Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Μακελειό στη Βαγδάτη μετά από σειρά βομβιστικών επιθέσεων .(Eυτυχώς που Αμερικάνοι και Βρετανοί έκαναν εισβολή στο Ιράκ, κρέμασαν το Σαντάμ και οι Ιρακινοί απολαμβάνουν τους καρπούς της "ελευθερίας" τους.)



Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης


Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης   (Φωτογραφία:  Associated Press )




Δεκάδες άτομα σκοτώθηκαν σε τουλάχιστον δέκα εκρήξεις που σημειώθηκαν σε σιιτικές γειτονιές της Βαγδάτης. Πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμα για περισσότερους από 70 νεκρούς και για πολλές δεκάδες τραυματίες.


Το Associated Press επικαλείται πηγές της αστυνομίας και ιατρικές πηγές που ανέφεραν ότι οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 76, ενώ περίπου άλλα 200 άτομα τραυματίστηκαν.



Οι Αρχές έκαναν λόγο για 40 νεκρούς και πολλούς δεκάδες τραυματίες, ενώ το CNN αναφέρεται σε τουλάχιστον 50 νεκρούς.

Συνεχίζεται το σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.Δύο νέες βόμβες βρέθηκαν στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος

Το βράδυ της Τρίτης μετά από μία ημέρα ολόκληρη με πολλά δέματα βόμβες να τρομοκρατούν όλη τη χώρα, ήρθαν και τα δύο δέματα στον εμπορευματικό σταθμό του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, τα οποία μετά από έρευνα προέκυψαν ότι είναι και τα δύο βόμβες και θα γίνει η εξουδετέρωσή τους με ελεγχόμενη έκρηξη.  Το πρώτο δέμα προοριζόταν σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt για την Europol και το δεύτερο για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Πηγή:www.newsit.gr

Έκκληση στους ψηφοφόρους να χαλάσουν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

 Έκκληση στους ψηφοφόρους να χαλάσουν τα σχέδια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου απηύθυνε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, στη διάρκεια ομιλίας της σε πολιτική συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

«Λύσεις στα προβλήματα δεν μπορούν και δεν θέλουν να δώσουν αυτοί που ευθύνονται για τη συνεχή επιδείνωση της θέσης του λαού. Όχι άλλη ανοχή», τόνισε η κ. Παπαρήγα.

«Η πλουτοκρατία θέλει να μαντρώσει το λαό στα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, στον ένα ή τον άλλο υποψήφιό τους. Ξέρουν ότι και τα δυο κόμματα και οι εκλεγμένοι από αυτά περιφερειάρχες και δήμαρχοι δεν θα αμφισβητήσουν τα συμφέροντά τους, τη δίψα τους για κέρδη και φθηνή εργατική δύναμη. Δεν είναι τυχαία η προβολή του κ. Δημαρά και άλλων συναφών προσώπων. Οι «πήγαινε έλα από το ένα κόμμα στο άλλο» αρέσουν πολύ στο σύστημα. Γιατί τάχα αυτό δείχνει ανεξαρτησία.Ένα πράγμα τρομάζει την πλουτοκρατία, η οργάνωση και χειραφέτηση του λαού, η προσέγγιση προς το ΚΚΕ» συμπλήρωσε. 

«Η ψήφος είναι βόλι, είναι σφαίρα. Ή θα στρέψεις το όπλο σε βάρος αυτών που σε εκμεταλλεύονται και σε κοροϊδεύουν συστηματικά και για πολλά χρόνια, ή θα βάλεις το πιστόλι στο κρόταφο, δηλαδή θα αυτοκτονήσεις πολιτικά», επισήμανε.

«Κόκκινος» συναγερμός για τα παγιδευμένα δέματα

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αστυνομία μετά το μπαράζ παγιδευμένων με εκρηκτικά πακέτων, με αποδέκτες πρεσβείες ξένων χωρών. Οι αρχές είναι σε επιφυλακή για τον εντοπισμό νέων ύποπτων πακέτων, ενώ έχουν ειδοποιηθεί σχετικά οι εταιρείες ταχυμεταφορών και τα ΕΛΤΑ. Την ίδια ώρα, την προσοχή των διπλωματικών αποστολών στη διαχείριση της αλληλογραφίας τους εφιστά το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή τα περιστατικά με τα δέματα - βόμβες, που έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση απο χθες.

Πολιτισμός και αγορά, έννοιες ασυμβίβαστες

Η «πραγματική ανάπτυξη του πολιτισμού δε συμβαδίζει με τη βαρβαρότητα του αδυσώπητου μονοπωλιακού ανταγωνισμού για το κέρδος», σημειώνει το ΚΚΕ, σε Ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού - Τουρισμού, με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην πολιτιστική κληρονομιά και τη σύγχρονη δημιουργία, που αντανακλούν τα τεράστια προβλήματα που έχει επιφέρει στον πολιτισμό η αγοραία αντιμετώπισή του από το κράτος.

Τι αναφέρουν ΣΥΝ,ΚΚΕ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ για τα πακέτα βόμβες στις πρεσβείες.

Το γραφείο τύπου του ΣΥΝ έκανε το ακόλουθο σχόλιο με αφορμή τα σημερινά πακέτα-βόμβες σε πρεσβείες.

Το σήριαλ των εκρηκτικών μηχανισμών αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινωνίας λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Οι νοσηροί εγκέφαλοι τέτοιων σχεδιασμών δεν θα πετύχουν τους στόχους τους.

Το ΚΚΕ αναφέρει τα ακόλουθα για το σκηνικό τρομοκρατίες των τελευταίων 2 ημερών:

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί το σκηνικό τρομοκρατίας που στήνεται τις τελευταίες μέρες λίγο πριν από τις εκλογές και λίγες μέρες μετά την ύποπτη επανεμφάνιση του Μπιν Λάντεν με απειλές σε βάρος της Γαλλίας και του Σαρκοζί.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να είναι επιφυλακτικός και δύσπιστος σε όσα μεταδίδονται από τα ΜΜΕ, να επαγρυπνεί και να κρίνει τις εξελίξεις με βάση το ποιος επωφελείται, ποιον εξυπηρετούν οι προβοκατόρικες ενέργειες και το κλίμα τρομοφοβίας που κάποιοι δημιουργούν.


Η Δημοκρατική Αριστερά για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και τις τελευταίες εξελίξεις έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Φεύγουν οι ξένες πολυεθνικές. Και τώρα, «τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους»;

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Tου Νίκου Αναστασιάδη

«‘Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις. Δεν υπάρχει δυστυχώς σε αυτήν την δύσκολη οικονομική συγκυρία πιο επίκαιρος στίχος από αυτόν του Κώστα Καβάφη. Κι αυτό διότι οι με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου βάρβαροι (δηλαδή οι μη Έλληνες) οι ξένες πολυεθνικές δυνάμεις δηλαδή, μία -μία αποχωρούν, αφήνοντας μας στην εθνική μας μοναξιά». 
(Πρώτο Θέμα, 16/7/10).


Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στα μέσα ενημέρωσης και την επίσημη πολιτική σκηνή σε σχέση με το πρόσφατο κύμα αποχώρησης πολυεθνικών εταιριών από την Ελλάδα. Ένα κλίμα να βρίζουμε το κακό μας ριζικό γιατί μας παρατάνε οι «αξιόπιστοι επενδυτές». Ποια είναι η αλήθεια;

Λουκέτα και αποχωρήσεις

Η απόφαση της εταιρίας Aldi να αποχωρήσει από την Ελληνική αγορά είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση πολυεθνικής εταιρίας που ανακοινώνει κλείσιμο τον τελευταίο καιρό. Fnac, BP, Shell, Interattica, Planet Home είναι οι πιο γνωστές από αυτές.

Στο στόχαστρο η ιστορική αλήθεια

 Το ΕΑΜ υπάρχει στο... γλωσσάρι των σχολικών βιβλίων

Η πολυμέτωπη επίθεση στην ιστορική αντικειμενική αλήθεια και οι προσπάθειες παραχάραξής της αποτελούν έκφραση της γενικότερης επίθεσης στις συνειδήσεις της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται η Ιστορία να αποδομηθεί και να ξαναγραφτεί στα μέτρα της εκμεταλλεύτριας τάξης, ακυρώνοντας την προσφορά των προοδευτικών δυνάμεων, απογυμνωμένη από κάθε τι που θα εμπνεύσει και θα οδηγήσει σε πραγματική πρόοδο. Σ' αυτό το πνεύμα και στο σχολείο, οι νέοι μαθαίνουν μια Ιστορία στα μέτρα του συστήματος, η οποία στερεί την αλήθεια και όλα εκείνα τα στοιχεία που βοηθούν στη διαμόρφωση συμπερασμάτων για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.

Η χειμερινή ώρα κάνει κακό στην υγεία και στο περιβάλλον

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη τα ρολόγια γύρισαν μία ώρα πίσω, στη λεγόμενη «χειμερινή ώρα», που είναι και η κανονική. Η αλλαγή αυτή γίνεται στη λογική ότι την ώρα που ξυπνούν οι περισσότεροι έχει ήδη ξημερώσει και επομένως δεν χρειάζεται να ανάψει κανείς τα φώτα. Σύμφωνα όμως με ειδικούς του Ινστιτούτου Μελετών Πολιτικής στη Βρετανία, η «χειμερινή ώρα» δεν περιορίζει την κατανάλωση ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα επιβαρύνει την ανθρώπινη υγεία.

Στρατιωτική συνεργασία Βρετανίας-Γαλλίας

Βρετανία και Γαλλία θα υπογράψουν συνθήκες στρατιωτικής συνεργασίας που θα συμπεριλαμβάνει τις δοκιμές πυρηνικών κεφαλών.Ένα κέντρο ανάπτυξης τεχνολογίας πυρηνικών δοκιμών θα κατασκευαστεί στη Βρετανία και ένα κέντρο διεξαγωγής δοκιμών στη Γαλλία.
Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, θα καθορίσουν επίσης τα σχέδια για μια κοινή στρατιωτική εκστρατευτική δύναμη.



Στους δρόμους για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πορεία Κλαυθμώνος και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών έκαναν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Λαική Συσπείρωση Κάσου : ''Η πραγματική εναλλακτική επιλογή''


Το ΚΚΕ και οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει, ποτέ δεν έκρυψαν την αλήθεια από τους εργαζόμενους και μάλιστα είναι το μόνο κόμμα, που πέρυσι είπε στον ελληνικό λαό, ότι έρχεται αντεργατική θύελλα είτε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ είτε με κυβέρνηση ΝΔ. 

Ως εκ τούτου η ξεκάθαρη ψήφος αντίστασης και αντεπίθεσης στην πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία 20 χρόνια και έχει οδηγήσει τα λαϊκά στρώματα σε ολέθρια αδιέξοδα, είναι η ψήφος στη«Λαϊκή Συσπείρωση», με υποψήφια περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τη Λίλα Καφαντάρη. Ταυτόχρονα είναι και «θετική» ψήφος, που εκφράζει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, ο οποίος έχει στόχο την αύξηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας και την κάλυψη των αναγκών του λαού και όχι την αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών και των πολυεθνικών. 

Αγώνας για να υπερασπίσουμε τα βασικά δικαιώματα της ζωής

Να τελειώνουμε με την ηττοπάθεια και την πολιτική της ταξικής «συνεργασίας»

"Υπάρχει ταξικός πόλεμος, αλλά είναι η δική μου τάξη που τον κερδίζει"
Γουόρεν Μπάφετ, αμερικάνος κεφαλαιοκράτης
 
Αυτό που συμβαίνει 
Η κατάσταση για τους εργαζόμενους και την εργατική τάξη είναι κρίσιμη. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή ταξική επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Όλα τα δικαιώματα που είχε κατακτήσει η εργατική τάξη με πολύχρονους αγώνες ανατρέπονται. Το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός αποδείχνουν ωμά την καταστροφική τους φύση.

Τα απανωτά μνημόνια που προετοιμάζουν τα σφαγεία του ΔΝΤ και της ΕΕ τα σφίγγει πρόθυμα η κυβέρνηση –με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ- σα θηλιά στους εργαζόμενους της χώρας ανατρέποντας τις πιο βασικές και θεμελιώδεις συνθήκες ζωής τους. Τα δικαιώματα στη δουλειά, στο ωράριο, στο εισόδημα, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, στο συνδικαλισμό, στις συλλογικές συμβάσεις, στην απεργία, στη διαδήλωση είναι όλα στον αέρα. Η χώρα και οι εργαζόμενοι παραδίδονται δεμένοι χειροπόδαρα στις πιο βάρβαρες επιδιώξεις του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού.

Ολοι σήμερα στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη

Στις 7 μ.μ., στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
Σήμερα Τρίτη, στις 7 το απόγευμα, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο,πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και θα χαιρετίσουν ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και οΣωτήρης Ζαριανόπουλος,υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».
Η προσυγκέντρωση των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την Καμάρα.

Το μήνυμα της αποχής

Την υποβόσκουσα αγωνιστική διάθεση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων τη διακρίνουν τόσο οι παράγοντες του συστήματος όσο και η Αριστερά. Κι αυτό κάνει τους πάντες να εντείνουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού, εκτόνωσης και ελέγχου, έστω κι αν ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο. Οι εκλογές είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για κάτι τέτοιο, ακόμη και αν δεν έχεις τίποτε να προτείνεις στους ψηφοφόρους παρά μόνο τη μεταβολή του εκλογικού χάρτη, έχοντας επενδύσει σ' αυτό ακριβώς που δεν φοβάται το σύστημα, στην εκλογικοποίηση και νομιμοποίηση της αντιλαϊκής του πολιτικής.
Ξέρουν όλοι τους ότι στις σημερινές συνθήκες από μεριάς των ιμπεριαλιστών δεν υπάρχει καμία ανοχή, καμία αναστολή προς τις συστημικές δυνάμεις. Ο Γιούνκερ είναι σαφής λέγοντας ότι όποια κυβέρνηση και να αναδειχτεί δεν πρόκειται να αναιρεθεί το μνημόνιο. Είναι, λοιπόν, μονόδρομος γι' αυτούς ο εγκλωβισμός της συνεχώς διογκούμενης δυσαρέσκειας σε ελεγχόμενες διαμαρτυρίες και προπάντων να μην γίνει της Γαλλίας.

Kαταγγελία για την προσαγωγή αγωνιστών στο Περιστέρι

Ανακοίνωση-Καταγγελία

Το απόγευμα της 14ης Οκτώβρη δύο γνωστοί αγωνιστές του Περιστερίου έπεσαν θύματα της ολοένα αυξανόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας και κρατικής τρομοκρατίας.
Οι συγκεκριμένοι αγωνιστές επέστρεφαν με το μετρό από την Ακρόπολη, μετά από το γνωστό όργιο καταστολής που η κυβέρνηση εξαπέλυσε παραδειγματικά απέναντι στους εργαζόμενους του ΥΠΠΟ, τους συγκεντρωμένους συμπαραστάτες, ακόμα και δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στο χώρο.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ- Η λαϊκή οργή να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η λαϊκή οργή να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη «Λαϊκή Συσπείρωση»
«Οι εκλογές αυτές είναι ευκαιρία για το λαό να δείξει ότι δεν τον έχουν στο τσεπάκι. Να μην μπορούν να λένε αυτοί που του τα παίρνουν με χίλιους τρόπους, ότι παρόλα αυτά ο λαός πάει και τους ψηφίζει. Μπορούμε να τους κλονίσουμε. Η αποχή δεν είναι λύση, μόνο νερό ρίχνει στο μύλο των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΕΕ. Η δικαιολογημένη οργή που υπάρχει μπορεί και πρέπει να εκφραστεί πολιτικά με ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση"». Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, στη διάρκεια των περιοδειών του.
Σάββατο πρωί στους Αμπελόκηπους στους δρόμους πέριξ της Πανόρμου, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντίκρισε εικόνες που αποδείκνυαν πως η εργατική λαϊκή οικογένεια βιώνει πια σκληρά στο πετσί της το ένα μετά το άλλο τα μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση (χαρακτηριστικός ένας παππούς που μόλις είχε πάει σε ένα μαγαζί τα οικογενειακά του κειμήλια για να τα εκποιήσει). Μικρέμποροι και ΕΒΕ ζούσαν τη δική τους αγωνία, με την περαίωση, τα τεφτέρια γεμάτα από βερεσέ, την αδυναμία τους να πληρώσουν περαίωση, ΦΠΑ, λογαριασμούς.

Φώτης Κουβέλης: Η πολιτική δεν είναι πόκερ Οι µπλόφες εγκυµονούν τον κίνδυνο και γι΄ αυτόν που µπλοφάρειΣυνέντευξη στην Βούλα Κεχαγιάο, Τα Νέα, 01/11/2010


Φώτης Κουβέλης: Η πολιτική δεν είναι πόκερ
Οι µπλόφες εγκυµονούν τον κίνδυνο και γι΄ αυτόν που µπλοφάρει
Συνέντευξη στην Βούλα Κεχαγιά, Τα Νέα, 01/11/2010

Όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές, η Δηµοκρατική Αριστερά θα διεκδικήσει αυτόνοµα την υποστήριξη του ελληνικού λαού, λέει ο πρόεδρος του νέου κόµµατος Φώτης Κουβέλης, αρνούµενος ότι θα λειτουργήσει υποστηρικτικά στο ΠΑΣΟΚ.


Με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ», ο κ. Κουβέλης σχολιάζει σε σχέση µε το δίληµµα που έθεσε ο Πρωθυπουργός στη διακαναλική ότι «η πολιτική δεν είναι πόκερ για να µπλοφάρει κανείς», ενώ παράλληλα εκφράζει την αντίθεσή του στα διλήµµατα που εγείρονται κυρίως όταν, όπως επισηµαίνει, προκαλούν πόλωση.



Κύριε πρόεδρε, όλες οι πολιτικές δυνάµεις έχουν θέσει διλήµµατα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Η Δηµοκρατική Αριστερά, το κόµµα σας, βάζει διλήµµατα και, αν ναι, ποια είναι αυτά;



Η Δηµοκρατική Αριστερά δεν θέτει διλήµµατα. Το µεγάλο πολιτικό δίληµµα είναι αν θα προχωρήσει η χώρα µπροστά, αν θα αντιµετωπίσει τα προβλήµατα και αν θα αναζητήσει διέξοδο για την κοινωνία και τους πολίτες.

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την συμμετοχή του πρωθυπουργού στον Μαραθώνιο


Έχουμε συνηθίσει ν' ακούμε τον πρωθυπουργό να δηλώνει ξανά και ξανά ότι είναι γυιός του Α. Παπανδρέου και εγγονός του Γ. Παπανδρέου. Σήμερα αποφάσισε να διεκδικήσει ότι είναι και δισέγγονος του... Σπύρου Λούη.
Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τίποτε από το νόημα και το μήνυμα του Μαραθωνίου.
Το μήνυμα της πάλης και της αντίστασης του μικρού απέναντι στον μεγάλο εισβολέα. Το μήνυμα της δύναμης της ελευθερίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής. Οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των μηνυμάτων, τα δε επικοινωνιακά τρυκ του κινούνται μεταξύ θράσους και γελοιότητας. 

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star

H περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνει μόνο 2  νομούς (Δωδεκανήσων και Κυκλάδων). Είναι μία από τις 4 Περιφέρειες που το ΠΑ.ΣΟ.Κ ελπίζει πως θα έχει μια εύκολη νίκη.

To 2009 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν εγγεγραμμένοι μόλις 306.541  ψηφοφόροι, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 202.436.Η αποχή έφτασε το 33,97 % και σε πολύ υψηλά επίπεδα σε σχέση τη πανελλαδική αποχή που έφτασε το 29,08% .Τα έγκυρα ψηφοδέλτια(εκτός λευκών και άκυρων) ήταν 196.980
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.(Στην παρένθεση οι ψήφοι των κομμάτων) :

ΠΑ.ΣΟ.Κ    50,85 % (100.159) 
Ν.Δ              32,91 % (64.837)
Κ.Κ.Ε              4,42 % (8.721)
ΛΑ.Ο.Σ            4,12 % (8.143)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α         3,49 % (6.846)
ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.     2,31 % (4.567)
Δ.ΑΝΑΓΕΝ.    0,23 % (444)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ    0,20 % (401)
ΚΚΕ (μ-λ)        0,08 % (166)
ΜΛ-ΚΚΕ          0,06 %  (111)
Ε.Ε.Κ.              0,05 %  (105)
ΛΟΙΠΑ             1,25 %  (2.462)

H αριστερά συγκέντρωσε συνολικά το 8,30 % των ψήφων.Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α ήταν πολύ κοντά ,με το Κομμουνιστικό Κόμμα να προηγείται με 1%.

Συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, στο Κανάλι 1 του Πειραιά (90,4)

-    Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα η επίκληση εκλογών να συνιστά εκβιασμό;
Καταρχήν, εκλογές έχουμε την ερχόμενη Κυριακή. Την ερχόμενη Κυριακή έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και πρώτη φορά σε επίπεδο περιφερειών και πρώτη φορά από τότε που το μνημόνιο κάθισε στο σβέρκο του ελληνικού λαού. Το βασικό ενδιαφέρον είναι γι’ αυτές τις εκλογές και τον πολιτικό τους χαρακτήρα. Έγκαιρα εμείς έχουμε καλέσει αυτές οι εκλογές να γίνουν ευκαιρία ώστε ο λαός να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κυβερνητική πολιτική, την αμφισβήτησή του και να δείξει ότι δεν αντέχει άλλο και πρέπει να ακολουθηθεί διαφορετικός δρόμος.