Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ισπανία: Επιμένουν οι Αγανακτισμένοι παρά την βία της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης Θαπατέρο.


    Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής νύκτας σε συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, σύμφωνα με τις υπηρεσίες παροχής των πρώτων βοηθειών. Οι διαδηλωτές, που ανήκουν στο κίνημα 15-M -γνωστοί και ως Αγανακτισμένοι-, απαιτούν αλλαγές στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα της χώρας.

    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις απολύσεις στο δημόσιο & τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.



    Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, μαζί με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό, το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να πετάξουν στα σκουπίδια την κυβερνητική προπαγάνδα, τους εκβιασμούς και τις απειλές ότι τα μέτρα σε βάρος των εργαζόμενων στο δημόσιο παίρνονται για το καλό του λαού και σε ενιαίο μέτωπο να παρεμποδίσουν τις αντιδραστικές αυτές εξελίξεις.
    Όσο προχωρούν η κατάργηση της μονιμότητας και οι απολύσεις στον δημόσιο τομέα, όσο μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις των δημοσίων υπάλληλων, όσο κλείνουν οργανισμοί και υπηρεσίες και προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, όσο περιορίζονται τα κονδύλια για τις κοινωνικές ανάγκες, τόσο αυξάνει και βαθαίνει ο αντιλαϊκός χαραχτήρας του κράτους και η δημόσια διοίκηση γίνεται όλο και πιο εχθρική για τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα.

    Αισχρός αντικομμουνιστής ο Ανδρέας Λοβέρδος.Επίθεση γκαιμπελικού χαρακτήρα σε βάρος του ΚΚΕ



    Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά εξυπηρετούν το οργανωμένο έγκλημα (!) είπε χτες (σ.σ. προχτές) ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής
    Σε μια γκαιμπελικού χαρακτήρα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ προχώρησε χτες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφορικά με την αντίθεση του Κόμματος στη γενίκευση της χορήγησης υποκαταστάτων ναρκωτικών ουσιών από τα νοσοκομεία. Τοποθετούμενος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου παρείχε ενημέρωση για δημιουργία θεραπευτικών μονάδων στα νοσοκομεία, διαστρέβλωσε τις θέσεις του ΚΚΕ προκειμένου να ισχυριστεί θρασύτατα ότι... αντικειμενικά εξυπηρετούν το οργανωμένο έγκλημα!

    AMERICAN NIGHTAMARE-Το 15% των Αμερικανών ζει με κουπόνια για τρόφιμα



    Σε επίπεδο ρεκόρ βρίσκεται το ποσοστό των Αμερικανών που ζουν χάρη σε κουπόνια για την αγορά τροφίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ για τον Απρίλιο του 2011.
    Πάνω από 46 εκατομμύρια Αμερικανοί, δηλαδή το 15% του πληθυσμού εξαρτώνται από κουπόνια, αξίας κατά μέσο όρο 300 δολαρίων. Τα κουπόνια χορηγούνται υπό όρους ανάλογα με τα μέλη της κάθε οικογένειας και ανταλλάσσονται στα σούπερ μάρκετ για τρόφιμα, όχι όμως για αλκοόλ ή έτοιμο φαγητό.

    Oslo lessons: right-wing terror and the Cuban 5-Μαθήματα από το Όσλο-Ακροδεξιά τρομοκρατία και οι 5 Κουβανοί φυλακισμένοι (Στα Αγγλικά-English Post)

    CubanaVictim520x315



    The unspeakable tragedy in Norway reminds the whole world of the need for renewed vigilance against right wing terrorism.
    Oslo and Otoya Island in Norway, Havana in Cuba, and Oklahoma City in the U.S. are thousands of miles apart. Still, people in all three countries have been victims of mass slaughter by right-wing fanatics.
    In each of these countries, young people were the special targets of the diabolical killers. The Norway murderer targeted youth at a summer camp. The Oklahoma City bomber's victims included 19 children at the Federal Building day care center.

    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην ευρωζώνη



    Οι πανηγυρισμοί για τις αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής φαντάζουν ήδη μακρινοί. Το θαύμα δεν υπήρξε ποτέ.
    Είχαμε επισημάνει  ότι έχουμε να κάνουμε με μια συστημική κρίση της ευρωζώνης και όχι με μια κρίση χρέους στην Ελλάδα.
    Όταν εμείς υπογραμμίζαμε την ανάγκη έκδοσης ευρωομολόγου, η κυβέρνηση έλεγε ότι δίνουμε λάθος σήμα στις αγορές.

    Δέσμιοι των χρηματαγορών οι ευρωπαίοι ηγέτες - Συνέντευξη Νίκου Χουντή στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5»


    Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5» (Μ. Μιχαλοπούλου), για την κρίση στην ευρωζώνη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:
    «Η εκτίναξη των σπρέντς και των επιτοκίων δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας αποτελεί την πιο τρανή απόδειξη, ότι έχουμε να κάνουμε με μια συστημική κρίση της ευρωζώνης και όχι με μια κρίση χρέους στην Ελλάδα ή τις χώρες της ευρω-περιφέρειας.

    Καταγγελία για την Δολοφονία ηγετικού συνδικαλιστικού στελέχους της Κολομβίας


    Το ΠΑΜΕ που εκπροσωπεί το ταξικό κίνημα της Ελλάδας καταδικάζει την εν ψυχρώ εκτέλεση του Ραφαέλ Τομπόν Ζέα, ηγετικού συνδικαλιστικού στελέχους της Κολομβίας
    Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της Κολομβίας όπου οι δολοφονίες γίνονται με την ανοχή της και οι δολοφόνοι εξακολουθούν να είναι ατιμώρητοι
    Οι δολοφονίες συνδικαλιστών και κοινωνικών αγωνιστών στην Κολομβία έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας.

    Άρθρο του Ριζοσπάστη-ΣΟΜΑΛΙΑ -Νεκρά από πείνα 29.000 παιδιά μέσα σε τρεις μήνες


     
    Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τα θύματα της πείνας στη Σομαλία δημοσιοποιήθηκαν χτες(σ.σ προχτές) από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ σε συνεργασία με υπηρεσίες του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτά, μέσα στο τελευταίο τρίμηνο 29.000 παιδάκια έως πέντε ετών πέθαναν από πείνα και συναφείς με τον υποσιτισμό ασθένειες, ενώ άλλα 640.000 παιδιά βασανίζονται από οξύ υποσιτισμό με τις προβλέψεις των ειδικών να προεξοφλούν ως βέβαιη την αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Αυτά, ενώ είναι ήδη γνωστό πως το 50% των περίπου 7.500.000 Σομαλών χρειάζονται άμεσα βοήθεια για να επιβιώσουν μέσα στην κόλαση που δεν δημιούργησαν μόνον η ξηρασία (όπως αρέσκονται πολλά δυτικά ΜΜΕ) αλλά και οι κατά καιρούς ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (ΟΗΕ, ΗΠΑ, Αφρικανικής Ενωσης), η «εισαγωγή» και δράση φανατικών ισλαμιστών από περιοχές και χώρες της ευρύτερης περιοχής, οι συγκρούσεις που συνεχίζονται ανεξέλεγκτα σαν για να θερίσουν όποια ζωή γλίτωσε από την πείνα ...

    Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις αλλαγές στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών


    Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας, τις εξαγγελίες του υπουργού δικαιοσύνης για αλλαγές στο νόμο περί ναρκωτικών ουσιών, η εκπρόσωπος Τύπου Ελεάννα Ιωαννίδου δήλωσε:

    "Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχοντας στη Συμμαχία «Αλλάξτε Πολιτική για τα Ναρκωτικά» έχουμε επανειλημμένα τονίσει, ότι οι απαγορευτικές πολιτικές σκοτώνουν το χρήστη, πλουτίζουν τον έμπορο και αυξάνουν την βλάβη για την κοινωνία. Η αποποινικοποίηση της χρήσης απαγορευμένων ουσιών και η δωρεάν κρατικά ελεγχόμενη χορήγησή τους στους τοξικοεξαρτημένους χρήστες αποτελούν βασική προϋπόθεση για να καταπολεμηθεί το εμπόριο.