Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Δ. Κουτσούμπας: Το κλείσιμο της ΕΡΤ και η απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων της, πριν ένα χρόνο, ήταν το πιο ηχηρό δείγμα μιας αντιλαϊκής βάρβαρης πολιτικής που συνεχίζεται και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα

 
Ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την συγκυβέρνηση τότε της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είμαστε εδώ. Είμαστε εδώ, όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη στήριξη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, στο αγώνα όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή δουλειά ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της ΕΕ, του κεφαλαίου.

Την άποψη ότι η τρόικα δεν θέλει "τίποτα λιγότερο από το να διοικεί" την Ελλάδα "από το εξωτερικό", εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας και άλλων δέκα χωρών της Λατινικής Αμερικής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα.

"Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια προσπάθεια να διοικήσει τη χώρα από το εξωτερικό, κάτι που πρακτικά λειτουργεί σπάνια", τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Μπατίστα, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας φαίνεται να είναι θύμα "της γερμανικής λιτότητας".

"Ο αριθμός των διαρθρωτικών μέτρων που έχει ζητήσει η τρόικα από την Ελλάδα είναι κάπως υπερβολικός", εκτίμησε ο Βραζιλιάνος εκπρόσωπος, ο οποίος έχει εκφράσει και στο παρελθόν την αντίθεσή του για τους όρους παροχής δανείου στην Ελλάδα.
Ο Μπατίστα θεωρεί ότι η κατάσταση έχει "βελτιωθεί λίγο" στην Αθήνα και υπογραμμίζει ότι οι μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας δεν έχουν αλλάξει "θεμελιωδώς" όσον αφορά το χρέος ή την ανεργία.