντίστασης


Το νέο κρούσμα καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και μαζικοί φορείς της περιοχής.

Την προηγούμενη φορά, στην περιοχή Φώκιες, τα φασιστοειδή άφησαν εμφανή τα πειστήρια της ενοχής τους για τη βεβήλωση του μνημείου


Νέο κρούσμα βεβήλωσης μνημείου της ΕΑΜικής αντίστασης από άγνωστους καταγράφηκε το βράδυ των Χριστουγέννων στην Κρήτη, όταν άγνωστοι αφαίρεσαν και έσπασαν την αναμνηστική πλακέτα από το μνημείο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στη θέση «Καλή Αχλάδα», δίπλα στο συνοικισμό Κεχρές των Παλαιών Ρουμάτων στα Χανιά. Είχε προηγηθεί η καταστροφή του μνημείου στη θέση «Φώκιες», μεταξύ Λάκκων και Ομαλού.

Του Νίκου Μπογιόπουλου : Με μια λέξη: «Καπιταλισμός»


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Σύμφωνα με τα προ κρίσης (και υποεκτιμημένα) στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2008, περίπου 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι βίωναν σε όλο τον κόσμο την απόλυτη φτώχεια.
Ζούσαν, δηλαδή, με λιγότερα από 1,25 δολάρια την ημέρα.
*
Στη μητρόπολη του καπιταλισμού, στην παγκόσμια υπερδύναμη, τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2010, κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας ζούσαν 46,2 εκατομμύρια Αμερικανοί, πάνω από 52 εκατομμύρια ήταν ανασφάλιστοι χωρίς καμία πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη.