Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Βία και αίμα στο κέντρο της Αθήνας.Τραυματίστηκε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ , Μπάμπης Αγγουράκης.Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης ανέργων.

Την καταδίκη του στην αυταρχική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης των συνδικάτων για την ανεργία, εκφράζει το ΚΚΕ.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ επισημαίνει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αυταρχική και προκλητική στάση της κυβέρνησης εναντίον της κινητοποίησης που πραγματοποίησαν σήμερα συνδικάτα, διεκδικώντας μέτρα προστασίας των ανέργων. Αφού αρχικά η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έγραψε στα "παλιά της τα παπούτσια" την προγραμματισμένη συνάντηση με αντιπροσωπεία των σωματείων στο υπουργείο Εργασίας, στη συνέχεια η Αστυνομία, υλοποιώντας την αυταρχική απόφαση για απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκε στους ανέργους που επιχείρησαν να φτάσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να συναντηθούν με κάποιον από την κυβέρνηση.

Θανάσης Παφίλης : Απάντηση στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική με ενίσχυση του ΚΚΕ παντού.Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Συνέντευξη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ και το δημοσιογράφο Μ. Ψύλλο παραχώρησε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Θ. Παφίλης, απ' όπου και τα αποσπάσματα που ακολουθούν:


-- Κύριε Παφίλη, είστε βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης. Βλέποντας και τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες να είναι σχεδόν όλοι κομματικά στελέχη του ΚΚΕ είναι μια ένδειξη ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα επιδιώκει να πολιτικοποιήσει τα μέγιστα τις αυτοδιοικητικές εκλογές;

-- Δεν χρειάζεται να τις πολιτικοποιήσει το ΚΚΕ τις εκλογές, είναι εξ αντικειμένου πολιτικοποιημένες.

Μαζικός αγώνας ενάντια στην πολιτική των ιμπεριαλιστών και των ντόπιων υποτακτικών τους, ενάντια στη φασιστικοποίηση και την καταστολή

Τετάρτη 5 Μάρτη 2014
Η επίσκεψη του Γερμανού προέδρου, Γ. Γκάουκ, μόνο εθιμοτυπική δεν μπορεί να ’ναι. Γίνεται την ίδια ώρα που οι τροϊκανοί απαιτούν νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέα μνημόνια και θυσίες για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους λαούς της Ευρώπης, όπου ο γερμανικός ιμπεριαλισμός μαζί με τους Αμερικάνους και τους δυτικούς συμμάχους τους επέβαλαν με πραξικοπηματικό τρόπο μια κυβέρνηση δυτικοθρεμένων  – νεοναζιστικών ανδρεικέλων στη Ουκρανία, οδηγώντας τη χώρα αυτή και το λαό της στη μέγγενη των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής με το βασικό ανταγωνιστή τους, το ρωσικό ιμπεριαλισμό.