Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΠΑΜΕ: Επιδοτούμενη φτηνή εργασία για τους μαθητές των ΕΠΑΣ.




Η συνολική κατρακύλα στους μισθούς άγγιξε το ήδη φτηνό μεροκάματο των μαθητών των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ. Το ήδη χαμηλό μεροκάματο των 23 ευρώ που έπαιρναν οι μαθητές ως τώρα στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης πετσοκόβεται κατ’ αναλογία με τους υπόλοιπους μισθούς και φτάνει στα 18 ευρώ. Την ίδια στιγμή η επιδότηση του ΟΑΕΔ στην εργοδοσία μένει ανέγγιχτη στο ποσό των 12 ευρώ, ποσό το οποίο είχε αυξηθεί από πέρσι. Δηλαδή στο μεροκάματο των 18 ευρώ οι εργοδότες βάζουν από την τσέπη τους 6 ευρώ δηλ. ούτε 1 ευρώ την ώρα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη δημιουργία στρατοπέδων κράτησης μεταναστών


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ 

Με τα σχέδια δημιουργίας στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ προσπαθούν μάταια να μετατοπίσουν την προεκλογική ατζέντα από τις επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής και να παρουσιάσουν τους μετανάστες ως τους αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης για την οποία ευθύνονται αποκλειστικά οι δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την ίδια πολιτική κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 240 εκατομμύρια για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών την ώρα που κλείνουν νοσοκομεία και εργοστάσια!


Ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με τις πλάτες της ακροδεξιάς δεν έχει τέλος. 


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρυσοχοίδης συγκάλεσε σύσκεψη με τους περιφερειάρχες της χώρας για να τους ανακοινώσει ότι σε κάθε περιφέρεια θα δημιουργηθούν τρία στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, συνολικά τριάντα σε όλη τη χώρα. Έδωσε τελεσίγραφο μίας βδομάδας να αποδεχτούν τα περιφερειακά συμβούλια, διαφορετικά θα προωθήσει πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

    Η προσπάθεια του να ντύσει με αναπτυξιακό μανδύα αυτή την άθλια ρατσιστική επιλογή, ότι τάχα θα απορροφήσει κονδύλια 240 εκατομμυρίων ευρώ και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας δεν πείθουν κανένα.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ:Ο λαός να αντισταθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.


Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών:


«Η πρόθεση της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη ή ανοχή των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας, αρχίζοντας από τη Νεάπολη Κοζάνης, πρέπει να συναντήσει τη σθεναρή αντίσταση του λαού. Αποτελεί πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους.

Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις της κας Μέρκελ και τις σημερινές των Σόιμπλε και Γιούνκερ.


Δήλωση του Π. Σκουρλέτη, εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ.

Μια ημέρα μετά τις δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ και ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς και ο κ.  Γιούνκερ  δηλώνουν πως ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη  θα σήμαινε ανυπολόγιστη καταστροφή .
Πρόκειται για δηλώσεις που αποτυπώνουν την αλληλένδετη  σχέση της ελληνικής οικονομίας με το σύνολο της ευρωπαϊκής οικονομίας .

Την Πέμπτη αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του κόμματος «Αρμα Πολιτών» για το εάν θα προχωρήσει σε συνεργασία με άλλα πολιτικά σχήματα, ενόψει των εκλογών.


Γιάννης Δημαράς-Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών


Την Πέμπτη αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του κόμματος «Αρμα Πολιτών» για το εάν θα προχωρήσει σε συνεργασία με άλλα πολιτικά σχήματα, ενόψει των εκλογών.



Όπως είπε ο πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Δημαράς στον ραδιοσταθμό «Real» «η επιθυμία συνεργασίας με τους αντιμνημονιακούς χώρους δεν έχει σταματήσει εδώ και δέκα μήνες. Από εκεί και πέρα, αν δεν βρεθούν πέντε- δέκα σημεία κοινής σύμπτωσης και αναφοράς, δεν μπορώ να πω ότι έχω συμφωνήσει με οποιονδήποτε».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε στη βουλή : Άμεσα μέτρα προστασίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.


Προς τον Υπουργό Οικονομικών


Όπως τραγικά αποδεικνύει η καθημερινότητα, η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά από τραπεζικά δάνεια που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Η εξέλιξη αυτή είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που ακολουθείται την τελευταία 15ετία, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζόμενων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την κρίση και το υψηλό χρέος, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση.

ΗΠΑ :Διαδηλώσεις για τη δολοφονία 17χρονου.



Διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ έχει προκαλέσει η απρόκλητη και εν ψυχρώ δολοφονία του 17χρονου Αφροαμερικάνου Τρέιβον Μάρτιν στις 26 Φλεβάρη στο Σάνφορντ, προάστιο του Ορλάντο της Φλόριντα και μετά η ατιμωρησία του δράστη Τζορτζ Ζίμερμαν, επικεφαλής της λεγόμενης «εθελοντικής ομάδας προστασίας των γειτονιών». Ενα είδος «πολιτοφυλακής» που άνθισε στις ΗΠΑ από τα μέσα της δεκαετίας του '70 και μετά, ως πληροφοριοδότης των αρχών. Ακριβώς όπως έπραξε και ο Ζίμερμαν, και παρά τις «εκκλήσεις της αστυνομίας να μην συνεχίσει» - όπως εμμένουν οι αστυνομικές αρχές - καταδίωξε τον Τρέιβον Μάρτιν όταν βγήκε από ένα μίνι μάρκετ και τελικά τον σκότωσε, πυροβολώντας τον στην πλάτη. Τα εγκλήματά του: ήταν Αφροαμερικανός, φορούσε κουκούλα γιατί έβρεχε και κρατούσε στα χέρια ένα πακέτο καραμέλες και ένα αναψυκτικό.

Επείγων και μακρύς ο δρόμος που θέλει να ανοίξει η Πρωτοβουλία!

Κυκλοφορεί από το Σάββατο
Η ανακοίνωση της συγκρότησης της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και αποτελεί ήδη αντικείμενο ενός εκτεταμένου και ζωηρού διαλόγου μεταξύ πολλών εκατοντάδων αγωνιστών - κυρίως από το χώρο της εν γένει Αριστεράς. Στο διάλογο αυτό υπάρχουν «όλων των ειδών» οι θετικές και αρνητικές κρίσεις, καταφάσεις, ενστάσεις, που σε αυτή τη συγκυρία δεν προσδιορίζονται βέβαια από το «τι είναι» και «τι κάνει» η Πρωτοβουλία, αλλά από τις πολιτικές αφετηρίες όλων όσοι συμμετέχουν στο διάλογο αυτό. Επιπλέον η προεκλογική συγκυρία δυσκολεύει παραπέρα το διάλογο αυτό, καθώς βαραίνει στις συνειδήσεις ενός μεγάλου δυναμικού που θέλει ντε και καλά να κρίνει την Πρωτοβουλία όπως το έχει διδάξει εδώ και δεκαετίες η μεγάλη πλειοψηφία της Αριστεράς στη χώρα: ως ένα εκλογικής χρήσης κατασκεύασμα, μιας και οι εκλογές είναι… το ανώτατο στάδιο του πολιτικού-ταξικού αγώνα!
Ακόμα και έτσι θεωρούμε ότι η Πρωτοβουλία έχει ήδη καταφέρει ένα πρώτο θετικό βήμα. Πυροδότησε-τροφοδότησε μια καταρχήν πολιτική συζήτηση για το τι είναι Αντίσταση, Ιμπεριαλισμός, Κοινή Δράση, ποια είναι η θέση της χώρας στο σημερινό κόσμο, τι είναι τα «μεταβατικά προγράμματα» και αν μπορεί να «προγραμματιστεί» η δυαδική εξουσία και αρκετά άλλα για τα οποία υπήρχαν και υπάρχουν «ακλόνητες βεβαιότητες». Ανοιξε δηλαδή, έστω λίγο και ανοργάνωτα, ζητήματα που σχεδόν όλες οι δυνάμεις που αναφέρονται στην Αριστερά στη χώρα μας θέλουν να τα θεωρούν «κλειστά» και «τελειωμένα».
Με αυτή την έννοια, η Πρωτοβουλία αμφισβήτησε ήδη τη λογική που κυριαρχεί στους χώρους της Αριστεράς. Τη λογική που λέει πως «το σχέδιο είναι έτοιμο» ερήμην του λαού! Ενα σχέδιο (της «λαϊκής εξουσίας», της «δημοκρατικής πλειοψηφίας με τη ριζοσπαστική Αριστερά», της «δυαδικής εξουσίας»…) που είναι αναμφίβολα «σωστό» και ο λαός δεν έχει παρά να το ακολουθήσει! Ενα σχέδιο που -αν και όσο- λογαριάζει τη διεθνή και ελληνική πολιτική-κοινωνική κατάσταση μόνο για να αποφύγει τους πραγματικούς κόμπους της. Και σε κάθε περίπτωση ένα σχέδιο… ανεξάρτητο από τα δεδομένα και τις ανάγκες της ταξικής πάλης.

Για την πρόταση-κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΚΚΕ(μ-λ) πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου, μετά από κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προκειμένου να συζητηθεί η πρότασή της όπως κατατίθεται στο τετρασέλιδό της με τίτλο «Ανοιχτό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ προς τους αγωνιστές του κινήματος και τις δυνάμεις της Αριστεράς για τη διαμόρφωση αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής».
Από τη μεριά της οργάνωσής μας, και αφού έγινε μια εκτενής τοποθέτηση στο πώς αντιλαμβανόμαστε εμείς τα χαρακτηριστικά της περιόδου, ξεκαθαρίστηκε ότι το πλαίσιο της πρότασης δεν μας καλύπτει για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτον, γιατί αγνοεί πλήρως την παρόξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τη σχέση της με τη βαθιά κρίση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Αντί γι’ αυτό βρίθουν αναφορές περί «αγορών», «τραπεζών» και «πολυεθνικών», στοιχεία που δίνουν την αίσθηση ότι σήμερα υπάρχει μία και μόνη αντίθεση, αυτή μεταξύ εργασίας και κεφάλαιου.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»:Aνάχωμα της λαϊκής δυσαρέσκειας.


«Μαγειρεύουν» συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας


Το ρόλο που παίζει το κόμμα «Ανεξάρτητοι Ελληνες» ως ανάχωμα προεκλογικά της λαϊκής δυσαρέσκειας και συμπλήρωμα μιας κυβέρνησης συνεργασίας του μαύρου μετώπου μετά τις εκλογές, επιβεβαίωσε ουσιαστικά με χτεσινές δηλώσεις του ο βουλευτής Χρ. Ζώης, που έχει προσχωρήσει στο κόμμα του Π. Καμμένου. Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, σε συνέντευξή του (στον «Real Fm») εκτίμησε πως την επόμενη μέρα των εκλογών οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» πρέπει να είναι παρόντες.

ΠΑΣΟΚ - ΝΔ : Συνεννοήσεις πριν και μετά την κάλπη.Άρθρο του Ριζοσπάστη.


Διαβουλεύονται για την ημερομηνία των εκλογών και για τη συγκρότηση της επόμενης αντιδραστικής συγκυβέρνησης 



Με δεδομένη τη στρατηγική τους συμφωνία στην εξαθλίωση του λαού, με στόχο να σωθεί το κεφάλαιο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στήνουν προεκλογικές αντιπαραθέσεις στα επιμέρους για να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα. Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το νόμο για τα ταξί και τις «αποκαλύψεις» για προεκλογικές προσλήψεις, τα δύο κόμματα επιδόθηκαν χτες σε χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και καταγγελιών, «προβιά» της μετεκλογικής συγκυβέρνησης που προετοιμάζουν στο παρασκήνιο.

25η Μαρτίου, Ν. Υόρκη - Πορεία Αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό, στην 5η Λεωφόρο

Δελτίο τύπου του «Δελτίου Αλληλεγγύης» και του «Occupy Astoria» στη Ν. Υόρκη


Όπως κάθε χρόνο, Έλληνες, Ελληνο-Αμερικανοί και Φιλέλληνες στην Νέα Υόρκη πραγματοποίησαν παρέλαση στην Πέμπτη Λεωφόρο γιορτάζοντας τον ελληνικό αγώνα για εθνική ανεξαρτησία.

Φέτος, ωστόσο, το μήνυμα της ανεξαρτησίας είχε διαφορετικό χαρακτήρα. Η ομογένεια εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα με ένα κοινό μήνυμα. Το μήνυμα αυτό πήρε πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα με την συμμετοχή στην παρέλαση δύο νέων ομάδων, του «Δικτύου Ελληνικής Αλληλεγύης»  (Greek Solidarity Network) και του Occupy Astoria LIC. 

Απάντηση Όλι Ρεν σε Ν. Χουντή για τα 4 airbus της Ολυμπιακής



•    Ενώ τα 4 Airbus της Ολυμπιακής πουλήθηκαν σαν ‘παλιοσίδερα’, ο κ. Ρέν, θεωρεί ότι πουλήθηκαν στην αγοραία τιμή τους!!!
•    “Εμπορικά ευαίσθητη πληροφορία” που θα κρύβεται από τον ελληνικό λαό, η εκτιμώμενη αξία κάθε δημόσιου περιουσιακού στοιχείου που ιδιωτικοποιείται.
•    Νίκος Χουντής: Για “παλιοσίδερα” θα πουληθεί και η υπόλοιπη περιουσία του ελληνικού λαού.