Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

    Με τον ανασχηματισμό της η κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, θύμισε και πάλι το αντιλαϊκό της πρόσωπο. Αναθέτει την ανάπτυξη στην αποτυχημένη υπουργό Παιδείας Διαμαντοπούλου που η θητεία ήταν πραγματικός όλεθρος: έκλεισε σχολεία, άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία, απειλεί με απολύσεις καθηγητών, έφερε τον αντιδραστικό νέο νόμο για το Πανεπιστήμιο της αγοράς ενώ εξήγγειλε και τη μετατροπή του λυκείου σε εξεταστικό κέντρο. Η παιδεία της αγοράς, της παπαγαλίας και της αμάθειας έχει στόχο τον εργαζόμενο των 400 ευρώ που απαιτούν τα Μνημόνια.

Αντικομμουνισμός με ύφος στρατοδίκη!


Χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Ν. Δένδια

Με ύφος στρατοδίκη της δεκαετίας του '50 και με εμφυλιοπολεμική φρασεολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας, πήρε ξανά τη σκυτάλη της επίθεσης στο ΚΚΕ, κλιμακώνοντας τη συνολικότερη προσπάθεια των αστικών κομμάτων να τρομοκρατήσουν το λαό και να διαχειριστούν τη δυσαρέσκεια για τη βάρβαρη πολιτική τους.
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές του Κόμματος κατά την συζήτηση νομοσχεδίου για την «Δίκαιη δίκη», αναλώθηκε σε παραλήρημα χωρίς τελειωμό. Ανασύροντας τις κατηγορίες περί «ξενοκίνητου ΚΚΕ», με τις οποίες το μετεμφυλιακό καθεστώς έστελνε σωρηδόν στα μπουντρούμια τους κομμουνιστές και διαστρεβλώνοντας με τρόπο χυδαίο την ιστορία, είπε μεταξύ άλλων: 

Γενόσημα: Είπαν ποτέ οι ψεύτες την αλήθεια για να τους πιστεύει κανείς τώρα;

Νίκος Μαλίνογλου,
νοσηλευτής λοιμώξεων,
μέλος Δ.Σ σωματείου εργαζομένων στο «Σισμανόγλειο»  

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Γενόσημο ή αλλιώς αντίγραφο εννοούμε ένα φάρμακο το οποίο έχει δημιουργηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να είναι «ίδιο» με το πρωτότυπο προϊόν. Ένα πρωτότυπο από ένα γενόσημο φάρμακο διαχωρίζονται από το δικαίωμα ευρεσιτεχνίας (πατέντα). Το δικαίωμα αυτό, που υποτίθεται πως καλύπτει τα έξοδα έρευνας, μελετών-δοκιμών και εκπαίδευσης των πολυεθνικών, κάνει τα πρωτότυπα να είναι πολύ ακριβότερα από τα «ουσιωδώς όμοια» γενόσημα μετά τη λήξη της «πατέντας» που διαρκεί για 10 χρόνια.

Για να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο σε μια ευρωπαϊκή χώρα θα πρέπει η εταιρεία που το παρασκευάζει να καταθέσει μελέτη βιοϊσοδυναμίας – να αποδεικνύει δηλαδή ότι το γενόσημο θα έχει την ίδια σύνθεση, απορρόφηση και διαθεσιμότητα μέσα στον οργανισμό άρα και την ίδια αποτελεσματικότητα με το πρωτότυπο. Μόνο που αυτό το τελευταίο σπάνια πραγματοποιείται!

Η Άννα Διαμαντοπούλου φεύγει, ο Γιώργος Μπαμπινιώτης έρχεται - Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ.Κουράκη.


Σχετικά με τον σημερινό κυβερνητικό ανασχηματισμό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Υπουργός που διεκδίκησε τα πρωτεία στη μνημονιακή πολιτική κατεδάφισης της δημόσιας Παιδείας και Έρευνας φεύγει. Το έργο της θα μείνει ιστορικό:
-    Κατάργηση 1933 σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποβάθμιση των ειδικών, μουσικών και αθλητικών σχολείων.
-    Κατά μέτωπον επίθεση στο σχολικό βιβλίο (κατάργηση ΟΕΔΒ, σχολικών βιβλιοθηκών, η πρώτη σχολική χρονιά χωρίς βιβλία μετά την κατοχή)

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στον REAL FM & στον Δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου.


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012


- Γίνεται πολύ μεγάλη συζήτηση τις τελευταίες μέρες για το θέμα του κουρέματος. Θέλω ιδίως για το θέμα των ασφαλιστικών ταμείων την τοποθέτησή σας.
          - «Θα σας πω μια γνώμη, δεν μπορώ να βάλω και υπογραφή, από διαίσθηση περισσότερο. Το PSI θα κλείσει. Γίνεται αυτό το θρίλερ για να πουν ότι τα καταφέρανε, το κλείσανε κλπ. Υπάρχει το θέμα με τα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς είμαστε ριζικά αντίθετοι με το να κουρευτούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Γιαούρτια και μπουκάλια κατά πολιτικών στην παρέλαση της Ρόδου.

Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο όπου παραβρέθηκαν ο γγ Νησιωτικής Πολιτικής Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας.


Μέλη ομάδας «αγανακτισμένων» πολιτών, αφού επί αρκετή ώρα αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς με υβριστικά συνθήματα, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση.

Η δική μας άποψη.¨Κακώς υποστηρίζεται ότι το ΚΚΕ εναντιώνεται σε πρωτοβουλίες που δεν προέρχονται από το ίδιο. ¨


Του Γιώργου Κακουλίδη


H επίθεση που έσπευσαν ορισμένοι να εξαπολύσουν ενάντια στο ΚΚΕ, με αφορμή το λεγόμενο «κίνημα της πατάτας» εύλογα προκάλεσε κάποια ερωτήματα. Οι κομμουνιστές λένε ότι θα πρέπει να θεωρείται αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα του καθένα μας να μπορούμε να έχουμε φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα και ταυτόχρονα να εξασφαλίζονται για τους μικροπαραγωγούς τιμές με τις οποίες θα μπορούν να ζήσουν. Με αυτή την έννοια, είπε το ΚΚΕ, μπορεί κάποιοι εργαζόμενοι και κάποιοι παραγωγοί να βγήκαν πράγματι ωφελημένοι από τις αγοραπωλησίες της πατάτας από το Νευροκόπι, ωστόσο δεν είναι δυνατόν να λυθεί με παρόμοιους τρόπους το συνολικό πρόβλημα της παραγωγής και της τροφοδοσίας του πληθυσμού με φτηνά και καλής ποιότητας προϊόντα.