Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Επίθεση Τσίπρα σε Κουβέλη για την υποψηφιότητα Καμίνη


Αποδοκίμασε ο Αλέξης Τσίπρας την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη διακομματική στήριξη της υποψηφιότητας του Γ. Καμίνη για το δήμο της Αθήνας.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, ο πρόεδρος του Συνασπισμού υποστήριξε ότι η στήριξη του τέως Συνηγόρου του Πολίτη θα αποτελούσε "συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας" και πρόσθεσε: "Εκπλήσσομαι με την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν οι πρώην σύντροφοί μας από μια λογική ριζοσπαστικής ανανεωτικής Αριστεράς σε μια λογική συμπληρωματικής δύναμης στο κυβερνών κόμμα".

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ



Σήμερα, που η καπιταλιστική κρίση δοκιμάζει ακόμα πιο βαθιά και παρατετάμενα τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, νέα εμπόδια και διλήμματα τίθενται ακόμα και στα παιδιά που κατάφεραν να περάσουν σε κάποιο ΑΕΙ-ΤΕΙ. Πολλοί περισσότεροι θα είναι φέτος οι φοιτητές και σπουδαστές από φτωχές λαϊκές οικογένειες, ανάμεσά τους και αυτοί που μπήκαν τώρα, που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους ή θα αναζητήσουν δουλειά για να σπουδάσουν.



Είναι ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων το να παρθούν τώρα άμεσα μέτρα για τους φοιτητές και σπουδαστές, παιδιά ανέργων και φτωχών οικογενειών, ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν στέγαση, σίτιση και μετακίνηση των παιδιών τους, ώστε να μπορούν να σπουδάσουν.

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΙΣΡΑΗΛ: ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ S 300 ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΠΕΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΝ !

του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΤΑ* στην ΙSKRA.gr

*Ο Παναγιώτης Μαντάς είναι Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιά



Πίσω από την προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ δεν κρύβεται μόνο ο άθλιος σχεδιασμός μετατροπής της χώρας σε "στρατηγικό βάθος" του πολεμικού μετώπου που στήνουν οι ΗΠΑ εναντίον του Ιραν, με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο λόγω της εμπλοκής της σε μια πολεμική σύρραξη η οποία απειλεί να κάψει κυριολεκτικά και να ρευστοποιήσει μεγάλα τμήματα της ευρύτερης περιοχή της Νοτιο - Ανατολικής Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας, όσο και από την διάλυση των σχέσεών με το 1.000.000.000 του αραβομουσουλμανικού κόσμου που αποτελεί για την Ελλάδα πολύτιμο παραδοσιακό σύμμαχό.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας που επιχειρούν να διαμορφώσουν ο Όλι Ρεν και η κυβέρνηση

Τα όσα ισχυρίζονται η κυβέρνηση και ο Όλι Ρεν είναι «παρηγοριά» στο λαό μέχρι να «βγει η ψυχή» του. Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται είναι φανερό ότι τα αντιδραστικά μέτρα που συνεχώς παίρνουν στηρίζουν την υψηλή κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων αλλά οδηγούν το λαό στην χρεοκοπία.

Επιχειρηματικές ορέξεις για το φοινικόδασος που κάηκε


Η καταστροφή του σπάνιου φοινικοδάσους στην Πρέβελη του Ρεθύμνου, που κάηκε κατά 70% το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Παράλληλα, «δυναμώνουν» οι φωνές που κάνουν λόγο για εμπρησμό, ο οποίος έχει άμεση σχέση με εμπλοκή επιχειρηματικών συμφερόντων που εποφθαλμιούν τη συγκεκριμένη περιοχή για την τουριστική αξιοποίησή της.

Τι συμβαίνει με την τιμή του ψωμιού;


Κορυφή ενός ευρύτερου παγόβουνου θεωρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι την απειλή για μεγάλες ανατιμήσεις στο κόστος των αλεύρων και του ψωμιού. Καλούν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε όλες τις διαστάσεις του. Ας δείξει έστω για μια φορά, τονίζουν, ότι οι μέχρι τώρα υποσχέσεις για συμπίεση του κόστους ζωής δεν αποτελούν μια ακόμη ρητορεία χωρίς αντίκρισμα.

Ανακοινώθηκε η 12άδα της Εθνικής για το Μουντομπάσκετ

Ανακοινώθηκε από τον Γιόνας Καζλάουσκας η 12άδα της Εθνικής μπάσκετ για το Μουντομπάσκετ. Δεν υπάρχουν εκπλήξεις καθώς ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι θα “κοπούν” οι Κώστας Βασιλειάδης, Κώστας Παπανικολάου και Νίκος Παππάς.

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ για την ενδεχόμενη νέα αύξηση του ΦΠΑ

Τυχόν νέα αύξηση του ΦΠΑ ή μετάταξη προϊόντων από τον χαμηλό στον υψηλό συντελεστή, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για τα εισοδήματα των μεσαίων και χαμηλών στρωμάτων αλλά και για την κατάσταση στην χειμαζόμενη αγορά.
Η κυβέρνηση πανικόβλητη από την αποτυχία της αντικοινωνικής πολιτικής της, ενδεχομένως να αποπειραθεί μια νέα αύξηση του ΦΠΑ, θεωρώντας ότι έτσι θα καλύψει την υστέρηση των εσόδων. Πλανάται πλάνην οικτράν. Γιατί το βάθεμα της ύφεσης, ως επακόλουθο της κάμψης της ζήτησης που θα επιφέρει η τυχόν νέα αύξηση σε συνδυασμό με τη δραματική μείωση των εισοδημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας, θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη υστέρηση των εσόδων.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ : Η «Goldair Handilng» προχωρά αδίστακτη σε εκατοντάδες απολύσεις



Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών «Goldair Handilng» προχωρά αδίστακτη σε εκατοντάδες απολύσεις εργαζομένων προφασιζόμενη το σταμάτημα της συνεργασίας της με την «Aegean Airlines» λόγω συγχώνευσης της τελευταίας με την «Olympic Air». Μάλιστα δεν προχωρά άμεσα στις απολύσεις αλλά προειδοποιεί πρώτα τους εργαζόμενους ότι θα τους απολύσει το επόμενο διάστημα , για να γλυτώσει το μισό ποσό της αποζημίωσης, αξιοποιώντας έτσι τις ευνοϊκές για το κεφάλαιο διατάξεις του Νόμου 3863 που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Οι σχεδιασμοί τους προβλέπουν να απολυθούν :
  • 63 από τους 68 εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Ρόδου
  • 11 από τους 15 εργαζόμενους από το αεροδρόμιο Κέρκυρας
  • 64 από τους 70 εργαζόμενους από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης
  • 160 από τους 400 εργαζόμενους από το αεροδρόμιο Αθηνών

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Θυμηθείτε τις χιλιάδες απολύσεις των εργαζόμενων μετά την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην MIG του Βγενόπουλου και την δημιουργία της ιδιωτικής πλέον «Olympic Air» με εργαζόμενους με άθλιες εργασιακές σχέσεις, μισθούς συμβάσεις και δικαιώματα.

Δημήτρης Χατζησωκράτης: Το γαρ πολύ της θλίψεως...


Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μιλώντας σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος στο Περιστέρι, και αναφερόμενος στην από ραδιοφώνου(Στο κόκκινο) δριμεία επίθεση του Ν. Βούτση στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ υπογράμμισε:

« Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Προφανώς εννοώ τη θλίψη και απογοήτευση που έχει καταλάβει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αλλεπάλληλες αποτυχίες στην αναζήτηση υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.