Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα για την ψηφοφορία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε δήλωσή του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,από τη Θεσσαλονίκη, για την ψηφοφορία σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε :

«Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στήνεται ένας νέος δικομματικός καβγάς. Στήνεται μια νέα πολιτική πόλωση, γνωστή βέβαια από τα παλιά.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αλληλοκατηγορούνται για το ποιος αποσταθεροποιεί την οικονομία και τη χώρα.

Κι αν έρχονταν οι κομμουνιστές;…Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Του Νίκου Μπογιόπουλου   

 Οι κομμουνιστές θα έρθουν και θα μας πάρουν τα σπίτια. Τελικά τα σπίτια, από Αμερική και Ισπανία μέχρι Ελλάδα, τα παίρνουν οι (καπιταλιστές) τραπεζίτες.
    Οι κομμουνιστές θα έρθουν και θα καταργήσουν τις εκλογές. Τελικά εκείνοι που ενοχλούνται από τις εκλογές είναι «ο Moody’s» (της κυρίας Βούλτεψη), οι «tour oparators» (του κ.Σταύρου Θεοδωράκη), τα όρνεα των (καπιταληστρικών) «οίκων» και οι χαρτογιακάδες της (καπιταλιστικής) Κομισιόν.

Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κ. Παπαδάκη στη συζήτηση για το νέο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2015.

Οι αγορές - το κεφάλαιο - ούτε "πείθεται", ούτε "εξευμενίζεται", μόνο ανατρέπεται, αυτό και η εξουσία του.



Οι λεγόμενες "αγορές", δηλαδή το κεφάλαιο, ούτε "πείθεται" ούτε "εξευμενίζεται", μόνο ανατρέπεται, αυτό και η εξουσία του. Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση του λαού στο νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης που προαναγγέλλει το πρόγραμμα της Επιτροπής για το 2015.

Εντείνεται η καταστολή στην Ισπανία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι συνελήφθησαν μετά από εισβολή σε οκτώ σπίτια και τρεις καταλήψεις-κοινωνικά κέντρα στη Βαρκελώνη. 
Photo provided by Bertran Cazorla
Ένα ακόμη άτομο συνελήφθη στη Μαδρίτη μετά από επιχείρηση της ισπανικής αντιτρομοκρατικής με 450 πάνοπλους αστυνομικούς.
Το κύμα καταστολής καταγράφεται μετά την ψήφιση νόμου που περιορίζει δραστικά τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα.
Οι 11 φέρονται να συνελήφθησαν ως ύποπτοι για επιθέσεις σε αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών στο πλαίσιο της αστυνομικής «Επιχείρησης Πανδώρα» με στόχο την «εξάρθρωση αναρχικών οργανώσεων στις οποίες αποδίδονται διάφορες επιθέσεις».