Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Σα δεν ντρέπεστε...Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Το αντιγράφουμε όπως μεταδόθηκε από το ΑΠΕ:


«Σε συμφωνία με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την ενίσχυση 500 οικογενειών με ανήλικα παιδιά, που πλήττονται από την οικονομική κρίση, προχώρησε ο δήμος Αθηναίων.
Η πρωτοβουλία της Ενωσης θα κινηθεί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια, σε πρώτη φάση για 500 οικογένειες - δημότες της Αθήνας και θα περιλαμβάνει, μέσω του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων, κάθε μήνα δέμα βάρους 35 κιλών, το οποίο θα περιέχει βασικά είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης.

Το φορολογικό θα προκαλέσει συντριπτικά κατάγματα στο λαό. Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εγκρίθηκε χτες και επί των άρθρων τo φορολογικό νομοσχέδιο, σε ψηφοφορία που έγινε μετά τα μεσάνυχτα. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, παρέμβαση έκανε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Αποσπάσματα της ομιλίας της παρουσιάζει ακολούθως ο «Ριζοσπάστης».
***

«Εμείς αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο δεν το αποκαλούμε "μνημονιακό".

Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Επιτροπή που συζητά άρον-άρον τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.


Αποχώρησε το ΚΚΕ από την Επιτροπή που συζητά άρον-άρον τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου


Αποχώρησαν το πρωί του Σαββάτου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι βουλευτές τουΚΚΕ από τη συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που ορίστηκε άρον-άρον, για να συζητήσει, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τις επτά Πράξεις ΝομοθετικούΠεριεχομένου, που θα πάνε για έγκριση τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, σε μία και μόνη συνεδρίαση.
Με τις Πράξεις αυτές, που κατατέθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, προωθούνται μια σειρά βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα σε εφαρμογή του νέου μνημονίου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Μαζικές απολύσεις για την κερδοφορία των τραπεζιτών

Λουκέτο στο 20% των υποκαταστημάτων και «ανάλογη μείωση εργαζομένων» στο νέο όμιλο προαναγγέλλει η Εθνική Τράπεζα
Μαζικές απολύσεις εργαζομένων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα δρομολογεί η εξελισσόμενη διαδικασία συγχώνευσης των τραπεζικών Ομίλων. Την εξέλιξη αυτή ομολογεί η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) στο πλαίσιο της συγχώνευσης - απορρόφησης της «Γιούρομπανκ» του ομίλου Λάτση.

Στο «πληροφορικό δελτίο για την προαιρετική δημόσια προσφορά» η ΕΤΕ ενημερώνει τους «επενδυτές» ότι από τα 915 καταστήματα του νέου Ομίλου «εκτιμάται ότι θα κλείσουν περίπου 20%», και ότι θα «υπάρξει ανάλογη μείωση του προσωπικού του νέου ομίλου»

Χάνουν χρήματα τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία από τα απογευματινά ιατρεία

 Συντριπτικά ελάχιστοι, αλλά και διαρκώς μειούμενοι φαίνεται ότι είναι οι ασθενείς οι οποίοι επιλέγουν να προσέλθουν στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων του ΕΣΥ, γεγονός το οποίο καθιστά λίαν αμφιλεγόμενη την επιλογή για τη συνέχιση της λειτουργίας τους, με δεδομένο ότι το ένα νοσοκομείο μετά το άλλο αρχίζει να αντιμετωπίζει ακόμη και πραγματική οικονομική ζημία από τα απογευματινά ιατρεία!

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το νοσοκομείο της Αθήνας "Ευαγγελισμός" εμφάνισε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012 οικονομική ζημία η οποία υπερβαίνει τα... 500.000 ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα σχετικά στοιχεία του συστήματος ESY.net για τα 21 νοσοκομεία της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής!

ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ: ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΕ !


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Συνταρακτικός ο χθεσινός κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν τη Βρετανία κατά της αποχώρησης από την ΕΕ»! Πανομοιότυπος ουσιαστικά ο τίτλος των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» στην παγκόσμια έκδοσή τους, στην ανάλυση που αναφέρεται στο θέμα αυτό: «Οι ΗΠΑ πιέζουν τη Βρετανία να μην αποχωρήσει από την ΕΕ».

Η αιθαλομίχλη πνίγει και απόψε τους κατοίκους της Αττικής.


Η αιθαλομίχλη πνίγει για ακόμα μία νύχτα το Λεκανοπέδιο και τους κατοίκους του. Αυτή την ώρα, η ορατότητα σε πολλές περιοχές της Αθήνας είναι περιορισμένη. 

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει τις λαϊκές εργατικές οικογένειες.
Χτες, Πέμπτη σύμφωνα με μετρήσεις, οι μέσες τιμές για τα PM10 (σωματίδια με διάμετρο μικρότερη των 10 μικρομέτρων) έφτασαν στη Λυκόβρυση τα 158 μg/m3 (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο), στο Μαρούσι τα 117 μg/m3, στην Αριστοτέλους τα 102 μg/m3 και στον Πειραιά τα 75 μg/m3. Σημειώνεται ότι η οριακή τιμή για τα PM10 είναι τα 50 μg/m3 και δεν πρέπει να σημειώνεται υπέρβαση περισσότερες από 35 ημέρες ανά έτος.

Ν. Καραθανασόπουλος: Αφωνία από κυβέρνηση και άλλα κόμματα για τις προτάσεις του ΚΚΕ για την ελάφρυνση της λαϊκής οικογένειας.


Ν. Καραθανασόπουλος -K.K.E.

Την κυβερνητική στάση αλλά και την στάση των άλλων κομμάτων απέναντι στις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στο φορολογικό κατήγγειλε ο Ν. Καραθανασόπουλος στο κλείσιμο της συζήτησης αργά το βράδυ.
Τόνισε ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έδειξε περιφρόνηση και απέφυγε να τοποθετηθεί έστω και στοιχειωδώς πάνω στις τροπολογίες και πρόσθεσε ότι και τα υπόλοιπα κόμματα επέδειξαν αφωνία.