Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Της Λιάνας Κανέλλη - Εργασία κρεμασμένη στον αντίχειρα


Ήταν ομάδα οι μονομάχοι; Εκείνοι οι καλογυμνασμένοι δούλοι, ταϊσμένοι γερά, που απ' τα έγκατα του κάθε Κολοσσαίου - το εξαγώγιμο θέαμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας - έβγαιναν να αντιμετωπίσουν τα θηρία κι ύστερα ο ένας τον άλλον ώσπου να τα τινάξουν προς τέρψιν του εξαθλιωμένου όχλου κοινού;
Στις οργανωμένες εργολαβίες παραγωγής μονομάχων - μελλοθανάτων, πεδίο δραστηριοποίησης ξεπεσμένων λεγεωνάριων και αποκτηνωμένων απελεύθερων εμπόρων σαρκός, η ...εκπαίδευση δεν ήταν αυτή που ηρωικά και εξανθρωπισμένα βλέπουμε στις χολιγουντιανές σαπουνόπερες. Βαριά βιομηχανία της εποχής, τα Κολοσσαία μάντρωναν πλήθη, εκβίαζαν τη δημοφιλία των αυτοκρατόρων, χειραγωγούσαν μάζες με καλλιέργεια των ταπεινότερων ενστίκτων που κρέμονταν εν τέλει στον αντίχειρα του ηγέτη.

Το αίμα κυλάει στην Παλαιστίνη.Στους 18 έφτασαν οι νεκροί Παλαιστίνιοι στην Γάζα.Άλλοι 4 νεκροί σήμερα το πρωί από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ.Γράφει ο Red Star.



Στην λωρίδα της Γάζας το αίμα ρέει άφθονο τις τελευταίες μέρες.
4 Παλαιστίνιοι μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε πρωινές αεροπορικές επιδρομές της Ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στην Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλοι 6 τραυματίστηκαν.  
Συνολικά από την Πέμπτη έχουν σκοτωθεί 18 Παλαιστίνιοι ,ανάμεσα τους και ένα αγόρι 11 χρονών.Δεκάδες είναι οι τραυματίες. 
Το τελευταίο τριήμερο η Χαμάς εκτοξεύει δεκάδες ρουκέτες στο Νότιο Ισραήλ και οι Ισραηλινοί απαντούν με σκληρά αντίποινα, σφαγιάζοντας τους Παλαιστίνιους.  

Απάνθρωπες συνθήκες στα κέντρα κράτησης Ροδόπης και Έβρου - Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις διαπιστώσεις των αντιπροσωπειών του Συνηγόρου του Πολίτη και της Ε.Ε.Δ.Α.



«Διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης» έχει λάβει η κατάσταση στα κέντρα κράτησης αλλοδαπών στους Νομούς Έβρου και Ροδόπης. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου του Συνηγόρου του Πολίτη και αντιπροσωπείας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην περιοχή. Όπως επισημαίνεται σε δελτίο τύπου της Ανεξάρτητης Αρχής, «τίθενται σημαντικά ζητήματα παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία οφείλονται κυρίως στις άθλιες συνθήκες κράτησης, στις σημαντικές ελλείψεις στελέχωσης των αρμοδίων υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και στη μη λήψη των αναγκαίων μέτρων, τα οποία έχουν εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Κυριακή 10/4 -- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ, Θ.ΔΡΙΤΣΑ ΚΑΙ Π.ΛΑΦΑΖΑΝΗ


Κυριακή, 10 Απριλίου – κινηματογράφος «ΣΙΝΕΑΚ» - ώρα 11:00 το πρωί



Πολιτική συγκέντρωση πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, στο πλαίσιο της καμπάνιας για την απόκρουση του Συμφώνου για το Ευρώ και για την ανατροπή του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, την Κυριακή, 10 Απριλίου 2011 και ώρα 11 το πρωί, στον Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ» (Καραϊσκου 102 – Πλ. Κοραή Πειραιάς), με ομιλητή τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα.