Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση του KKE για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.


 Ανακοίνωση του KKE για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας


Με τη σημερινή εξέλιξη, με την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας χωρίς τη συμμετοχή του ΣΕΒ, επιχειρείται να πέσει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων, να κρυφτούν οι ευθύνες της ΓΣΕΕ και του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, που έχουν εγκαταλείψει τον αγώνα για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων.

Ανακοίνωση του Αγωνιστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για την επιστράτευση των καθηγητών.


Η κυβέρνηση των τροϊκανών επέλεξε αυτή τη στιγμή, λίγο πριν από τις εξετάσεις, να προκαλέσει τους εκπαιδευτικούς με το νομοσχέδιο που κατέθεσε.



Οι εκπαιδευτικοί απειλούνται με αναγκαστικές μεταθέσεις, που δεν μπορεί να τις αντέξει το συνεχώς μειούμενο εισόδημά τους, με διάλυση των οικογενειών τους, ακόμη και με απολύσεις. Οι 8.500 αναπληρωτές δε θα επαναπροσληφθούν, η δε εκπαίδευση συνολικά υποβαθμίζεται διαρκώς.

Σχόλιο του KKE για τα γεγονότα στις Σκουριές.


  
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ εναντίον της κινητοποίησης της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων που οδήγησε στη σύλληψη τριών διαδηλωτριών.

Πράκτορας της CIA υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα .Προσήχθη με σύνεργα μεταμφίεσης και ειδικό εξοπλισμό.


Πράκτορας της CIA υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα .


Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι έπιασε επί τω έργω έναν Αμερικανό ενώ προσπαθούσε να πείσει αξιωματικό των ρωσικών υπηρεσιών ασφαλείας να εργαστεί για τη CIA, το περιστατικό επαναφέρει μνήμες της ψυχροπολεμικής εποχής και ενδέχεται να δυναμιτίσει τις προσπάθειες βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επιπλέον, συμβαίνει σε μια περίεργη χρονική στιγμή, λίγες μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά την οποία Ουάσινγκτον και Μόσχα συμφώνησαν να προσπαθήσουν να φέρουν τις αντιμαχόμενες πλευρές της σύγκρουσης στη Συρία σε μια διεθνή ειρηνευτική σύνοδο.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις ομιλίες Σαμαρά – Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ.


Σχόλιο του ΚΚΕ για τις ομιλίες Σαμαρά – Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ.


Οι ομιλίες Σαμαρά - Τσίπρα στη συνέλευση του ΣΕΒ εξελίχθηκαν σε μια δικομματική αντιπαράθεση για το ποιος από τους δύο μπορεί να διασφαλίσει καλύτερα τα κέρδη και την ανταγωνιστικότητα των κεφαλαιοκρατών.

Ανατριχιαστική προτροπή...Οι καπιταλιστές προτρέπουν τους φτωχούς του πλανήτη να χορταίνουν με έντομα ! Γιατί δεν ξεκινούν πρώτοι αυτοί να δώσουν το καλό παράδειγμα ;


Ανατριχιαστική προτροπή...


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO) βρήκε τη λύση στον εφιάλτη της πείνας που κατατρέχει εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη: «Τρώτε έντομα»! Δεν είναι ανέκδοτο, είναι η προτροπή του Οργανισμού, που παρουσίασε χτες ένα πρόγραμμα για να ενθαρρύνει την εκτροφή σε μεγάλη κλίμακα εντόμων, διαφημίζοντάς τα σαν νοστιμότατη και εξαιρετικά θρεπτική τροφή!

Ο Θανάσης Παφίλης με επίκαιρη ερώτηση του στη βουλή αναφέρεται στην επιστράτευση εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού



Η κήρυξη επιστράτευσης στον κλάδο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» και στρέφεται εναντίον των αγώνων του εργαζόμενου λαού. 

ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΓΥΨΟ! Στο δρόμο της Ισπανίας, Δανίας ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ! ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ! ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
H προληπτική (!) επιστράτευση των απεργών εκπαιδευτικών δεν προκαλεί μόνο τους εκπαιδευτικούς και το συνδικαλιστικό τους κίνημα. Προκαλεί κάθε εργαζόμενο, προκαλεί τους εργατικούς και λαϊκούς αγώνες και θέλει να επιβάλλει δια πυρός και σιδήρου την δουλική υποταγή σε ένα μέλλον δίχως αύριο. Με τα φύλλα πορείας και την απειλή των απολύσεων η κυβέρνηση των μνημονίων, του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών θέλει να σταματήσει στη γέννηση του ένα κύμα λαϊκών αγώνων που μπορεί να επιφέρουν σοβαρά ρήγματα στο μέτωπο της βάρβαρης επίθεσης στο λαό και τη νεολαία –και όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς-, που έχει εξαπολυθεί τα τελευταία τρία χρόνια.
Ποιους εκβιάζει όμως η κυβέρνηση;