Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Ανεγκέφαλοι ! Οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τίμησαν τους Ναζί στην Πολωνία !



“Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και για το πρώτο δεν είμαι σίγουρος”, είχε πει ο Άλμπερτ Άινσταϊν, έχοντας μάλλον στο μυαλό του πράξεις σαν αυτή που έκαναν κάποιοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ.
Σάλος έχει προκληθεί στην Πολωνία από την κίνηση των οπαδών της κυπριακής ομάδας να αφήσουν κασκόλ μπροστά από τους φούρνους που γίνονταν οι κτηνωδίες των Ναζί...

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους στην Πολωνία για την αναμέτρηση της ομάδας τους με την Βίσλα Κρακοβίας, οπαδοί του ΑΠΟΕΛ επισκέφθηκαν το γνωστότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και άφησαν ένα κασκόλ μπροστά από τους φούρνους, ως φόρο τιμής στους Ναζί...

Η δεξιά στην Κύπρο κάνει τον εισαγγελέα.Δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Σταύρου Ευαγόρου επί δηλώσεων του κ. Νίκου Αναστασιάδη.



Την ίδια ώρα που δηλώνουν σεβασμό – λεκτικά μόνον – στην ερευνητική διαδικασία , οι του Δημοκρατικού Συναγερμού δια στόματος του Προέδρου του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδη επιμένουν να επαναλαμβάνουν εαυτόν. Μετατρέπονται καθημερινά σε δημόσιους κατήγορους και συνάμα δικαστές, δικάζουν και καταδικάζουν. Ερμηνεύουν κατά το δοκούν έγγραφα και προδιαγράφουν εκείνα τα πορίσματα που βολεύουν πολιτικά τους ίδιους και εξυπηρετούν τους δικούς τους μικροπολιτικούς στόχους.

Ενώ στην Ελλάδα Παπανδρέου και Διαμαντοπούλου βουλιάζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα η Τουρκία εξοπλίζει τα σχολεία με 15.000.000 tablets pc.


Έτοιμη να κάνουν τεχνολογικό άλμα είναι τα τουρκικά σχολεία. Η κυβέρνηση Ερντογάν προτίθεται να αγοράσει 15 εκατομμύρια υπολογιστές ταμπλέτες μέσα στην επόμενη τετραετία και να τους μοιράσει σε μαθητές.
Microsoft και Apple (στη φωτό το iPad), εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφορές (πηγή: EPA/MONICA M. DAVEY)Microsoft και Apple (στη φωτό το iPad), εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν προσφορές (πηγή: EPA/MONICA M. DAVEY)
Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου συζήτησε αυτά τα σχέδια με στελέχη της Apple, της Intel και της Microsoft, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Σίλικον Βάλεϊ και στο Σιάτλ. Μιλώντας στο πρακτορείο Ειδήσεων Ανατολία, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το φιλόδοξο σχέδιο θα ευοδωθεί.

Φυσική αγωγή καθολικό δικαίωμα του λαού.



Διογκώνεται η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Τετρακόσια(!) ευρώ κλήθηκαν να προπληρώσουν ήδη από τον Ιούνη γονείς που ήθελαν να εγγράψουν τα παιδιά τους στις λεγόμενες ακαδημίες ποδοσφαίρου τοπικού αθλητικού σωματείου της δυτικής Αθήνας, για το σχολικό έτος 2011-2012. Οι υπεύθυνοι του σωματείου δικαιολογούνταν ότι με αυτό το ποσό θα δοθούν στα παιδιά φόρμες, εμφανίσεις, σακίδια συν η εξέταση από γιατρούς.

ΠΑΤΡΑ: 7 εμπορικά κλειστά... σε 2 τετράγωνα.




Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά συνολικά... επτά καταστήματα μετρήσαμε κλειστά μόνο σε δύο οικοδομικά τετράγωνα της οδού Γούναρη! Συγκεκριμένα, από το ύψος της οδού Κανακάρη μέχρι και την Αγ. Γεωργίου. Περπατώντας μόνο σε αυτήν τη μικρή απόσταση διαπιστώνει κανείς το μέγεθος της κρίσης και τα αποτελέσματά της που έχουν να κάνουν με τα λουκέτα στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και την οικονομία.



Η φορολογική επιδρομή που έρχεται στα εισοδήματα μισθωτών, συνταξιούχων, και αυτοαπασχολούμενων συμπίπτει με την αποτυχία της κυβέρνησης να καλύψει όλους τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει το προηγούμενο διάστημα.
Ο φαύλος κύκλος της ύφεσης στον οποίο έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία, η ανεργία και η φτώχεια είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής που έχει ακολουθήσει η κυβέρνηση μέχρι τώρα.

Πάτα γερά, φύγε μπροστά-Πολύ πριν ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, το ΚΚΕ μίλησε για τον ερχομό της, όχι γιατί είχε κάποια μαντική ικανότητα, αλλά γιατί εκεί οδηγούσε η ανάλυση των δεδομένων.


Πολύ πριν ξεσπάσει η καπιταλιστική κρίση, το ΚΚΕ μίλησε για τον ερχομό της, όχι γιατί είχε κάποια μαντική ικανότητα, αλλά γιατί εκεί οδηγούσε η ανάλυση των δεδομένων.

Στο διάστημα που μεσολάβησε από τότε, κάθε άλλη κριτική, στην πιο «αριστερή» της εκδοχή έχει χρησιμοποιήσει κάμποσους χαρακτηρισμούς για να αποφύγει έναν: Οτι πρόκειται για βαθιά καπιταλιστική κρίση.
Για «καπιταλισμό καζίνο» ακούσαμε, για το χρηματοπιστωτικό πρόβλημα γράψανε χιλιόμετρα κειμένων, ένα ουρανοκατέβατο χρέος ξόρκισαν, χωρίς κανείς τους ακόμα και σήμερα να το συνδέει με την ίδια την καπιταλιστική κρίση. Επειδή θέλουν να αποφύγουν το μόνο πραγματικό δεδομένο: μια κρίση υπερπαραγωγής, κρίση υπερσυσσώρευσης, κρίση εντέλει που από τη σκοπιά του καπιταλισμού δεν μπορεί να ξεπεραστεί παρά μόνο καταστρέφοντας κεφάλαιο - παραγωγικές δυνάμεις.

Συρία: "Φρένο" Μόσχας στο αίτημα αποχώρησης του Άσαντ.



Την αντίθεση της στην έκκληση των ΗΠΑ και της Ε.Ε. για άμεση αποχώρηση του Άσαντ εξέφρασε χθες η Μόσχα. Συγκεκριμένα ρωσικό υπουργείιο Εξωτερικών δήλωσε πως πρέπει να δοθεί περαιτέρω χρόνος στον Σύρο πρόεδρο ώστε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις. "Δεν στηρίζουμε τέτοιου είδους εκκλήσεις και πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο τώρα να δώσουμε στο καθεστώς του προέδρου Άσαντ τον χρόνο για να υλοποιήσει όλες τις διαδικασίες μεταρρυθμίσεων που έχουν ανακοινωθεί", δήλωσε η κυβερνητική πηγή.
Σημειώνεται πως η Ρωσία, όχι μόνο προμηθεύει το συριακό καθεστώς με οπλικό εξοπλισμό, αλλά και αποτελεί εδώ και καιρό βασικό σύμμαχο της χώρας, επιλέγοντας να μην αναμειχθεί και επικρίνοντας την όποια εξωτερική παρέμβαση.

Δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, Π.Σκουρλέτη, για τις εξελίξεις στην Ευρώπη και τη στάση της κυβέρνησης


Η πλήρης χρεοκοπία του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού μοντέλου και η αποτυχία των αποφάσεων της  21ης  Ιουλίου επιβεβαιώνονται καθημερινά. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Ένα συνολικό σχέδιο βαθιών δομικών αλλαγών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, που θα ανατρέπουν τη τραπεζοκρατία και την πρωτοκαθεδρία των αγορών, είναι αναγκαίο περισσότερο παρά ποτέ άλλοτε.
Μόνο η ελληνική κυβέρνηση ζει στην μακαριότητα της.

Συνεχίζονται οι ΝΑΤΟικές επιδρομές στην Λιβύη.


Νέες σφοδρές ΝΑΤΟικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν χτες το πρωί την πρωτεύουσα της Λιβύης, τηνΤρίπολη, ενώ τουλάχιστον επτά ισχυρές εκρήξεις συντάραξαν το κέντρο της πόλης. Κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν στο «Ασοσιέτεντ Πρες» ότι τουλάχιστον τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο που συνδέει την Τρίπολη με το αεροδρόμιο. Στόχος των αεροπορικών επιδρομών του ΝΑΤΟ ήταν για άλλη μια φορά το κτιριακό συγκρότημα του Μουαμάρ Καντάφι, ενώ, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, από τις επιδρομές καταστράφηκε το σπίτι του Αμπντάλα αλ Σενούσι, γαμπρού του Καντάφι και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης.
Την πόλη Ζαουίγια έπληξαν την Πέμπτη τα ΝΑΤΟικά αεροσκάφη, όπου, σύμφωνα με το «CNN», σκοτώθηκε ο νεότερος αδελφός του εκπροσώπου της κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραήμ.

Η πείνα στο Κέρας της Αφρικής είναι "απαράδεκτη" αν ληφθούν υπ’ όψιν οι οικονομικοί πόροι και η τεχνολογία που διαθέτει η διεθνής κοινότητα.


Η πείνα στο Κέρας της Αφρικής είναι "απαράδεκτη" αν ληφθούν υπ’ όψιν οι οικονομικοί πόροι και η τεχνολογία που διαθέτει η διεθνής κοινότητα, δήλωσε χθες ο διευθυντής του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) Ζακ Ντιούφ. "Είναι δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τους πληθυσμούς στο Κέρας της Αφρικής, γιατί είναι απαράδεκτο στην εποχή μας, με τους οικονομικούς πόρους, τις τεχνολογίες και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε, τουλάχιστον 12 εκατομμύρια άνθρωποι να κινδυνεύουν σήμερα να πεθάνουν από λιμό", δήλωσε ο Ντιούφ στη Ρώμη.

Νεκροί δύο ακόμα Παλαιστίνιοι από ισραηλινά πυρά.


Δύο ακόμη Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής σε νέα αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού στο κέντρο της Λωρίδας τη Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακή ιατρική πηγή, ανεβάζοντας σε 11 τους νεκρούς από τις αεροπορικές επιθέσεις των Ισραηλινών σε αντίποινα της τριπλής επίθεσης στην πόλη Εϊλάτ, την Πέμπτη, που κόστισε τη ζωή σε οκτώ Ισραηλινούς.
"Δύο μάρτυρες σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή στην είσοδο του καταυλισμού προσφύγων της Μπουρέιζ", δήλωσε ο Άντχαμ Άμπου Σελμίγια, εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς.

Κοινή ανακοίνωση ΜΑΣ ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια στις 24 Αυγούστου-Όλοι στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 7μ.μ, στην Ομόνοια.



Ο νέος Νόμος Πλαίσιο στα ΑΕΙ-TEI αποτελεί μέρος της πολυμέτωπης αντιλαϊκής επίθεσης που κυβέρνηση και κόμματα της πλουτοκρατίας, εργοδοσία και ΕΕ ξεδιπλώνουν στο έδαφος της κρίσης. Μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα στο καλοκαίρι άνοιξε νέο μέτωπο στον σκληρό και ακατάπαυστο πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στο λαό, στους νέους που σπουδάζουν.
Ο νόμος-πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ σβήνει τα απομεινάρια της δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης, στερεί τη μόρφωση και το επιστημονικό περιεχόμενο των σπουδών και στη θέση αυτών στήνει μεγάλες επιχειρήσεις κατάρτισης.

Σχόλιο των Οικολόγων Πράσινων- Να μας έχει ο Θεός (και οι επί της γης εκπρόσωποι του) καλά...



Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να προβεί σε προσλήψεις υπεράριθμων κληρικών, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το υπουργείο Παιδείας διαλαλεί τον τελευταίο καιρό για εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις και περιστολή δαπανών, ένεκα δημοσιονομικής προσαρμογής. Για τις μεταρρυθμίσεις προς μια καλύτερη εκπαίδευση, ας μη το συζητήσουμε, δε γίνονται άλλωστε πιστευτές από τον οποιοδήποτε.

Σχόλιο του Δ. Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη, για τις ΜΚΟ που εμπλέκονται στις προσλήψεις ανέργων.



Αυτό που χρειάζεται δεν είναι να ανατίθενται οι προσλήψεις ανέργων στις ΜΚΟ με διαφάνεια και κανόνες, αλλά να μην παρεμβαίνουν καθόλου σε αυτές τις προσλήψεις. Οι προσλήψεις ανέργων πρέπει να γίνονται απευθείας - και όχι με ενοικίαση  - από τους φορείς στους οποίους θα εργαστούν, με αξιοκρατικά, αντικειμενικά και μετρίσιμα κριτήρια και με πλήρη, σταθερή ασφαλισμένη εργασία, αμειβόμενη με βάση τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.