Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Ηρακλείου για Ρατσιστικές και Τραμπούκικες Επιθέσεις στο ΙΚΑ



Βρισκόμαστε λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές και στην πόλη μας έχουν λάβει χώρα μια σειρά ρατσιστικές επιθέσεις, με απόπειρα εμπρησμού από φασιστοειδή με καπνογόνα και μηχανισμούς σε σπίτια μεταναστών στην Αγ. Τριάδα και τη Θέρισσο και με τις επιδεικτικές προσαγωγές μικροπωλητών με χειροπέδες στο κέντρο του Ηρακλείου από την ίδια την ΕΛ.ΑΣ. Ταυτόχρονα, φασιστοειδές επιτέθηκε σε εργαζόμενο και συνδικαλιστή στο παράρτημα του ΙΚΑ της πόλης μας ώστε “να επιβάλλει την τάξη στην εξυπηρέτηση” λέγοντας αυτολεξεί ότι “πριν τις εκλογές είμασταν στα λόγια, τώρα θα περάσουμε στις πράξεις”.

Παλαιστίνη: Ελεύθερος μετά από 3 χρόνια!

Μετά από τριετή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ένοχη σιωπή των διεθνών φορέων, οι ισραηλινές αρχές άφησαν ελεύθερο τον διεθνή Παλαιστίνιο ποδοσφαιριστή, Μαχμούντ Αλ Σαρσάκ, ο οποίος βρισκόταν για τρία χρόνια στις φυλακές, χωρίς καν να έχει δικαστεί! Οι Ισραηλινοί είχαν συλλάβει τον Αλ Σαρσάκ το 2009, όταν πήγε να παίξει σε αγώνα στη Δυτική 'Οχθη.

ΚΚΕ: Προκαλούν Βρούτσης-ΓΣΕΕ


Επίθεση στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση και στην "πλειοψηφία" της ΓΣΣΕ εξαπολύει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του, η οποία έχει ως εξής:

"Ο υπουργός της συγκυβέρνησης με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ προκαλούν τους εργαζόμενους. Οι μισθοί σφαγιάζονται άγρια με την εφαρμογή των επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, με την επέκταση ελαστικών εργασιακών σχέσεων που στηρίζει η συγκυβέρνηση και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ πρωταγωνιστεί στην εφαρμογή τους. 

Ομοσπονδία βιοτεχνικών σωματείων Αθήνας:Η Υγεία αποτελεί δικαίωμα

Την Παρασκευή 13 του Ιούλη η συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας

Στον αγώνα για το δικαίωμα στην περίθαλψη όλων των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) συμμετέχει και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), σε συνέχεια των πολλών αγωνιστικών πρωτοβουλιών που είχε πάρει πρόσφατα. Η ΟΒΣΑ καλεί στην κινητοποίηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Μικρών Εμπόρων στο Δήμο της Αθήνας, την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας. 
Στην ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η Ομοσπονδία μας, καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους, ανεξάρτητα από το αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι. Η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου, 9 το πρωί στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) με το πλαίσιο αιτημάτων που διεκδικεί η ΠΑΣΕΒΕ. 

A.Παπαρήγα: Όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΕΒΖ

 Την πλήρη αντίθεσή της στη σχεδιαζόμενη πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης εξέφρασε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της, στον Περισσό, με το σωματείο των εποχικών στην ΕΒΖ.

«Η κυβέρνηση πουλά τα εργοστάσια ζάχαρης, δηλαδή τα οδηγεί σε κλείσιμο, καθώς οι ανταγωνιστές -Πολωνοί κατά πάσα πιθανότητα- θα εξάγουν στην Ελλάδα, με όλες τις συνέπειες, την δική τους ζάχαρη», δήλωσε.
Η γγ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι «η δική μας θέση είναι καθαρή: Όλοι μαζί, όλη η Ελλάδα πρέπει να βγει στο πόδι και να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις και μάλιστα επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, επιχειρήσεων που έχουν σχέση με τη διατροφή και τη δυνατότητα να έχει η χώρα μας αυτάρκεια και να μην κάνει εισαγωγές και ταυτόχρονα να φάει ψωμί ο φτωχός αγρότης και οι 1.000 εποχιακοί και 300 μόνιμοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης».

Πρωτιά χρεοκοπίας για Ελλάδα από τον οργανισμό CMA



Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας επανήλθε η Ελλάδα.
Η πιθανότητα χρεοκοπίας, σύμφωνα με τον οργανισμό CMA ανήλθε στο 96,7% το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Τονίζεται ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους η Ελλάδα ήταν εκτός της πρώτης δεκάδας δεδομένου ότι εκείνη την περίοδο ολοκληρωνόταν το PSI.

Τι λέει η Πραγματικότητα – τι λέει η Προπαγάνδα...Του Στάθη.




Τι λέει η πραγματικότητα; ότι η τριμερής κυβέρνηση δεν μπορείνα τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις για κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας , για αναβίωση της μετενέργειας και την αποκατάσταση έστω κατά μικρό μέρος των συντάξεων.
Τι λέει η προπαγάνδα; ότι η τριμερής κυβέρνηση θα προσπαθήσει να τα εφαρμόσει όλα αυτά σε βάθος... τετραετίας...!

Μοντέλο «Ινδονησίας» διά μέσου Ευρωζώνης! Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.


Η δήλωση της κυρίας Μέρκελ, κατά τη διάρκεια της χτεσινής της επίσκεψης στην Ινδονησία, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη.

Οχι, γιατί προέρχεται από την «κακή» Γερμανίδα καγκελάριο. Αλλά γιατί αποτυπώνει την πολιτική, το πνεύμα, τους στόχους και τον προσανατολισμό του ευρωενωσιακού κεφαλαίου στο σύνολό του.
Είπε η κυρία Μέρκελ:
*
«Πιστεύω ότι η Ινδονησία μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ καλό παράδειγμα μιας οικονομίας που γνωρίζει διαρκή ανάπτυξη, καθώς (...) το δημόσιο χρέος, το οποίο είχε φτάσει στο 80% του ΑΕΠ, έπεσε στο 24%.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ:Συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις στις 6 Μαΐου 2012 και 17 Ιουνίου 2012.


Συνεδρίασε η ΚΕ του ΚΚΕ στις 9 Ιουλίου 2012 με θέμα τα συμπεράσματα από τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα άμεσα καθήκοντα του Κόμματος. 

Η ΚΕ πήρε υπόψη την συζήτηση που προηγήθηκε στα όργανα και στις ΚΟΒ, σε συσκέψεις οπαδών και φίλων του Κόμματος, τις παρατηρήσεις, υποδείξεις και προτάσεις, καθώς και τα συμπεράσματα από τις συνεδριάσεις των οργάνων και των ΟΒ της ΚΝΕ. Τα συμπεράσματα της ΚΕ θα τεθούν για συζήτηση και έγκριση στις ΚΟΒ του Κόμματος και στις οργανώσεις της ΚΝΕ. Η συζήτηση στο Κόμμα και την ΚΝΕ, όπως και με φίλους και οπαδούς, έδειξε ότι παρά τις απώλειες και τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, υπάρχει και πείσμα και αποφασιστικότητα στην παρέμβαση στο κίνημα και στις εξελίξεις, στις σύνθετες απαιτήσεις και ανάγκες του λαού που αυξάνονται, στην ισχυροποίηση των οργανώσεων του Κόμματος και της ΚΝΕ. Η ΚΕ δίνει στη δημοσιότητα τις παρακάτω εκτιμήσεις: