Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Πρωτοφανή απαγόρευση με κατάπτυστη δικαστική απόφαση της δράσης των συνδικάτων.


Πρωτοφανή απαγόρευση με κατάπτυστη δικαστική απόφαση της δράσης των συνδικάτων.


Η Πρωτοδίκης Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, σε επιχείρηση που έχει τους εργαζόμενους για μεγάλο διάστημα απλήρωτους πολλούς απ' αυτούς ανασφάλιστους, που διατηρεί ειδική ομάδα για τον “συνετισμό” όσων δεν πείθονται και επιμένουν να ζητούν τα δεδουλευμένα τους, απαγόρευσε στον Πρόεδρο του συνδικάτου και στα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης να πλησιάσουν την Εταιρία και διέταξε μάλιστα να κατέβουν οι ανάλογες ανακοινώσεις από την ιστοσελίδα του συνδικάτου.

Το παράξενο και ταξικά ασυμβίβαστο θα ήταν η κυβέρνηση, η δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της να κινηθούν αυτεπάγγελτα και με ευαισθησία για την δίωξη των χιλιάδων εργοδοτών που έχουν απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενους.

Όταν οι ζωές των Εργατών είναι Αναλώσιμο Υλικό για τους Καπιταλιστές

"Με ρώτησαν πολλοί για την φωτογραφία αυτή. Προσπάθησα να μάθω γι' αυτούς αλλά δεν έβγαλα άκρη. Δεν ξέρω ούτε ποιοί είναι, ούτε τι σχέση είχαν. Τους "ανακάλυψα" στο τέλος της ημέρας. Ημουν όλη μέρα στα ερείπια και έβλεπα τους διασώστες αλλά και πολίτες να βγάζουν τραυματισμένους εργάτες από τα συντρίμμια. Θυμάμαι ακόμα τα τρομαγμένα μάτια των συγγενών. Ημουν εξαντλημένη, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά.
Ξαφνικά, ανακάλυψα το ζευγάρι αυτό, αγκαλιασμένο στα ερείπια" αναφέρει η φωτογράφος, προσθέτοντας: "Το αίμα από τα μάτια του άνδρα έτρεχε σαν δάκρυ. Όταν τους είδα δεν μπορούσα να το πιστέψω. Τους αισθάνθηκα σαν δικούς μου ανθρώπους. Τους έβλεπα τις τελευταίες τους στιγμές να κάθονται έτσι αγκαλιασμένοι, προσπαθώντας ό ένας να σώσει τον άλλο. Κάθε φορά που κοιτάζω αυτή την φωτογραφία, αισθάνομαι άβολα. Με έχει στοιχειώσει. Είναι σα να μου λένε. Δεν είμαστε ακόμα δυο πτώματα. Δεν είμαστε φτηνά εργατικά χέρια και φτηνές ζωές. Είμαστε άνθρωποι σαν κι εσάς. Η ζωή μας είναι πολύτιμη και τα όνειρά μας το ίδιο. Η αγριότητα και η εκμετάλλευση θα συνεχιστεί. Γι' αυτό και θέλω η φωτογραφία αυτή να κάνει τον γύρο του κόσμου".

Αυτά είπε η TASLIMA AKHTER που τράβηξε την 1η συγκλονιστική φωτογραφία.


Από το Κόκκινο Δίκτυο μέσω Αντίσταση στις γειτονιές

Επιστήμονες συνδέουν το ρατσισμό με τη χαμηλή ευφυΐα.Φτωχές επιδόσεις σε γνωσιακές διεργασίες προμηνύουν ρατσιστικές ιδεολογίες.


Με χαμηλές νοητικές δυνατότητες συνδέουν οι επιστήμονες τα ρατσιστικά πιστεύω στους ανθρώπους. 


Δεδομένα που ελήφθησαν από διαφορετικές έρευνες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι προκαταλήψεις και τα στερεότυπα, ιδίως τα πιο σκληροπυρηνικά όπως ο ρατσισμός υποδηλώνουν προβλήματα μάθησης αλλά και χαμηλές γνωσιακές δεξιότητες καθώς και περιορισμένη ευελιξία και προσαρμογή σε γνωσιακές διεργασίες αλλά και φτωχή ικανότητα συνθετικής σκέψης.

Κατσανέβας ...Γκρίλο Ελλάδας...


Γκρίλο Ελλάδας


Με άρωμα Μπέπε Γκρίλο και ανάμεσα στο Plan Β του Αλαβάνου, τις «τάσεις» Λαφαζάνη και… στο κόμμα των Γερμανών βιομηχάνων εμφανίζεται άλλο ένα κόμμα που θα βγάλει τη χώρα «από την κρίση και την εθνική υποτέλεια», προβάλλοντας την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόκειται για το κόμμα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» με εμπνευστή τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θεόδωρο Κατσανέβα του «παλιού ΠΑΣΟΚ».

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Πάλι «ανάκαμψη» διαφημίζουν.


Το επικοινωνιακό επιτελείο της τρικομματικής χούντας συνεχίζει την προσπάθεια να μετατρέψει τη σκληρή, μνημονιακή καθημερινότητα σε υπερβατική πραγματικότητα για τους εργαζόμενους που αγκομαχούν.


Μέσα σε μια μέρα, δύο υπουργοί της διαπίστωσαν ότι «οι προσλήψεις είναι περισσότερες από τις απολύσεις» και ότι «οι αποπληρωμές του δημοσίου είναι στο 1% του ΑΕΠ». Η τόση πρεμούρα τους όμως δεν μπορεί να κρύψει ότι η ανεργία παραμένει στο 27% και πάνω. Δεν μπορεί να κρύψει ότι όσοι προσλαμβάνονται πληρώνονται με μισθούς πείνας, χάρη στην «υπεύθυνη πολιτική» της κυβέρνησης.