Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα για την ανεργία στην Ξάνθη & το εργοστάσιο ΜΕΛΚΑ στο Βόλο

Για την ανεργία και τα προβλήματα των εργαζομένων στην Ξάνθη

«Η ανεργία στην Ξάνθη, όπως και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δεν είναι αποτέλεσμα μιας ξαφνικής αρρώστιας που ενέσκηψε, ούτε ενός φυσικού φαινομένου. Έχει να κάνει με το ότι τα εργοστάσια βρίσκονται στα χέρια εκείνων που επενδύουν όσο έχουν κερδοφορία και όταν δυσκολεύεται η κερδοφορία τα κλείνουν. Εμείς παλεύουμε βεβαίως για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης και ταυτόχρονα θεωρούμε ότι σε όλη την Ελλάδα και στην Ξάνθη αν η κυβέρνηση δεν θέλει να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρχει 100% πλήρης προστασία των ανέργων, και για όσο διάστημα είναι άνεργοι, γιατί δεν έχουν αυτοί ευθύνη. Βεβαίως πάνω απ' όλα έχει σημασία να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όταν δεν δημιουργούνται δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την πλήρη προστασία του ανέργου, της οικογένειάς του για όσο διάστημα χρειάζεται, χωρίς περιορισμού και όρια».

Ανεξάρτητοι οι "Ανανεωτικοί".Διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που αποτελεί και σοβαρό πλήγμα για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α


Τέσσερα μέλη λιγότερα αριθμεί πλέον η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μετά από τη σημερινή της συνεδρίαση, αποχώρησαν τέσσερα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού δηλώνοντας πια ανεξάρτητοι βουλευτές.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Φ. Κουβέλη, Γρ. Ψαριανό, Θ. Λεβέντη και Ν. Τσούκαλης, οι οποίοι παρέδωσαν στον Πρόεδρο της Βουλής και επιστολή ανεξαρτητοποίησής τους. Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι στόχος τώρα είναι η συγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς. Επιπλέον, διέψευσε πληροφορίες που θέλουν τους τέσσερις ανεξάρτητους βουλευτές να συζητούν τη σύσταση νέου κόμματος και επιβεβαίωσε ότι ήρθε σε επαφή με τους Οικολόγους Πράσινους, σημειώνοντας πως τον ενδιαφέρει «η επαφή με την πολιτική οικολογία». 

Χαιρετισμός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 6ο έκτακτο συνέδριο του Συνασπισμού

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες,  

Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το λαϊκό κίνημα και την Αριστερά. Μια κρίση οικονομική, πολιτική και ιδεολογική ξεδιπλώνεται μπροστά μας αναδεικνύοντας την αδυναμία του ίδιου του καπιταλισμού να ελέγξει τις αντιφάσεις του και να βρει διέξοδο καθώς οι παλιές συνταγές του κευνσιανισμού και του νεοφιλελευθερισμού αδυνατούν να δώσουν διέξοδο στη κερδοφορία του κεφαλαίου. Η κρίση του ιμπεριαλισμού φέρνει ξανά στο προσκήνιο την αστάθεια και το κίνδυνο νέων πολεμικών εκρήξεων.

ΠΑΜΕ: Πρόσκληση στη Θεατρική Παράσταση ¨Εχθρός Λαός¨


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου σας προσκαλεί στην πρώτη παρουσίαση του έργου «Εχθρός λαός» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ, την Κυριακή 13 Ιούνη. Η παρουσίαση θα γίνει στο θέατρο του «Αττικού Άλσους» στις 9 μ.μ.

Πρόκειται για θέατρο από εργάτες για εργάτες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ- Παλεύουμε για κίνημα επιθετικό και κλιμάκωση σε πολιτική κατεύθυνση

 Αλέκα Παπαρήγα: Στη λογική ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. ή ακόμη και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που στην καλύτερη περίπτωση λένε αναδιαπραγμάτευση του χρέους κλπ., δεν υπάρχει ελπίδα για το λαό, όχι. Η εναλλακτική λύση είναι ταξικό κίνημα και δρομολόγηση εξελίξεων για την αλλαγή στο επίπεδο της εξουσίας

  • Βασικό στοιχείο των πολιτικών εξελίξεων είναι η τάση ανάκαμψης του ταξικού εργατικού, λαϊκού κινήματος, η συμπόρευση με δυνάμεις που ανασυγκροτούνται στο χώρο των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις και της φτωχής αγροτιάς. Να ενισχυθούν, να τονωθούν αυτές οι διεργασίες. Μόνο τότε μπορούμε να μιλάμε για ελπίδες, για κατακτήσεις, για αντοχή να προετοιμάζουμε το έδαφος για το αύριο που εξαρτάται από το λαό. Το κίνημα πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι η κρίση είναι κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, να συνειδητοποιήσει την αναγκαιότητα αποδέσμευσης της Ελλάδας από την ΕΕ, την προοπτική της λαϊκής εξουσίας.
  • Χωρίς να εγκαταλείπονται τα άμεσα μέτωπα πάλης, η αντεπίθεση δεν μπορεί να είναι απλώς μόνο στις μορφές πάλης, μόνο στις απεργίες. Η κλιμάκωση του αγώνα πρέπει όχι μόνο να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση, αλλά να προκαλέσει ρήγματα στην πολιτική εξουσία. Να την κάνει ουσιαστικά αδύνατη, φοβισμένη, να μην μπορεί αυτή να διαχειρίζεται τα πράγματα όπως πριν και όταν δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις, να διεκδικήσει τη λαϊκή εξουσία, για μια κοινωνία που να είναι οργανωμένη από το λαό, με βάση τις ανάγκες του.