Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Πρόκειται για στυγνούς κανίβαλους του κεφαλαίου...`Η αυτοί ή εμείς! Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Όσα σχεδιάζουν να διαπράξουν, μέσα στο Γενάρη, οι συγκυβερνώντες υπό τον τραπεζίτη Παπαδήμο ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία! Τα όσα ανακοίνωσε προχτές ο πρωθυπουργός του μαύρου μετώπου στους λεγόμενους «κοινωνικούς εταίρους» δεν έχουν προηγούμενο στην ιστορία του πολιτισμένου κόσμου!
*
Στο όνομα της ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των μονοπωλίων, ο Παπαδήμος ανήγγειλε στους εργάτες, στους μισθωτούς, στους υπαλλήλους ότι αντί για μισθό θα εισπράττουν πλέον ένα... φιλοδώρημα, δηλαδή μεροκάματα Βουλγαρίας και Ρουμανίας, διότι έτσι «ισχύει σε άλλες χώρες που μας ανταγωνίζονται οικονομικά»!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ: Για την εγκύκλιο που αφορά την εργασία νέων 18-25 ετών με συμβάσεις «εργασιακής εμπειρίας».



Το δώρο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, πλουτοκρατίας, είναι η εγκύκλιος με την οποία αποσαφηνίζουν τους όρους  με τους οποίους θα εκμεταλλεύονται ακόμα πιο στυγνά τις νέες και τους νέους εργάτες 18 με 25 ετών.
Οι νέοι εργαζόμενοι θα δουλεύουν για 2 χρόνια με 592 ευρώ μεικτά με συμβάσεις «εργασιακής εμπειρίας». Οι μεγαλοεπιχειρηματίες θα μπορούν να επεκτείνουν αυτό το χρόνο σε άλλα δύο χρόνια, αλλάζοντας ειδικότητα στους νέους εργάτες. Πρόκειται για καταδίκη κυριολεκτικά σε δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί – ανεργία – και πάλι δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Την περιπλάνηση από ειδικότητα σε ειδικότητα και από αφεντικό σε αφεντικό.

Νεολαία Συνασπισμού : Όλοι τσόγλανοι κύριε Πάγκαλε;



Τσόγλανοι είναι όσοι αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία;
Τσόγλανοι είναι όσοι διεκδικούν το δικαίωμα τους στη σταθερή εργασία;
Τσόγλανοι είναι όσοι υπερασπίζονται τα κεκτημένα της κοινωνικής ασφάλισης;
Τσόγλανοι είναι όσοι αντιστέκονται στην εργοδοτική τρομοκρατία;

Μα τι «προφήτες»! Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



«Το ενιαίο αυτό νόμισμα (σ.σ.: το ευρώ) σχετίζεται με ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικής ή κανόνων πολιτικής.
Με αυτό επιτυγχάνεται η προστασία του καταναλωτή, του επαγγελματία, της επιχείρησης από την πολιτική αυθαιρεσία (...).
Γενικότερα εξασφαλίζεται μεγαλύτερη διαφάνεια στις σχέσεις πολιτικής και κοινωνίας (...).
Με άλλα λόγια, υπάρχει αυξημένη προστασία της κοινωνίας, καθώς η οικονομική πολιτική συντονίζεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο (...).
Η Ελλάδα στην ΟΝΕ είναι, νομίζω, προφυλαγμένη (...) και έχει όλα τα σημαντικά οφέλη της ενοποίησης, δηλαδή, χαμηλά επιτόκια, ελάχιστο συναλλαγματικό κίνδυνο, βεβαιότητα οικονομικής πολιτικής, υγιές μακροοικονομικό υπόβαθρο».

Θεοφάνεια στην Χαλκίδα: Άγρια γιούχα κατά Παπούλια και Γιαννίτση !



Από συνθήματα κατά της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας συνοδεύτηκε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων στη Χαλκίδα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εσωτερικών, Αναστάσιου Γιαννίτση. 


Πολίτες που παρακολουθούσαν την τελετή άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά της ανεργίας που πλήττει τους κατοίκους της Χαλκίδας.

Δέκα χρόνια μετά την εξέγερση στην Αργεντινή.ΑΡΓΕΝΤΙΝΑΣΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ.Γράφει ο Σάββας Μιχαήλ.



Μια φορά κι ένα καιρό, όπως λένε και στα παραμύθια, μας λέγανε  ότι το τέλος της Ιστορίας ήρθε με τον «πλήρη και τελικό θρίαμβο του φιλελεύθερου καπιταλισμού».
Μια φορά κι ένα καιρό, μας σέρβιραν το παραμύθι -μαζί και υποτιθέμενοι «ριζοσπάστες» αριστεροί- ότι δεν υπάρχει καπιταλιστική κρίση, ακόμα κι όταν αυτή είχε αρχίσει να εμφανίζεται απειλητικά στη μια χώρα μετά την άλλη.
Μια φορά κι ένα καιρό, ακόμα και τελείως πρόσφατα, μας λέγανε το παραμύθι –ακόμα και αυτοαποκαλούμενοι «μαρξιστές»- ότι είναι «οικονομισμός» να νομίζεις ότι η οικονομική  χρεοκοπία και κατάρρευση μιας χώρας μπορεί να πυροδοτήσει πολιτικές εξεγέρσεις και κοινωνικές επαναστάσεις.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη σύγκρουση μεταξύ του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου και του εκτελεστικού προέδρου και διευθ. συμβούλου του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη.



Το θέμα δεν είναι μόνο ποιος οδήγησε τον άλλο από την πίσω πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ότι, πλέον, υπάρχει άμεση παραδοχή του συστήματος διαπλοκής ανάμεσα στην πολιτική εξουσία και μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων και συμφερόντων .
Οι οπαδοί της «ανοιχτής διακυβέρνησης», ως φαίνεται, λειτουργούν πιο αποτελεσματικά στο σκοτεινό παρασκήνιο με προφανή στόχο τη χειραγώγηση των πολιτών και  την πάση θυσία διατήρησή τους στην εξουσία.

Ανοιχτή επιστολή για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη 2012των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση 4-1-2012.



Ανοιχτή επιστολή για την παναττική απεργία στις 17 Γενάρη 2012
των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία που εγκρίθηκε στη Γενική Συνέλευση 4-1-2012

Συνάδελφε - συναδέλφισσα,
Σου απευθύνουμε θερμό ταξικό χαιρετισμό. Το 2012 μπορεί να γίνει η "δική μας χρονιά", της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό, είναι η ώρα της οργάνωσης και της δράσης. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την απεργιακή μας κινητοποίηση που ξεκινήσαμε στις 31 Οκτώβρη, χωρίς να μας φοβίζουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας. Θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.