Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αερομαχίες και παιχνίδια πολέμου ΗΠΑ-Ιαπωνίας με την Κίνα.

  Η Κίνα απογείωσε εκτάκτως την Παρασκευή καταδιωκτικά αεροσκάφη για να επιτηρήσουν τα αμερικανικά και τα ιαπωνικά αεροσκάφη τα οποία εισήλθαν στη ζώνη εναέριου ελέγχου που έχει κηρύξει το Πεκίνο.



«Πολλά καταδιωκτικά αεροσκάφη εστάλησαν εκτάκτως για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα» των αμερικανικών και ιαπωνικών αεροσκαφών που εισήλθαν στη ζώνη εναέριου ελέγχου, δήλωσε ένας αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

 Σε ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό το ΚΚΕ αποτίνει φόρο τιμής στους αγωνιστές, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τις γυναίκες, τα παιδιά της Παλαιστίνης, που έδωσαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι ενάντια στην ισραηλινή κατοχή που στηρίζεται από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Χρυσαυγίτες μαχαίρωσαν μαθητή λυκείου στο πρόσωπο και το λαιμό θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του !

Κατάθεση από βουλευτές, από μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και από πατέρα ανήλικου μαθητή Λυκείου που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν στη διάθεση τους οι Εφέτες Ανακρίτριες που διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση.


 Ο μάρτυρας, πατέρας 17χρονου μαθητή, κατέθεσε συγκλονιστικά στοιχεία για την περιπέτεια του γιου του που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από «χρυσαυγίτες», όπως καταγγέλλει ο ίδιος, επειδή έγραψε τη λέξη «ΑΝΤΙΦΑ» στο θρανίο συμμαθήτριάς του η οποία είχε σχέση με νεαρό υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Σημείωμα του Νίκου Μπογιόπουλου προς τον Ριζοσπάστη : «Δεν προσφέρομαι»

 Η Συντακτική Επιτροπή του «Ριζοσπάστη» παρέλαβε την Τρίτη 26/11/2013 και δημοσιεύει σήμερα το παρακάτω σημείωμα του Νίκου Μπογιόπουλου με ημερομηνία σύνταξης 14/11/2013:


«Με αφορμή τη λήξη της εργασιακής μου σχέσης με τον "Ριζοσπάστη", ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά.
Ενημερώνω τους διαδοσίες - για να μην κουράζονται:
Πρώτον, δεν παραχώρησα ποτέ και σε κανέναν την άδεια να με "εκπροσωπεί" στις σχέσεις μου με το ΚΚΕ.

Η άποψη του Ριζοσπάστη : Σύστημα Υγείας για το λαό !

Οι κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο χώρο της Υγείας και οι άλλες που προηγήθηκαν, ξεσπούν στο έδαφος των οξυμένων προβλημάτων για τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας και τους ασθενείς. 


Τα προβλήματα αυτά θα επιδεινωθούν αν εφαρμοστούν τα σχέδια της κυβέρνησης για παραπέρα μείωση των δαπανών για τον ΕΟΠΥΥ, συνολικά των δαπανών του προϋπολογισμού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Κλιμακώνεται η ένταση στην ανατολική Σινική Θάλασσα.Πέταξαν 2 αμερικάνικα βομβαρδιστικά (χωρίς σχέδιο πτήσης), πάνω από τα νησιά που διεκδικούν Κίνα και Ιαπωνία.

Νέα επεισόδια είχαμε σήμερα στην ένταση που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας - Ειρηνικού, που είναι πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων.
Πρόσφατη εστία έντασης αποτέλεσε η απόφαση της Κίνας να προχωρήσει στην ανακήρυξη ζώνης αναγνώρισης αεράμυνας, στην ανατολική Σινική Θάλασσα, στην περιοχή των διαφιλονικούμενων νησιών Ντιαόγου (κινεζικά) ή Σενκάκου (ιαπωνικά). Την Τρίτη οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πτήσεις με δύο βομβαρδιστικά στην περιοχή, χωρίς να υποβάλλουν σχέδια πτήσης, στέλνοντας έτσι το μήνυμα στο Πεκίνο ότι δεν αναγνωρίζουν τη ζώνη και ότι δεν προτίθενται να παραχωρήσουν ζωτικό έδαφος στην Κίνα.