Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Επιτέλους φεύγουν Σαμαράς - Βενιζέλος ! Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

Επιτέλους φεύγουν Σαμαράς - Βενιζέλος !
Επισπεύδοντας ο Αντ. Σαμαράς κατά δύο μήνες την έναρξη των ψηφοφοριών στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στις 29 Δεκεμβρίου, ημέρα της τρίτης και καθοριστικής ψηφοφορίας όπου η κυβέρνηση θα αποτύχει να μαζέψει 180 βουλευτές για να εκλέξει πρόεδρο της χώρας τον Σταύρο Δήμα, θα αρχίσει η πορεία προς τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Σε 10 μέρες το πολύ πρέπει να έχει διαλυθεί η Βουλή και σε άλλες 30 μέρες το πολύ πρέπει να έχουν γίνει οι εκλογές– το αργότερο στις 8 Φεβρουαρίου, σε λιγότερο από δύο μήνες από τώρα. Θα ξεφορτωθούμε επιτέλους τη λαομίσητη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλουκατά τρόπο ανάλογο με εκείνον με τον οποίο ξεφορτωθήκαμε τον Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος πρώτα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης και σε δύο 24ωρα τον είχαν διώξει κλοτσηδόν οι δικοί του!

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση μνήμης για το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα



Σήμερα εδώ από τη μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων, απευθύνουμε μήνυμα συνέχισης του αγώνα, της αντίστασης. Το έγκλημα των ναζί, των φασιστών του γερμανικού ιμπεριαλισμού ενάντια στο λαό της χώρα μας, ενάντια στο λαό των Καλαβρύτων, αλλά και των άλλων 32 μαρτυρικών πόλεων, δεν πληρώνεται με τίποτα.

Ο λαός να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και στις αυταπάτες!

kkeml_gr

Άρχισαν τα όργανα! Οι τρομοκρατικές δηλώσεις Σαμαρά, το ξαναζέσταμα του διλλήματος «ευρώ η δραχμή», οι «προτροπές» του Γιούνγκερ, η πτώση του χρηματιστηρίου, η …υποβάθμιση της δημοκρατίας από τη Moody’s, και μέσα σε όλα αυτά οι τρομοκρατικές ενέργειες με αποκορύφωμα τους πυροβολισμούς στην Ισραηλινή πρεσβεία είναι το ξεκίνημα ενός σκηνικού τρόμου και φόβου μπροστά στο επερχόμενο χάος που θα φέρει το ενδεχόμενο των εκλογών.
Κάνουν ότι μπορούν ιμπεριαλιστές και ντόπια αστική τάξη να διατηρηθεί και να συνεχιστεί η πολιτική επίθεσης απέναντι στο λαό είτε εκβιάζοντας τους βουλευτές είτε στέλνοντας το μήνυμα στο μελλοντικούς επίδοξους διαχειριστές ότι αν δεν κινηθούν ακριβώς πάνω στις ράγες που τους στρώνουν ΕΕ και ΔΝΤ δεν θα περάσουν καλά.
Πραγματικός στόχος όμως είναι ο εργαζόμενος λαός αυτού του τόπου. Πρέπει να πειθαναγκασθεί ότι η πολιτική που του αφαιρεί κάθε δικαίωμα, κάθε δυνατότητα μιας αξιοπρεπούς ζωής είναι μονόδρομος και δεν υπάρχει άλλη. Πρέπει να τρομάξει και να φοβηθεί.

Ιωάννινα: Νεκρός εργάτης σε υπό κατασκευή δρόμο - Aνακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Η εντατικοποίηση και η έλλειψη μέτρων ασφάλειας ευθύνονται για τον θάνατο του 58χρονου εργάτη ο οποίος πήγε την Πέμπτη πρώτη μέρα για δουλειά και σκοτώθηκε στον υπό κατασκευή δρόμο Αργιθέας – Λυκόστομου όταν καταπλακώθηκε από μηχάνημα χωματουργικών εργασιών.

«Την ώρα που ο κλάδος των οικοδόμων έχει κυριολεκτικά τσακιστεί από την ανεργία, το μόνο πράγμα που έχει μείνει είναι τα εργατικά ατυχήματα» επισημαίνει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ιωαννίνων προσθέτοντας ότι «τα μέτρα ασφάλειας κοστίζουν περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή και δεν προτιμούνται από τους μεγαλοκατασκευαστές και τις κυβερνήσεις τους».
Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε : Για την πορεία της επανάστασης στο Νεπάλ για ορισμένα ζητήματα του κινήματος.

 Για την πορεία της επανάστασης στο Νεπάλ για ορισμένα ζητήματα του κινήματος


Εδώ και ένα διάστημα έχει ανοίξει στα πλαίσια του μ-λ κινήματος στον κόσμο μια συζήτηση. Αφετηρία και βασικό ζήτημα που την απασχολεί, η πορεία του επαναστατικού αγώνα του λαού του Νεπάλ και η πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμμα­τος του Νεπάλ (Μαοϊκού). Ταυτόχρονα και με αφορμή αυτό, η συζήτηση έχει επεκταθεί και σε ζητήματα που αφορούν την εκτίμηση της παγκό­σμιας κατάστασης, αλλά και σε σοβαρά προβλή­ματα που απασχολούν το κίνημα.
Γι' αυτό και η παρούσα ανάλυση αναφέρεται: 

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Την Τετάρτη η μεγάλη εκδήλωση για τα 96 χρόνια του Κόμματος - Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας


Με πυρετώδεις ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία και η προπαγάνδιση της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 96 χρόνια ζωής και δράσης του Κόμματος, την Τετάρτη 17 Δεκέμβρη, στις 8.30 το βράδυ, στο Παλαί ντε Σπορ, στη Θεσσαλονίκη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Πριν από την ομιλία, θα προηγηθεί η προβολή οπτικοακουστικού υλικού για την Ιστορία του ΚΚΕ, ενώ η μεγάλη βραδιά θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τον μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο και ερμηνευτές τους: Γεράσιμο Ανδρεάτο, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστα Θωμαΐδη, Γιώργο Μεράντζα, Δημήτρη Μπάση και Μίλτο Πασχαλίδη.

Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για ένα ανεξάρτητο και ειρηνικό παλαιστινιακό κράτος, του Ηλία Δημητρίου.

Στο επίκεντρο της αστάθειας στη Μέση Ανατολή βρίσκεται το Παλαιστινιακό και χωρίς τη δίκαιη λύση του, δεν υπάρχει ειρήνη και σταθερότητα.  



Κάτω από αυτό το πρίσμα αντιμετωπίζει το ΑΚΕΛ το σύνθετο αυτό ζήτημα και η όποια συζήτηση πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν αυτές τις παραμέτρους. Το κόμμα μας συνεχίζει τις επαφές του με τους πρέσβεις των μονίμων μελών του Σ.Α. του ΟΗΕ για προώθηση των θέσεών του για το Παλαιστινιακό. Αυτή η πρωτοβουλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της διαχρονικής δράσης και στη βάση των θέσεων αρχών του ΑΚΕΛ.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Παλαιστινιακή Πρεσβεία.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Γιώργο Μαρίνο, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνου του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Κώστα Παπαδάκη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή και τον Ηλία Ναζίρ, μέλους του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, επισκέφθηκαν την Παλαιστινιακή πρεσβεία και εξέφρασαν τα συλλυπητήρια του Κόμματος για τη δολοφονία του υπουργού της Παλαιστινιακής κυβέρνησης.