Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κατατέθηκαν στη Βουλή οι εξαιρέσεις από τις 100 δόσεις - Σχόλιο του ΚΚΕ.

 Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία εξαιρούνται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι οφειλές που δεν είχαν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες μέχρι την 1η Οκτώβρη 2014.


Η τροπολογία κατατέθηκε για να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι δόσεις του ΕΝΦΙΑ.
Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από την κυβέρνηση και την τρόικα για να μη «διαταραχθεί» η πορεία είσπραξης των νέων χαρατσιών που έχουν προϋπολογιστεί. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, μόνο η πρώτη μηνιαία δόση του ΕΝΦΙΑ που έληξε το Σεπτέμβρη και δεν έχει πληρωθεί μπορεί να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Με βάση τη νέα τροπολογία, εκτός της ρύθμισης μένουν και οι δόσεις του φόρου εισοδήματος που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. 
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ 

Συμβαίνει τώρα : Τα ΜΑΤ της κυβέρνησης Σαμαρά ρίχνουν πάλι χημικά στους φοιτητές έξω από το Πολυτεχνείο.

Με χημικά επιχειρούν οι δυνάμεις των ΜΑΤ να διαλύσουν τους διαδηλωτές έξω από το Πολυτεχνείο και να καταστείλουν την αντίδραση των φοιτητών.
Η φωτογραφία είναι από το www.left.gr

Οι άντρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης, ώστε να αποτρέψουν τους φοιτητές να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.
Η πορεία φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων ξεκίνησε το απόγευμα ως απάντηση στην επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ το μεσημέρι φοιτητές στη Νομική.
Οι φοιτητές προχώρησαν προς το Πολυτεχνείο, όπου ήθελαν να πραγματοποιήσουν συνέλευση, καθώς η Νομική ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σε ανακοίνωσή της για την επέτειο του Πολυτεχνείου, η Εκτελεστική Γραμματεία 

του ΠΑΜΕ σημειώνει :



«41 χρόνια από το Νοέμβρη του '73 το ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις στο εργατικό κίνημα τιμούν την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας την πάλη, διεκδικώντας τη ζωή που μας αξίζει.
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος : Είστε μια ντροπή – Φύγετε!

Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πρέπει να φύγει. Τώρα. Έπρεπε να είχε φύγει από χτες! Γιατί ;

  • Γιατί την φορολεηλασία οθωμανικού τύπου, την αρπαγή μισθών και συντάξεων τα βάφτισε «πατριωτισμό».  
  • Γιατί το χαράτσι το βάφτισε «αλληλεγγύη».
  • Γιατί το συμφέρον των πολυεθνικών που χαίρουν φοροασυλίας είτε μέσω Καραγιώργη Σερβίας είτε μέσω Λουξεμβούργου και γιατί τα εξωδικαστικά κουκουλώματα υποθέσεων τύπου «Ζήμενς» τα βάφτισε «εθνικό συμφέρον».

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ κατά φοιτητών στη Νομική.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια.

Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον φοιτητών που επιχείρησαν να συναντηθούν με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο λοκ-άουτ της Νομικής ενόψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου. 

Σύμφωνα με απόφαση της Πρυτανείας κλειστό είναι από σήμερα επίσης το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών ενώ με απόφαση της Πρυτανείας της ΑΣΟΕΕ κλειστή θα είναι και η ΑΣΟΕΕ.
Αυτή την ώρα συνεδριάζουν τα Διοικητικά Συμβούλια σχολών προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω δράση τους ενώ αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για σήμερα στις 5 το απόγευμα, στα Προπύλαια, μετά από πρόταση που κατέθεσε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Απόφαση συμμετοχής έχει πάρει μέχρι στιγμής η Νομική. 
Η ανακοίνωση που εξέδωσε το ΜΑΣ αναφέρει αναλυτικά :

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών σε ΕΚΠΑ και ΑΣΟΕΕ και τη στάση της κυβέρνησης.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Καταγγέλουμε την προκλητική ενέργεια των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ, να αναστείλλουν τη λειτουργία των συγκεκριμένων σχολών με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Την απόφασή τους αυτή δεν δίστασαν να την υλοποιήσουν επιστρατεύοντας τα ΜΑΤ, με τα οποία περικύκλωσαν τις σχολές και τους φοιτητές, στους οποίους μάλιστα επιτέθηκαν και χτύπησαν τη στιγμή που προσπάθησαν να μπουν στις σχολές τους για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων και δραστηριοτήτων των συλλόγων τους.