Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ


Απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ,
σχετικά με τα όσα ψευδώς καταμαρτυρεί το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει. 

Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού - Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα


Απευθυνόμαστε στους εργατοϋπαλλήλους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολουμένους, την φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες που ανήκουν στα εργατικά, λαϊκά στρώματα.
Δώστε βάση στις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις μας για την εξέλιξη της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, με βάση και την εμπειρία, ανεξάρτητα αν συνεχίζετε να διατηρείτε και επιφυλάξεις και δισταγμούς να συμφωνήσετε στο σύνολο των θέσεών μαζί μας.
Ξέρετε καλά ότι εδώ και χρόνια προβλέψαμε και προειδοποιήσαμε ότι θα ερχόταν οικονομική κρίση, η οποία στην Ελλάδα θα ήταν πολύ πιο βαθειά.

«Πρότυπα» σχολεία για τους χορηγούς και τις επιχειρήσεις

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που προωθεί σειρά ρυθμίσεων στο πλαίσιο της περαιτέρω ενσωμάτωσης της Παιδείας στις ανάγκες της αγοράς, κατήγγειλε χτες το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προτεινόμενου νόμου με τίτλο «Θεσμικό Πλαίσιο των Πρότυπων Σχολείων και άλλες διατάξεις» στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.«Το σχέδιο νόμου παίρνει τα αναγκαία μέτρα στην κατεύθυνση των απαιτήσεων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων ώστε πιο αποτελεσματικά, πιο απαιτητικά, πιο ενιαία να περάσει η προσυμφωνημένη πολιτική στον τομέα της εκπαίδευσης», επισήμανε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ ο Γ. Ζιώγας.

Ντόμινο κατάρρευσης στα δημόσια νοσοκομεία

Περισσότερες είναι οι πιθανότητες να βρει κανείς αποστειρωμένα γάντια και
επιδέσμους στο ξεχασμένο φαρμακείο του σπιτιού του παρά σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία της χώρας...
Υλικά πρώτης γραμμής, όπως βαμβάκι, λευκοπλάστ και βελόνες, έχουν καταλήξει τις τελευταίες εβδομάδες να θεωρούνται είδη προς εξαφάνιση, εξαιτίας των κινητοποιήσεων των προμηθευτών των δημόσιων νοσοκομείων

Μάχες σώμα με σώμα στην Κερατέα ανάμεσα σε ΜΑΤ και κατοίκους.Αδίστακτη η Αστυνομία του σοσιαλφασίστα Παπουτσή πνίγει με δακρυγόνα τον κόσμο αντί να αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα.



Με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αποτελούμενες από δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ, ειδικά κλιμάκια άμεσης επέμβασης, οι οποίες πλαισίωναν χωματουργικά μηχανήματα, η ΕΛ.ΑΣ. πολιόρκησε για ακόμη μία φορά την Κερατέα.

Τα επεισόδια άρχισαν στις 16:00 το απόγευμα και συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εως και αυτή την ώρα. Εξοργισμένοι κάτοικοι έχουν πλημμυρίσει του δρόμους της πόλης και αντιστέκονται σε δύο μέτωπα, στην βορειοδυτική είσοδο, στη θέση «Κάβα Παπαγιάννη» και στη νοτιοανατολική είσοδο, στη θέση «Κακιά Θάλασσα».

15-16/4, Σύνοδος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) στη Βουδαπέστη - Συμμετοχή του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα



Στη Βουδαπέστη συνεδριάζει στις 15-16 Απριλίου η Εκτελεστική Επιτροπή του ΚΕΑ, με βασικό αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη, μετά την απόφαση της ΕΕ για το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο ή “Σύμφωνο για το Ευρώ”, που κάνει ακόμα πιο ασφυκτική τη λιτότητα, στερεί ακόμα περισσότερα κοινωνικά δικαιώματα και οδηγεί μαθηματικά τους λαούς της Ευρώπης στην κοινωνική καταστροφή. 
Το ΚΕΑ απορρίπτει το αυταρχικά επιβεβλημένο Σύμφωνο και διεκδικεί τη ριζική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής, την ευρωπαϊκή αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους και την επιβολή ελέγχου στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Γ. ΔΗΜΑΡΑΣ:Αφού κατάφερε να πετάξει το ΚΚΕ και την αριστερά από τον Β'γύρο των εκλογών της Αττικής, φτιάχνει ένα νέο μικρό ΠΑΣΟΚ..


Αναδημοσίευση από την ISKRA,www.iskra.gr

 Σήμερα, Πέμπτη 14/4, το βράδυ ο Γ. Δημαράς, ανεξάρτητος Βουλευτής, αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών».

Ο Γ. Δημαράς θα παρουσιάσει τη διακήρυξη των βασικών θέσεων του νέου φορέα στο χώρο «Metropolis» (!) (Παν/μιου και Μπενάκη) στην Αθήνα.
Η κίνηση αυτή του Γ. Δημαρά για την ίδρυση κόμματος είχε προπαρασκευαστεί αρκετό διάστημα και είχε προσφάτως προαναγγελθεί.

 Πολιτικοί κύκλοι σημειώνουν ότι ο Γ. Δημαράς ενθαρρύνθηκε αρχικά να κινηθεί για τη διαμόρφωση πολιτικού φορέα από τα «θετικά» αποτελέσματα της υποψηφιότητάς του στις περιφερειακές εκλογές αλλά και από τις εξελίξεις που ακολούθησαν, στη βάση των οποίων συσσωρεύτηκε μεγάλη οργή και ευρεία αγανάκτηση απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της.

To KKE για το νέο κύμα βάρβαρων μέτρων 14/4/2011



Καλούμε το λαό να αρνηθεί οργανωμένα και αποφασιστικά να υποστεί νέες θυσίες για αυτούς που έχουν 600 δισ. στην Ελβετία, για να πάρουν νέο πακέτο δισεκατομμυρίων οι τράπεζες, για να δίνονται εκατοντάδες εκατομμύρια για τους πολέμους στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν.
Όλοι στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 18 Απριλίου, συστράτευση τώρα με το ΚΚΕ στο δρόμο της λαϊκής συμμαχίας και αντεπίθεσης για λαϊκή εξουσία.

Η δικαίωση του Αγωνιστικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Ελλάδας για την κατάργηση της δραχμής ,10 χρόνια μετά.Γράφει ο Red Star


Όπως κατά καιρούς έχω γράψει αν κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ελλάδα έχει βγει αληθινό στις προβλέψεις του για την Ε.Ε. και τα δεινά που θα φέρει στους λαούς της Ευρώπης, είναι ΜΟΝΟ το Κ.Κ.Ε.Βέβαια και άλλα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχαν "προφητικό" ρόλο.Σήμερα θα σταθώ σε μια εύστοχη ανακοίνωση ενός μικρού μαχητικού σοσιαλιστικού κόμματος, του Α.Σ.Κ.Ε.Την ύπαρξη του οποίου δυστυχώς αγνοούν πολλοί στην Ελλάδα.Άσχετα αν διαφωνούμε ως μπλογκ σε πολλά με το Α.Σ.Κ.Ε. θεωρούμε δημοκρατική μας υποχρέωση να παρουσιάζουμε τις θέσεις του.Και σήμερα το επαινούμε για την ανακοίνωση του 2001.Ας γυρίσουμε τα ρολόγια 10 χρόνια πριν περίπου και να διαβάσουμε την σχετική ανακοίνωση για την δραχμή.


28/12/2001


Η κατάργηση του εθνικού νομίσματος και η καθιέρωση του ΕΥΡΩ αφαιρεί και τυπικά το δικαίωμα στη χώρα μας να έχει εθνική οικονομία προς όφελος του ελληνικού λαού. Θα αποφασίζει η ΕΚΤ και το διευθυντήριο της κοινότητας.
    Οι συνέπειες θα γίνουν σύντομα ορατές.

Λευτεριά στον σύντροφο Τάσο του ΠΑ.ΣΟ.Κ ! Ανήκουστη απόφαση για τον υπουργό επί της Siemens του ΠΑνάγιου ΣΟσιαλ"η"στικού Κινήματος.Τριετή φυλάκιση με αναστολή στον Τάσο Μαντέλη...



Το Τριμελές Εφετείο έκρινε ένοχο τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη λόγω της «αδυναμίας» υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» τα έτη 2006 και 2007 και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή.
Το δικαστήριο επέβαλε ακόμα στον πρώην υπουργό, που ωστόσο δεν παρεβρέθηκε στη δίκη, και παρεπόμενη ποινή ενός έτους στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων
Παράλληλα, η εισαγγελική αρχή είχε προτείνει στο δικαστήριο να επιβληθεί ποινή φυλάκισης 4 ετών, πρόταση που αν γίνονταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στην φυλακή.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Μέχρι στιγμής έχουν επιβάλει μέτρα 8 δις και έχουν κόψει μισθούς, συντάξεις, κλείνουν νοσοκομεία, κλείνουν σχολεία, διαλύεται η κοινωνική συνοχή. Και τώρα μας ετοιμάζουν τρεις φορές περισσότερα μέχρι το 2015.
Τα νέα μέτρα είναι η αποτυχία του μνημονίου και της πολιτικής τους. Το μνημόνιο έχει τελειώσει. Μαζί του έχουν τελειώσει κι αυτοί που το επέβαλαν στον ελληνικό λαό. Όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να εξωραΐσει την  κατάσταση για να πείσει τους βουλευτές της, δεν πείθει πια την ελληνική κοινωνία.