Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ -Αύξηση της φτώχειας και της κοινωνικής ανασφάλειας



Σταθερή τάση αύξησης της φτώχειας και της ανασφάλειας παρατηρείται στη Γαλλία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που καταγράφει στην ετήσια έκθεσή του το Εθνικό Παρατηρητήριο Φτώχειας και Κοινωνικού Αποκλεισμού, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης αρχίζουν να γίνονται ολοένα και πιο έντονα αισθητές στους λαούς όλων των χωρών της ΕΕ, ακόμη και σε εκείνες που θεωρούνται «ισχυρές».

ΠΑΜΕ-Καταγγελία για το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας



Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
Καταγγελία για το ΣΕΠΕ και το Υπουργείο Εργασίας

Για πολλοστή φορά, το Υπουργείο Εργασίας με « λαγό» το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για το υπουργείο της εργοδοσίας. Μεθοδεύουν τους εκβιασμούς σε βάρος των εργαζομένων ώστε να δεχθούν μείωση μισθών και αφαίρεση δικαιωμάτων.
Αφού ψήφισαν νόμους που λύνουν τα χέρια των καπιταλιστών, προκειμένου να επιβάλουν δραματικές μειώσεις στους μισθούς των εργαζομένων, έρχονται τώρα να επισπεύσουν τις διαδικασίες εφαρμογής τους. Καλλιεργούν το κάλπικο δίλημμα που συμπυκνώνεται στο εξής:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και τις πολιτικές εξελίξεις



Η ομολογία του Πρωθυπουργού ότι θα χρειαστεί πιθανά στο άμεσο μέλλον νέα βοήθεια προς την Ελλάδα με ταυτόχρονη περικοπή μισθών, συντάξεων και νέα δυσβάσταχτα μέτρα μετά τις εκλογές, δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την αποτυχία της πολιτικής των μνημονίων για την υποτιθέμενη έξοδο από την κρίση.
Ο «μονόδρομος» της ίδιας καταστροφικής πολιτικής που μας έφερε ως εδώ, τον οποίο υιοθετούν από κοινού οι συνέταιροι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, οδηγεί σε  χρεοκοπία την κοινωνία και την οικονομία. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ Γ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛ


 ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ Γ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΛ


Η τρομοκρατική απόλυση της Γιάννας Σακελλαρίου εκπροσώπου των διοικητικών υπαλλήλων του ΔΟΛ, μέλος της εργασιακής επιτροπής του ΔΟΛ, Α΄ αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΠΗΕΑ και υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί κλιμάκωση στις επιθέσεις της εργοδοσίας σε βάρος των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων των εργαζόμενων που αντιστέκονται στις απολύσεις, τη κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το πετσόκομμα των μισθών. 

Ας τρομοκρατήσουμε εμείς τους τρομοκράτες!- Της Ρένας Δούρου, στο Ποντίκι, 29 Μαρτίου 2012



Βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση καλλωπισμού της πραγματικότητας, από αυτές των οποίων το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα κατέχει σε βάθος το μυστικό. Αναφέρομαι στις κάλπες που στήθηκαν, υπό τις τυμπανοκρουσίες μεγάλων ΜΜΕ, σε όλη τη χώρα, προκειμένου να εκλεγεί ο… μοναδικός υποψήφιος διάδοχος του Γιώργου Παπανδρέου, ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος.
Κάλπες των οποίων το αποτέλεσμα – το οποίο εκθείασε όχι μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος, αλλά και όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος, ενώ έσπευσαν να χαιρετίσουν και αρκετά από εκείνα τα στελέχη που είχαν αποστασιοποιηθεί κατά την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου – δεν θύμιζε δημοκρατικό κόμμα, αλλά μάλλον… καθεστώτα Τσαουσέσκου ή Μουμπάρακ.

Νίκος Μπογιόπουλος : «Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΗΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ»!


Νίκος Μπογιόπουλος-Ριζοσπάστης


Πριν λίγες μέρες ο Βενιζέλος, αναλαμβάνοντας την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δεν ξέχασε να μνημονεύσει τον Πλαστήρα ως ένα από τα νάματα της πολιτικής καταγωγής του κόμματός του.
Επίσης ουδείς αγνοεί σε αυτή τη χώρα ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλοςπροσωπικά, χαίρει της αμέριστης εκτίμησης του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη».
Δεδομένων αυτών, και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χτες συμπληρώθηκαν60 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη, έχουμε να θυμίσουμε τα εξής όσον αφορά το... «δημοκρατικόν» της παρατάξεως που εκπροσωπεί ο Βενιζέλος:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού στη βουλή


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε 



Ο πρωθυπουργός με τις σημερινές του παρεμβάσεις στη Βουλή στην ουσία ομολόγησε τη νέα άγρια αντιλαϊκή θύελλα που έχουν συναποφασίσει να φέρουν μετά τις εκλογές συγκυβέρνηση και ΕΕ.
Θα φέρουν νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, τσεκούρι στις συντάξεις και τις παροχές από τα άγρια κουρεμένα και λεηλατημένα ασφαλιστικά Ταμεία τα οποία το κράτος δεν θα στηρίζει, νέα άγρια σφαγή μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων υπέρ της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων, απολύσεις, ακόμα πιο δραστικές περικοπές για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια κλπ.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ -Αλλο τόσο κάτω οι μισθοί μετά τις εκλογές- Ομοβροντία δηλώσεων που επιβεβαιώνουν ότι αν τα κόμματα της πλουτοκρατίας δεν τσακιστούν στην κάλπη με ισχυρό ΚΚΕ, ο λαός θα κατρακυλήσει κυριολεκτικά στο χάος



Νέες μειώσεις σε μισθούς προανήγγειλε, χτες, από τη Βουλή, ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος,επιβεβαιώνοντας ότι ο λαός θα βυθιστεί βαθύτερα στη φτώχεια και στο χάος, αν στην κάλπη δεν τσακίσει τα κόμματα της πλουτοκρατίας, ενισχύοντας όσο γίνεται περισσότερο το ΚΚΕ.
Μιλώντας για το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα μείωση στους μισθούς, όπως άλλωστε προβλέπεται στο μνημόνιο με την τρόικα, ο Λ. Παπαδήμος είπε χτες ότι «είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει ν' αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση και η ελληνική Βουλή, λαμβάνοντας υπόψιν τα τελευταία στοιχεία και τις προοπτικές της οικονομίας, όπως θα διαμορφωθούν με βάση τις εξελίξεις.

Ξεσηκωμός για να ρίξουμε την κατοχή της τρόικας και της κυβέρνησης-Γράφει ο Άγγελος Χάγιος


Γράφει ο Άγγελος Χάγιος,
Περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με συναγωνιστές και άλλες δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής Αριστεράς, θα δώσει και τη μάχη των εκλογών. Θα αντιπαλέψει και στο πεδίο αυτό το μαύρο μέτωπο Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ, που μαζί με καναλάρχες, βιομήχανους, τραπεζίτες επιδιώκουν ένα εκλογικό αποτέλεσμα νομιμοποίησης των μνημονίων και, το κυριότερο, προετοιμασίας της νέας μεγάλης επίθεσης κοινωνικού κανιβαλισμού και απολυταρχικού παροξυσμού τον Ιούνιο.

ΠΑΜΕ – ΠΑΣΕΒΕ – ΠΑΣΥ – ΟΓΕ - ΜΑΣ-ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 31 ΜΑΡΤΗ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ


Συνεχίζουμε – κλιμακώνουμε τον αγώνα μας


ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΝΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠ΄ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

Όσο η ληστεία σε βάρος των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων μεγαλώνει αυξάνοντας τα διόδια και τις τιμές τους, τόσο πιο προκλητικοί γίνονται. Τώρα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ επιχειρεί με την καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία για την κατάργηση των διοδίων. Έχουν καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που προβλέπει ποινές φυλάκισης για όσους κλείνουν τα διόδια και βαριά πρόστιμα για όσους δεν τα πληρώνουν!
Το ίδιο κάνουν παντού.

Δεν σωζόμαστε με τίποτα, σοκ προκαλεί η έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, 25% αυξήθηκαν οι άστεγοι



Η προσπάθεια της Ελλάδας μοιάζει με το μαρτύριο του Σίσσυφου. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία της τριμηνιαίας έκθεσης της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ανάμεσα στις επιπτώσεις της μεγάλης κρίσης που απειλεί την κοινωνική συνοχή η έκθεση καταγράφει την αύξηση των αστέγων, καθώς αρκετοί Έλληνες βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο, λόγω χρεών και φόρων. Ο αριθμός των αστέγων αυξήθηκε κατά 25% τη διετία 2009-2011 όπως επισημαίνεται. Σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία:

Δήλωση Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, για την απόσυρση των ρυθμίσεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά



Ο κ. Κουτρουμάνης υπακούοντας στα κελεύσματα των τραπεζών έσπευσε να αποσύρει και αυτές τις δειλές ρυθμίσεις  που προέβλεπε το νομοσχέδιο που είχε καταθέσει προφασιζόμενος διαδικαστικούς λόγους . Η πρόκληση είναι μεγάλη ,  την ίδια στιγμή που η κοινωνία συμπιέζεται αφόρητα οι τράπεζες προικοδοτούνται με πακτωλό δισεκατομμυρίων τα οποία θα πληρώσει ο ελληνικό λαός ενώ  οι διοικήσεις των τραπεζών στέκουν στη θέση τους απολαμβάνοντας τα προνόμια τους .    
Άμεσα θα έπρεπε να υιοθετηθεί μια ριζοσπαστική πολιτική αντιμετώπισης του κολοσσιαίου αυτού ζητήματος βασισμένη στις παρακάτω προτάσεις   

Tης Χριστίνας Ζιάκα-Μέσα στο μυαλό του Ν. Μιχαλολιάκου... ή τι αναπολεί ένας φέρελπις «φύρερ»;;


 Tης Χριστίνας Ζιάκα



Σε άρθρο του που αναρτήθηκε στο σάιτ της Χρυσής Αυγής στις 24 Μαρτίου 2012, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος, μας κάνει κοινωνούς της νοσταλγίας του για τις ...μεγάλες –κατ' αυτόν– προσωπικές του στιγμές. Ιδού το πόνημα...

Πρώτα παραθέτει την απόφαση της καθαίρεσης του από αξιωματικός του στρατού υπογεγραμμένη από τον τότε Υπ. εθνικής άμυνας Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα (Ν.Δ.):