Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Και η Σοφία Σακοράφα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετά τον Παναγιώτη Κουρουμπλή



Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκε η ανεξάρτητη βουλευτής και πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε σχετικά με επιστολή του τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο.

Δήλωση Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να «δημοπρατεί» τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας!


Η απόλυτη παρακμή: το ανθρώπινο δυναμικό και τα επιχειρησιακά μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας προς ενοικίαση στην οικονομική ελίτ της χώρας!


Ενοικιαστήριο λοιπόν, στην Ελληνική Αστυνομία θέλει να βάλει η κυβέρνηση. 
Με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη, το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της Ελληνικής Αστυνομίας, όλα τα οχήματα και οι μοτοσυκλέτες της, ακόμη και τα ελικόπτερα που έχει στην κατοχή της η ΕΛ.ΑΣ., θα μπορούν να ενοικιάζονται από ιδιώτες που διαθέτουν την αναγκαία «οικονομική ευρωστία».

Οι Ιρλανδοί αντιστέκονται μαζικά στον νέο οικιακό φόρο-χαράτσι


Ανταπόκριση της Ελένης Βέτσικα από το Δουβλίνο



Το ιρλανδικό χαράτσι/φόρος ιδιοκτησίας είναι ένας οριζόντιος φόρος 100€ (προς το παρόν) για κάθε σπίτι. Επειδή οι Ιρλανδοί δεν έχουν δηλωμένα τα σπίτια τους (κάτι σαν το ελληνικό κτηματολόγιο) το κράτος δεν μπορεί να εκδώσει «λογαριασμό» με συγκεκριμένο όνομα και ποσό. Έτσι απαιτούν από τους ιδιοκτήτες κατοικιών να τις δηλώσουν πρώτα και στη συνέχεια να πληρώσουν τα 100 € για τον οικιακό φόρο – ο οποίος μας υποσχέθηκαν ότι θα γίνει πιο «δίκαιος», δηλαδή θα αυξηθεί δραστικά(!) αφού από το 2013 θα υπολογίζεται (σύμφωνα με τα λεγόμενά τους) με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, την περιοχή,  κλπ, οπότε θα φτάσει στα 800-1000 € τον χρόνο τουλάχιστον.

Η χώρα στα νύχια των κερδοσκόπων.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του Γιώργου Δελαστίκ.

Στα δικαστήρια ως κατηγορούμενη κινδυνεύει να βρεθεί σύντομα η ελληνική κυβέρνηση από ορισμένους κατόχους κρατικών ομολόγων της χώρας μας που υπάγονται σε ξένο δίκαιο - και μάλιστα με σίγουρη εκ των προτέρων την καταδίκη της! Την Ελλάδα θα καθίσουν στο σκαμνί του κατηγορουμένου μερικοί από τους πιο επιθετικούς κερδοσκοπικούς οίκους διαχείρισης κεφαλαίων οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να συμφωνήσουν σε δήθεν εθελοντικό «κούρεμα» των ομολόγων τους και απαιτούν να τα πληρωθούν στο 100% της αξίας τους.
Κάποιοι από τους κερδοσκοπικούς αυτούς οίκους ανήκουν στους αποκαλούμενους «γύπες των αγορών» που ειδικεύονται στην κατασπάραξη των «κουφαριών» χρεοκοπημένων αγορών.

Ξανά για την προπαγάνδα περί «Βαϊμάρης».Από την εφημερίδα Ριζοσπάστης.



Πρόσφατα ο Ευ. Βενιζέλος, στα πλαίσια της επιδίωξης να τρομοκρατήσουν την εργατική τάξη, τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα προκειμένου στις εκλογές να αναδειχτεί ισχυρό το αστικό πολιτικό σύστημα και πιο ειδικά να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ πρόβαλε το «μπαμπούλα» του κινδύνου ενίσχυσης της ακροδεξιάς και του φασισμού. Στη συνέχεια επανέφερε για τον ίδιο λόγο το προσφιλές στα αστικά επιτελεία και διάφορους δημοσιολόγους ζήτημα της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης», θέλοντας να υπενθυμίσει ότι την κατάργησε ο Χίτλερ, άρα ελλοχεύουν τέτοιοι κίνδυνοι και στην Ελλάδα. Τι θέλει να πει; Ο λαός να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα και στην Ελλάδα.

Ανακοίνωση
ΚΚΕ(μ-λ) και Μ-Λ ΚΚΕ
Από κοινού στη μάχη των εκλογών






Σε μία κρίσιμη για τον εργαζόμενο λαό περίοδο, όπου σύσσωμες οι αντιδραστικές δυνάμεις των αστικών κομμάτων, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών επιτίθενται με μανία στο βιοτικό επίπεδο, στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που αποκτήθηκαν με θυσίες και αγώνες…
Σε μια περίοδο που η χώρα υποδουλώνεται και ξεπουλιέται ο πλούτος της στους ιμπεριαλιστές- δανειστές για να πληρωθούν παλιά και νέα «χρέη» που δημιούργησε η ολόπλευρη εξάρτηση…
Την ώρα που η εργατική τάξη και ο λαός στη χώρα μας παλεύουν και αντιστέκονται, με μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντεργατική-αντιλαϊκή λαίλαπα που προωθούν οι αστικές κυβερνήσεις, η ντόπια ολιγαρχία, το ΔΝΤ και η ΕΕ, ενάντια στη βάρβαρη ωμότητα των δυνάμεων καταστολής, των εκβιασμών και της ιδεολογικής τρομοκρατίας…
Σε μία περίοδο που τα κόμματα της ολιγαρχίας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) -με πρόθυμους συμμάχους το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, τη ΔΗΣΥ και όλα τα κεντροδεξιά και κεντροαριστερά αναχώματα- έχουν κάνει «αρετή» την αντιλαϊκή επίθεση και «αξίωμα» το αλυσόδεμα με τα δεσμά της εξάρτησης…
Όταν η πολύχρονη κυριαρχία της ρεφορμιστικής και καιροσκοπικής πολιτικής εγκλωβίζει την Αριστερά στο παιχνίδι της κάλπης, στην αναζήτηση «εναλλακτικών προτάσεων» και κυβερνητικών «λύσεων» που υπονομεύουν την κλιμάκωση και το σωστό προσανατολισμό του λαϊκού αγώνα…
...Είναι ανάγκη να συγκροτηθεί, να εκφρασθεί και να δυναμώσει μέσα στους εργαζόμενους και τη νεολαία το ρεύμα της αντίστασης, της οργάνωσης και της αλληλεγγύης, η κατεύθυνση της ανειρήνευτης πάλης με την αστική ολιγαρχία και τον ιμπεριαλισμό.

Ο ΣΥΝ Α' Θεσσαλονίκης για τα κατοχικά δάνεια.


Σαν σήμερα, 9 Απριλίου 1941, τα ναζιστικά στρατεύματα κατέλαβαν την Θεσσαλονίκη. 

 Στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η Ελλάδα έχασε το 13% του πληθυσμού της. Τουλάχιστον 300.000 Έλληνες πέθαναν από την πείνα, και, περίπου 44.000 εβραϊκής καταγωγής συμπολίτες μας εκτοπίστηκαν για να εξοντωθούν στα στρατόπεδα-κρεματόρια.  Η Ελλάδα λεηλατήθηκε και ερειπώθηκε από τους Ναζί όσο καμία άλλη χώρα.
Η ναζιστική Γερμανία και η φασιστική Ιταλία επέβαλαν στην Ελλάδα όχι μόνο υπέρογκες δαπάνες κατοχής, αλλά και ένα αναγκαστικό δάνειο (κατοχικό δάνειο) ύψους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ.....ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.


ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ



Ναυτεργάτες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Σ’ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ
από τις 10 ΑΠΡΙΛΗ στις 00.01 έως 11 ΑΠΡΙΛΗ 2012 στις 24.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ναυτεργάτες, Εργαζόμενοι, Συνταξιούχοι, Σπουδαστές,
Ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών υπερασπίζεται τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, της νεολαίας, που από κοινού μας επιτίθενται στο σύνολο των δικαιωμάτων μας, το κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η τρόικα.

Νέοι ψήφοι στο ΚΚΕ σημαίνει νέα δύναμη στο λαό τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.


Αλέκα Παπαρήγα



Νέοι ψήφοι στο ΚΚΕ σημαίνει νέα δύναμη στο λαό τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας  σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα.
Η κ. Παπαρήγα ανέπτυξε στους συγκεντρωμένους τη σημασία της ψήφου υπογραμμίζοντας την ανάγκη οι δυνάμεις του δικομματισμού να χάσουν ψήφους στις εργατογειτονιές.
 
Με ισχυρό ΚΚΕ την επομένη των εκλογών θα είναι πραγματικά τρομοκρατημένοι είπε η κ. Παπαρήγα, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις επικρίσεις κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για τρομοκρατία του λαού ενόψει των εκλογών.

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο ερώτημα συζητούν;

Μια ευρύτερη «κινητικότητα» παρατηρείται το τελευταίο διάστημα μεταξύ των δυνάμεων της εν γένει Αριστεράς. Προτάσεις, απαντήσεις, ανταπαντήσεις, συναντήσεις, προβληματισμοί για «εναλλακτικά παραγωγικά πρότυπα» πάνε και έρχονται μεταξύ του φάσματος των δυνάμεων που περιλαμβάνει βασικά το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΑΑ. Είτε άτυπα είτε και «τυπικά» οι δυνάμεις αυτές συνδιαλέγονται. Για παράδειγμα, η πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ «προς ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλη Αριστερά» οδήγησε σε συνάντηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τον ΣΥΡΙΖΑ και σε απάντηση από τις στήλες του «Ριζοσπάστη». Ανάλογα η (ακόμα μία) «επιστολή» του «Αριστερού Ρεύματος» του ΣΥΝ προς την υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος απασχόλησε όχι μόνο τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΑΑ, αλλά και τους υπόλοιπους. Ομοια οι παρεμβάσεις του Παναγιώτη Σωτήρη (ΑΡΑΝ) σχετικά με «τη διατύπωση μιας εναλλακτικής πρότασης που να μπορέσει να ανασυγκροτήσει την αυτοπεποίθηση των λαϊκών μαζών ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς», που έχουν ως βάση αναφοράς τους την απόρριψη του Μετώπου Αντίστασης και της επανάστασης, τροφοδοτούνται και ανατροφοδοτούν ανάλογες παρεμβάσεις στελεχών του ΝΑΡ και άλλων δυνάμεων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την απεργία της ΠΝΟ.


Ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας



Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη δουλειά και την επιβίωση.
Η επίθεση που εξαπολύεται από τους εφοπλιστές, τα ΜΜΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου στη διήμερη απεργία των ναυτεργατών είναι θρασύτατη. Η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι εκείνη που τσακίζει νησιώτες, φτωχομεσαίους αγρότες και εργαζόμενους. Οι ίδιοι που αυξάνουν τα ναύλα, προωθούν την ανασφάλιστη, μαύρη εργασία στα πλοία θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, μειώνουν δρομολόγια και τσακίζουν συνολικά το εργατικό λαϊκό εισόδημα, παριστάνουν τους υπερασπιστές των νησιωτών και των εργαζομένων.

ΜΑΣ: Για την «κοινωνική» πρόταση της ΔΑΠ. Νέα διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο από την παράταξη της ΝΔ.



Για άλλη μια φορά αποκαλύπτεται ο ρόλος της ΔΑΠ ως το μακρύ χέριτου κεφαλαίου, της μαύρης συγκυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές. Πίσω από τις μεγάλες κουβέντες για «ίσες ευκαιρίες για όλους» επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση των φοιτητών την ολομέτωπη επίθεση στο δικαίωμά τους στη μόρφωση και τη δουλειά με αξιοπρέπεια. Αναπαράγουν ολόκληρο το νόμο-πλαίσιο που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και προσθέτουν ακόμα πολλά περισσότερα.

Χαιρετισμός του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα, στην εκδήλωση τιμής του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΝ στους εκτελεσθέντες στις 30 Μαρτη 1952 ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΤΣΗ, ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟ, ΗΛΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ


Φίλες και φίλοι.
Σύντροφοι και συντρόφισσες



Βρισκόμαστε σε έναν τόπο ιστορικό σε έναν τόπο μαρτυρίου. Πίσω μας έχουμε τα ονόματα δεκάδων αγωνιστών που με το παράδειγμα τους, δίνοντας τη ζωή τους ενέγραψαν με το αίμα τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού το παράδειγμα της αντίστασης και της ανυπακοής και η πλάκα πίσω μου γράφει πέσανε με το όραμα ενός κόσμου ειρηνικού και δίκαιου. Και αυτό που κρατάμε είναι ότι όπου θα υπάρχει και όποτε θα υπάρχει αδικία, όποτε και όπου θα υπάρχει κατάλυση της δημοκρατίας και της ελευθερίας, πάντοτε θα υπάρχουν αγώνες και αγωνιστές που θα διεκδικούν έναν κόσμο δίκαιο.

Δημήτρης Δεσύλλας:Τα πραγματικά διλήμματα των ερχόμενων εκλογών/


ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ



Οι επερχόμενες εκλογές έχουν τεράστια πολιτική σημασία, είναι οι πιο κρίσιμες από καταβολής Ελληνικού κράτους. Διαφέρουν από όλες τις προηγούμενες. Παίρνουν μορφή μαζικού κινήματος, δημοψηφίσματος, ψήφου όχι για κυβέρνηση, αλλά για μαζική καταδίκη και λαϊκή εκδίκηση. Γίνονται μετά από δύο Μνημόνια και τοκογλυφικά δάνεια, ύστερα από δίχρονο και άγριο «κούρεμα με την ψιλή» όλων των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, πριν από την επερχόμενη νέα και κανιβαλική, αντιλαϊκή επίθεση.