Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Επίκαιρη Ερώτηση για τις διώξεις και καταδίκες φτωχών αγροτών για ληξιπρόθεσμα χρέη.

 Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με τις διώξεις και καταδίκες φτωχών αγροτών για ληξιπρόθεσμα χρέη κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.



Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση:

«Θέμα: Διώξεις και καταδίκες φτωχών αγροτών για ληξιπρόθεσμα χρέη.

Σε δίκες και καταδίκες αγροτών που δεν είχαν δυνατότητα να πληρώσουν τα χρέη τους σε δάνεια της παλιάς ΑΤΕ προχωρεί η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια, που είχαν περάσει στην υπό εκκαθάριση «κακή» ΑΤΕ, δηλαδή στο δημόσιο.

Νίκη στον αγώνα των απολυμένων της Coca-Cola
Νίκη για ολόκληρη την εργατική τάξη

Στο άκουσμα της λέξης καπιταλισμός, πόσo μάλλον πολυεθνική, αυτό που σου έρχεται αμέσως στο μυαλό είναι η Coca-Cola. Η εταιρεία κολοσσός που γιγαντώθηκε πουλώντας σε όλo τον πλανήτη ένα προϊόν του οποίου η χρησιμότητα σηκώνει πολλή συζήτηση. Υπό αυτή την έννοια, η ανάπτυξη αγώνων από τους εργαζόμενους σε μια τέτοια εταιρεία έχει μια αναβαθμισμένη σημασία, χωρίς προφανώς να σημαίνει ότι η αξία τους είναι μεγαλύτερη από τους αγώνες που προκύπτουν σε άλλους εργασιακούς χώρους.
Η σημερινή απεργία των εργαζομένων του εργοστασίου της Coca-Cola αποτελεί σημαντικό κινηματικό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα. Η μαχητικότητα και η διάθεση των εργαζομένων όχι μόνο να συνεχίσουν την απεργία αλλά και η τάση για εξωστρέφεια και απεύθυνση στο λαό, η αισιοδοξία και ο αέρας νίκης που έχουν, μακριά από την απογοήτευση που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, είναι άξια θαυμασμού. Το γεγονός ότι σε αυτό τον αγώνα εμπλέκεται ένα κομμάτι του πυρήνα της εργατικής τάξης έχει και μεγάλη αξία, αλλά δημιουργεί και δυνατότητες.

Κάτω τα χέρια απ΄ τους τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες!

Στο πλαίσιο του πολύμηνου πογκρόμ που έχει εξαπολύσει η ελληνική κυβέρνηση και τα ιμπεριαλιστικά της αφεντικά ενάντια στους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας έκαναν την απροκάλυπτη κι επιθετική τους εμφάνιση και οι μυστικές υπηρεσίες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στη χώρα.
Έτσι, στις 9/12, οι αγωνιστές Erdoğan Çakır, για τον οποίο πρόσφατα ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοσή του στη Γαλλία, και Ahmet Düzgün Yüksel που κινδυνεύει να εκδοθεί στη Γερμανία, μετά από απόφαση του Εφετείου, δέχθηκαν κλήση (sic) να ανακριθούν από πράκτορες του FBI, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Η άρνησή τους να δεχθούν την ανάκριση είχε σαν αποτέλεσμα τη βίαιη μεταφορά τους εκεί. Οι αγωνιστές αυτοί δεν έδειξαν καμία διάθεση «συνεργασίας» με τους πράκτορες του ιμπεριαλισμού, οι οποίοι μάλιστα «έταξαν» στον Ahmet Düzgün Yüksel ακύρωση της έκδοσής του με αντάλλαγμα τη συνεργασία, και αρνήθηκαν ν΄ απαντήσουν στις ερωτήσεις που τους τέθηκαν.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αντιλαϊκή πολιτική και τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό.

Κ.Κ.Ε.

Ο λαός έχει αρκετή πείρα για να γυρίσει την πλάτη του στις διάφορες διεργασίες αναπαλαίωσης του φθαρμένου πολιτικού συστήματος, που στόχο έχουν να εγκλωβίσουν το λαό στον ίδιο αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο, αλλάζοντας απλά τους διαχειριστές στο τιμόνι της διακυβέρνησης.