Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

UNEP: εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από το μολυσμένο νερό

Οι άνθρωποι πετούν καθημερινά εκατομμύρια τόνους στερεών αποβλήτων στα ποτάμια και τους ωκεανούς, δηλητηριάζοντας τη θαλάσσια ζωή και σκορπώντας ασθένειες που σκοτώνουν εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο.
«Η αλήθεια είναι ότι σήμερα περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από το μολυσμένο νερό, παρά τη βία και τους πολέμους» τονίζει η UNEP (United Nations Environment Program) σε έκθεσή της που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Χωρίς τανκς οι παρελάσεις από την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αποφάσισαν την περικοπή γύρω στις 100.000 ευρώ και όχι την πρόταση όπου θα εξοικονομούσαν 2,5 εκατομμύρια ευρώ.


Χωρίς άρματα μάχης,τεθωρακισμένα και τζιπ θα γίνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις,αρχής γενομένης από την 25η Μαρτίου. 



Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η ηγεσία του Πενταγώνου,λόγω των περικοπών που είναι αναγκασμένη να κάνει. Η οικονομία που γίνεται βέβαια είναι πολύ μικρή σε σχέση με τα αποτελέσματα που θα είχε η άλλα πρόταση που είχε γίνει στον Βενιζέλο.

Νέα προκλητική πρόσκληση της αμερικάνικης πρεσβείας σε σχολείο. Κάτω από το βάρος της αντίδρασης εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και γυναικών από Συλλόγους της ΟΓΕ η επίσκεψη αναβλήθηκε


Η άμεση αντίδραση των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στον Πειραιά, καθώς και μελών Συλλόγων Γυναικών της ΟΓΕ, απέτρεψε την επίσκεψη εκπροσώπου της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ράλλειο Λύκειο Πειραιά.

 Η Αμερικανίδα είχε προσκληθεί από τη σχολική σύμβουλο Αγγλικών, με αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας, προκειμένου στο μάθημα των Αγγλικών να μιλήσει για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στις 11 το πρωί χτες, μέλη του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών και δεκάδες γυναίκες, κρατώντας πικέτες που υπενθύμιζαν τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού ανά τον κόσμο, εξέφρασαν την αντίδρασή τους σε αυτήν την προκλητική πρόσκληση. Μάλιστα, όπως προέκυψε, για την πρόσκληση αυτή δεν είχαν ενημερωθεί ούτε οι καθηγητές του σχολείου.

Eπιβεβαιώνεται το kke4ever.blogspot.com για εμπλοκή του ΔΝΤ ! "Συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας για εμπλοκή ΔΝΤ" ,μεταδίδει το Bloomberg

Θρίλερ με την ευρω - στήριξη. Γερμανία και Γαλλία συμφώνησαν να στηρίξουν εμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε ευρωπαϊκό σχέδιο για την Ελλάδα, μεταδίδει το Bloomberg. 




Το δημοσίευμα αναφέρει ότι Γερμανία και Γαλλία υιοθέτησαν κοινή στάση, μετά από εβδομάδες αντιπαράθεσης πάνω στον τρόπο αντίδρασης στην κρίση της Ελλάδας και με αυτή τη στάση οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης θα εμφανιστούν στην Σύνοδο Κορυφής.



Νωρίτερα, η Γερμανία έδειξε για πρώτη φορά ότι μπορεί να αποδεχθεί ευρωπαϊκή δημοσιονομική βοήθεια για την Ελλάδα ως τελευταίο καταφύγιο, αλλά αξίωσε από τους εταίρους της στην ευρωζώνη να διαπραγματευτούν σκληρότερους κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Ανώτερος αξιωματούχος της Γερμανίας παρουσίασε λεπτομερώς τους όρους του Βερολίνου για οποιονδήποτε μηχανισμό βοήθειας προς την Ελλάδα ενόψει της συνόδου κορυφής της ΕΕ που αρχίζει την Πέμπτη:



Διεθνές Σεμινάριο του ΚΚΕ για το ρόλο των Κομμουνιστών στην πάλη για την ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την πρώτη Διεθνή Συνδιάσκεψη των Γυναικών, που καθιέρωσε μετά από πρόταση της κομμουνίστριας επαναστάτριας Κλάρας Τσέτκιν, την 8η Μάρτη ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το ΚΚΕ διοργανώνει Διεθνές Σεμινάριο Κομμουνιστικών κι  Εργατικών Κομμάτων, με θέμα: «Ο ρόλος των Κομμουνιστών στην πάλη για την Ισοτιμία και την χειραφέτηση των Γυναικών». Το Διεθνές Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μάρτη στις Βρυξέλλες.

Το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στο να φωτίσει το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης για την χειραφέτηση των γυναικών ως συστατικό μέρος της πάλης για την κοινωνική απελευθέρωση και την κατάργηση της εκμετάλλευσης. Να καταδείξει τις ταξικές αιτίες των διακρίσεων λόγω φύλου, την στρατηγική της ΕΕ και του ιμπεριαλισμού ενάντια στις γυναίκες και τα δικαιώματά τους, όπως και την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού που απορρέει από τα σύγχρονα προβλήματα των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

KOKKINO: Η καπιταλιστική κρίση, η Ελλάδα και η ΟΝΕ


Αφίσα εκδήλωσης ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ


Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Η ΟΝΕ


με τον

Σταύρο Τομπάζο (πανεπιστημιακό, συγγραφέα)


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΜΑΡΤΗ, 19.30

ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ (ΤΣΑΜΑΔΟΥ 13-15)


Διοργάνωση: ΚΟΚΚΙΝΟ

Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον προφυλακισθέντα Μάριο Ζέρβα, στις φυλακές Κορυδαλλού


Σήμερα, η  Ηρώ Διώτη, βουλευτής Λάρισας και ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α' Πειραιά και Νησιών, καθώς και μέλη της Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν στις φυλακές του Κορυδαλλού, τον προφυλακισθέντα από τις κινητοποιήσεις της πανεργατικής απεργίας της 11/3/2010, Μάριο Ζέρβα. 
Εξερχόμενοι από τις φυλακές, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν την παρακάτω δήλωση:
«Η συνομιλία μας με το Μάριο Ζέρβα, μάς έπεισε για την ειλικρίνειά του. Συνομιλήσαμε με ένα νέο άνθρωπο με λογική και συναίσθημα, απορημένο βαθειά, γιατί όπως είπε νόμιζε μέχρι τώρα, πως μπορεί να ορίζει τη ζωή του και τώρα αυτό αναγκάζεται βίαια, να το επανεξετάσει. Η συμπαράσταση από τα μικρά παιδιά στα οποία έκανε μαθήματα κολύμβησης και από τους γονείς τους, του δίνουν κουράγιο».

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ με αφορμή τον τραυματισμό της εργαζόμενης, υπαλλήλου εταιρείας security στον ποδοσφαιρικό αγώνα του ΟΑΚΑ



Αυτή τη φορά σε αθλητικό χώρο,  στο όνομα των κερδών, του ανταγωνισμού των ιδιοκτητών των δυο μεγαλύτερων ΠΑΕ της χώρας και του στείρου φανατισμού τον οποίο καλλιεργούν μεταξύ των οπαδών των ομάδων, τραυματίσθηκε σοβαρά μια νέα γυναίκα, εργαζόμενη, μητέρα, ενδεχομένως ανασφάλιστη και υποαπασχολούμενη, που συμπλήρωνε το μεροκάματο της οικογένειας.     
Οι υποκριτικές καταδίκες κάθε περιστατικού βίας στους αθλητικούς χώρους, από τις ΠΑΕ και την αθλητική ηγεσία δεν έχουν πια καμιά σημασία.

Γιωργάκης Παπανδρέου: Ανίκανος και Eπικίνδυνος.Eπίκαιρο σχόλιο του Red Star

Ο Γιωργάκης Παπανδρέου το παίζει μέγα διπλωμάτης.Από την μία κινδυνολογεί ότι είναι ορατή η  χρεωκοπία, και από την άλλη διαλαλεί πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται χρήματα!Από την μία έχει καταλήξει ότι μόνο το ΔΝΤ  μπορεί να μας δανείσει 30-40 δις με επιτόκιο 4,5% και από την άλλη κατηγορεί την  Γερμανία και τις Γερμανικές τράπεζες ότι κερδοσκοπούν σε βάρος της Ελλάδος (μέσω του αντιπροέδρου του Θ.Πάγκαλου βεβαίως).


Λες και δεν ζούμε σε μια καπιταλιστική Ε.Ε. με ελεύθερη αγορά.Λες και οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να δανείζουν στην Ελλάδα με τους όρους που θέλει ο "σοσιαλιστής" Γιωργάκης.


ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ λέει στην Μέρκελ...Και το δάνειο που ζητάμε τι είναι, σε μπιζέλια ή σε ευρώ;

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Πλατύ άνοιγμα σε όλη τη χώρα


Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ στο επίκεντρο των συζητήσεων
Με χιλιάδες εργατοϋπάλληλους συζητάνε αυτές τις μέρες οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα

Με συγκεντρώσεις σε πόλεις και χωριά, με περιοδείες σε τόπους δουλειάς, μόρφωσης και εργατογειτονιές, οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ συζητούν με τους εργαζόμενους και το λαό τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, τη στρατηγική που επιβάλλει τα αντιλαϊκά μέτρα, την ανάγκη να ενταθούν οι ταξικοί αγώνες.
Σήμερα και αύριο προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω συγκεντρώσεις Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ:
-- Σήμερα, Τρίτη 23 Μάρτη
  • Συγκέντρωση με θέμα την οικονομική κρίση και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ διοργανώνεται στην πλατεία Αγίου Πέτρου στο Αργος, στις 8 μ.μ., με ομιλητή τονΚώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση με θέμα την οικονομική κρίση και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, διοργανώνεται στο ΤΕΙ Πάτρας (μικρό αμφιθέατρο), στις 12 το μεσημέρι, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση εργαζομένων διοργανώνει η ΚΟΒ υπουργείου Οικονομικών, στις 3.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΚΟΑ (Θεμιστοκλέους και Πανεπιστημίου).


"Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση"




    Νέο συλλαλητήριο για να μην περάσουν τα άδικα και ακραία μέτρα της κυβέρνησης στους μισθούς, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, πραγματοποιούν σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στα Προπύλαια τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και η ΑΔΕΔΥ. Στο σημερινό συλλαλητήριο καλούν επίσης το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Παραλύει η Γαλλία – Λουκέτο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

    Προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν σήμερα στα μέσα μεταφοράς, στη λειτουργία των σχολείων, αλλά και σε δημόσιες υπηρεσίες σε ολόκληρη τη Γαλλία.


    Τα συνδικάτα έχουν κηρύξει για σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης το οποίο προβλέπει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και περικοπή δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.
     
    Επιπλέον αναμένεται να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε 180 πόλεις της χώρας.
     

    Κατά της ένταξης στην Ε.Ε. οι πιο πολλοί Νορβηγοί λόγω...Ελλάδας


    Μεγαλύτερο ποσοστό των Νορβηγών τάσσεται κατά της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ., εξαιτίας της κρίσης της ελληνικής οικονομίας.

    Λιγότερο από το ένα τρίτο των Νορβηγών τάσσεται σήμερα υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, μία αρνητικότητα που αποδίδεται στην κρίση της ελληνικής οικονομίας και στις αντιπαραθέσεις που προκάλεσε μεταξύ των Ευρωπαίων.
    Μόνο το 30,6% των πολιτών της σκανδιναβικής χώρας δηλώνουν υπέρ της ένταξης της χώρας τους στην ΕΕ, έναντι του 55,8% που δηλώνουν κατά, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε σε δείγμα 1.000 ατόμων μεταξύ 9 και 15 Μαρτίου, το Ινστιτούτο Norstat για την κρατική νορβηγική τηλεόραση.

    Τον Φεβρουάριο, η διαφορά ήταν αισθητά μικρότερη, με το 38,1% των πολιτών να δηλώνουν υπέρ και το 49,4% κατά.

    Δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα! Οι αγώνες συνεχίζονται!

    ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ!
    ΚΑΤΩ ΤΟ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ»!
    Παρά την ψήφιση των μέτρων,
    παρά την προσπάθεια να μας πείσουν ότι τα μέτρα «θα πιάσουν τόπο»,
    παρά την προσπάθειά τους να απονομιμοποιήσουν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση ενάντια στα βάρβαρα αυτά μέτρα,
    παρά το βίαιο χτύπημα των διαδηλώσεων και των απεργιών, και το όργιο καταστολής,
    παρά τη στάση της ξεπουλημένης συνδικαλιστικής ηγεσίας,
    ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ,
    ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ, ΤΟ ΞΕΝΟ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ!
    ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
    Να βάλουμε ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ που μας ετοιμάζουν!
    ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ
    στις 6:00 το απόγευμα
    στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

    Η ουσία της επίθεσης και οι ανάγκες της αντίστασης

    Από Προλεταριακή Σημαία
    Η βίαιη επίθεση που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στο λαό με την ψήφιση του πρώτου πακέτου μέτρων είναι μια άνευ προηγουμένου ληστεία του λαϊκού εισοδήματος και του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι. Ωστόσο, παρά την πρωτοφανή της ένταση, η οικονομική πλευρά δεν είναι η μόνη, ούτε και η σπουδαιότερη αυτής της επίθεσης.
    Η πιο σημαντική πλευρά, αυτή που αποκτά στρατηγικά, πλέον, χαρακτηριστικά, έχει να κάνει με τη διάλυση της εργατικής τάξης, των αξιών, των οραμάτων και της προοπτικής της.
    Η διάλυση αυτή πάει πολύ πιο μακριά από την απαξίωση της προοπτικής της άλλης κοινωνίας. Αυτό, άλλωστε, το προσπαθούν εδώ και δεκαετίες, μέσα από τη συκοφάντηση της επαναστατικής προοπτικής και την τρομοκράτηση όσων λαών επιχείρησαν ή επιχειρούν να την ακολουθήσουν.
    Αυτό που επιχειρείται σήμερα είναι η οριστική ισοπέδωση όχι απλά δικαιωμάτων και κατακτήσεων, αλλά της ίδιας της ζωής των εργαζομένων, του πλαισίου μέσα στο οποίο ήξεραν ως τώρα ότι κινούνταν. Ενός πλαισίου εχθρικού, βέβαια, αλλά, πάντως, υπαρκτού.

    ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΚΟΥΕΡΝΙΚΑ ... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ...

    Συνέντευξη του G. N. Saibaba για την οικονομική κρίση και την Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι.

    Από το blog  Revolution in South Asia :

    Του Wilhelm Langthaler, 21 Φλεβάρη 2010
    Ο G. N. Saibaba είναι επίκουρος καθηγητής φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Δελχί. Είναι μια από τις πιο σοβαρές φωνές της δημοκρατικής αντιπολίτευσης. Έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση των πιο διαφορετικών τάσεων ενάντια στην άρχουσα ελίτ. Ο Saibaba εκπροσωπεί το Επαναστατικό Δημοκρατικό Μέτωπο.

    Ε: Η εκστρατεία “Shining India” υποσχόταν εκβιομηχάνιση και αύξηση του πλούτου ακόμη και στην φτωχή μειοψηφία. Συνέβη κάτι τέτοιο;
    Α: η εφαρμογή της πολιτικής της παγκοσμιοποίησης στην Ινδία σήμαινε οφέλη πρώτα από όλα για την άρχουσα ολιγαρχία. Μια χούφτα οικογένειες έχουν τον πλήρη έλεγχο των μοχλών της εξουσίας. Χάρη στην θέση τους κατάφεραν να συσσωρεύσουν τεράστιες περιουσίες, ιδιαίτερα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Στο τέλος στον κατάλογο των δισεκατομμυριούχων υπάρχουν πολλοί Ινδοί. Η συσσώρευση του πλούτου έγινε πολύ γρήγορα ενώ ταυτόχρονα το 80% του πληθυσμού πρέπει να επιβιώσει με λιγότερο από μισό δολάριο τη μέρα και με δυσκολία εξασφαλίζει ένα γεύμα την ημέρα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της κυβέρνησης δεν ήταν αυτός ο στόχος πριν δυο δεκαετίες. Η Ινδία ακολούθησε τις πολιτικές της παγκοσμιοποίησης με τον πιο επιθετικό τρόπο, καθώς υπάρχουν τεράστιοι ανέγγιχτοι και διαθέσιμοι φυσικοί πόροι στους οποίους οι δυτικές δυνάμεις και ειδικά οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν χέρι. Η τεράστια φτώχεια όμως προκαλεί τεράστιες συγκρούσεις. Τα τελευταία έξι χρόνια έχουν μπει σε μια νέα φάση που ονομάζεται «Μεταρρυθμίσεις Δεύτερης Γενιάς».

    Συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, 27-28 Μάρτη 2010


    Ενόψει της Συνέλευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαρτίου στο Σινέ Κεραμεικός, δημοσιοποιούμε την πολιτική και οργανωτική εισήγηση του κεντρικού Συντονιστικού προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο πλατιάς συζήτησης και ζύμωσης στο εσωτερικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε όλη την Ελλάδα.
    Όποιες συντρόφισσες ή σύντροφοι επιθυμούν μπορούν να καταθέσουν ατομικά ή συλλογικά προτάσεις πάνω στις εισηγήσεις ή και δικά τους κείμενα πολιτικού προβληματισμού μέχρι και το Σάββατο 27 Μαρτίου. Ο προβληματισμός που θα αναπτυχθεί και οι προτάσεις που θα κατατεθούν και προφορικά κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης θα καταγραφούν από επιτροπή που θα λειτουργήσει στα πλαίσια της συνέλευσης, προκειμένου να ενσωματωθούν στο μέτρο του δυνατού στο τελικό κείμενο και έτσι να εκδοθεί συναινετικά η τελική απόφαση της Συνέλευσης.

    ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε.= ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ


    ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΤΟΛΙΑΔΗΣ-ΕΘΝΟΣ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    Μήνυμα αλληλεγγύης στους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων από το Κόμμα Βουλγαρική Αριστερά


    Το σήμα του κόμματος Βουλγαρική Αριστερά
    Το πολιτικό κόμμα Βουλγαρική Αριστερά, που έχει ζητήσει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς,  έστειλε στον Συνασπισμό  το παρακάτω μήνυμα αλληλεγγύης στους αγώνες των Ελλήνων εργαζομένων:
    «Το πολιτικό κόμμα Βουλγαρική Αριστερά διακηρύσσει την αλληλεγγύη του στα αιτήματα των ελληνικών συνδικάτων και των ελλήνων εργαζομένων και υποστηρίζει τον αγώνα τους για προστασία των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων τους. Η Ελλάδα απειλείται με μεγαλύτερη φτώχεια. Η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, η μείωση των μισθών, οι απολύσεις και ο περιορισμός των κοινωνικών επιδομάτων θα επηρεάσει περισσότερο τους συνταξιούχους, τους φοιτητές, τις γυναίκες και τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα.

    Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία


    Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

    Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον Πρωθυπουργό, είχα την αίσθηση ότι απευθύνεται σε εθνικό κοινοβούλιο μιας άλλης χώρας και όχι της Ελλάδας. Μιας χώρας που εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζει μια οξύτατη χρέους και δανεισμού, την οποία οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης έχουν επιτείνει.
    Η κυβέρνηση πριν από δυο μήνες περίπου, κατέθεσε ένα πρόγραμμα για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη, όχι προς διαβούλευση ή προς έγκριση στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ως θα όφειλε, αλλά σε μια δίωρη συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων και μετά σχεδόν απευθείας στην ευρωπαϊκή επιτροπή.

    ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ : Για την επιδείνωση της κατάστασης στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το δημόσιο σύστημα


    Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


    Το ΚΚΕ φέρνει στη Βουλή, για άλλη μια φορά, το σοβαρό ζήτημα της κατάστασης του δημοσίου συστήματος υγείας, διαπιστώνοντας αντικειμενικά τη ραγδαία επιδείνωση που υπάρχει και με τις σοβαρότατες επιπτώσεις τόσο στους ασθενείς, ιδιαίτερα των λαϊκών στρωμάτων, όσο και στους εργαζόμενους.

    Η κατάσταση ιδιαίτερα των δημόσιων νοσοκομείων και των κέντρων υγείας διαμορφώνει συνθήκες εκρηκτικές και επικίνδυνες για την υγεία του λαού. Επομένως η συγκεκριμένη παρέμβαση του ΚΚΕ ουσιαστικά ισοδυναμεί με έλεγχο και καταγγελία των ασθενών και των εργαζόμενων για την απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν και η οποία διαμορφώθηκε από την αντιλαϊκή πολιτική των εναλλασσόμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατία.