Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Η υποκρισία δεν έχει όρια - Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Βενιζέλου


Ο κος Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για το ένα εκατομμύριο ανέργους, τα χαράτσια, την οικονομική αφαίμαξη των εργαζομένων και συνταξιούχων, τη διάλυση των υποδομών υγείας και του κοινωνικού κράτους, τη δραματική αύξηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, έρχονται τώρα να υποσχεθούν ψίχουλα στα θύματα της δικής τους πολιτικής του μνημονίου.

Ανακοίνωση σχετικά με το θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.



"Αποχαιρετούμε ένα μεγάλο τραγουδιστή, έναν από τους πιο ταλαντούχους και αγαπητούς καλλιτέχνες, έναν άνθρωπο της αριστεράς, τον Δημήτρη Μητροπάνο.
 Με την "αποχώρηση" του Δημήτρη Μητροπάνου επισπεύδεται το κλείσιμο της σημαντικότερης περιόδου του ελληνικού τραγουδιού. Η περίοδος της συνύπαρξης των δύο μεγάλων συγκοινωνούντων ρευμάτων, του λαϊκού τραγουδιού του Τσιτσάνη και του Ζαμπέτα και του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού του Χατζιδάκι και του Θεοδωράκη.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις εκλογές (17/4/2012)



Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες των τελευταίων χρόνων, η Αλέκα Παπαρήγα σχολίασε:
«Πρόκειται για ένα τρομοκρατικό δίλημμα, ένα τρομοκρατικό μήνυμα, που λένε στο λαό: Σκύψτε το κεφάλι, ξεχάστε, ξαναψηφίστε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, πίσω απ' αυτό το τρομοκρατικό δίλημμα υπάρχει κάτι το θετικό, γιατί δείχνει ότι δεν έχουν τη δύναμη να χειραγωγούν και να κοροϊδεύουν τον κόσμο όπως πριν.

Ανακοίνωση του KKE για τον θάνατο του Δημήτρη Μητροπάνου




Ο Δημήτρης Μητροπάνος υπήρξε γνήσιος και ξεχωριστός λαϊκός τραγουδιστής. Παιδί αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ που διώχθηκαν σκληρά από το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του, ο Δημήτρης Μητροπάνος αναγκάστηκε να βγει πολύ νωρίς στη βιοπάλη αναζητώντας μεροκάματο. Έχοντας αυτά τα βιώματα  τραγούδησε τις αγωνίες, τους αγώνες και τα βάσανα του λαού και κέρδισε ξεχωριστή θέση στην καρδιά του.

Το ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έστριψε δεξιά - Κοινή κάθοδος στις εκλογές για "Ανεξάρτητους Έλληνες" και "Άρμα Πολιτών"



Τη συνεργασία στις επερχόμενες εκλογές ανακοίνωσαν ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και ο επικεφαλής του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τρίτης, το κόμμα "Ανεξάρτητοι Έλληνες", αναφέρει ότι:
"Οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο,  προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών".

Το πρόγραμμα της Αλέκας Παπαρήγα



Το πρόγραμμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις επόμενες μέρες περιλαμβάνει τα εξής:
-- Την Πέμπτη 19/4 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Νίκαια, στην πλατεία Δ. Κουμπάκη (Σπάθα), στις 8 μ.μ.
-- Την Παρασκευή 20/4 θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Ν. Ιωνία, στον πεζόδρομο Ελευθερίου Βενιζέλου και Παλαιών Πατρών Γερμανού, στις 7.30 μ.μ.

ΔΕΛΑΣΤΙΚ-ΠΛΗΓΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΣΟΚ ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΑΚΗ


ΑΡΘΡΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Σοβαρότατο σφάλμα διέπραξε κάποιος πολιτικός νους, αν νόμισε ότι αποκαλύπτοντας σοβαρό τμήμα των παράνομων δραστηριοτήτων του«πολιτικά ξοφλημένου» τέως υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, θα μπορούσε να εδραιώσει την εικόνα «αυτοκάθαρσης» του ΠΑΣΟΚ και συνολικότερα του πολιτικού κόσμου της χώρας και έτσι να προσποριστούν με έμμεσο τρόπο εκλογικά οφέλη τα κυβερνητικά κόμματα. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει πολιτικό κέντρο που αποφάσισε κάτι τέτοιο, αλλά είναι βέβαιο πως τα πολιτικά αποτελέσματα της δημοσιοποίησης του εισαγγελικού πορίσματος που αναφέρεται σε ποινικά κολάσιμες πράξεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, είναι τα εντελώς αντίθετα.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ολοκλήρωση της συνόδου Αμερικανικών κρατών στην Κολομβία



Η Σύνοδος Αμερικανικών κρατών ολοκληρώθηκε με την πλήρη απομόνωση των ΗΠΑ καθώς και με την εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα και στο αίτημα της Αργεντινής για την επιστροφή των Μαλβίνων νήσων (Φόκλαντ) στην επικράτειά της από την συντριπτική πλειοψηφία των χώρων της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής.
Δεν υπήρξε τελικό κείμενο λόγω των διαφωνιών.

Ζάππειο 28 Μαίου 1979-Η Ελλάς προσέρχεται στην Ευρώπη με την βεβαιότητα ότι στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης εμπεδώνεται για όλα τα μέρη η εθνική ανεξαρτησία,κατοχυρώνονται οι δημο­κρατικές ελευθερίες, επιτυγχάνεται η οικονομική ανάπτυξη και γίνεται με τη συνεργασία όλων κοινός καρπός ή κοινωνική και οικονομική πρόοδος.


Γράφει : ο Μιχάλης Τζανάκης* 

Είμαι πολύ περίεργος, αν ο επόμενος υπουργός α-παιδείας κρατήσει άθικτη την ύλη στα σχολικά εγχειρίδια, που σε πολλές περιπτώσεις μόνο κανονικά «χοιρίδια», θα μπορούσαν να «εκθρέψουν» και προφανώς σε καμία περίπτωση μαθητές και αυριανούς πολίτες. Κρίνω ως απόλυτη προσβολή της εναπομεινούσης  κοινής λογικής διδασκόντων και διδασκομένων να διαβάζουν κείμενα όπως τα παρακάτω: δηλώνω απερίφραστα ότι ο «περίφημος» λόγος που εκφωνήθηκε στο Ζάππειο στις 28 Μαϊου1979, πρέπει να «διδάσκεται» σχολιασμένος και μια τέτοια απόπειρα -σαφώς υποκειμενική, αλλά σ ορισμένα σημεία κραυγαλέα αναγκαία- θα επιχειρήσω.
(ο λόγος του Κ. Καραμανλή για την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
σχολικό βιβλίο, σελ. 72)
«Κύριε Πρόεδρε,
Κύριοι Πρωθυπουργοί,
Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων,
Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και Κύριοι,
Επιθυμώ να εκφράσω την ειλικρινή χαρά μου, που είναι και χαρά τουΕλληνικού Λαού, για την παρουσία σας στη χώρα μου, που γίνεται από σήμερα και δική σας χώρα. Παρουσία που τιμά την Ελλάδα και μαρτυρεί την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδετε στην ένταξη μας στην Κοινότητα.

Άμεση επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ


Την άμεση αποχώρηση των ελληνικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν ζητούν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις επιθέσεις που δέχθηκαν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις την Κυριακή του Πάσχα, στις οποίες ενεπλάκησαν και Έλληνες.  
«Η εμπλοκή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε μάχες στην Καμπούλ φανερώνει πόσο επιτακτική είναι η άμεση επιστροφή τους στη χώρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Έως τώρα η συμμετοχή των στρατιωτικών δυνάμεων στα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα κατοχής στο Αφγανιστάν είχε μεγάλο οικονομικό κόστος για το λαό. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να του στοιχήσει και σε αίμα» προσθέτει η ανακοίνωση.