Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τη χθεσινή γενική πανελλαδική απεργία

Χτες, 15 Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας, με τη γενική πανελλαδική απεργία του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και με τα μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, διαδήλωσαν ειρηνικά την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου που εκπληρώνει κάθε απαίτηση του ΣΕΒ μεγαλώνει την κοινωνική αδικία, οδηγεί τις λαϊκές τάξεις στη φτώχεια και καταστρέφει τον παραγωγικό ιστό της κοινωνίας και το μέλλον της νεολαίας. Ξεχωριστή και ελπιδοφόρα η αγωνιστική συμμετοχή των νέων ανθρώπων, μαθητών, σπουδαστών, ανέργων και εργαζομένων.

ΡΕΚΟΡ: ΤΟΥΣ 700.000 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!


Άρθρο από την www.iskra.gr

1 ΣΤΟΥΣ 10 ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ!!!
Η οικονομική καθίζηση και τα σκληρά μνημονιακά μέτρα δεν πλήττουν μόνο τις μικρές καθημερινές καταναλωτικές «πολυτέλειες» ή την ομαλή εξυπηρέτηση στεγαστικών δανείων. Αντιθέτως, εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά αλλά και επιχειρήσεις αδυνατούν να καλύψουν ακόμα και τις πλέον στοιχειώδεις ανάγκεςτους, όπως αυτή του ηλεκτρικού ρεύματος!
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, όλοι ανεξαιρέτως οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος βλέπουν τουςαπλήρωτους λογαριασμούς να αυξάνονται. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη σημερινή ομιλία του υπουργού Χ.Παπουτσή στη Βουλή

Κατά άθλιο τρόπο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσής, αντί να απολογηθεί για την αναίτια και βίαιη επίθεση ενάντια στη Νεολαία Συνασπισμού και τον τραυματισμό του γραμματέα της Νεολαίας Συνασπισμού στο χώρο των δικαστηρίων, επιτίθεται με τη σειρά του στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ποιος εκτρέφει την αστυνομική βία, ποιος αφιονίζει τα σώματα ασφαλείας και ποιος ενθαρρύνει την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Ο δρόμος του αυταρχισμού είναι ολισθηρός και η ευθύνη του Υπουργού που τον βαδίζει τεράστια.

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε στη μη βία, συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των πολιτών και απορρίπτουμε συνολικά τη βία από όπου κι αν προέρχεται.
Η χθεσινή έκρηξη βίας στους δρόμους της Αθήνας και σε άλλων πόλεων, είναι επακόλουθο της συσσωρευμένης οργής των πολιτών αλλά και της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος. Η ατιμωρησία όσων πολιτικών έχουν πολιτικές και ποινικές ευθύνες, καταλήγει να ενθαρρύνει λογικές συλλογικής ευθύνης όλου του πολιτικού κόσμου και να βάζει τους πάντες στο στόχαστρο.

ΠΑΜΕ : Ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2010



Ομόνοια 15 Δεκέμβρη 2010


Εργαζόμενοι, ες άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, της ΟΓΕ καλωσορίζουμε και χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες και εργάτριες, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, που σήμερα ενώνουν τις γροθιές τους, τη δύναμη τους, την κοινή τους αγωνία, αλλά και την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την κυβέρνηση, τα μονοπώλια, τους πολιτικούς τους εκφραστές, την ΕΕ, που ενιαία χτυπούν τη ζωή της τάξης μας αλλά και αφανίζουν τους αυτοαπασχολούμενους, ξεκληρίζουν την φτωχή αγροτιά.
Η ευθύνη που πέφτει στις πλάτες του ταξικού κινήματος μεγαλώνει κάθε μέρα. Οι μεγάλοι αγώνες, οι σκληρές συγκρούσεις με τις πολυεθνικές είναι μπροστά μας. Είναι αυτοί που θα προετοιμάσουμε και θα κάνουμε.

Ανακοίνωση του ΣΕΚ για την Πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη-ΑΥΤΗ Η ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες απεργών που πλημμύρισαν σήμερα τις πρωτεύουσες όλων των νομών της χώρας στέλνοντας το μήνυμα στη κυβέρνηση ότι δεν θα περάσουν στη πράξη τα αντεργατικά τερατουργήματα που ψήφισε νύχτα η πλειοψηφία των 156 εναπομεινάντων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ μετά  την αποχώρηση του Β.Παπαχρήστου. Αναγκάστηκαν να πάρουν πίσω το νέο δώρο των  24 δις στους επιχειρηματίες λες και δεν τους φτάνουν όσα έχουν αρπάξει!
Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση ξεπέρασε σε μέγεθος τον απεργιακό σεισμό της 5 Μάη!

Κ.Κ.Ε : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επικύρωση της επικίνδυνης συμφωνίας για το ΦΡΟΝΤΕΞ και το νομοσχέδιο κατά των μεταναστών

Ταυτόχρονα με το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, που μειώνει μισθούς και καταργεί βασικά εργασιακά δικαιώματα, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή την επικύρωση μιας επικίνδυνης για το λαό συμφωνίας, που αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα του επιχειρησιακού γραφείου του Frontex και το νομοσχέδιο για το Άσυλο.
Η συμφωνία εγκατάστασης στον Πειραιά του πρώτου περιφερειακού γραφείου του Frontex, που υπέγραψε η κυβέρνηση και την ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την ψήφισαν είναι υπόλογα στον ελληνικό λαό, γιατί έφεραν το Frontex και τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασής του στην Ελλάδα και γιατί τώρα, με τη συμφωνία αυτή, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να δρα το Frontex σε κρατικές εγκαταστάσεις απροσπέλαστες ακόμη και για τις ελληνικές αρχές, με καθεστώς ετεροδικίας για το προσωπικό του, με τα ελληνικά δικαστήρια αναρμόδια για τις πράξεις του.

Πωλούνται αεροδρόμια, τρένα, τζόγος, τράπεζες και δρόμοι


Πωλητήριο σε ακίνητα και συμμετοχές του Δημοσίου με ταυτόχρονη επέκταση συμβάσεων παραχώρησης βάζει η κυβέρνηση με στόχο την είσπραξη 7 δισεκατομμυρίων ευρώ την περίοδο 2011-2013. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισε η χθεσινή διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις, μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2011 θα προσληφθούν σύμβουλοι για να προωθηθούν οι ιδιωτικοποιήσεις. Ανάμεσα στα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται η αξιοποίηση της έκτασης του Ελληνικού, η διαχείριση της οποίας περνάει με fast track σε εταιρεία, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια και τρένα, καζίνο και λαχεία.

Νέες κινητοποιήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Τραμ .ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και Προαστιακό αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή, στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα λειτουργήσουν κανονικά.
 Tη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν μόνο τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ από τις 09:00 έως τις 21:00, ενώ σε όλα τα άλλα μέσα( Μετρό, Τραμ ,ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ Προαστιακός) θα γίνει 24ωρη απεργία. 

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια (15/12)


«Καμιά συναίνεση, καμιά ανακωχή. Μέχρι το 2014 είναι προγραμματισμένα επίσημα και κρυφά μέτρα.
 Ή θα χρεοκοπήσει ο λαός, ή θα χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα, θα το αντιπαλέψουμε, θα το στριμώξουμε και στην πορεία θα το ανατρέψουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πριν 20 χρόνια μπορούσαν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους κάτι να κατακτήσουν, σήμερα όμως χρειάζεται ριζική αλλαγή και μόνο ο λαός μπορεί να την φέρει».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ :Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την επίθεση κατά του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του βουλευτή της Ν.Δ. Κ.Χατζηδάκη. Η συγκεκριμένη ενέργεια τραυματίζει τον Κοινοβουλευτισμό και την ελευθερία πολιτικής έκφρασης. Τέτοιες πράξεις βίας είναι εχθρικές στη Δημοκρατία και δεν μπορεί παρά να βρουν απέναντί τους το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και το λαϊκό δημοκρατικό κίνημα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την επίθεση ενάντια στο βουλευτή της Ν.Δ Κ.Χατζηδάκη

Καταδικάζουμε τη χτεσινή επίθεση στο βουλευτή της ΝΔ Κ.Χατζηδάκη και του εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας.  Τέτοιες καταδικαστέες  ενέργειες  δεν μπορούν να αφαιρέσουν τη λάμψη από τις μεγαλειώδεις απεργίες και διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση Κ.Κ.Ε για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Κ.Χατζηδάκη.

Ο απαράδεκτος ξυλοδαρμός του βουλευτή Κ. Χατζηδάκη σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τη γνήσια λαϊκή αγανάκτηση. Αντίθετα αξιοποιείται για να συκοφαντηθεί η λαϊκή πάλη και υπηρετεί αυτούς που επιδιώκουν την υποταγή του λαού στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.


Νίκος Χουντής: «Οι αλχημιστές Κομισάριοι της Ε.Ε. οδηγούν την Ελλάδα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία»

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για το επικείμενο Συμβούλιο Κορυφής και για τη θέσπιση μόνιμου μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων.

Στην παρέμβαση του και απευθυνόμενος στον κ. Μπαρόζο  ο Νίκος Χουντής, ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Πριν από ακριβώς ένα χρόνο, ξεκινούσε το ελληνικό δράμα της οικονομικής κατάρρευσης και της εμπλοκής της χώρας μου στο καταστροφικό Μνημόνιο, στο Μηχανισμό "Στήριξης". Σήμερα, η χώρα μου, η Ελλάδα, είναι στα όρια μιας πολύπλευρης χρεοκοπίας: