Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα : Χαμηλές πτήσεις για το νέο δικομματισμό.Στο 40,2 % τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης.Κάτω από το 27 % Ν.Δ και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Στο 6,9 % το Κ.Κ.Ε.Γράφει ο Red Star.

 Στις έγκυρες ψήφους και χωρίς τους αναποφάσιστους το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο :



 Τα ποσοστά  στην πρόθεση ψήφου (στην παρένθεση τα ποσοστά της προηγούμενης έρευνας της Alco)        

ΚΟΒ Κύμης του ΚΚΕ: Απομονώστε τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τους Χρυσαυγίτες.



 Να απομονώσουν τα μαντρόσκυλα του συστήματος, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής, καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Κύμης του ΚΚΕ το λαό της περιοχής. Αναφέρει συγκεκριμένα:  
«Τις τελευταίες μέρες, για ακόμη μια φορά, στο στόχαστρο μπήκε η πρωτοπόρα δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Τις προβοκάτσιες σε τοίχους του Λυκείου Κύμης και σε τοπικά blog διαδέχτηκαν τα ανώνυμα - απειλητικά τηλεφωνήματα από Χρυσαυγίτες, όπως αυτοαποκαλούνταν, σε νέους συντρόφους της ΚΝΕ με σκοπό να φοβίσουν, να τρομοκρατήσουν.

Σε «κατάσταση πολέμου» η Βόρεια Κορέα. Η Ουάσινγκτον λαμβάνει «σοβαρά» την ανακοίνωση.


Η Βόρεια Κορέα έχει τεθεί σε «κατάσταση πολέμου» κατά της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε σήμερα το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, κλιμακώνοντας τη σκληρή ρητορική εναντίον της Σεούλ και της Ουάσιγκτον, μετά τις νέες διεθνείς κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


Η Νότια Κορέα υποβαθμίζει τη σημασία της ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για σκληρή γλώσσα της Πιονγκγιάνγκ. Ωστόσο, οι ΗΠΑ τονίζουν ότι λαμβάνουν «σοβαρά» την ανακοίνωση.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΥΣ ΠΑΜΕ: Η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία.


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο


«Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης σε συμπαιγνία με τους μεγαλεμπόρους για μεταφορά της πρωτομαγιάτικης αργίας την Τρίτη του Πάσχα. Η καταρχήν σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς τη 2η μέρα του Πάσχα, γίνεται κατ’ εντολή, απαίτηση και εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγαλεμπόρων», σημειώνει σε ανακοίνωσή του.

«Η 1η του ΜΑΗ δεν είναι αργία, δεν είναι μεταφερόμενη γιορτή. Είναι απεργία!

ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Η ΠΑΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΗ 7:00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
 
Το μνημόνιο με «κούρεμα» των καταθέσεων που επιβλήθηκε στην Κύπρο αποτελεί ένα συντριπτικό χτύπημα στην οικονομία και το λαό της. Μια οδυνηρή δοκιμασία ξεκινά για τον κυπριακό λαό, που άμεσα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη μάστιγα μιας μεγάλης ανεργίας και φτώχειας και ταυτόχρονα, με το δυνάμωμα των απειλών για την διχοτόμηση του νησιού.

Άρθρα - καρμπόν με ομολογημένα και ανομολόγητα, πλην φανερά...του Μάκη Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ.


του Μάκη Μαΐλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ


Το να διαφωνεί κάποιος με το Πρόγραμμα που ψήφισε το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ και να το λέει, αποτελεί δικαίωμά του και συνιστά μία επιλογή. Λαθεμένη, αλλά μία επιλογή. Εξάλλου, οι σελίδες του «Ριζοσπάστη» είναι εξαιρετικά φιλόξενες. Δημοσιεύουν - γιατί έτσι πρέπει - και άρθρα εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» που καταφέρονται κατά του ΚΚΕ. Κάτι αντίστοιχο δεν θα μπορούσαν οι συγκεκριμένοι συντάκτες ούτε να διανοηθούν, αν εργάζονταν σε οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα.

Όμως, το να διαφωνεί κάποιος με το Πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου και τώρα να εμφανίζεται ως διαπρύσιος υπερασπιστής του, κατακεραυνώνοντας τις Θέσεις της ΚΕ για το 19ο Συνέδριο ότι δήθεν το παραβιάζουν, είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε ο θεός, ούτε ο διάβολος.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.


Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις της κυπριακής νεολαίας. 

Οι μαθητές και οι σπουδαστές στο πλευρό του εργαζόμενου λαού διεξάγουν ένα δίκαιο αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που προωθούν από κοινού η ΕΕ, το ΔΝΤ και οι αστικές κυβερνήσεις. Οι εξελίξεις οι ίδιες χρεοκόπησαν και το «ναι» της υποταγής στα αντιλαϊκά μέτρα αλλά και το κούφιο «όχι» της κυπριακής βουλής.
Σήμερα για όλους τους λαούς των κρατών-μελών της ΕΕ αποδεικνύεται ότι αυτή η ένωση είναι μία λυκοσυμμαχία, που δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ φιλολαϊκή.

Συμπαράσταση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ στα μέλη του Κ.Κ. Μολδαβίας και της Νεολαίας του.


Οι Νέοι/Νέες του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζουν τη στάση της κυβέρνησης της Μολδαβίας ενάντια στην διαδήλωση των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας της Μολδαβίας. 

Οι σύντροφοί μας δέχθηκαν επίθεση από την αστυνομία επειδή θέλησαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να διαδηλώσουν μπροστά από το Προεδρικό Μέγαρο, ενάντια στις αντιδημοκρατικές ενέργειες της κυβέρνησης.

Υποστηρίζουμε πλήρως τον αγώνα του λαού της Μολδαβίας ενάντια στην αυταρχική κυβέρνηση του, που έχει ως στόχο να θέσει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Μολδαβίας, το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας.

Δημήτρης Γόντικας : Το ΚΚΕ ανοίγει καινούργιους δρόμους για τη νίκη του λαού.


Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συγκέντρωση της Αχτίδας Δημόσιας Διοίκησης - ΟΤΑ της ΚΟ Αττικής, την περασμένη Πέμπτη.



Στις εκλογές Μάη - Ιούνη, όπως θα θυμάστε, το Κόμμα δέχτηκε μια μεγάλη πίεση και επίθεση. Ενα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων - οπαδών δεν άντεξε σε αυτήν την πίεση. Ποια ήταν η βάση αυτής της πίεσης; Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί για κυβέρνηση της αριστεράς ή των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων.